102
  • tuccser
    Vékonyabb és gyorsabb az új 4G iPhone

és szarabb (:
  • lenox01
    Természetesen a négyes iphoneon is az apple 30 pines csatlakozója van.
  • G_ArchAngel #100
    Szerintem ezt picit benezted. Na jo, nagyon.

Ez a hasonlat arra ment, hogy nem kell sem az Android, sem az Apple telefonodat gyari allapotban hagynod, ha az nem kenyelmes szamodra. Mintahogy az autodat sem. Vagy a lakasod, szamitogeped.

Az okostelefon/butatelefon kerdesbe ne menjunk bele, mert ez inkabb user oldalrol vizsgalhato: van akinek a kezeben az iPhone okostelefon a megfelelo app-okkal, van akinel a legjobb Android is butatelefon. Errol nem a keszulek tehet.
    Azt meg nem biztos, hogy korlatnak neveznem, ha az atlagos user szamara korlatozott iPhone minden helyzetben mukodik (megegyszer mondom: a gyari korlatok mellett), mig a szabadnak nevezett Android platformot pillanatok alatt halottnak lehet nyilvanitani, ha segghulyen hasznaljak, agyonterhelik, aztan hivjak a szolgaltatot, hogy nem mukodik es lassu, pedig papiron mennyivel erosebb Jocika ajfonjanal, ami tovabbra is mukodik...

MicroUSB:
    Nem ismerem a korulmenyeket, de ez nem csak az EU-ra, illetve EU-s gyartokra vonatkozik?
    (tenyleg nem tudom, ezert kerdezem)
    Illetve az Apple egyeb termekei szinten ugyanezt a toltot hasznaljak, igy eleg univerzalis - mindezek mellett sok gyartonal kulon kabelen keresztul megy az adatforgalom es a villany, mig az Apple erre egy madzagot hasznal.
  • G_ArchAngel #99
    Miert, mi baj van a WiFI-jevel?
    En nem lattam semmifele kulonos dolgot, ami egy atlagos haztartasban naponta nem fordulna elo minimum 5x...
  • okosan gyerekek
    "Autot is tehetsz jobba, anelkul, hogy a gyarto hozzajarulna. Ezt megteheted az iPhone-nal is, Androiddal is. Az egyetlen korlat jelenleg sajat magad vagy."

Ne legyünk már nevetségesek! Tényleg jobbá tehetem az autómat? Tényleg meg tudom oldani, hogy egyáltalán menjen a kocsim?

Nem beszélve arról, hogy az iPhone most lett csak okostelefon, eddig azért vitték, mint a cukrot, mert eléggé kész volt a telefon szoftveresen - legalábbis a butatelefonokat vásárlók igényeihez mérten. Többet nyújtott egy átlagos telefonnál, de nem volt olyan bonyolult, mint egy okostelefon és ettől volt nyerő.

Idéznék egy előttem szólót, ne bässza már meg a kurvä Isten, hogy szét kell McGyver-kedni a sim-kártyát, hogy jó legyen?

Egyébként én nem vagyok a micro SIM ellen, és örülök, hogy az apple kényszeríti a szolgáltatókat, hogy ilyet is kezdjenek el gyártani, ha egy kis nokiában lenne benne a termékpaletta egy eldugott szegmenséből, azt mondanák, hogy akkor nem árulják ezt a telefont, ezt viszont az apple-lel nem lehet megcsinálni, nem az iPhone négyessel. És ez jó.

Arra meg, hogy ez a lépés kinek a felelőssége, azt kell mondjam, tény, hogy az apple agresszíven ráerőszakolja ezt a gyártókra, de akinek van fogalma a környezetgazdálkodási törvényekről - többek közt a magyarról - az tudja, hogy minden gyártó - bár senki nem kéri rajtuk számon - a lehető legkörnyezetkímélőbb technológiát kell alkalmazzák. Ha kisebb a SIM - gondolná a jámbor utazó - akkor kisebb a környezeti terhelés. Viszont, ha még mindig az a bevett szokás, hogy egy nagy, bankkártya sztenderd szerint vágott másik kártyában van a SIM kártya, s a micro SIM is, nem lesz jelentősége. Viszont az apple jogszerűen járt el, és akit váltatni volna szükséges kényszeríteni, az az operátorok hada!

Viszont felmerül egy kérdés bennem e mellé, ami ellenőrizheti az ilyetén szándékát az apple-nek, microUSB-s a töltője? Mert az, vagy az lesz az új sztenderd a mobilokban, hogy ne kelljen minden készülékhez töltőt gyártani egyenként, hanem a régi is jó legyen, meg ugye a praktikai érvek is az elgondolás mellett szól: nincs para, ha a haveroknak más telefonjuk van.

Tehát a kérdés az, hogy ebben is ilyen példásnak mutatkozik-éh az apple, mert ha nem, akkor az eléggé arra világítana, hogy pusztán anyagi érdekei vezérelték a microSIM felé, és innentől kezdve viszont abszolút a gyártó sara, ha a fogyasztók nem képesek a legfőbb rendeltetésének megfelelő funkciót a telefonálást megvalósítani az eszközön, avagy egy versenyellenes helyzetet alakít ki azzal, hogy egy gyártóval adatja el a szärát.

Egyébként, az etika mesterkurzus végére még annyit mondanék, hogy ez a vita elég önmagáért való, illetve érzelem hajtott, mert gondolom senki sem gondolja, hogy szeptemberre nem lesz minden gyártónak ilyen SIM-kártyája?
  • lenox01
    Akkor a HTC EVO 4G is negyedik generációs már? :D
  • Kechuan
    A 4G azt jelenti, hogy 4. Generációs iPhone
  • AzUs
    Mi a rák az, hogy "4G Iphone"? Ezt hol hallották?
  • RoyalPredator
    Nahogy meghalt a motorola V3i-m 4-5 évnyi hű szolgálat után, most veszek vgre egy iPhone 4est =)
  • Andr0
    az apple minőségi cuccokat csinál csak épp úgy adják elő mintha a világ váltották volna meg és olyan áron is.
  • sanyicks
    ne apple fankodj már ennyire... fm rádió kb 5 forintos tétel, minden szarba bele teszik, akár "csak úgy" alapon is.

Minősége pedig nem jó, összenyomott dinamika, 16khz-fölött vágás, de az a probléma, hogy az mp3 is ugyanezt csinálja 128kbiten :DD
  • GregSB
    Nyugi, mire itthon kapható lesz az új iphone (Szeptember vége) addigra lesz microsim a Telenornál és Vodánál is.
  • syn7h37ic
    No comment...
    De ez akárhogy is nézem csak egy sufnituning.

G_ArchAngel: Természetesen minden holmihoz hozzá lehet nyúlni, de minden modding beavatkozás a készülékenbeavatkozás akár autó, akár elektronikai termék a garancia elvesztését hozza magával. Nem mindenki született MacGiver, hogy bármit bárhol át is tudjon alakítani, főleg igaz ez a nőkre. (természetesen
    mély tisztelet a kivételeknek)
    A SIM modding határeset, mert ott nem magát a készüléket piszkálod, hanem a szolgáltató által kiadott chip tokját.
  • G_ArchAngel #88
    Bocs, de nem ertem, hogy Te mit keresel egy 'okostelenrol' szolo hir topicjaban.

Autot is tehetsz jobba, anelkul, hogy a gyarto hozzajarulna. Ezt megteheted az iPhone-nal is, Androiddal is. Az egyetlen korlat jelenleg sajat magad vagy. iOS4-et is feltortek, az Apple leszarja, mert igy azok is megveszik a telefont, akik szolgaltatohoz kotve nem tennek.
  • G_ArchAngel #87
    Nem az Apple hibaja, hogy keptelenek egyesek rakeresni dolgokra...
  • syn7h37ic
    De jól gondoltam az apple fanatikusok foggal körömmel védik a hülyeséget is, hogy nem ők őrültek meg, hanem a világ másik fele....
  • syn7h37ic
    Az apple hibája, hogy a mini simet tette a mobilba. Belefért volna a normál méretű sim is. Ugyanis jelenleg még ez a legáltalánosabban használt SIM kártya, csak nagyon kevés telefon szolgáltató állt még rá. Így bele vagyok kényszerítve abba, hogy nem válogathatok szabadon a szolgáltatóknál.
  • Magiszter
    Nekem régebbi iPhone-om van és tök jól megvan mobilinternet nélkül. Sőt, feltöltőkártyás, szolgáltató-független. Mivel nem akarok kifizetni havonta 5000 forintot 2 éven át a T-Lapónak, csak hogy ha akarok akkor netezzek a telefonomon. Ha nagyon internet kell akkor megoldom Wi-Fi-n keresztül, de inkább leülök egy gép elé.
    Rádiót meg akkor hallgatok ha kocsiban ülök. Nincs abszolut hallásom, hogy érezzem a 303012021khz-es és a péktudja milyen formátum közötti különbséget. Az autópálya úgy is folyamatosan zúg a fülembe, a motor is duruzsolt, tehát nem izgat.
    Szóval lehet hogy én egy utolsó, szántóföldről szabadult, kapás-paraszt vagyok, de kell a T-kömnek hűségnyilatkozat, meg előfizetés, csak hogy Alsóbögyörősvalagpusztán a szántásban is meg tudjam nézni az SG Híreket, vagy Lószesz fórmátumú 5G-s rádiót hallgassak percenként 100 forintért...
  • trabiubi
    jóféle! :)
  • GregSB
    "nincs mindenkinek pénze 3G előfizura, hogy azon keresztül hallgasson rádiót."

Lol, úgy beszélsz róla mintha valami luxus cikk lenne a 3G előfizu. Már iPhonehoz is van olyan csomag, ami havi 5000 Ft és van benne net előfizetés. Az aztán gatyaszaggató.

Arról nem is beszélve, hogy okostelefon net előfizetés nélkül olyan mint pizza feltét nélkül. Aki nem tud havi 5000 ft-ot kifizetni telefonra az ne is vegyen okostelefont IMHO, jobban jár egy érintőképernyős mp4 lejátszóval.
  • narumon
    Az itteni dollár árak is előfizetésre érvényesek természetesen.
  • narumon
    Miért? A Többiek nem adnak? És ha nem adnak akkor miért nem adnak? Ez is az apple hibája? Na hagyjuk már ibolykát...
  • syn7h37ic
    Figyelj NAGYOKOS ha valaki nem akarja azt a szolgáltatót, de szeretne egy ilyen telefont akkor feldughatja a seggébe, mert nem tud legális módon a másik telefonszolgáltatótól kérni kártyát.
  • tomonor
    71 000 forintért én is megvenném, sőt...

Ám itthon természetesen csillagászati áron lesz elérhető sajna.
  • Gerygrey
    Akármilyen rádióval próbálkozol, mert a minőség nem kilobitekben és mintavételezési frekvenciában mérhető. Nem tudom ki hogy van vele, de én inkább hallgatok jó zenét 128 kilobites bitrátával, mint a magyar rádiók által játszott bikicsunáj szart, ami FLAC tömörítéssel is pontosan ugyanolyan szar, mint 64 kilobiten.
  • narumon
    Akármilyen rádióval próbálkozol. A technológiát nem tudod meghazudtolni. (Az meg más kérdés, hogy mikor hordozol magaddal egy komplett vevőegységet, hogy esetleg a lehetőségekhez képest normálisan tudd fogni, de a telefon, az autórádió a hordozható rádió és társai semmiképpen nem ilyenek)
  • Ferrer
    Talán nem Sokol rádióval kéne próbálkozni... :)
  • narumon
    "Hogy lenne már? Az FM rádió egy analóg folyam, gyak. olyan minőségben hallod a zenét, ahogy azt eredetileg játsszák."

Nemár, ugye ezt nem gondolod komolyan? Kapcsolj be akkor egy FM rádiót, annál szarabb minőséget nem sokat fogsz hallani, és az nem a lejátszás miatt van hanem az átvivő közeg miatt. (Ugye zúg, sistereg - még ha nem is hallod akkor is - elvesznek frekvenciák). Nem tudom hallgattál-e már FM rádiót, de hacsak nem ülsz közvetlen az adó mellett 1-5m-el akkor már rosszabbat fogsz hallani mint amit játszanak. Esetleg hallgass egy kis rádiót majd utána ugyanazt egy streamként kb ég és a föld a különbség)
  • G_ArchAngel #73
    FAIL!

Annyira hihetetlenul tudsz csusztatni, hogy dumalassal siman atvehetned a hatalmat egy Kozep-Afrikai orszagban.
    Rohadt szemet Apple, gyerekekkel dolgoztat, mig mas cegeket sorban avatnak szente.
    Raadasul a Google es Microsoft pedig veletlenul sem akar befolyassal birni az emberek felett.
    Hiszen az Apple-nek kell megadnod minden adatodat a levelezon, chat-programokon, terkepkezelon keresztul. Az Apple autoi jarjak korbe a vilagot es rantjak le az adatokat a privat halozatokrol.

Nem szent az Apple sem, de a leggusztustalanabb ceg messze a Google.
    Egyszeruen okadnom kell toluk. Anno csinaltam egy mail fiokot naivan. Azota a Youtube, Maps, kulonbozo blogok, forumok a pofamba vagjak ugy az adataimat, hogy soha vagy regen jartam arra.
    Raadasul szep lassan mar semmit nem tudsz csinalni, hogy ne akadj egy szolgaltatasukba.
    Nem is ertem, hogy miert nem Googlenet az internet.
  • Ferrer
    Hogy lenne már? Az FM rádió egy analóg folyam, gyak. olyan minőségben hallod a zenét, ahogy azt eredetileg játsszák.
  • kvp
    "Fm rádió? Most komolyan?"

A gps-es navigaciohoz a forgalmi adatokat fm-en keresztul adjak rds stream-ben. Tehat ha valaki szeretne tudni, hogy hol van eltereles, hogy ne az arviz miatt leszakadt hidon keresztul tervezze meg a szoftver az utvonalat, akkor jol jon az fm radio. Persze ehhez megfelelo szoftver is kell...

Az apple vezetoje pedig ugyanazt a techikat alkalmazza, ami az 1984 cimu konyvben duplagondolnak neveztek. Ha mond valamit, akkor azt mindenki elhiszi. Majd ha egy ev mulva az ellenkezojet mondja, akkor azt is mindenki elhiszi es meg vannak gyozodve rola, hogy mindig is ezt mondta es nem az ellenkezojet. Ez a vasarloiknal egyfajta pszihologiai allapot, amit nagyon sok kormany irigyel az apple marketingeseitol.

Az apple egy valamihez ert jelenleg nagyon, ez pedig a penzkereses nagy haszonnal. Terveznek valamit ami kinai gyerekmunkaval olcson eloallithato, majd jo dragan el lehet adni a vilag gazdagabb reszen. Erre pakolja ra a vezetes a marketinghez szukseges filozofiat, ami lehet hogy valos, de inkabb csak az emberek feletti befolyasrol szol.
  • narumon
    "A legtöbb FM rádió netes adása 128 kbps streamben megy. Epic."

Igen és még az is jobb mint amit az FM-en fogsz. Epic.
  • Dynamic
    Azt hittem az alap nanora gondolsz és, hogy az újak már más néven mennek (mint iphone-nál a 2G, 3G, 3GS stb.)
  • Thaison
    Jól néz ki ez az új Iphone azt meg kell hagyni. Én sosem szerettem az Iphone-t és sose fogok venni mert én jobban szeretem a szabadságot és hogy azt csináljak a mobilommal amit akarok...gondolok itt a rom-okra és így tovább de azért ez egy jó teló lett. Én HTC párti vagyok de ez csak az én véleményem.
  • Ferrer
    Te miről beszélsz? Az ipod nano 5. generációját tavaly adták ki.
  • Dynamic
    Nem tudom, hogy mekkora ma az igény az FM rádióra az USÁ-ban, de abszolút logikátlan egy 5 éves készülékkel érvelni.
  • Ferrer
    "neten elérhető bármilyen rádió sokkal jobb minőségben mint FM-en"
    A legtöbb FM rádió netes adása 128 kbps streamben megy. Epic.
  • Ferrer
    Mellesleg ha nincs rá igény, miért raktak vajon az ipod nanóba is fm rádiót?
  • Ferrer
    "USAkiaban nincs ra igeny"
    Azért ezt gondolt át mégegyszer :)
  • Papichulo
    Amugy erdekes, mert az USA-ban pont most szuntetik meg a mobil szolgaltatok az unlimited csomagokat. Nem birja az infrastrukturajuk. Bar igaz, hogy a legtobb felhasznalo meg 1-2 GB-ot sem hasznal havonta, ezeknek nem lesz valtozas, sot meg olcsobb is lesz nekik.