33
  • endrúdí
    bcdedit /set nx alwayson -nál ezt is simán bezárja a windows a "számítógép védelme érdekében"

Tovább várok, hátha egyszer összeszedik magukat az apple programozói.

Addig meg teljesen belakom a chrome-ot.

• Airbus A380
    Hali. Rávettem magam és kipróbáltam a safari 5-öt. Szerintetek 1GB-os gépre őrűltség feltenni ? Sok helyről hallom hogy zabál.... de nekem kb anyyít eszik mint asz opera meg a chrome. sőt néha kevesebbet. Most akkor hogy van ez a zabálás ? (Chrome-ba meg lehet nézni az összes böngésző fogyasztását )

Ha érdemes feltenni. a lastpass-t hogyan varázsolhatom bele ? (támogatja a safarit) köszi.
  • cousin333
    Több teszt is van ám: Az egyiknél 160 pont a maximum a másiknál 300.
  • FoodLFG
    "Az Apple létrehozott egy HTML5 tesztoldalt, amely azonban kizárólag a Safari 5-tel működik."

Másképpen: Ha odamegyek egy 197 pontos Chrome-al, akkor elém dobja, hogy töltsem le a safarit. Ezzel azt sugallva, mintha az én böngészőm nem lenne elég jó a html5-höz. Ez genyóság/hazugság/stb (egyszerű internetező be is dől neki). Bár az epültől már megszoktuk.

Ezzel a szöveggel pedig végképp:
    "Not all browsers offer this support. But soon other modern browsers will take advantage of these same web standards"

Most akkor a Chrome nem modern eléggé ? Hát anyádat.
  • sanyicks
    Az hogy kurvára nem html5 képességeket mér az az oldal, egyszerűen csak a faszarit engedi be...
  • aronvirginas
    "70 vagy 100 pont. A lényegen nem változtat."

Miért, mi a lényeg?
  • slickboy
    Feladom, én a képlinkhez hülye vagyok. :D
  • slickboy
    [IMG]http://imgur.com/2jnSd.jpg[/IMG][/URL]]talán most
  • slickboy
    [URL=<a href="http://imgur.com/2jnSd.jpg" title="Hosted by imgur.com">http://imgur.com/2jnSd.jpg</a>]link[/URL]
  • slickboy
    Nem vagyok Safari hívő, dizájnban nem rossz. Nálam ez a legfrissebb teszt eredménye:[IMG]<a href="http://imgur.com/2jnSd.jpg" title="Hosted by imgur.com">http://imgur.com/2jnSd.jpg</a>[/IMG]
  • FoodLFG
    - poén volt

- 70 vagy 100 pont. A lényegen nem változtat.
  • aronvirginas
    "Ezen már megy a flash ?"

Az eddigieken is ment...

"Erről van szó ?
    http://i.imgur.com/cT08B.png"

Nem tudom, hogy jött ki 70 pont a Safarinak, nekem már a 4-es is bőven 100 felett volt. Sejtem, mennyire hiteles a kép.
  • sanyicks
    persze persze :D mindig más a hibás
  • FoodLFG
    Most akkor a nettel volt gond, vagy a wifivel, dönts már el.
    sztívi a wifire panaszkodott, azt meg nem hiszem, hogy nem hoznak magukkal egy jobb wifi routert (jobb antenával), hogy minden rendben legyen a bemutatón (mint máskor). Onnan pedig már simán fogni kell a jelet a telefonnak, ennyire nem zavar be a többi cucc.
    Vagy persze majd a dzsunka public wifire csatlakoznak ők is, aha.

És a 3G-vel is gond volt, az meg nagyjából független a wifitől.

Ettől függetlenül sztívi továbbra is egy idióta, "kapcsoljátok ki a wifiteket". Na persze, LOL.

Szerintem konfigold be rendesen a routered. DHCP-nek nem sok köze van a wifihez.
    Bár olyanról már halottam, hogy az OSX-nek gondja van a DHCP-vel. Az OSX egy minimum ideig magánál tartja az IP-t hiába osztották ki azt már másnak, ezzel pedig ütközést generál a hálózaton. Vagy valami ilyesmi, majd valami hálózatos kolléga megmondja a frankót.
    De állítólag windowsal és linuxal ilyen probléma nincs. Ha OSX-ed van, akkor járj utána. Nekem ilyen problémáim nincsenek, ezért különösebben nem érdekel a téma.
  • G_ArchAngel #19
    Szerintem nezd meg a keynote-ot hulyesegek irasa helyett.
    Kesobb akarhanyszor csatlakozott, szo nelkul, rohadt gyorsan toltott be mindent.

Nem kell messze menni, probalj otthon egy atlagos router-re 8-10 eszkozzel csatlakozni.
    Nekem ennyi van itthon es ha nem cimzem meg kulon oket, akkor siman osszeakadnak es 1-2-nek soha nem jut IP (vagy ugyanaz, mint ami mar foglalt).

(ez egyebkent a konferencia csarnok WiFi/MiFi halozatat uzemeltetok fail-je volt, nem az Apple-e, ha pl. Ars Technica-n kovetted volna a keynote-ot, akkor lathattad volna, hogy a tudositojuknak is es fotosuknak is tobbszor gondja volt a nettel)
  • tntmax
    Szánalmas.
  • G_ArchAngel #16
    engem a Chrome-nal az akaszt ki, hogy letoltottem az angolt megis magyar, google-ban atallitottam mindent angolra es UK-re megis Youtube, Gmail, Chrome magyar...

agyamat eldobom:(

(mondjuk utalok mindent, ami google, de sajnos megkerulhetetlen a Big Brother)
  • NandorHUN
    Ez ki fog jönni iPod Touch-ra?
  • FoodLFG
    Ezen már megy a flash ?

Erről van szó ?
    http://i.imgur.com/cT08B.png

Ez pedig egy szép beégés sztív dzsobsztól, amit valahogy elhallgattak a hírportálok az iphone4-es cikkeikben...
    http://www.youtube.com/watch?v=yoqh27E6OuU
    Persze a közönség a hibás!
  • sathinel
    Fura nállam chrome, ff és már mondtam máskor is hogy semmi gondom. 20-30 oldal felett volt hogy ff beszart, de restart után ment. Nagyon kevés ilyen van. De cheome-al használom és chrome kb 10-14 oldal nyitva semmi gondom. Míg haver magyar nyelvű firefox-a folyamatosan fagyogatott. Nem tudom hogy a magyarítás miatt van ez vagy nem de annak nem kelle ebbe beleszólnia. Angol win7 home premium van mindkettőnknél. Igaz nálla AMD proci nállam intel a laptopon de ez sem kéne gondot okoznia. Szerintem valami a magyar ff-el volt. chrome 7 hónap alatt kb 2-3 alakalommal szarakodott. Mostanában nincs vele gondom.

most pl 5 sg, i izé, 3 youtube, tomshardware, és még pár oldal összesen 17 oldal nyitva chrome alatt, és 22 oldal van nyitva ff alatt. Flash meggy addblock csak a felugró reklámokra van rányomva másra nem és semmi gondom a géppel dualprocis laptop 36-40%körül terheli most max a gépem. Ha elkezdek lejátszani egy videót netről hd-ben vagy normálban akkor megugrik 60-70% közé néha dehát még az sem zavar. 4 giga memória melett meg memóriagondjaim sincsennek. Lehet hogy én vagyok ennyire szerencsés?
  • Penge4
    Most sem lehet. Csak Safari 5-ös user agenttel működik. Bár a tesztek fele a H.264 miatt úgyis csak azzal megy.

Zoolesz: A legtöbb szabványt minden Acid3-at pixelpontosan teljesítő böngésző támogatja. A legtöbb draftot viszont nem a Safari, hanem a Chrome támogatja. Lásd:

Itt még az Opera is lemarad, bár 10.60-ra ígértek pár új implementációt.
  • zeli
    Java-t nem is támogatja?
  • G_ArchAngel #10
    ez bongeszo es platform fuggetlen, minden fagy amihez a Flash-nek koze van:

nekem van ugy, hogy OSX/Safari napokig nem fagy, de WinXP/Chrome 3x egy delutan, aztan egy het mulva forditva...
  • endrúdí
    Ezt is blokkolja a DEP azonnal. (http://en.wikipedia.org/wiki/Data_Execution_Prevention) Még mindig nem az igazi kedves Apple programozók.
  • intrex
    Nekem nem fagyott le a safari sem osx, sem windows alatt. Az internet explorer viszont igen gyakran. A teol.hu 0.5 másodperc alatt bejött 5-ös safarival, és pontosan ugyanennyi idő alatt chrome-al. A szuper internet explorert használjátok, szuper windowssal, és minden okos öltönyös törölje le a safarit.
  • Zoolesz
    Hát ha csak abból indulok ki hogy a 4-es változat mac-es gépen minden nap 1-2-szor megfagyott, akkor inkább ki se próbálom. Hiába hogy a legtöbb szabványt támogatja ha nem tudják normálisan megírni.
  • floatr
    Egy függetlenebb teszt ugyanazon az alapon.
    Egy kicsit általánosabb teszt chrome 6 nélkül.
    Nem árt tudni, hogy a sunspider teszt atomi szinten teszteli a motor egyes pontjait, de egy szinten túl nem képes érdemi különbségeket kimutatni, ellentétben a kevésbé szintetikus összetett alkalmazás-alapú tesztekkel.

Egy firefox és egy chrome bővítmény, amik nem mostanában jelentek meg, és amire a szarafi "új" "innovatív" funkciója kicsit hajaz.

Az apple által létrehozott tesztoldal user agent alapján kidobja a többi böngészőt, mivel nem a html5-öt akarják demonstrálni, hanem megint űberkedni akarnak, vagy csak egyszerűen túl kevesek ahhoz, hogy egy korrekt crossbrowser megoldást fejlesztettek volna feature-detektálás alapon, ellenben pl a viszonylag régi chrome experiments oldallal, ahol mindenki korlátozások nélkül megnézheti, hogy hol tart a kedvenc böngészője. Pont emiatt az eddig a safari-s team-mel szimpatizáló szakmai oldal is kínosan szánakozik a politizálásba forduló bullshit-marketing miatt.

Jó lenne, ha az ilyen jellegű cikkek nem csak az önajnározó bejelentés fordítását tartalmazná, hanem a szerző esetleg utána is járna a dolgoknak.
  • Tzupi
    Vicces pár napja még lehetett böngészni a html5 aloldalt más böngészővel is.
    Megy a marketing szépen :)
    Nem azt mondom, hogy tetszik, de be kell vallani, hogy jól csinálják...
  • caprocorno
    Juujjjj Föltettem a Safarit, gondoltam mérek pár oldalbetöltést, hogy összehasonlítsam Chrome6-al. Nem is mondok semmit, inkább próbáljátok ki. Természetesen az oldal teljes betöltődését néztem, nem az első képek megjelenítését. Nekem fönt volt a Safari4-is, na az közel azonos sebességgel ment, mint a Chrome5. De az 5-ös Safari a Chrome6-hoz képest... hát nem tudom. Lehet, hogy rátaláltam az egyetlen oldalra a neten, ahol a Safari nagyon lassú? Nézzétek meg a különbséget, nem kell hozzá stopper sem: teol.hu
  • Griphons
    "Az Apple létrehozott egy HTML5 tesztoldalt, amely azonban kizárólag a Safari 5-tel működik."
    A vicces az ebben, hogy nem azért nem működik más böngészővel, mert azk nem képesek megjeleníteni a tratalmakat, hanem azért, mert az oldal kiírja, hogy csak safarival enged tovább. Szánalmas ez az epl vergődés...

"30 százalékkal gyorsabb elődeinél, kétszer gyorsabb a Firefoxnál, sőt, 3 százalékkal még a Chrome 5-öt is megelőzi, állítja a cég"
    Itt a lényeg az állítja szón van! Állítani én is tudok, pl én százszor gyorsabb vagyok egy induló autónál - ha az autó még csak épp elkezdett gurulni...
  • caprocorno
    Azért azt a 3%-ot nem lehetett egyszerű megmérni No és mi a helyzet a GoogleChrome 6.0.422.0 -val összehasonlítva? Félreértés ne essék, én nem fikázom a Safarit, csak ez a 3% olyan komolytalan
  • sanyicks
    szerintem csinálok egy oldalt ami html 8 nevű, és csak opera alatt jön be :DDDD