13
-
kvp #13 A nintendo most kezdi arulni az elso szemuveg nelkuli 3D kepes gameboy ds-eket. Ha az emberek meglatjak mennyivel jobb szemuveg nelkul nezni, mindenki olyan tv-t akar majd venni. -
#12 Különben meg majd a 3d-s mobil képernyő lesz az igazi! És akkor lehet majd fincsi 3d-s háttereket leszedni jópézé! -
#11 "Kettőnek nincs köze egymáshoz."
Pontosabban a hz az elméleti max. FPS amit meg tud jeleníteni egy képernyő. Ennél többet hiába számol ki a videokártya, akkor sem jelenik meg. -
MacropusRufus #10 "de barmelyik hagyomanyos laptop is hoz 30 hz-et. (tehat max. 30 fps-t)"
a képfrissítési ferkinek nem sok köze van a megjelenithető képkockák számának.
Ui. pl. az én tv-m 100Hz-es de továbbra is csak 50fél képet jelenít meg.
Ui. a PC monitorom jelneleg 85Hz-n ketyeg és a gémek akár 100-120fps-el is mennek.
Az egyik a monitor adata, hogy megkora a legnagyobb képfrissítési freki, a másik (fps) meg a vga adata, hogy 1sec alatt hány képkockát tud kiszámolni és/vagy megjeleníteni. Kettőnek nincs köze egymáshoz.
Már csak azért sem mert az LCD/TFT technikának nincs kéfrissítési frekije.
-
#9 3D tervezéshez van értelme? Lenne, ha nem lenne 15"-os. Mondjuk notin én alapból nem kezdenék neki 3D rendereléshez. Nem vagyok benne biztos, hogy bírná azt egy mobil graf chip.
Milyen 3D-s laptopot? Biztos rosszat álmodtál...
Nem kéne keverni a szezont a fazonnal, a 30Hz durván nem 30fps. Kicsit sokat Unrealoztál nem? -
kvp #8 A 3d-s megjelenitesnek van ertelme. Foleg munkahoz jo, 3d-s tervezeshez. Viszont ahhoz jobb lenne ha szemuveg nelkuli 3d-s kijelzoket arulnanak. Az erdekes csak az, hogy ha jol emlekszem a toshiba mar adott ki szemuveg nelkuli 3d-s laptopot, jo 10 eve. (mondjuk nem volt hd, csak svga, de mukodott)
Az asus fele megoldas pedig barmilyen nagy frissitesi frekvenciaju kijelzon mukodik, sot a regi megoldasok meg a vga kimenetes laptopokon is, bar azok infra helyett kabelen kapjak a jelet. Jelen esetben pl. 60 hz-et tudnak elerni a 120 hz-es monitorral, de barmelyik hagyomanyos laptop is hoz 30 hz-et. (tehat max. 30 fps-t) A valodi 3d-s kijelzokhoz kepest viszont ez csak egy jatek. -
#7 Szvsz az Avatar volt az igazi elindítója ennek a 3D őrületnek, de újra meg fog bukni az IT piacon és a TV piacon is... moziban nem hiszem. -
endrev #6 Magiszter, a 3D-hez nagyon nem mindegy a felbontás. Minél kisebb a felbontás, annál közelebbi objektumok kezdenek el 2D-ben látszódni, mert minél távolabbi egy tárgy, annál kisebb a különbség a két szembe jutó képe között, tehát annál nagyobb felbontás kell a kisebb különbség megjelenítéséhez. Ez az értelme.
És lehet hogy rossz a szemed, van különbség a DVD és BD között 15 colon; nem a képátmérő számít, hanem az, hogy ahonnan nézed, onnan milyen nyílásszögben látod. Teljesen mindegy, hogy IMAX-moziban ülsz vagy egy 15 colos laptop előtt, ha a nyílásszög megegyezik. -
Justil #5 továbbmegyek, mi értelme van ezeknek az ál-3D-s parasztvakításoknak? -
#4 Kezd unalmassá válni a "minden hétre egy újabb 3D-s cikk"-téma. -
#3 "Amúgy mi értelme van 15.6"-on 3D-t bámulni... értelmetlen baromság."
Tovább megyek: Mi értelme van HD-s 3D tartalmak bámulni egy 15"-os monitoron?
Még a 3D-nek volna értelme. Mármint látványfokozás és a WOW faktor emelése miatt, de a HD-nak? Nem tudom nézett e már valaki DVD filmet, majd HD filmet 15"-os notin. Ha mereszted a szemed csak akkor látsz különbséget. -
daveofgod #2 kár, hogy az Asusnak már régebben volt ilyenje :D a legutóbbi gameshow on pl kint voltam és láttam. -
#1 "A Satellite A665 lehetővé teszi a játékosoknak, hogy testközelbe merüljenek el programjaik érdekfeszítő háromdimenziós környezetében"
"Nvidia GeForce GTS 350M"
Hát ez a chip azért nem egy nagy szám. Sokkal olcsóbb notikba vannak komolyabb chipek... nem baj, lehet butítani a grafot
Amúgy mi értelme van 15.6"-on 3D-t bámulni... értelmetlen baromság.