Tompítja az agyműködésünket az állandó internetezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ráadásul manapság sok dolgot nem érdemes megjegyezni.Egyébként meg kérdés, az is,hogy mennyibõl mennyit jegyez meg valaki.
Régen nem kellett ekkora ismeretanyag az egyszerû élethez. Sokkal több tárgy na meg jogszabály😊 vesz körül bennünket.
Hé én is írhatok most egy könyvet.<#vigyor1>#vigyor1>
XD-XD-XD-XD-XD
Közben meg se a sulival, se a munkával nem halad sehova. Két oldalnyi olvasnivaló elolvasása és megértése majd' két órába telt neki. Pedig nem volt bonyolult.
Másrészrõl a #26 pontos megfogalmazása a teendõknek.
http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ha meg dolgoznia kéne, akkor ne a fácsén logjon baxameg XD hanem melózzon..ha meg még nem ismerte meg önmagát meg a kislelkét az meg régen baj.
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
másrészt meg 10 000 év múlva, (ha minden jól megy 😄) simán átírhatjuk a saját genetikai "történelmünket".
Elsõsorban azt olvassuk ami érdekel (már ha van rá lehetõség) ill amit "kell" az elõbbi szerintem jobban meg marad, míg a hirdetések, stb mondhatni lepörögnek.
De pl 1-1 színes, vicces hír pl még maradandó is lehet. Bár ez nagyon felületes amit írtam.
"Szerintem egy komoly átalakulás elõtt áll a világ (zöld technológiák, internet, társadalom változása, többpólusú világ stb.)"
Pont ma láttam a National geografik chanel-nél egy mûsort, aminek címe "Mi történne ha" elfogyna az olaj.
Szerintem kicsit túloznak. 1. a gazdaság nem állhat le, nem mehet tönkre, ezt azért nem hagynák, még "gazdaság" mindenható urai sem. (profit hiány lenne...)
Idõben áthálnának az új technológiákra.
2. Már ma áttudnánk állni, ha ez valakinek érdekel lenne. Ezért ez a mûsor nem a "jövõt" mutatja be, csak egy fikciót...
"Illetve azt is megmondhatná valaki, hogy az evolúció az tulajdonképpen folyamatos? Tehát 10.000 év múlva az emberi agy pl. (ha még leszünk...) nagyobb/kisebb lesz? "
Egyes tudósok szerint kisebb. De ez sok mindentõl függ. Az lenne az "ideális" ha fejlõdne, a különbözõ részterületek aktivitása, ezzel új "képességekre" tehetnénk szert. pl gyorsabb tanulás, hogy csak 1 -et említsek. (ez pl különösen fontos)
Szerintem egy komoly átalakulás elõtt áll a világ (zöld technológiák, internet, társadalom változása, többpólusú világ stb.) és pont a közepébe csöppentünk. Ez persze egy hosszú folyamat és a világ régebben is folyton változott, de mégis elég érdekes részese lenni a "hülyeség korának". És senki nem tudja megjósolni, hogy túl fogja-e élni a rendszer, vagy esetleg egy élesebb váltás következik (pl. római birodalom bukása - persze ez sem rövid folyamat volt).
Kérdés még, hogy az új technológiák (ideértve az olvasás új technikáját is) mennyire alakítják át a gondolkodásmódot.
Illetve azt is megmondhatná valaki, hogy az evolúció az tulajdonképpen folyamatos? Tehát 10.000 év múlva az emberi agy pl. (ha még leszünk...) nagyobb/kisebb lesz?
Ebbõl a szempontból szerintem igaza van. És ezt nem kellene letagadni hogy ilyen nincs. Szerintem mindenki járt már hasonlóan. Másrészt ha keresel, akkor se olvasol, nézel meg mindent, csak "gyorsan átfutod, van -e olyan ami kell amiért érdemes ezt az oldalt nézni, ha nem találsz gyorsan, akkor tovább állsz.
Más kérdés, hogy én pl miközben olvasok, pl cikket, megszoktam állni, mert valami szembejut, vagy valamin elgondolkodok...(esetenként ha ír valaki valamilyen érdekességet, akkor is.)
DE tagadhatatlan tény, hogy általában szelektálunk, mert nincs idõ...(pl lementem a címét egy-egy oldalnak ami érdekelne, és vmilyen keresés közben találtam mellékesen, de nincs rá idõm) Nos ezek általában nem lesznek elolvasva xd de "meg van"
Amúgy meg tényleg úgy van hogy olvasok valamit, pl hírt, cikket és mesélem valakinek, már nem tudnám megmondani hogy pontosan hol is olvastam/láttam (internet,tv, könyv). Persze nem minden esetben. (de ha keresésközben találok vmit pl)
A gond ott van, hogy ez nem is érdekli a fiatalságot, inkább a pia-kaja bulik, sorolhatnánk...
Nem letörölnie kellett volna csak ritkábban látogatni csak sokan órákat töltenek mellette..Mostanság az internet nélkülözhetetlen dolog kapcsolattartás ismerõsökel/ismeretlennel,messzebb helyekrõl is akár.Különféle hasznos információkkal telepakolva.Csak ész szerûen kell használni,és alapos odafigyelésre a különféle (mondjuk cikkes)átverésekre
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Viszont farkast sem kellene kiáltani, régen a sok olvasástól féltették az embereket, nem olyan rég a sok tévétõl most meg a sok internettõl. A sok az semmibõl se jó, kivéve a "p" betûs dolgok :-)
Az nem úgy volt...
The Matrix has you...
The Matrix has you...
Az azt jelenti hogy eltérõen hat rá, vagyis valakire jobban valakire kevésbé, de nem azt jelenti hogy egyáltalán nincs hatással.
én hiperaktív vagyok, folyamatosan el kell terelnem a figyelmem, és nem tudok hosszabb ideig egy dologra koncentrálni mert frusztrálódom, ezért folyamatosan "váltogatok". viszont mindent viszonylag könnyen, hamar felfogok (muszáj vagyok).
fogalmazzunk inkább úgy hogy az internetet nem az elõzõ generácónak találták ki, és szerintem nem jelent semmit az h konkrétan ennek a fickónak az agyát tompította az internetezés, saját elmondása szerint.
gyerekkorában nem érte elég inger az agyát és nem felõdött ki neki 😄
A második felében biztos vannak jó gondolatok, de a felszínes olvasásról szóló részt csak átfutottam 😊
A mikró meg rákot okoz.
Afrikába' meg éhe... öö focivébé van éppen<#pias>#pias>
iSS!
Szabad országban, szabad ember azt csinál, amit szabad.
Már kitalálták a megoldást, Adblock-nak hívják, minden jobb böngészõben megtalálható. 😄
""Képtelen voltam rendesen koncentrálni, ezért letöröltem facebookos és twitteres oldalaimat, radikálisan csökkentettem e-mailes fiókom ellenõrzését""
Aki Twittert meg Facebook-ot használ éjjel-nappal az ne az internetre fogja, ha csökken az agymûködése. <#eplus2>#eplus2>
Nem mondott semmi újat. Ha nem lenne ennyi sekélyes szemét meg reklám meg Flash a neten, akkor nem lenne semmi baj.
http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu