Vékonyabb és gyorsabb az új 4G iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Elmondom szerintem mér... Mert a kritikusok egyfolytába emiatt szarozzák le... És egy ilyen presztizsben lévõ telefon egyszerûen eszt nem engedheti meg magának és inkább beleteszik.. Ha nem tennék még több kirtika érné..
O nem azt mondta, hogy nem kellenek ezek a funkciok, hanem azt, hogy csak jol megvalositva. Szarul nem rakjak bele, csak ha megfeleloen tudjak implementalni.

Csak annyit tennek hozza, hogy ez a videotelefonalassal kapcsolatos "forradalom", ez az USA-ra vonatkozik. Ott ugyanis a GSM infrastruktura nincs olyan fejlett, mint az europai, ezert ott tenyleg ujdonsagnak szamit ez a funkcio.

Hol? Az applefanvagyok.hu-n? Én elismerem hogy ez valóban egy jó telefon, sõt! Szerintem ez a legjobb iPhone eddig, de azt egy hülyeségnek tartom, hogy SJ azt mondja nem kell Copy/Paste, de azért beleteszik a következõ szifonba. Majd azt mondja hogy kell a tökömnek multitask, és minden alma hívõ így gondolja, aztán hopp, mégis csak kell a multitask. Most akkor hogy is van ez? Nem a telefonnal van nekem bajom, mert az jó. Hanem a parasztvakítással, miért jó hogy egyszer A-t mondanak 1 év múlva meg B-t, és az nem indok hogy változnak a dolgok, mert már a 2G-nél is ment a hiszti hogy nincs multitask.

Kifejtenéd bõvebben is? Vagy csak benyögsz egy mondatot...
Olvass utána.. vagy inkább ne.

LZ forever

"Azért ez a multitaszk nem ugyanaz, mint a többiben. Ez direkt mobilra lett specializálva."

Ez most komoly? A többi mobilos OS-nél szerinted mire van optimalizálva? Comodore 64-re?

lol. Amit ez az android 2.1-es telókhoz képest tud, az nagyon kevés, szvsz. Ami csak tetéz rajta, hogy zárt.

Ezért nem adok ennyi pénzt.

http://mynokiablog.com/2010/06/08/nokia-6680-i-am-from-the-future/
crApple, pfft... <#whatever>
Bith
Azért ez a multitaszk nem ugyanaz, mint a többiben. Ez direkt mobilra lett specializálva.

Ferrer:
az érintõs fókuszálás már a 3GS-ben is megvan, az újdonság itt csak annyi, hogy videó felvétel közben is használható, ha jól értelmeztem. A 3GS-ben csak a videófelvétel elõtt állítható be, közben nem (bár lehet, hogy iOS 4-ben már ezen is lehet).

Cikkhez:
A cikk címe elég gáz, van már rendes hivatalos neve is a telefonnak tegnap óta és abban sehol nincsen 4G. Miért nem lehetett úgy leírni, ahogy nevezik, tehát iPhone 4?

This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...

"mondjuk az más kérdés, hogy wifin mûködõ ilyen videótelefonálás nemigen volt eddig😊"

Csak pl. a messenger es a skype tudta eddig. A mobilos valtozatok kozzul is jopar. De azok mennek wifin es 3G-n is. (a messenger-t anno lattam meg 2.5G-n is mukodni)

Most mar csak azt szeretnem tudni, hogy fogjak az apple fan-ek kimagyarazni, hogy ha eddig kulon jo volt hogy nincs multitask a regebbi valtozatokban akkor miert lesz jo most hogy lesz. Persze a 'forradalmi' vagolapnal is sikerult valahogy... <#vigyor3><#vigyor3><#vigyor3>
Banano
Na ez már tetszik!Az eddigiek is bejöttek mondjuk,de ezt szerintem a megjelenés napján fogom beszerezni😊.

\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

Helytakarékosság miatt használtak micro sim-et és nem azért, hogy szopassák a magyarokat...
passatgt
de akkor meg nem lenne elõlapi kamera, és akkor meg az lenne a gond ismételten😊

asysoft
Ja, mert az Apple gépek/szoftverek mindig azt teszik, amit tenniük kell, nincs velük egy gramm szívás sem😊

/*WTF?!*/

Dynamic
"Ez a szar csak kizárólag micro-SIM kártyát támogat, tehát jelenleg kis hazánkban csak kizárólag a T-Mobilnál lehet majd beszerezni. "

Istenem. Ha AMÚGY IS csak a T fogja forgalmazni(mit ahogy eddig is), akkor nem tökmindegy? Kössünk már bele megint hülyeségekbe, nagyokos.
Sir Quno Jedi
Amit én sosenem fogok megérteni, hogy ez is csak 3,5"-es. MIÉRT?!? Ezeréves PDA-k is ekkorák?!?! Nem lehetne az egész rohadt telefon egyetlen display?!?!? EZ a lenti-fenti sáv úgy elcsúfítja, hogy az hihetetlen.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Közben én azon mosolygok itt (már nem csak) magamban, hogy az összes anyázó itt ha lenne valamilyen Mac-je és mondjuk iPhone-ja, hatalmas ":-X" ikonnal a pólóján elsunnyogna és boldogan használná. Csak most még nem tudja. 😄

Ja, az ár: A 240 körüli dollár miatt nem kell majd csodálkozni ha méregdrága lesz. Csak érzékeltetésképpen: 1000 dollár volt 180-190 ezer forint, most 240... Ráadásul a kinti árak nettók, tehát nem érdemes a bruttóhoz viszonyítani. A kettõ együtt pedig nagyon húzós lesz, de ez nem az Apple hibája.
asysoft
Linkeltem már korábban, de tessék, itt egy másik: "People have been dreaming about video calling for decades. iPhone 4 makes it a reality." 3G-s "Face Time" meg != 3G videohívás. (Igazából azt sem értem, ha már "saját" szabvány, miért nem a korábbi iChatet terjesztették ki? Nem mintha azt használnám, bár eleve nem sokszor használok video hívást semmilyen formában sem😊
USA-ban valóban annyi volt a 3GS, mint korábban a 3G, de itthon nem ez volt a helyzet.

/*WTF?!*/

narumon
Hát hogy tényleg akkor lesze 😄

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

passatgt
nyár végén lesz majd, mit kell róla többet tudni?😊

narumon
Úgy is az lesz az igazi teszt ha majd élõben összetapizom, bár úgy hallottam tmobilnál csak nyár végén lesz. Errõl ki mit tud?

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

passatgt
hát azért a videóban az a change forever szöveg kicsit gáz😊

mondjuk az más kérdés, hogy wifin mûködõ ilyen videótelefonálás nemigen volt eddig😊

narumon
"A wifi-only videohívás még hagyján, de ahogy elõadják, mintha õk találták volna ki..."

Késõbb 3G-n is elérhetõ lesz. Hol adták úgy elõ, hogy õk találták ki? Én sehol nem láttam / hallottam ilyet.

"Kíváncsi vagyok, itthon mennyibe fog kerülni, valahogy biztos vagyok benne, hogy nálunk valami különös okból kifolyólag jócskán drágább lesz a 3GS jelenlegi áránál..."

Elvileg ugyanannyi mint a 3GS (mint ahogy az is annyi volt mint a sima)

passatgt
rendes méretben van az fent, pl:

MicroSIM.... a neten van egy video hogy vágd le a felesleget a mostani SIM-rõl, és megvan a Micro verzió... és igen IT WORKS !!!
Nem egészen, most utánanéztem. iphone modellek sorban:
-iphone
-iphone 3g
-iphone 3gs
-iphone 4

Nem volt iphone 2 vagy 2g. Az eredeti nem tudta a 3g adatátvitelt, gondolom ezért lett a következõ neve 3g mert az lett az elsõ 3g képes. És az új neve azért nem 4g csak 4 mert nem képes a 4gre.
Szerintem.
narumon
"Ez a szar csak kizárólag micro-SIM kártyát támogat, tehát jelenleg kis hazánkban csak kizárólag a T-Mobilnál lehet majd beszerezni. De majd megmondják az epül fanatikusok, hogy miért is jó a micro-sim, milyen jól be lehet szopatni a kisebb tel. társaságokat vele. "

Eddig is csak tmobilenál lehetett kapni, õ a szerzõdéses partner akármi is van benne.

A Videotelefon a mobil 3g-n is mûködik, nem csak wifin, de ez majd a mobilszolgáltatóktól függ :-)
Az A4 proci jobb, és energiahatékonyabb, mint amik a konkurenciák készülékeiben jelenleg vannak.
Sebességben emiatt gyorsabb is már..... lényegesen.

Drága??? itt igen !!! Nem itt kell megvenni, létezik eBay is..... és mivel alapból tud magyarúl még ez sem gond..... eBay...ajándékként feladatni 10 USD értékkel....ÉS FELEANNYI SINCS MINT ITT !!!!!!!!!!!!
A én iPhone 3g-m 32 gigás 70 Ezerért jött meg az USA-ból .... 4 hónapja vettem.

passatgt
a store-ból vett cucc nem másolásvédett, régen volt csak drm-es, már jóideje azt csinálsz az mp3-al amit akarsz

passatgt
az elég nagy ötlet mondjuk😊

DjDano
Pff most nézem a specifikációk között hogy nincs benne FM rádió! Ez igen durva hiba ha igaz...

Azon meghasaltam, hogy az antennák maga a fémváz...
DjDano
De bizony! Eddig 4G néven futott, bár nem tudom miért... Az igen megbízható GMSarena oldalon viszont sima Apple Iphone 4 néven szerepel! Tehát a 4G vagy félreértés, vagy egy jó parasztvakító marketingfogás okán szerepelt az elnevezésben.

http://www.gsmarena.com/apple_iphone_4-3275.php

Egyébként semmi különös nincs az új Iphone-ban, ezt a szintet már a konkurencia is tudja, sõt némely paraméternél túl is szárnyalja.

"és most a jövõ elérkezett, mennyit kellett az embereknek várniuk arra, hogy ez a gyermekkori (Star Trek+ Jetsons) álom valóra válhassék"

Hát, nem védeni akarom õket, de lehet, hogy az Apple lángeszeire gondolt 😊)
A másik mondat tényleg túlzás.
Nem értek annyira a szabványokhoz, de mégiscsak mobilnet elõfizetéssel árulják az iphone-t...

LZ forever

Hát miért, van? 😄 Ha van, akkor nem szóltam.

LZ forever

Az ipodokat is hasonlóan rövidítik a "szakirodalomban". 1G, 2G, 3G, stb. attól függõen, hanyadik generációs modell.

LZ forever

asysoft
Nagyobb szenzor is került bele, elvileg a képpontok mérete maradt ugyanakkora, csak ugye most ~5/3X annyi van rajta😊 Miért kéne fényáteresztõnek lennie a szenzornak? Úgy nézem, az az újdonság, hogy a fotodiódákról a töltést elvezetõ (illetve, ha jól rémlik, csak abban segédkezõ) vezetékek a diódák mögé kerültek (eddig azt hittem, ez a 'standard')... Mindenesetre úgyis pörögni fog ez a topic (mint minden Apple-el kapcsolatos<#idiota>), majd egy hozzáértõ normálisan leírja.

/*WTF?!*/

Várjál már, rádió nincs benne?

Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselője.

Nem vagyok Apple fanatikus, szal nem tudom tutira, de nem helytelen a cikk címe? Mivel ez az iphone 4, nem iphone 4g /ez tuti/. Ugyanis ez is csak 3g kapcsolatra képes, 4g-re nem. /ezt nem tudom/
asysoft
Azért azt ne mondd, hogy szerinted a "és most a jövõ elérkezett, mennyit kellett az embereknek várniuk arra, hogy ez a gyermekkori (Star Trek+ Jetsons) álom valóra válhassék" nyáladzás + idióta reklámszöveg ("We bring video calling to the WORLD") nem túlzás😊 Mintha eddig semmi ilyen nem létezett volna. Szerintem ez már erõsen túlzás😊
Nekem e-mailezhez hasonló megkötésekkel rendelkezõ Bluetooth is elég lenne. Mp3-at 1x küldtem telefonra notebookról, de az egy ~100k-s saját dolog volt😊
Lehet, hogy menni fog 3G-n a hívás, viszont keynote alapján SIP alapú az egész, ami ámbár szabványos (bár használt kodekek nem nyíltak), de inkompatibilis a jelenlegi 3G videohívással - így meg sokat ér. (Persze nyíltság miatt nem tartom kizártnak, hogy lehet "face time" kompatibilis programokat készíteni más platformra is, de akkor már inkább skype😊 (kizártnak tartom, hogy 3rd party szoftverekbõl ne lehessen elérni a front kamerát))

/*WTF?!*/

Igen, meglehet, hogy elõtte közösen bõvítik a 3G hálózatok teljesítményét az AT&T-vel v ilyesmi..

LZ forever

Na most én ezt még mindig nem értem.. Az érzékelõ chip úgy tudom, nem fényáteresztõ hátulról. (vagy igen?)

LZ forever

Az a baj, hogy egyes USA nagyvárosokban már így is túlterhelik a hálózatot az Almafonok. Ha még elkezdenek videótelefonálni is rajtuk... Valószínûleg nem ez az indok, de figyelembe kell venni.

www.adamexdesign.hu

Azért azok a képek bõséges fényben készültek, és szerintem nem is teljes méretben kerültek fel.
Amikor beszélni kezdett a kameráról, én reméltem, hogy nagyobb szenzor lesz benne, úgy lehetne igazán szép képeket készíteni. Ami nagyon tetszik (gondolom mindenkinek, nem csak nekem), az az érintésre fókuszálás (ez nagyon tetszik az újabb gagyi kiskompaktokban is) meg a HD videó felvétele. Persze ezeket se õk csinálták elõször, de jó látni, ahogy kezd teljessé válni a kép.. ha lenne benne rádió, ez lenne az elsõ iphone, aminek komolyan elgondolkoznék a vételén.

LZ forever

"A wifi-only videohívás még hagyján, de ahogy elõadják, mintha õk találták volna ki... Felettébb érdekes."

Ha te el akarsz adni egy terméket, akkor beleviszed, sõt rögtön azzal kezded a prezentációdat, hogy "ezt elõttünk már mások is megcsinálták, de most már megkésve ugyan, de mi is itt vagyunk", ugye?

"normális Bluetoothban sajnos biztos vagyok, hogy sohasem fog"
Ja, képeket küldeni szép lenne (azt jailbreakkel tudsz, iBluenova), de zenék küldését soha az életben nem fogják engedni. Ne feledjük, hogy az iTunes és az iPod még mindig a zeneipar nagyjai (bevétel tekintetében)... Nyilván nem fogják engedni, hogy a másolásvédett 99 centes számaidat küldözgesd csak úgy..

A videotelefonálás meg tuti mûködni fog 3G-n is, hiszen ilyen szolgáltatáshoz kapcsolják a telefont is az AT&T-nél. Elképzelhetetlennek tartom, hogy idõvel ne lehessen 3G-n videózni.

LZ forever

asysoft
"Hátulról megvilágított szenzor". Szerintem megtévesztõ neve van, mindenesetre érdekesnek találom. Ha a PR képeknek csak a fele igaz, wow (nem mintha különösebben érdekelne a mobilon való fotózás, de 1x-2x már örültem volna annak, ha jobb képeket készít jelenlegi telefonom😊)

/*WTF?!*/

Ez a szar csak kizárólag micro-SIM kártyát támogat, tehát jelenleg kis hazánkban csak kizárólag a T-Mobilnál lehet majd beszerezni. De majd megmondják az epül fanatikusok, hogy miért is jó a micro-sim, milyen jól be lehet szopatni a kisebb tel. társaságokat vele.

Hova miniatürizálják már ezt? Telefonálás közben kicsúszik a kezedbõl.
Ez a kissé komolykodó dizájn nekem tetszik is meg nem is. Ha tényleg olyan überfasza a kijelzõje, akkor jó lesz az összkép. Legalább megvan az az elõnye, hogy meglátják nálad, tudni fogják, hogy neked már a legújabb ájfonod van, mert te MEGTEHETED! ;D
Az külön tetszik, hogy nem tettek bele 8-10 megás kameraérzékelõt, és a hátulról megvilágított szenzor ötlete is tetszik, mondjuk nem tudom egyelõre, mi is az. A két led helyett azért tehettek volna bele xenon vakut. Ez kicsit low-tech...

Az iOS 4-gyel mindenképp nagyot alakított az Apple (ismét). A multitask rohadtul tetszik. Hihetetlen, mennyire innovatívak tudnak lenni már több mint 20 éve.
Már csak egy FM rádió hiányzik, de az nagyon!!

LZ forever

asysoft
A wifi-only videohívás még hagyján, de ahogy elõadják, mintha õk találták volna ki... Felettébb érdekes. Amúgy a készülék jónak tûnik, s remélem az iPhone OS 4.0 (akarom mondani iOS) 100 új feature-ébe belefér a kézbesítési jelentés támogatása (normális Bluetoothban sajnos biztos vagyok, hogy sohasem fog).
Kíváncsi vagyok, itthon mennyibe fog kerülni, valahogy biztos vagyok benne, hogy nálunk valami különös okból kifolyólag jócskán drágább lesz a 3GS jelenlegi áránál...

/*WTF?!*/