88
-
sathinel #88 ha rádugom a gépre és csak átdobok tc alatt pér dolgot annál egyszerűbb nincs. akkor is törölni... kb mintha c64 korában lennénk. de automatice fel sem ajánlja a másik opciót.Keresni is halál benne míg én stílusok,előadók, albumok, szerint rendezett zenéim kapásból megtalálom. Minél több zenéd van annál gázosabb az itunes. winamp és a többi fosban is van keresés minden szarra de mégsem láttam még normális embert azokban keresgetni. Csak azokat láttam így akiknek ömlesztve volt a gépen az adat, és sokszor még a könyvtárat sem tudták miben van mert hát a gép mentette el rajta van.
Akinek bejön vagy nem tud adatot rendezni vagy 1 bites uzer szerintem.
Pc-n 15 év alatt nem láttam senkit így keresni csak 1-2 embert akik nem is igazán tudtak semmit sem csak max bekapcs gép és használ. -
Tiro2 #87 Látom nem érted... Normál esetbe csak annyit kell csinállni hogy rádugod és szinkronizál vele az iTunes (ennél egyszerübb már nem lehet). De ha egy idegen iTunes-re rakod akkor azzal kezd el szinkronizállni és az a tartalom kerül rá..
Egyébként elég látványos helyen ha manuális akarod csinállni, csak egy pipálás az egész és mindig úgy lesz.. Neked meg csak azér tűnik bonyolultabbnak mert nem ehez szoktál.. (de az nem jelenti aszt hogy valóban bonyolultabb) csak megszokás kérdése az egész.. -
Ulkesh #86 Zenét csak a jogtulajdonos oszthatja meg, te már tovább nem adhatod (hazai szabályozás), az meg külön vicc, hogy ezért is kell jogdíjat fizetnie. -
Justil #85 Naná. Még véletlenül sem az a megoldás, hogy tegyük legálissá azt, amit amúgy is a lakosság, de legalábbis a fiatalok 90%-a művel, arról nem beszélve, hogy akkor még meg is adóztathatnánk stb. Inkább irtsuk tűzzel vassal. Grat Ulkesh, remek volt a hasonlatod ezúttal, de tényleg! Csak a megoldást illetően van gondolom eltérés nézeteinkben. -
sathinel #84 Ja egyszerű filecsere nállam azt jelenti hogy átmásolom 1 katt vagy áthúzom csak a másik ablakba. Miért mondják akkor hogy 1 bites usernek van ha fel sem ajánlja alapból ha már van ilyen lehetőség? ki az az állat aki töröl mindent csak mert 2-3 szám kell? Egyszerűbb??? Mert szerintem pont az hogy sokkal bonyolultabb, és gagyibb megoldás. -
sathinel #83 Creatice commons zenék ingyenesen letölthetőek, és átadhatóak, felhasználhatóak nagyrésze. Tehát van legális zene letöltés, és cserélés. Sok előadó ingyen letölthetővé teszi zenéit, és koncerteken majd fizetsz.
A kiadók meg kapják be. -
Tiro2 #82 Szerintem a zenés problémára, csak annyit kéne csinállni hogy átállítod manuális kezelésre a zenét és a videót, és akkor nem az egész iTunes-el szinkronizálja amin gondolom csak az a 3 szám volt XD.. (2 kattintás) -
Ulkesh #81 Itthon kicsit kivételezett helyzetben vagyunk, hogy a zene és videó letöltés legális. Máshol ez bűncselekménynek számít aminek igen komoly anyagi vonzata van, ezért nem tudom miért kell meglepődni azon, hogy egy olyan eszköz ami szoros integrációban van egy online zenei áruházzal nem teszi lehetővé a zenék cserélgetését.
Egyébként halkan jegyzem meg, hogy a letöltött, vagy akár megvásárolt zene, vagy film más részére történő megosztása itthon is bűncselekménynek számít.
Vagyis nyugodtan felróhatod hogy erre nem alkalmas, csak éppen olyan, mintha azt mondanád, hogy szar az Audi, mert nincs benne titkos rekesz a fűnek, pedig te gyakran használsz ilyen cikket és nincs hova rejtened a kocsiban. -
sathinel #80 Aért abban igaza van hogy eddig az volt a szöveg hogy az apple pont az 1 bites userrendszere. Márpedig tényleg nállam is ipod is itunes alatt mikor hozzám hozta a haver kapásból törölni akarta az egész memóriát mert 2-3 számot nállam rá akartunk rakni. Pont ezért mondtam hogy nem lehet egyszerűen adatot cserélni. Erre kaptam rendesen hogy mert pedig lehet. Most meg úgy látom még mindíg ez a fos megoldás van.
Tehát vagy az apple istennek fizetsz, vagy vegyél más telefont. ha normálisan akarsz haverokkal cserélni zenéket, filmeket, stb. -
Ulkesh #79 "De ez nem pont azt csinálja, amitől Ulkesh "retteg""
Semmitől sem "rettegek", csupán azt kifogásolom, hogy nem én dönthetek. Az eddigi Backgrounderes megoldásnál én döntöm el, hogy az alkalmazás háttérbe kerül, vagy kilép, mostantól minden esetben megy a háttérbe és csak a taskmanagerben lehet véglegesen kiléptetni. Ez azért nem tetszik, mert mi van akkor, ha én nem akarok pl. Skype-on online maradni és ki akarom léptetni beszélgetés után pl. mert nem akarom, hogy a 3G-s kapcsolatot tovább használja? Most simán Home és le van tudva, 4.0-tól meg Home, majd Home hosszan, kikeresni az alkalmazást a sok közül, majd kiléptetés. Androidnál is ugyanezt utáltam, ráadásul ott erre nincs is rendszerszintű megoldás, mert nincs gyárilag taskmanager benne.
"Szóval ja, én azt mondom, hogy az Apple megint megcsinálta. "
Ejnye, átveszed a szerepemet? :D -
Ulkesh #78 "neeem? Pedig te mondogattad hogy ez a lényege az apple cuccoknak, hogy mindent tud és egyszerű :D "
Bocsi, de az, hogy rádugom és magától backupol, ha meg gond van akkor jobb gomb és Restore from Backup nem megy, az nem a szoftver problémája, szellemi fogyatékosokkal még az Apple sem számol. -
#77 Na, most hogy szétoffoltátok az agyatokat jöhet egy féligmeddig on:
"Azt már tudjuk, hogy a Microsoft meg szeretné hódítani a tábla PC-k piacát (ahogy azt a netbook szegmenssel is tették), most azonban kiderült, hogy ezt melyik Windows verzióval érnék el."
Nehéz dolguk lesz! 1 napja feltelepítettem az ubuntu 10.04 netbook remix-et és egy álom használni! A vicc az, hogy olyannyira nem terheli a vasat önmagában hogy egy flash játék mellett csont nélkül viszi a 720p videóimat, amin egy Win7 Home Premium flash játék nélkül a háttérben is erősen megfekszik! XD
Asztali PC-re nem kérdéses, hogy marad a Windows, de a netbookon arra a pár dologra amire igazán használható még egyszer Windowst nem bootolok! xD -
Ferrer #76 Szerintem nem hirdette ezt kimondottan, Ulkesh hirdeti.
Az előző prezentáción elmondta Jobs, hogy könnyű úgy multitaskinget implementálni az iOS-be, hogy az hamar lehúzza a töltöttséget.. És amúgy tök igaza volt, hisz az iOS ugyebár unixra épül, és asszem az elsők között is volt a Backgrounder a jailbreak progik között..
De ez nem pont azt csinálja, amitől Ulkesh "retteg" - amiről ő beszél, a Fast app switching nevű megoldás inkább "lepauzolja" az alkalmazásokat. Ez nagyszerűen meg van oldva az API-okban, nem csak oda van hányva. De ezen kívül még asszem 6 féleképpen rakhatják bele a fejlesztők az appjukba a multitaskingot, attól függően, hogy mi az alkalmazás felhasználása.
Pl. van egy olyan, ami által a hang futhat a háttérben, a program maga nem zabál annyit - pl. egy rádiónál. Ulkeshnek persze erre is van valami "tuti" megkerülő módszere.
Szóval ja, én azt mondom, hogy az Apple megint megcsinálta.
-
sanyicks #75 "A készülék nem képes az IQ light user helyett gondolkodni."
neeem? Pedig te mondogattad hogy ez a lényege az apple cuccoknak, hogy mindent tud és egyszerű :D Ezért kellett a multitask tiltása is nem? :) -
sanyicks #74 AZTAKURVA http://index.hu/tech/2010/06/07/bemutattak_az_uj_iphone-t LOL!!!
"z újdonságok közül elsőként említi, hogy végre ez is tudja a multitaskingot, vagyis egyszerre több alkalmazás is futhat rajta. Emlékszünk, hogy egészen mostanáig az Apple azt hirdette, hogy a felhasználóknak nincs erre szüksége, miközben a rivális Android rendszeren ez gond nélkül ment."
EPIC FAIL? :DDDDD -
Ulkesh #73 Ha a hülye ismerősöd nem képes a telefonszámait szinkronizálni, akkor azt a Blackberryvel is el fogja veszíteni. A készülék nem képes az IQ light user helyett gondolkodni. (Mellesleg érthetetlen, hogy lehet elveszteni az adatokat úgy, hogy minden csatlakozáskor, amikor szinkronizál készül egy teljes backup a készülékről, pont az ilyen mélysötét emberkék miatt.)
Ha az iTunes-t sem volt képes felfogni, hogy működik, akkor a sokkal bonyolultabb BB-s szoftverekkel mit fog kezdeni? Alkalmaz egy rendszergazdát a telefonjához?
"még az N70-es Nokiám is képes egyszerre 4-5 alkalmazást atomstabilan elfuttatni "
Emberke, nálam eddig tesztelési céllal 48 alkalmazás volt a csúcs ami a rendszer különösebb leterhelése nélkül futott egyszerre.
Az ultragagyi Symbian vackodat meg nem kéne az iPhone-al egy mondatban emlegetni én ezt még az N97 Minivel sem tenném meg, pedig a te gagyidhoz képest az már űrtechnológia (a Nokia szerint :D :D)… http://www.youtube.com/watch?v=vJpEuMidcSU&fmt=18 :D -
Justil #72 :) -
Ulkesh #70 Egyébként lehet, hogy meg fog téged lepni, de iPhone-ra sem csak az App Store-ban találsz alkalmazásokat :D -
Ulkesh #69 Tudom, ismerem ezeket az oldalakat is. -
sathinel #68 Ez nem apple és néha keresgélni kell. mivel a google amit felrak az az álltaluk megnézett appok, stb. Vannak akik honlapon tartják. http://androidappsfree.blogspot.com/
Itt nincs minden azonnal a szájábarágva az embernek mert nem csak cégek programoznak sokszor. -
Ulkesh #67 "akkor kérlek mutass apple os-el kijövő dolgokat"
Van egy olyan érzésem, hogy rövidesen lesz pár ilyen. Megváltoztatták a rendszer nevét, kivették a Phone-t belőle, az új rendszer IOS4 nevet kapta. -
Ulkesh #66 "Nézz utánna hogy az unoffical, és free alkalmazások nagyrészét bele sem számolja az appok közé az android. "
IPhone-ra hetente érkezik az App Store-ba 15 ezer alkalmazás, a Marketben mennyi van összesen? 65 ezer? Nem nagyon van olyan alkalmazás ami nincs fent a Marketen és külön letölthető, miért is lenne? Bárki, bármit feltölthet. -
Ulkesh #65 Igen, mivel nem hit kérdése, hanem tény, de ha nem csak ide írogatnál, hanem picit olvasnál a témában, akkor ezt be sem írod. -
Ulkesh #64 "siralmasak az alkalmazások? Akkor valahol máshol más univerzumban élsz. "
Egy hónapig használtam Androidot és csomó területen nem találtam megfelelő alkalmazást, amit meg találtam az vagy végletekig fapados, vagy nagyon bugos volt.
De egy másik fórumban már leírtam, hogy nem mindegy, hogy honnan érkezel az Androidra, mert Symbian, vagy WinMo után kész megváltás, iPhone után meg kapkodod a fejed, hogy mi történt, visszamentél az időben 2 évet?? -
#63 Ezt te válasznak minősítenéd? -
sathinel #62 http://developer.android.com/guide/tutorials/hello-world.html
Kb ezt mondák sokszor a linux-ra is. siralmasak az alkalmazások? Akkor valahol máshol más univerzumban élsz. Vagy arra gondolsz hogy nem tudok 200000 alkalmazást letölteni a telefonomra?
Nézz utánna hogy az unoffical, és free alkalmazások nagyrészét bele sem számolja az appok közé az android. A másik fele hogy a neten lévő alkalmazásokat is tudja futtatni ami akár flash alapú. Szerintem a google köv rendszere pedig elég jól fog az android rendszerrel együtt működni, és akkor csak net kell még tárolni is a neten fogod az adatok nagyrészét és nem a telefonon.
Opensource nem csak költséghatékony megoldás de ezt a legnagyobb IT cég a világon is tudja.
http://www.ibm.com/developerworks/opensource/library/os-android-devel/index.html
http://www.youtube.com/watch?v=2vCftLO2zhs
Egyetemekkel, és más cégekkel közösen fejlesztik az opensource alkalmazásokat.
http://www.youtube.com/watch?v=bABIzGvNPw4 ezeket gondolom ismered.
Az opensource nem azt jelenti hogy 1 cég fejleszt, és ha nagyon akarnak a cégek is tudnak rá fejleszteni és azt megosztani másokkal. Ez nem az a fejetlen fejlesztés amit leírsz.
A google már párszor bizonyított hogy van ereje elindítani valamit és véghezvinni. Hullámvölgyet szerintem csak akarnának sokan mint pl apple. -
Ulkesh #61 Ez nem hit kérdése. -
#60 "licencelni meg nem akarsz, mert az növelné az árat, ezért használod ami van, vagyis az egyetlen lehetséges ingyenes platformot az Androidot."
Komolyan azt gondolod hogy a cégek ingyen kapják a google-től az OS-t? Nagy biznisz lenne komolyan... -
Ulkesh #59 Ha kicsit tudnál gondolkodni és esetleg olvasnál a témában akkor tudnád, hogy ez nem az én elképzelésem, hanem a szakmáé és a Google per pillanat igencsak szarban van, hogy melyik kezét harapja meg egy esetleges döntéssel, a nagy "szabadsággal" sikerült pár év alatt oda eljutniuk, ahova a Microsoftnak10 év kellett. Most Microsoftnál a nulláról kezdenek egy új rendszert a hibákat kijavítandó... -
Justil #58 aztán ki a frászt érdekel, hogy te mit mondasz? :) eddig is bebizonyítottad már számtalanszor, hogy élénk a fantáziád. -
Ulkesh #57 "Az azért remélem elég nagy dolog hogy egymástól függetlenül szinte az összes nagyobb gyártó tabletet, notebookot, más eszközöket kapásból androiddal mutatott be."
Nincs ebben semmi nagyság.
Egyszerű a dolog, gyártó vagy, összedobsz olcsó alkatrészekből egy tabletet és nincs lehetőséged fejleszteni szoftvert, licencelni meg nem akarsz, mert az növelné az árat, ezért használod ami van, vagyis az egyetlen lehetséges ingyenes platformot az Androidot.
Én inkább arra leszek kíváncsi, hogy ezek mikortól lesznek kaphatók, mert szint mindegyik év végi, vagy jövő évi megjelenést emleget, per pillanat egyik sem termék.
A másik amire kíváncsi vagyok, hogy ez ad e valamilyen lökést az Android fejlesztői kedvnek, mert per pillanat eléggé siralmas az alkalmazások minősége és nem igen tudok olyan programról, amit tableten való használathoz fejlesztettek volna (más felbontás, más méretezés, más kezelés szükséges hozzá, ez már az iPadnál is kiderült, itt sem igazán használhatók semmire az iPhone-os alkalmazások).
Az meg, hogy ennyiféle hardverre rákerül nem tesz jót az Androidnak, csak a fregmentációt gyorsítja fel, ami a platform rövid időn belüli bukását segíti elő (a WinMo és az eddigi Symbian rendszerek is többek között ezért vérzett el). Ha sokféle minőségű hardverre kerül a rendszer akkor a fejlesztők a leggyengébb vasra fognak fejleszteni, mert az az érdekük, hogy minél több felhasználót érjenek el, ezzel viszont azt érjük el, hogy a minőségibb hardvert semmi nem fogja igazából kihasználni. Már most is probléma az Androidnál ez és lehet, hogy a Google is meg fogja húzni az alsó határt a hardvereknél, mint a MS a WP7-nél. Ha ezt megteszi, akkor a jelenleg piacon lévő Android eszközök több mint háromnegyede nem kapja meg a későbbi fejlesztéseket.
Bármit is tesz a Google, rövidesen lesz egy nagy hullámvölgy a platform fejlődésében (vagy azért fordulnak el a vásárlók, mert nem kapják meg azt a minőséget szoftveres oldalon, mint a konkurens termékeknél /iPhoneOS, Bada, WP7, MeeGo/, vagy azért, mert a már megvásárolt eszközük hirtlen elavulttá és tovább nem fejleszthetővé válik), ami után vagy talpraáll, vagy elbukik.
Per pillanat azt mondom, hogy nem az Androidé a jövő (a Bada szerintem fél éven belül ledarálja őket). -
sathinel #56 akkor kérlek mutass apple os-el kijövő dolgokat, vagy tervezettet, mer ha 10% igaz lessz akkor apple sehol sem lessz. Ázsiában nem izgatja őket hogy milyen divatos az apple, ott már eddig is majdnem ellene mentek mindennek mint máshol.
Az azért remélem elég nagy dolog hogy egymástól függetlenül szinte az összes nagyobb gyártó tabletet, notebookot, más eszközöket kapásból androiddal mutatott be. És nem kis gyártók. Hanem a legnagyobbak. Tehát lehet ködösíteni igenis velük számol már mindenki. Valsz az opensource miatt könyebb rá fejleszteniük. És nagyrésze qualcom procikkal jön ki. -
Ulkesh #55 "Amúgy, mint végre kiderült, te is tudod, iSAR-on is van multitask, csak korlátozott"
Mert a WinMo-ban nincs? Ne álmodozz királylány, ott jobban le van korlátozva, mint az iPhone esetén és még csak meg sem kerülheted semmivel sem ezt a korlátot, mert kernelszintű.
Tudod ott csak 32 processz futhat maximum egy időben és egy process maximálisan 32 MB memóriát használhat, ezért nincsenek normális játékok sem arra a döglött platformra. -
Ulkesh #54 "Gyenge képességekkel te vagy megáldva, ha visszakukkantasz az előző topikba, ott néhányat már elmagyaráztam, de ismét:
Most csak WinMo esetére mondom, a multitask segítségével futhat sok és kevés progi is, ha értenél hozzá, tudnád, hogy megoldható, hogy minden progi azonnal bezáródjon, vagy, amit csak akarsz, úgy működjön."
Gyenge képességeid neked vannak.
Mutasd már meg, hogy a WinMo melyik funkciójával tudod azonnal bezárni az alkalmazásokat.
Nem, a HTC saját pluginje az nem a WinMo része, a külön letölthető és telepíthető close alkalmazások sem a rendszer részei. De ha annak veszed, akkor a Backgrounder is az iPhone OS része és akkor mi a fenéről beszélgetünk itt?
Egyébként WinMo esetén halottról jót vagy semmit. :) -
Ulkesh #53 "ez mekkora marhaság. Ha nem jár a kliens mégis hogy kapod meg az üzeneteket(tudod, adó-vevő modell)? Elárulom, sehogy. Tehát csak úgy simán jár a kliens csak el van rejve…"
Te, mi a fenének szólsz hozzá valamihez, amiről gőzöd sincs?? A Google-ban rákeresni és nem hülyeségeket írni fájna??? -
Ulkesh #52 "Na pl itt lehet láténi mennyi terméken van rajta , de még mpe lejátszót is láttam már androiddal."
Ne ess abba tévedésbe, hogy a bejelentett és a Computex-en bemutatott eszközöket piaci terméknek képzeled. Ezek jó része soha nem kerül a polcokra. -
Ulkesh #51 "De még ez sem igazán mutatja az android terjedését, mivel sok más eszközben megjelent."
Tekintve, hogy ebben ugyanúgy nincsenek benne az iPod Touch és az iPad eladási adatai... -
Ulkesh #50 "Átjátszás mióta "átvenni" hogy akarod átvenni?"
Az átjátszás szót filmek esetén arra használják/ták, ha két videómagnó között másoltak.
" Miért is hülyeség egyébként tv képernyőre tolni mobil eszköz képét?"
Írtam én ilyet?
"Nem ez az alap ma már minden kis képernyős eszköznél? Mit gondolsz minek képesek full hd filmeket lejátszani (az apple kivételével)?"
Az Apple kivételével? Miért, melyik tud ilyet?
-
syn7h37ic #49 Nem hazudtolták meg magukat most sem az elvakultak, hogy kinek hosszabb a pöcse. -
levente68 #48 Gyenge képességekkel te vagy megáldva, ha visszakukkantasz az előző topikba, ott néhányat már elmagyaráztam, de ismét:
Most csak WinMo esetére mondom, a multitask segítségével futhat sok és kevés progi is, ha értenél hozzá, tudnád, hogy megoldható, hogy minden progi azonnal bezáródjon, vagy, amit csak akarsz, úgy működjön.
Tehát: A USER DÖNTHETI EL!
Nálad: APPLE DÖNTI EL!
Nagy különbség!!!!!!
Amúgy, mint végre kiderült, te is tudod, iSAR-on is van multitask, csak korlátozott, mint a BT is, meg TE is....
Értsd meg, az, hogy valaminek vannak jó tulajdonságai, az kevés, meg kell nézni a hátrányokat is!!!!
Na abban élenjár az Apple.
Mint látjuk, ezentúl lesz teljes MT rajtuk, és megint nem te döntöd el, mit tehetsz, TE HÍÍÍVŐŐŐŐ!