33
  • Amergin
    #33
    Igen, sajnos a propagandistáknak egyre nehezebb dolguk van, mert érzékelhetően egyre kevesebb maszlagot hajlandók megenni az emberek.
    Amúgy meg nem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy a törökök titokban terroristák. Mind. Egytől-egyig. Sőt ők rejtegetik Oszamát felváltva az irániakkal, tehát "jogos", hogy Izráel egy megelőző válaszcsapást eszközöljön, amitől nem kell félni, nem fog fájni, hiszen "pártatlan" izráeli vizsgálat minden kétséget kizáró módon bebizonyította, hogy az izráeli hadsereg a világ leghumánusabb hadserege
  • sathinel
    #32
    Lol másik agytröszt aki már kapásból összehozza izraellel a google-t..... Hát igen mutatja az átlag inteligenciát, és éhogy miért így alakultak a választások otthon. Remélem élvezed hogy a forintot szépen legyengítették pár hétre mert az megérte nekik hogy a választásokra kapott pénzeket jobban vissza tudják fizetni:D
    Nekem mindegy a font így jobb áron van:D Csak te szopsz ha otthon vagy.
  • uniu
    #31
    Nem egészen. Törökország a piacért kérne pénzt. Miért? Mert megteheti. A #1 hozzászólónak igaza van, mi is kérhetnénk érte lóvét.
  • uniu
    #30
    Úgy látszik az "elfogulatlan" sg is megkapta az ukászt, hogy járassák le Törökországot, mert az túlságosan zokon vette, hogy kinyírták pár béke-aktivistájukat a zsidók. Még hogy politikamentes az sg...
  • hurkaur
    #29
    Igen ,csak hogy ez "precedens" értékű lenne.
    Meg azért a google helyében se dobnék ki csakúgy pár milliót :)
  • sathinel
    #28
    Sokan ezt nem értik csak hogy nagy cég biztos zsidók, és fizessenek..... Tudod ezt hívják logikának.
  • Poetro
    #27
    Az a helyzet, hogy a Google fizet adót az Egyesült Államokban. A probléma inkább az, hogy miért kellene neki fizetni Törökországban is, ugyanazért a tevékenységért. Ez olyan, mintha neked lenne egy céged, itt Magyarországon, és eladnád a termékedet egy német cégnek, és ekkor mind Magyarországon, mind Németországban adót kellene fizetned, pedig a tevékenységedet csak az egyik országban végzed.
  • shaddam
    #26
    Adót kell fizetni egy hatalmas cégnek?Felháborító.
  • amitakartok
    #25
    Itt hőbörögnek hogy miért kelljen törökhonban adót fizetni, én pedig megjegyeztem, hogy az a pár milla bevételkiesés a Google-nek nem oszt, nem szoroz.
  • hurkaur
    #24
    És mégis mi köze van ehhez a törököknek?
    Hoznak egy törvényt ,hogy ha van y pénzed ,azt afölött muszáj "befektetni" ,ha van ötleted ha nincs?
  • Sir Quno Jedi
    #23
    Az online kaszinókat/szerencsejáték oldalakat is meg akarja adóztatni a naaagy demokratikus USA pl. így előbb-utóbb erre a sorsra jutnak a nagyobb hirdetési oldalak is és bezár az ingyen bazár. Evvan. :D
  • finaltrekker
    #22
    Törökországban is vannak a Google Adsense rendszerhez hasonló török reklám rendszerek, amelyek megjelennek a törökországi weblapokon, amiket akár az amerikaiak is megnézhetnek. Tehát vajon a török cégek is fizetnének adót külföldre? Kétlem.

    Egyébként is, hiába a YouTube.com a top 1 oldal világ viszonylatban, ettől még nem nyereségesek.
  • Sir Quno Jedi
    #21
    Meg lehet ezt kultúráltan is oldani. A google-youtube csakis helyi reklámokat nyomat a szektorba (geoszűrés, videókra is van) és azok után befizet egyfajta kedvezményes helyi adót az államnak, a megtekintések száma és a vállalatok által ezért neki befizetett összeg után és mindenki boldog. Persze a cégnek ezenkívűl székhelyén (valami offshore paradicosmi sziget gondolom) is adóznia kéne, de ott úgyse fog (nem is kell neki sajnos), ismervén ezeket a multikat.

    Ez így korrekt. Ha a multinak így már nem érné meg (nézik pár hónapig mennyi bevétel-kiadás van ezzel), akkor kivonul, ha megéri, marad. Öröm és bódottá!
  • Solten
    #20


  • ribot
    #19
    Ez röhej!!!
  • amitakartok
    #18
    Az kéne. Mégis mi a ráknak halmoznak fel akkora vagyont, ha nem szándékoznak költeni belőle?
  • Nortai
    #17
    bal alsó sarok: háttérkép módisítása :)
  • Solten
    #16
    lehetséges
  • Tzupi
    #15
    Reklámokra való hivatkozás nem a legjobb, mivel a youtube-ra kb most kezdik a reklámokat pakolgatni (ill nemrég kezdték el).
    Sima google keresőlapon bőven több reklám található, mint a youtube-n. Ergo az lenne jogos, ha kompletten blokkolnák a googlet, de ha jól tudom nem ez történik...
    Itt valami más logikán alapul a blokkolás, úgy érzem valami olyasmi, amit "hozzáértő" mamutok hoztak a felsőbb vezetésből, akiknek már a mobiltelefon a sátán műve, és a youtube vmi olyasmi hely, ahova gonosz dolgokat is fel lehet tölteni :D
  • tom235
    #14
    Amúgy csak engem irritál ez az új, ötpercenként random háttérképekkel feljövő kezdőlap?
  • PhoenixR
    #13
    A fer akkor az lenne ha nem az egész YouTube-ot blokkolnak, hanem csak a reklámokat. Így a felhasználok is örulnéknek. Akkor majd vagy a YouTube állítja majd le a nem tejelő nézőket, vagy fizetnek a reklámokért. Így a törökök csak maguknak csinálják a bajt.

    Másrészről a törökök az emberi jogokat is sértik ezzel az eljárással. De a nemzetközi politika tényleg le***rja ki szegi meg a szólásszabadsághoz való jogot, ha épp nincs olaj abban az országban.
  • sathinel
    #12
    Kína is pl így engedte be a cégeket. A különbség, hogy lemásolták őket, és saját cégeket hoztak létre. A munkaerőt ki kelett képezni, ki kelett építeni az infrastruktúrát, és valahogy így tartozik amerika nekik 700 milliárd dollár körül. A japánok is így használták fel a tőkét a fejlődéshez. Nállunk ez nem megy valamiért nem vagyunk képpesek felhasználni ezeket. Mi inkább rontunk rajta mert úgyis külföldre viszi a tőkét. Ja de sok munkahelyet teremt, és ha még fejlesztés, kutatás is van akkor sok szakember kell, és mégtöbb képzés van ez irányban. Cégeket meg nem hozunk létre valamiért.
    Jó példa a szülővárosom, ahol max több bolt nyílt, de semmilyen cég nem jött létre, új munkahelyek nincsennek. A legtöbben a fiatalok közül elmennek nagyvárosokba vagy külföldre. Így nem is lessz fejlődés és ez nem a külföldi cégek hibája.
  • sathinel
    #11
    Ja te meg fizess az adódból ha pl magyarországra téved valaki mert itt reklámokat látott, és lehet hogy innen rendeli meg. Vagy fizess, mert ebay-en vásároltak tőled és te más országban vagy. Ennek soha nem lessz végge. Ez egy f@szság már bocsonát de erre nincs megfelelőbb szó.
  • sathinel
    #10
    Meg kéne adóztatni a túristákat is hisz fényképeket videókat csinálnak a gyökerek:D

    Ezt nállunk is be lehetne vezetni mert ha pl én egy török oldalra tévedek akkor reklámbevételért fizessenek a magyar kormánynak. Aztán lehet klikkelgetni naponta 1000 török honlapra hogy mi is kapjunk a google pénzből:D

    Milyen érdekes hogy tiltásra az emberek többsége feltalálta magát, és megkerülik a blokádot. Ennyit a tiltásról. vagy a felfogás változik, vagy törvények csak fejlesztik a módszert hogy miképp lehet megkerülni azokat. Az ember élelmes, és gyülytögető életmódot folytatott igen sokáig:D ezt nehéz levetkőzni.
  • B0nFire
    #9
    A megoldás: Recep Tayyip Erdogan miniszterelnök küld egy selyemzsinórt Binali Yildirim távközlési miniszternek, és probléma letudva.
  • B0nFire
    #8
    Dikk! Vigyázzatok, pisztolyorrúak, mert jön Kúgel bácsi, oszt a fa**át a szátokba veri! Háború lesz! Amint látjuk, azt is kiderítették, hogy Iránban bujkál Oszama Bin Laden, akiről eddig fingjuk sem volt, ellenben már évek óta nagyon kéne nekik egy ürügy, amivel lerohanhatják Iránt. Most megvan. Szóval Afganisztán és Irak után most Irán következik, a tokmányorrúak meg ha nem vigyáznak, akkor ők lesznek a következők.
  • gergely1991
    #7
    Ez az, már csak a nagyobb cégek megadóztatása hiányzik mely következménye hogy drágább lesz majd termékük
  • envagyok
    #6
    Igazuk van, akinek a reklámját magyarországon nézem, magyarországon is fizessen adót, hiszen a reklámbevételét a nézőszám alapján kapja, annak x %-al részese Magyar- ill. Törökország.
    Ha ő csak ingyen szolgáltatna reklámbevétel nélkül, akkor lenne jogos a felháborodás.
  • hurkaur
    #5
    Persze ,adóztassák meg ezzel az észjárással a Microsoftot is ,sőt az összes nagyobb befolyású céget.
    "A videomegosztó továbbra is az ötödik legnépszerűbb "
    Első 4.-el miújság?
    Kétlem ,hogy mind a 4 török.
  • Cat #4
    A Google iszonyatosan sok pénzt szivattyúz ki az európai országokból. A YouTube mellett más videószolgáltatás nem tud megélni a piacon (a hazai Videa, Inda, stb. mind csak vegetál, az amerikai cégé a magyar piac háromnegyede).

    Azáltal, hogy aki reklámozni akar ilyen oldalon csak az amerikai céghez fordulhat, azáltal a magyar cégektől hozzájuk, az Egyesült Államokba kerül a pénz, és ezáltal az amerikai állam gazdagodik. Tehát jó tudni, hogy "a jóságos Google" baromi sok munkahelyet szüntet meg Magyarországon, szegényebbé téve mindannyiunkat.
  • 5c0rp330n
    #3
    szerintem egy kibaszott vicc hogy egy orszag egy vilagmeretu oldalt akar megadoztatni. megis mi kozuk van ahhoz a penhez amit a youtube csinal? menjenek mar a faszomba, sok burokrata kozgazdasz pioca geci aki semmi hasznos munkat nem csinal, masok levamolasabol el..
  • Poetro
    #2
    Ez kb olyan, mintha egy török cég, ha amerikaiak vásárolnak tőle, akkor az áfát az amerikai államnak fizetné. Kicsit mókás lenne.
  • Amergin
    #1
    "Őt nem érdekli, hogy mennyire hatalmas és befolyásos a cég, ha a YouTube Törökországban bevételhez jut, akkor abból adóznia kell, méghozzá nem is keveset: 30 millió török lírát, ami körülbelül 15,7 millió eurónak felel meg."
    Nem meglepő: nincsenek hozzászokva a "multik", hogy adózni kell...
    "Mi" mennyivel 'okosabbak' vagyunk: állami pályázati pénzekkel támogatjuk meg és 10 év adómentességet adunk a szegény multiknak, hogy úgymond "teremtsenek munkahelyeket", azután meg szedik a sátorfát és mennek Kínába. Eredmény: a magyar konkurencia, ha volt csődbe ment munkahelyeket szüntetve meg (neki nem volt adómentesség "természetesen"), a multi lefölözte a hasznot, amit kivitt szépen, használta az infrastruktúránkat, aminek a megépítéséhez-fenntartásához nem járult hozzá semmivel, az itt maradt a munkanélkülieket meg eltartja majd állam bácsi.
    A társadalom számára "remek biznisz" volt ez a buli... Így már jobban érthető, miért is vannak az országok eladósodva (és ezzel szolgaságba kényszerítve a "hitelezőnek") és miért táncol pengeélen az ország, hogy vajon csődbe meg azonnal vagy még húzza egy darabig. "Demokrácia" meg "szociális piacgazdaság" meg éjrópai unijó: 20 évvel az úgynevezett rendszerváltás után...
    Király ez a rendszer!