102
  • narumon
    Egyetértek! Illetve erre gondoltam én is, hogy neten elérhető bármilyen rádió sokkal jobb minőségben mint FM-en, kurvára nem kell az FM rádió.
  • G_ArchAngel #60
    FM radio azert nincs benne, mert USAkiaban nincs ra igeny, valamelyik Adroidos telefonnak is ezert csinaltak kulon europai valtoztatot, mert odaat nem kellett ez a feature.
    iPhone-t nem kell megvaltoztatni, mert ugyis olyanok veszik (nagyreszt), akik korlatlan 3G nettel rendelkeznek (pl. en), igy eszunkbe sem jutna FM radiot hallgatni.
  • G_ArchAngel #59
    Akkor nem kell megvenni - nekem sincs penzem Ferrarira, nem fogom fikazni, mert nem fer bele a funyiro, mikor kimegyek a telekre...
  • narumon
    Fm rádió? Most komolyan? VHS lejátszó nem kéne bele? Valakinek lehet hogy arra van szüksége....
  • Ferrer
    Te ilyen Ulkesh 2 vagy? Attól, hogy NEKED nincs rá szükséged, MÁSNAK még lehet.
    És nincs mindenkinek pénze 3G előfizura, hogy azon keresztül hallgasson rádiót.
  • Gerygrey
    Ha AMÚGY IS csak a T fogja forgalmazni(mit ahogy eddig is), akkor nem tökmindegy?

Nem, mert eddig nyugodtan lehetett vodás/telenoros kártyával használni, mert hiába hogy előfizetéssel csak a T adta, lehetett venni függetlenként is.

Egyébként nehezen hiszem el, hogy az a kb 3 milliméter annyit számít, hogy helyspórolás miatt kellett a micro sim. Sima szolgáltatóhoz láncolás, átbaszás ez az egész.
  • Gerygrey
    Miért olyan nagy cucc a rádió? Nekem a Desirében van FM rádió, és eddig életemben egyszer használtam, akkor is csak azért hogy kipróbáljam. A rádiózáshoz szükséges gyári füles legalább olyan ótvar szar, mint amit az iPhone-hoz is adnak, így nekem felejtős. Marad a TuneWiki, amivel Shoutcast rádióadók illetve last.fm hallgatható, megy a jó minőségű BT fülesemmel is, és kicsit jobb is a műsor mint a borosbocskor :)

De ha mindenképp ragaszkodsz az FM rádióhoz és iPhone szerű készüléket akarsz, nyugodt szívvel ajánlom a HTC Desirét.
  • GregSB
    Véletlenül ment neked a válasz, straw #48-as üzenetére akart menni erdetileg.

A FaceTime videocsetben pedig nem az a nagy cucc, hogy lehet vele videotelefonálni (azt eddig is lehetett), hanem ez:

"...az Apple leginkább nyílt szabványokat alkalmazott a készítésénél, így simán lehet a későbbiekben kompatibilis alkalmazásokat írni hozzá, akár más telefonokra.

A használt szabványok:

H.264 és AAC
    SIP (Session Initiation Protocol)
    STUN (Session Traversal Utilities for NAT)
    TURN (Traversal Using Relay NAT)
    ICE (Interactive Connectivity Establishment)
    RTP (Real-time Transport Protocol)
    SRTP (Secure RTP)

Ami tehát nagyon fontos a Face Time-mal kapcsolatban (nem az, hogy láthatjuk a másik ábrázatát a kijelzőn, wow): telepítés, regisztrálás, sőt külön program indítása nélkül megy, valamint hogy open szabványokból építették fel, hogy ezáltal a Face Time is nyitott legyen a világ iPhone 4-en kívüli részére."
  • Papichulo
    Tisztaban vagyok vele, koszonom.
    De ez hogyan kapcsolodik az en megjegyzesemhez?
  • GregSB
    Multitask ellen azzal érveltek évekig, hogy nagyon szíjja az akksit. Az ő megoldásuk nem szíjja úgy az akksit mint egy hagyományos multitask megoldás. Ha érdekel hogy miért meg hogyan olvass utánna, több oldal is foglalkozott vele.

Röviden az a lényege hogy teljes egészében soha nem futnak a programok a háttérben, csak bizonyos részeik, amiknek muszáj.
  • Tiro2
    Elmondom szerintem mér... Mert a kritikusok egyfolytába emiatt szarozzák le... És egy ilyen presztizsben lévő telefon egyszerűen eszt nem engedheti meg magának és inkább beleteszik.. Ha nem tennék még több kirtika érné..
  • Papichulo
    O nem azt mondta, hogy nem kellenek ezek a funkciok, hanem azt, hogy csak jol megvalositva. Szarul nem rakjak bele, csak ha megfeleloen tudjak implementalni.
  • Papichulo
    Csak annyit tennek hozza, hogy ez a videotelefonalassal kapcsolatos "forradalom", ez az USA-ra vonatkozik. Ott ugyanis a GSM infrastruktura nincs olyan fejlett, mint az europai, ezert ott tenyleg ujdonsagnak szamit ez a funkcio.
  • straw
    Hol? Az applefanvagyok.hu-n? Én elismerem hogy ez valóban egy jó telefon, sőt! Szerintem ez a legjobb iPhone eddig, de azt egy hülyeségnek tartom, hogy SJ azt mondja nem kell Copy/Paste, de azért beleteszik a következő szifonba. Majd azt mondja hogy kell a tökömnek multitask, és minden alma hívő így gondolja, aztán hopp, mégis csak kell a multitask. Most akkor hogy is van ez? Nem a telefonnal van nekem bajom, mert az jó. Hanem a parasztvakítással, miért jó hogy egyszer A-t mondanak 1 év múlva meg B-t, és az nem indok hogy változnak a dolgok, mert már a 2G-nél is ment a hiszti hogy nincs multitask.
  • Tiro2
    Kifejtenéd bővebben is? Vagy csak benyögsz egy mondatot...
  • Ferrer
    Olvass utána.. vagy inkább ne.
  • straw
    "Azért ez a multitaszk nem ugyanaz, mint a többiben. Ez direkt mobilra lett specializálva."

Ez most komoly? A többi mobilos OS-nél szerinted mire van optimalizálva? Comodore 64-re?
  • KicsiNika
    lol. Amit ez az android 2.1-es telókhoz képest tud, az nagyon kevés, szvsz. Ami csak tetéz rajta, hogy zárt.

Ezért nem adok ennyi pénzt.

• nohea
    http://mynokiablog.com/2010/06/08/nokia-6680-i-am-from-the-future/
    crApple, pfft...
  • Bith
    Azért ez a multitaszk nem ugyanaz, mint a többiben. Ez direkt mobilra lett specializálva.

Ferrer:
    az érintős fókuszálás már a 3GS-ben is megvan, az újdonság itt csak annyi, hogy videó felvétel közben is használható, ha jól értelmeztem. A 3GS-ben csak a videófelvétel előtt állítható be, közben nem (bár lehet, hogy iOS 4-ben már ezen is lehet).

Cikkhez:
    A cikk címe elég gáz, van már rendes hivatalos neve is a telefonnak tegnap óta és abban sehol nincsen 4G. Miért nem lehetett úgy leírni, ahogy nevezik, tehát iPhone 4?
  • kvp
    "mondjuk az más kérdés, hogy wifin működő ilyen videótelefonálás nemigen volt eddig:)"

Csak pl. a messenger es a skype tudta eddig. A mobilos valtozatok kozzul is jopar. De azok mennek wifin es 3G-n is. (a messenger-t anno lattam meg 2.5G-n is mukodni)

Most mar csak azt szeretnem tudni, hogy fogjak az apple fan-ek kimagyarazni, hogy ha eddig kulon jo volt hogy nincs multitask a regebbi valtozatokban akkor miert lesz jo most hogy lesz. Persze a 'forradalmi' vagolapnal is sikerult valahogy...
  • Banano
    Na ez már tetszik!Az eddigiek is bejöttek mondjuk,de ezt szerintem a megjelenés napján fogom beszerezni:).
  • mmonitor
    Helytakarékosság miatt használtak micro sim-et és nem azért, hogy szopassák a magyarokat...
  • passatgt
    de akkor meg nem lenne előlapi kamera, és akkor meg az lenne a gond ismételten:)
  • asysoft
    Ja, mert az Apple gépek/szoftverek mindig azt teszik, amit tenniük kell, nincs velük egy gramm szívás sem:)
  • Dynamic
    "Ez a szar csak kizárólag micro-SIM kártyát támogat, tehát jelenleg kis hazánkban csak kizárólag a T-Mobilnál lehet majd beszerezni. "

Istenem. Ha AMÚGY IS csak a T fogja forgalmazni(mit ahogy eddig is), akkor nem tökmindegy? Kössünk már bele megint hülyeségekbe, nagyokos.
  • Sir Quno Jedi
    Amit én sosenem fogok megérteni, hogy ez is csak 3,5"-es. MIÉRT?!? Ezeréves PDA-k is ekkorák?!?! Nem lehetne az egész rohadt telefon egyetlen display?!?!? EZ a lenti-fenti sáv úgy elcsúfítja, hogy az hihetetlen.
  • endrev
    Közben én azon mosolygok itt (már nem csak) magamban, hogy az összes anyázó itt ha lenne valamilyen Mac-je és mondjuk iPhone-ja, hatalmas ":-X" ikonnal a pólóján elsunnyogna és boldogan használná. Csak most még nem tudja. :D

Ja, az ár: A 240 körüli dollár miatt nem kell majd csodálkozni ha méregdrága lesz. Csak érzékeltetésképpen: 1000 dollár volt 180-190 ezer forint, most 240... Ráadásul a kinti árak nettók, tehát nem érdemes a bruttóhoz viszonyítani. A kettő együtt pedig nagyon húzós lesz, de ez nem az Apple hibája.
  • asysoft
    Linkeltem már korábban, de tessék, itt egy másik: "People have been dreaming about video calling for decades. iPhone 4 makes it a reality." 3G-s "Face Time" meg != 3G videohívás. (Igazából azt sem értem, ha már "saját" szabvány, miért nem a korábbi iChatet terjesztették ki? Nem mintha azt használnám, bár eleve nem sokszor használok video hívást semmilyen formában sem:)
    USA-ban valóban annyi volt a 3GS, mint korábban a 3G, de itthon nem ez volt a helyzet.
  • narumon
    Hát hogy tényleg akkor lesze :D
  • passatgt
    nyár végén lesz majd, mit kell róla többet tudni?:)
  • narumon
    Úgy is az lesz az igazi teszt ha majd élőben összetapizom, bár úgy hallottam tmobilnál csak nyár végén lesz. Erről ki mit tud?
  • passatgt
    hát azért a videóban az a change forever szöveg kicsit gáz:)

mondjuk az más kérdés, hogy wifin működő ilyen videótelefonálás nemigen volt eddig:)
  • narumon
    "A wifi-only videohívás még hagyján, de ahogy előadják, mintha ők találták volna ki..."

Később 3G-n is elérhető lesz. Hol adták úgy elő, hogy ők találták ki? Én sehol nem láttam / hallottam ilyet.

"Kíváncsi vagyok, itthon mennyibe fog kerülni, valahogy biztos vagyok benne, hogy nálunk valami különös okból kifolyólag jócskán drágább lesz a 3GS jelenlegi áránál..."

Elvileg ugyanannyi mint a 3GS (mint ahogy az is annyi volt mint a sima)
  • passatgt
    rendes méretben van az fent, pl:

• coolbboy83
    MicroSIM.... a neten van egy video hogy vágd le a felesleget a mostani SIM-ről, és megvan a Micro verzió... és igen IT WORKS !!!
  • lenox01
    Nem egészen, most utánanéztem. iphone modellek sorban:
    -iphone
    -iphone 3g
    -iphone 3gs
    -iphone 4

Nem volt iphone 2 vagy 2g. Az eredeti nem tudta a 3g adatátvitelt, gondolom ezért lett a következő neve 3g mert az lett az első 3g képes. És az új neve azért nem 4g csak 4 mert nem képes a 4gre.
    Szerintem.
  • narumon
    "Ez a szar csak kizárólag micro-SIM kártyát támogat, tehát jelenleg kis hazánkban csak kizárólag a T-Mobilnál lehet majd beszerezni. De majd megmondják az epül fanatikusok, hogy miért is jó a micro-sim, milyen jól be lehet szopatni a kisebb tel. társaságokat vele. "

Eddig is csak tmobilenál lehetett kapni, ő a szerződéses partner akármi is van benne.
  • coolbboy83
    A Videotelefon a mobil 3g-n is működik, nem csak wifin, de ez majd a mobilszolgáltatóktól függ :-)
    Az A4 proci jobb, és energiahatékonyabb, mint amik a konkurenciák készülékeiben jelenleg vannak.
    Sebességben emiatt gyorsabb is már..... lényegesen.

Drága??? itt igen !!! Nem itt kell megvenni, létezik eBay is..... és mivel alapból tud magyarúl még ez sem gond..... eBay...ajándékként feladatni 10 USD értékkel....ÉS FELEANNYI SINCS MINT ITT !!!!!!!!!!!!
    A én iPhone 3g-m 32 gigás 70 Ezerért jött meg az USA-ból .... 4 hónapja vettem.

• passatgt
    a store-ból vett cucc nem másolásvédett, régen volt csak drm-es, már jóideje azt csinálsz az mp3-al amit akarsz