The Walking Dead (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fehercsoki
Természetesen, ezért esnek olyan sokan áldozatul a zombiknak...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A szex engem érdekel, de attól kirázna a hideg, ha nekem fel kéne nevelnem bárkit is felelõsség ide vagy oda...ha nem csúszik be akkor még felelõtlennek sem tekint a "társadalom"...ha becsúszna akkor se lenne kötelességem felnevelni ez is csak egy tipikus elvárás, ami érthetetlen miért hurcolják meg érte az embert. Szóval nem én vagyok aszexuális csak a téma érdekelt😉

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Fehercsoki
Ettõl függetlenül Rick is rosszul döntött, hogy nem adta át a börtönt...

Tikal
Biztos vagyok benne, hogy nem mindneki úgy gondolkodik ahogyan te, hál istennek.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

DasIsFuck
démon volt a kormányzó ez nem vitás.
a démonok pedig nem emberek😊

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

stargatelost
Hú baszki, de felnyerítettem <#taps>

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Fehercsoki
Biztos vagyok benne, hogy senki sem szeretne gyereket a csoportjába, elég ha csak rosszat álmodik és sírva ébred és már jönnek is a zombik...

Egyes rovaroknál a hím pedig felfalja a nõstényt...emberi gondolkodások közepette ez sem férne bele. Az ilyen evolúciós folyamatoktól mi eltérünk...Legtöbbünk miután elveszíti a józan ítélõképességét azok után cselekszik ilyeneket, mint a Kormányzó...Túlélésre játszott ez igaz, de a módszerei nem emberiek...és ez nem vitatható

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

DasIsFuck
na itt a lényeg.<#eljen>

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

precision
meg akartam nézni, hogy mennyi idõs vagy, hátha az a "probléma" hogy még fiatal vagy... aztán látom a megnyitott topikok között az aszexualitást 😄 asszem most már értem (ne értsd félre, nincs vele bajom)

Bazinga!

látom fehér már megint keveri a barna csokit... ti meg tömitek magatokba két pofára.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Tikal
Mégpedig a legintelligensebb éppen ezért éltünk túl..de te biztos nem élnél túl sokáig a csoportodban, mert nem támogatod az utódnemzést 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

bennem semmi efféle ösztön nincs én kifejezetten ellenzem is...

hát a topikban van belõlük bõven

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

precision
rohadt mobil verzió... 😄

szóval had ne reagáljak a modern kori társadalmi betegségeire és helyzetére ami miatt nem akarnak gyereket egyesek... az ösztön attól még meg van bennük...

Bazinga!

Tikal
Nem, nincs elég nõ. És ez feszültséget okoz a társadalomban, mégpedig elég nagyot, olvass utána.

Tikal
Nem hallottam még olyanról, hogy a hím oroszlán megölné a kölykeit. Olyanról már igen, hogy megöli azokat a kölyköket amiket még az elõzõ hím nemzett a nõsténynek, de nem a sajátjait.

Fehercsoki
Igen, de az ember tud úgy dönteni hogy most nem kell inkább gyerek.

precision
szerintem az emberben is alapvetõ ösztön az utódnemzés... mivel egyáltalán nem vagyunk halhatatlanok tovább akarjuk adni a génjeinket

most had ne reagáljak a mai világ taraadal

Bazinga!

Fehercsoki
Az emberek állatok😊

Fehercsoki
Kínában szerintem mindenbõl van elég...(kivéve ételbõl)

Igen, de az emberek nem állatok a zombik pedig nem a tápláléklánc csúcsa, ha fikció, ha nem...

Tikal
??? ezt spoilerben kifejthetnéd, mert érdekel. Japánban pont kurvanagy probléma amirõl beszélsz. Kínában szintén, bár ott inkább az hogy nincs elég lány.

Fehercsoki
Jó példa, mivel a természetes kegyetlenségre kerestem példát, ami teljesen normális, nem kell hozzá elmebetegnek lenni.

Fehercsoki
Fõleg azért rossz egy ilyen nagy csoport, mert egyrészt sok a sunyi/hazug ember és így nagyon könnyen arra ébredhetnek hogy valaki zombi lett és már eszi a többit.(ez gyakran meg is történik ilyen sorozatokban, ebben is megtörtént már, nem is egyszer) Másrészt meg szerintem ilyenrõl nagyon álmodni sem mernének, hogy egy ilyet létrehozzanak, pont elég lenne nekik az is ha csak biztosabb jövõt tudnának teremteni maguknak. Harmadrészt pedig a komolyabb fegyverek elég véletlenszerûen bukkannak fel, egy ilyen csoportnak pedig fix élõhely kell, amit biztos sokan felfedeznének, esetleg ha hozzájuk kerül egy komolyabb fegyver akkor megpróbálnák kirabolni õket, és hát láthattuk a sorozatban hogy akár egy tank mit tud mûvelni egy olyan erõddel mint egy börtön.

Hím oroszlán egyébként (és minden macskaféle esetében), ha megtalálja a nõstény által elrejtett kis oroszlányokat akkor elharapná a torkukat ugyanis annyira becsvágyó és önzõ állatok a macskafélék fõleg a hímek, hogyha nem velük foglalkozik a nõstény akkor még erre is képesek. Nekik ezt diktálják az ösztönök...Szóval szerintem pont rossz példa

Fehercsoki
Na jó de az oroszlánra nem támad rá a többi élõhalott oroszlán... Szerintem egy ilyen világban senkinek sem lehet célja az utódnemzés, egy ilyen világban életben tartani egy gyereket amíg önállóan életképes nem lesz szinte kivitelezhetetlen szerintem.(elég csak megnézni az eddigi fiatalabb gyerekeket, egyik sem volt sokáig a sorozatban) Szerintem kizárt hogy bármiféle ilyen komolyabb/nagyobb csoport befolyása alá tudna hajtani nagyobb területeket, nem hogy még törvényt hozni és azt betartatni, a rablásokat/gyilkosságokat lenyomozni/igazságot szolgáltatni, meg aztán jön még egy ilyen nagy csoport ami szintén uralkodni szeretne és szépen leölik egymást.

utódnemzés nem kötelesség...és nincsenek legalább is a hímegyednél nem jönnek meg az ösztönök, hogy akkor gyereket akar. Állatok ösztönbõl cselekednek az ember 66x átgondolja ezt, és nem mindenki megy bele abba, hogy pusztán minden logikát nélkülözve ösztönbõl utódnemzésre hajlandó. Még a nõknél is vannak olyanok (mondjuk elég ritka), akik írtóznak a gondolattól is, hogy utódot szüljenek, merthogy vagy a hormonjaik vagy más egyéb lelki tényezõ okozta sokk miatt nem jön náluk elõ az anyai ösztön...

Igazságszerint embereknél és állatoknál is egy hímnek semmi szüksége nincs utódra...Nem lenne fontos, ezt csak a média közli belénk, hogy márpedig egy túlélési eszköz és, jó igen boldogságot ad egy gyermek jaja... Sokkal több a hátulütõje, de most erre nem térnék ki így is OFF picit. Szóval a médián túl sok hímegyed a nõstény akaratának érvényesül és a félelemtõl vezérelve (hogy ezért a nõstény otthagyja) ezért vállalják be a gyereket. Meg is lehet nézni manapság hány gyermek nõ fel apa nélkül avagy link apával...persze itt is megvannak a kivételek és, akik önszántakból szeretnének szülõk lenni, de az embereknél ez nem elvárás és nem túlélési eszköz egy gyermek. Egy ilyen világban ebben egyet is kell értenem Fehércsokival hátráltató tényezõ is. Sorozatban is Glennék pont ezen gondolkodtak aztán mégsem vállalták be, mert belegondoltak abba milyen következményekkel járhat, ha ilyen világba nõne fel...

Azért, mert tudta azt valószínûleg, hogy Hershel elvesztése jobban fáj a többieknek, mint Michonne. Plusz én azt sem tartom kizártnak, hogy Michonneal nem is végezni akart, hanem kínozni egy kicsit...Hershel csak egy eszköz volt rosszkor rossz helyen...

precision
az emberiséget érdekli vazzeg... 😄 nem igaz hogy ennyire egocentrikus és nehéz felfogású vagy... A túlélés igenis az utódnemzést jelenti, pont. Az állatoknál is... ha ezt nem tudod felfogni akkor bajok vannak.

amúgy meg azért Hershelt ölte meg mert idegesítette hogy egyrészt igaza volt és másrészt neki is köszönhetõ hogy Rick megváltozott és emiatt nem jött be a terve

Bazinga!

Az oroszlános hasonlatoddal az a baj hogy a te logikád szerint az oroszlánnak nincsenek kölykei mert a kölyköknek "0 hasznossága van."
Az oroszlánnak vannak kölykei, köszöni szépen, ezért nem hal ki egy generáción belül, nem úgy mint a te "kicsi de erõs csoportod" ami jó esetben elvegetál 40 évig aztán eltûnik nyom nélkül, rosszabb esetben meg pár év múlva elkerülhetetlenül levadássza õket egy nagyobb, újraszervezõdött közösség hadserege akik a továbbiakban nem tolerálnak rablógyilkosokat a területükön.

Fehercsoki
Jó és akkor miért hershelt ölte le? Ha annyira a bosszú vezérelte akkor miért nem michonet?

#6396 Ja Ricket biztos érdekli, de senki mást... Alapból szerintem kár volt belerakni.

precision
"Rick lánya kit érdekel?"

"biztosra veheted hogy egy ilyen helyzetben mindenki csak magával(és mondjuk a családjával) törõdne"

There you go. Meg is válaszoltad magadnak. Kérem kapcsojja ki.

Bazinga!

<#wilting>

elnézést 6. és 7. epizódban

evolúciós elmélet részben igaz, amit írsz😉

csakhogy a Governor módszerei nem emberiek voltak...mostani cselekedetei még kegyetlenebbek voltak mielõtt hátrahagyta Woodburyt. Azt gondoltuk megváltozott, de nem. Van ill. a 6. epizódban volt emberi arca. Aztán megtalálta õt Martinez és elõjött a régi énje, aki uralkodni szeret és elhitetni a közösséggel, hogy mindent megtesz a kényelmükért holott ez nem igaz, mert csak manipulálja õket. Kigondolt egy merészet a módszerei eléggé vitathatók ahogy kivitelezte õket. Tuti, hogy elõre már kigondolta azt (amit már le is írtak elõttem), hogy Rick nemet fog mondani. Elõállt az alternatív megoldással Rick, hogy oda költöztetné maguk mellé a kormányzó csapatát, de ez persze nem tetszett neki, mert már a saját emberei is látták, hogy Rick nem gonosz Hershel is ezért mosolygott és õ is tudta azt, hogy meg fog halni belül...

A kormányzó rendkívül változatos karakter volt és az 5. részben hihetõ volt az, hogy megjavult, de ezt lerombolta a 6. epizódban. Kapott új célokat ellenben pedig az már nem a túlélésrõl szól, hogy Michonne-t akarja legyilkolni és persze a börtönlakókat.Az bosszúvágy, amit amögé bújtatott, hogy a többieknek menedéket nyújt...

Egyébként megnéztem volna az arcát mikor Rick odakiabálja neki, hogy felesleges idejönnötök, mert itt mindenki megbetegedik😄DD

Fehércsoki lenne a csapat egoistája😄DDD

Mondhatjuk hogy a Governor "elszúrta". 😊

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

öreg volt már pfff...ez az öreg túlélt egy zombi harapást amputálták a lábát baltával. A szeme láttára ették meg a feleségét, a farmján lévõ zombikkal szembe mert szállni az elején is, aztán megedzõdött és a betegek mellett akkor is kitartott miután nem volt remény. Legpozitívabb karakter volt. Még maga a Governor is megjegyezte, hogy jó ember ennek ellenére persze õt ölte meg nem Michonne-t akivel más tervei voltak ezekszerint csak fordítva sült el...

Fehercsoki
Szerintem ha még 40 évet élnek és természetes halállal halnak meg az pont a túlélés.(nem is értem hogy szerinted az mi más lehet) Kegyetlen módszer? Akkor minden ragadozó kegyetlen ugye(mert bizony a csúnya oroszlán elveszi a csúnya gepárdtól a kajáját)? A túlélés maga azt jelenti, hogy az erõsebb marad életben, és bizony a terület is az erõsebbnek jár. Közösség pedig nem célravezetõ egy ilyen világban, mivel nem jól kontrollálható, kicsi, de erõs csoport kell ahol mindenki hasznos, a sorozatban is nagyon sok gondja volt Rickéknek a gyenge és ezért sunnyogó emberekkel. A kormányzó számításai csak azért nem jöttek be, mivel tele volt ez a rész is logikátlanságokkal hogy Rickék megmeneküljenek. Az írásodból nagyon azt érzem, hogy sokkal jobbnak gondolod az emberiséget mint amilyen valójában, biztosra veheted hogy egy ilyen helyzetben mindenki csak magával(és mondjuk a családjával) törõdne.

cylonflatus
Pont egy ilyen világban szól többrõl a túlélés a puszta hideg számításnál. Csak egy kicsit gondolkodj: egy kis társaság mondjuk sikeresen fent tudja magát tartani ilyen kegyetlen módszerekkel, és meg tudják magukat védeni, mert tele vannak fegyverre, meg van egy biztonságos helyük. Ok, de mi lesz késõbb? Úgy értem nem 5 meg 10 év múlva, hanem 30, 40 év múlva? Megöregszenek és megdögölnek maguktól biztonságban, jóllakva... Ez túlélés szerinted? Gondolj bele mindenki így gondolkodna, ezt csinálná, mi lenne akkor? Felfordulna mindenki kis "profi túlélõ" csoportokra esve a nagy igyekezetben, csak késõbb, nem az elején. Ez nem túlélés, ez csak hosszú agónia. És olyan jól csinálnák, hogy -mivel mindenki meghal egyszer- nem csak nem élnék túl, de még sikeresen ki is irtanák magukat. "Rick lánya kit érdekel? 0 hasznossága van, csak pazarolják rá az erõforrásokat, Hershel meg úgyis öreg volt már..." Nulla a hasznossága? Õ maga A túlélés ember. "Észrevehetnétek végre, hogy egy ilyen világ nem arról szól, hogy mentsünk meg mindenkit, hanem hogy éljük túl..." Pont egy ilyen világ szól arról. Lehet neked az a túlélés, hogy ha X legyilkolja Y-t a romlott konzervért, aztán az odvában meghúzza magát addig, amíg Z nem jön egy újabb konzervvel. Ez csak elodázás, hosszú agónia a legrosszabb fajtából, mert közben még a lelkét is darabokra tépi a gyilkosságokkal. Elõbb utóbb el kell kezdeni közösséget építeni, mert csak úgy lehet. Amit pedig a Governor csinál az nem közösségépítés, az közösségrombolás. A hozzáállásod alapján pedig szerintem nem ártana megcsinálnod egy PCL-R tesztet, egy tízesem van rá, hogy nálad is lehetne mit mérni...

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

jugen
Akkor most tartunk a képregényben a 48. résznél, ugye? 😊

Nem a világ lett rosszabb, a hírszolgáltatás lett jobb. Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. A pesszimizmus nem éri meg!

Ezt folytassátok privátban, vagy a gumiszobában legyetek szívesek.
Nem tartozik a Walking Dead topikhoz.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Fehercsoki
Szerintem pont te vagy az álszent, amikor te trollkodsz az oké, de amikor valaki véletlenül megsérti azt amit te fanboyként védesz akkor már rögtön segítségért kiáltasz... Részemrõl befejeztem a vitát, mivel itt ennek semmi helye...

Ugyanezt az alszent szoveget nyomtad a Game of Thrones alatt is. Az Apple blogban is. A hirek alatt is. Neked mindegy mi a tema, csak ellent tudjal mondani a tobbsegnek.

http://gaborszantai.co.uk/

Fehercsoki
Rádkerestem googlen, úgy tûnik hogy nagyon szeretsz mindenféle Apple hírnél/topicban trollkodni, szóval szerintem jobban tennéd ha nem gyanúsítgatnál másokat...

Fehercsoki
Én nem láttalak még sehol, de te biztos nagyon ismersz engem... Egyébként pedig egy kitalált világban játszódó sorozatról nekem nem lehet saját szubjektív véleményem? Nem tudom miért nézed ezt a sorozatot, de ha ennyire megvisel pár szereplõ halála akkor szerintem nem neked való.

Nem lehet kivagni innen ezt a gyereket? Az osszes topikban ezt jatsza el. Ha mindenki azt mondja, hogy ma kedd van, akkor neki akkor is pentek. Mindenhol csak vitat general, ahova beteszi a labat...

Ignoraljatok vagy tiltsatok ki a francba.

http://gaborszantai.co.uk/

BoneDragon
Huh, neked komoly problémáid vannak...

Pont egy ilyen világban kellene a leginkább embernek maradni, és nem erõforrás pazarlásnak nevezni egy csecsemõt, vagy öregnek nevezni és nem sajnálni a csapat egyik értékét....