210
Jövőre feltámad a legendás sorozat
  • Palinko
    #210
    remélem nem most kezdted volna mert akkor tényleg nagyon nagyon sajnálom, mert áhh...
  • Petyaarc
    #209
    Én kérek elnézést, tényleg 2013-as. Nekem lett volna csak új. Bocsi...
  • Palinko
    #208
    ja bocsi, több éves játékoknál nem szoktuk már használni és már szerkeszteni sem tudom :(
  • Petyaarc
    #207
    Gondolom ez a szó, hogy "spoiler" véletlenül maradt ki...
  • Palinko
    #206
    én most értem a végére és nagyon bejött. pár dolog mégis foglalkoztat.

    az nagyon jó ötlet, hogy mi vagyunk az idegenek ez magyarázatot is ad a nézetre :D
    a döntések viszont eléggé súlytalanok szerintem kábé mindegy mit választunk ugyanaz fog történni. végén miért nyírnánk ki Williamst? Axist sem lehet megmenteni úgy tudom, DaSilva elég kétséges :D

    azt sem értem Williams miért gondolta, hogy vége lesz az emberiségnek, ha bemegyünk a magba. az emberek szolgának kellenek? ez olyan furcsa nekem mindig, mert igazából egy fejlett technológiával rendelkező idegen faj építhetne robotokat is...

    a főnököt szálltam meg, a befejezésnél nem világos, hogy miután újjáépítették a Földet az idegenek, lebulldózeroltuk őket? :D mert akkor a Weir dokit kellett volna választanom. Angela meghalt nálam, gondolom őt sem lehetett volna megmenteni, csak a másik kárára...

    amik kimaradtak, de hiányoznak, az smg helyett egyértelműen tomygunt kellett volna, egyébként az M14 meg a Laser Rifle szépen helytállt a végéig ahol az M14 et váltotta a plasma- a másik nagy hiány az űrcsata, kellett volna legalább egyszer valami gunner pozícióban lövöldözni, de gondolom nem érte volna meg nekik a fáradságot.

    kérdés, hogy vannak még hasonló játékok? a mass effect megvolt, valami más?
  • Aborg
    #205
    Koszi! Mult heten ezt is probaltam de akkor meg onnan se jott, most meg lejott :)
  • wedge31
    #204
    Innen.
  • Aborg
    #203
    Udv! Honnan tudnam letolteni ehhez a jatekhoz a magyaritast? Itt elvileg fent van, de nekem a LETOLTOM-re kattintva azt irja "Az oldal nem található"
  • Papa01 #202
    Ez nagyon nagy játék volt, örülök, hogy megvettem! :)
  • a.carkey
    #201
    Ma akcióban 12,49 euró a steamen!
  • Zero 7th
    #200
    Elég könnyű is a Mass Effect miatta. Nem emlékszem csatára benne, ami megizzasztott volna, bár ami azt illeti, csak az első rész kb 2/3-ig ismerem a dolgot.
  • Fenrir
    #199
    "ha a csapattársak önműködőek lennének, nem kéne egyet sem klikkelni a játékban"


    Már miért ne? Mass Effect-ben tökéletesen működik, hogy a társak is használnak képességeket maguktól, de te is megmondhatod nekik, hogy mit nyomjanak. Itt semmit nem csinálnak maguktól csak rohangálnak és lövöldöznek.
  • Zero 7th
    #198
    Ez azért van, mert a betegség gyógyíthatatlan. Két befejezést néztem meg a háromból, Weaver kinyírja az összeset, Faulke humánus módon természetes halálig életben tartja őket. Weir-t nem vágom, mit csinál velük, azt a befejezést nem néztem meg, és nem hiszem, hogy szánok az egészre még annyit, hogy valaha is fogom...
  • Zero 7th
    #197
    Lehúzós kritika, de semmit nem érint azok közül a dolgok közül, amiket én kifogásoltam. Nem igazán hasonló.

    Én az AI lehúzását nem érzem olyan jogosnak, ha a csapattársak önműködőek lennének, nem kéne egyet sem klikkelni a játékban, lejátszanák maguk az egészet. Szerintem akinek ez a baja, az nyugodtan megnézhet egy filmet is, ott nem lesz baj, hogy sok mindent kell csinálni...
  • Fenrir
    #196
    Egy hasonló vélemény.
  • Zero 7th
    #195
    Ja, erősen szpojleres, bocs.
  • Zero 7th
    #194
    Eh. Egészen faszán indult ez a játék, teljesen hangulatos volt, meg kellőképpen UFO-s, aztán ezzel az ethereal-os 4. fal lebontással egycsapásra tönkrekúrtak mindent, amit addig felépítettek.

    Persze, jó poén, hogy én vagyok az ethereal, és akkor vettem át az irányítást, mikor Carter arcába robbant az aktatáska. Csak éppen az addig nagy nehezen elért hangulatot, azt, hogy beleéltem magam a játékba, azt zúzta tökre ezzel, hogy tudatosította bennem, hogy igen, én, a játékos irányítom Cartert. Plusz rám tukmált a játék egy szerepet, amit eszembe nem lett volna felvállalni, ha azzal kezdi a játék, hogy "te egy alien vagy, aki segít az embereknek fennmaradni", akkor intro után uninstalldel lett volna a sorsa.
    Amúgy is igencsak ledegradálta a játék az embereket azzal, hogy itt már nincs kutatás+fejlesztés, egyetlen emberi fegyver sincs már, mindent az idegenektől loptunk, de ezzel a paraszt húzással még azt is elvette az emberektől, hogy önerőből megvédhetik magukat.
    Gyakorlatilag ha Carter leütésénél választhattam volna azt, hogy nem, senkivel nem kapcsolódok, Carter öljön meg, akkor gondolkodás nélkül megteszem. Dögöljön meg minden élien, a játék meg bassza meg, hogy ilyen szerepet oszt.

    Kicsit sajnálom, hogy ilyen lett, mert jónak indult, de ez a vége rendesen felbaszta az agyam.
    Még a közepén jártam, ajánlottam ismerőseimnek, most kérhetek tőlük sorban bocsánatot...
  • Avenger
    #193
    A flaska nekem is ott van, és úgy iszik rá mintha meghalt volna. Szerintem bug, hogy olyankor megjelenik. Mivel amikor magamhoz tértem az orvosiban, ott benéztem a balra lévő üvegablakon, és éppen ott próbálta DaSilvát szóra bírni egy ápolónő.
    Van amúgy választási lehetőség amikor DaSilvával beszélünk utoljára. Alapból felrobbantaná magát, de lehet neki mondani, hogy ne tegye. Mondjuk azt nem gondoltam, hogy érdemi elágazás lesz így a storyban.

    Axisnál meg:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Tegnap este küzdöttem meg vele, meglepődtem, hogy veteránon elsőre lement. :) De a végén már úgy néz ki, hogy Angela nem öli le, viszont amikor elsétál Carter, akkor hallatszik egy lövés, meg ugye előtte ráfogta a pisztolyt. Utána a bázison az a feladat, hogy derítsük ki mit tud Axis, bár ezen a ponton kiléptem, de akkor most meghalt vagy nem? :D
  • Seth
    #192
    Jaja,ott mondta, aztán mérgemben ájulásig ittam abból a flaskából:D
  • Fenrir
    #191
    Nálam is ezt volt folyamatosan. Én is kimentettem DaSilva-t, felébresztettem, de folyamatosan Carter úgy beszél róla mintha halott lenne. Volt egy laposüveg az irodaasztalán, amikor párszor meghúztam még DaSilva-ra is ivott a többi halottal együtt, annak ellenére, hogy ez azután volt, hogy visszahoztam mint sleepwalker-t.
  • wedge31
    #190
    Igazad lehet mert én nem találkoztam vele többet.
  • Fletley9
    #189
    Igazából nálam is már feláldozta magát :D szóval nem hagytam el :D, amúgy meglep, hogy akkor nem csak a végére jutott pár wtf döntés.
  • Seth
    #188
    Ezen a videón sem hal meg, 14:03-nál beszélnek a robbanás után, hogy ne aggódjon, épségben hazajuttatják. Namost ezután visszakerül a bázisra és vizsgálják ,majd jóval később a sztoriban van rá lehetőség hogy megpróbáljuk észhez téríteni ,ami sikerül is. Ez egy mellékküldi,amit az egyik doki ad, szerintem azt elhagytátok, nem jártátok be az egész komplexumot alaposan
  • wedge31
    #187
    Az jó, még egy ok, hogy majd még neki fussak még egyszer, a végén is több választási lehetöség van.
  • Seth
    #186
    Ugyanúgy belemegy a kocsi a benzinkútba,de ő nincs benne,felszedi egy heli
  • wedge31
    #185
    Nálam is itt halt meg...de ezek szerint te valami mást válaszolhattál neki amiért nem áldozza be magát.

  • Fletley9
    #184
    Na azt nem tudom ,hogy lehetett :O amúgy elvileg csak a dokis végnél találnak egyáltalán gyógymódot nem? (vagy a főnökösnél is csak mindenki amnéziás lesz?)
  • Seth
    #183
    őőő, nálam nem halt itt meg. Mondom, meggyógyítottam jóval később, majdhogynem a vége előtt
  • wedge31
    #182


    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Felrobbantja a gas stationt...önmagával együtt.
  • Seth
    #181
    Mikor áldozza fel magát,miért? Már nem is emlékszem :)
  • wedge31
    #180
    Feláldozza magát, beszél is róla és ott van a neve a a "hösi halottak" könyvében is mindjárt a küldetése után.
  • Seth
    #179
    Én csak egyet nem értettem, vagy elkerülte a figyelmem

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    daSilva-t megmentettem a fertőzéstől, magához térítettem.Aztán a játék utolsó küldijénél meg benyögi a főszereplő, hogy na most aztán jól megbosszulom a halálát. Mondom mi? Mikor, hogy halt meg? A labor elleni támadásban? Senki nem mondta szerintem
  • Fletley9
    #178
    Ja egységet nem vesztettem, egy mérnök volt velem végig a másikat pedig cserélgettem az elején support aztán commando a végjátékra pedig sniper. Commandót végig useless-nek éreztem egyébként, de a végjátékra a mérnök is az lett igazából csak a torony volt használható (néha a scavage)
  • Fletley9
    #177
    Na én ma értem a végére (igazából daSilvas küldetés után egyhuzamban vittem)és lehet ,hogy pont azért mert egyszerre sok volt, de a végére egy picit "meguntam". És a vége számomra nagyon kettős kb onnan ,hogy az ethernal(?) a képbe jön. Mintha összecsapott lenne az egész. Viszont a játék hangulata végig valami fenomenális. Főleg mikor már szkafanderben akciózunk a plasma puskákkal na az valami állejtős hangulatú. viszont a vége még mindig nem tudtam megbarátkozni vele mintha gyorsan találjunk ki valami csavart vagy nem tudom. Legyenek mindent megváltoztató döntések... youtuben megnéztem minden lehetséges véget és bizony abból is az jött le. Vége spoilerek:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Aki komolyan nem állítja le a robbanást az elesik az utolsó 1-2 órától? és az a főszereplőnk endigje????? na az agyfasz. Amúgy a főnök választottam, nem gondoltam ,hogy onnan még lesz játék azt hittem megszállja az ethernal és vége. Így megbántam a doki végig szimpatikus volt Angela meg már az első magánakciójánál golyót érdemelt volna -mindig a nők cseszi kel a dolgokat :D-
    szal na a végére kicsit csalódtam mindenesetre a hangulat a gameplay miatt 75/100 simán és én várok egy folytatást.
  • Fenrir
    #176
    A fegyverek tekintetében eléggé nagy a visszalépés. Kevés is van és még az sem fejleszthető/modolható.


    Pl miért nincsen M-16? Azt már 1959 óta gyártják és elvileg a játék 1962-ben van.


    Továbbá kissé azért furcsa, hogy a '62-ben élő embereknek teljesen természetes az idegen építmények, konzolok, ajtók használata, soha nem volt egy olyan pillanat sem amikor azt mondanák, hogy: "na ez mi a wtf?". Mindig, mindenre van válaszuk és megoldásuk.
  • wedge31
    #175
    Nálam végig az volt.
  • Fenrir
    #174
    Melyik hátizsákot használjátok? Én most Tactician-t adtam mindenkinek, de nem biztos, hogy ezt érdemes.
  • Shep
    #173
    Hát mirror quest momentán egy darab sincsen benne, csak minor, vagyis kisebb, kevésbé fontos. Egyébként sokat nem veszítettél vele, mert egy kaptafára mentek többnyire, csak a helyszín változott.
  • grebber
    #172
    Akkor nem sok mirror quest lehetett mert és is 10-es lettem pedig csak 3 db-ot csináltam meg azokból.
  • wedge31
    #171
    Lv10 lettem a végére és plasma rifle és laser rifle volt a fegyverem, hátizsákból a végén már nem találtam olyan jót amire érdemes lett volna váltani a taktikairól.
    Egy végigjátszás alatt ki lehet maxolni mindent persze csak ha csinálod a minor quest-eket is.