88
  • sanyicks
    "IM meg van oldva push-al (ami lényegesen jobb megoldás, mint egy klienst járatni folyamatosan)"

ez mekkora marhaság. Ha nem jár a kliens mégis hogy kapod meg az üzeneteket(tudod, adó-vevő modell)? Elárulom, sehogy. Tehát csak úgy simán jár a kliens csak el van rejve...
  • sathinel

google search android in computex

Na pl itt lehet láténi mennyi terméken van rajta , de még mpe lejátszót is láttam már androiddal.
  • sathinel
    Igen ez az US számok, és csak mobile.

http://www.zdnet.com/blog/btl/apple-iphone-smartphone-market-share-surges-rim-slips/34181

Itt van amit a világra vetített ki ugyanaz a cég, de erről volt itthon is már cikk.

De még ez sem igazán mutatja az android terjedését, mivel sok más eszközben megjelent. Elég megnézni a CES 2010, computex 2010 kiállításokat, és lehet látni hogy mindenféle mobileszközt felszereltek vele. Tehát az android mobil alkalmazás mindenféle eszközre, míg az apple csak telefont, és ipad-ot hoz ki vele. A nokiától kezdve sony, stb mind használ már android rendszereket, és egyre többet jelentenek be.
  • sanyicks
    nem, te beszélsz hülyeséget. Átjátszás mióta "átvenni" hogy akarod átvenni? Beleégeted a képernyőbe? :DDD Miért is hülyeség egyébként tv képernyőre tolni mobil eszköz képét? 10 colos szaron lehet csak nézni? Nem engedted meg? Nem ez az alap ma már minden kis képernyős eszköznél? Mit gondolsz minek képesek full hd filmeket lejátszani (az apple kivételével)? Azért hogy a kis pöcs képernyőn bámulják? LOL
  • Ulkesh
    Ezt még nekem is meg kell vétóznom, semmi köze az iPadhez, hacsak az nem, hogy annak a sikerét akarja meglovagolni.

Látom kezdi a Microsoft is belátni, hogy egy teljes desktop rendszer egy tablet eszközön nem igazán lesz használható, így megpróbálja lefaragni és egyedi felülettel kezelhetőbbé tenni.
    Ez eddig teljesen rendben is van, már csak egy SDK-t kéne kiadnia, ami kizárólag erre a rendszerre készítendő alkalmazások fejlesztéséhez adna lehetőséget.
  • Macccy
    Miért is szakértőkém? A Microsoft az Operációs Rendszert csinálja, nem az iPad-hasonló hardvert! Ja mert kényelmes rákattintani a cikkre, megnézni a nagy és színes képeket és utána mielőtt kicsöngetnek a suliban, még gyorsan beírni egy "fikát"?
    "Koppintás" ...
  • coolbboy83
    Hmm,..... micsoda iPad hasonlóság...... már megint a koppintás....... EZ ! megy a microsoftnak....
  • Ferrer
    De, át kell írni valamilyen beállítófájlban a "yes"-t "no"-ra.
  • Gerygrey
    csak éppen teljesen agyament ötlet mobilon torrentezni.

Ízlések és pofonok. Szerintem meg szövegszerkeszteni agyament ötlet mobilon. Te sosem használnál torrent klienst, én pedig sosem használnék Office-t, egyik sem fölösleges, csak nem mindenkinek kell.
  • Ulkesh
    A Symbiant egyébként hagyjuk, van szerencsém a családban egy N97 Minihez, no ennél szarabb egy rendszer nincs per pillanat a földön, még a WinMo is kényelmesebb és jobban használható megoldás.

• Ulkesh
    Dátumokat nézted?

• Ulkesh
    "Ki tudod majd kapcsolni, de van egy olyan tippem, hogy dicsőíteni fogod, miután Jobs este meggyőz, ez miért is jó :)"

Nem tudod kikapcsolni.
  • Ferrer
    "4.0 után az lesz mint Androidon megy minden alkalmazás automatikusan a háttérbe, ha kell, ha nem."

Ki tudod majd kapcsolni, de van egy olyan tippem, hogy dicsőíteni fogod, miután Jobs este meggyőz, ez miért is jó :)
  • Ulkesh
    " Közben eszedbe jut megnézni valamit google, vagy más progiban vagy tetszik egy film, zene, stb és elkezded letölteni, és közben csinálhatsz mást is."

És mi a probléma? Ez megy most is.

"Egyébként torrent is megy androidon"

iPhone-on is, már írtam a másik cikknél, csak éppen teljesen agyament ötlet mobilon torrentezni.

" Ez csak alap dolog csak amíg gyenge a proci addig nem lehet ilyet csinálni"

Ezen a gyenge procin szoktam jókat mosolyogni :D
    Majd, ha másik eszközön elindítasz 40-50 alkalmazást (ami valós időben fut a háttérben és nem felfüggesztett állapotban van), és a rendszeren ez nem látszik, nem lassul, nem akadozik, majd akkor majd beszélgessünk erős hardverről. Ugyanis ezt Backgrounderrel bármikor megtehetem, ha akarom. Demóztam már pár nagyszájú Android fannak, akik eléggé csendben voltak utána :)

"mert ahogy a hardware-nél sem érted itt sem fogod megérteni csak ha az apple isten mondja hogy valami ok. "

A lényeget nem érted, szarok rá ki mit mond, azt hiszem el, amit látok és tapasztalok, nem véletlenül használtam egy hónapig Desire-t sem.

"Bár az apple is ebbe az irányba megy de akkor ez szerinted csak pár idióta miatt csinálják akik rájukeröltetik magukat?"

Miért, az MMS-t mi a frásznak tették bele? A kutya nem használja, de míg nem volt a rendszerben, addig folyton ment a fikázás miatta. De az MMS-t ki lehet kapcsolni, sajna a multitaskot nem, most csak akkor van multitask, ha én akarom, én döntök róla, 4.0 után az lesz mint Androidon megy minden alkalmazás automatikusan a háttérbe, ha kell, ha nem.

"A videót nem kell áttölteni mert a telefon játsza."

Pontosan tudom, csak hülyén fogalmaztad meg. A film átjátszása nem azt jelenti amire te gondoltál :)
    Egyébként mobil eszközt TV-re akkor kötök, ha meg akarok valamit mutatni a családnak, vagy ismerősöknek, mozizni nem arról fogok és ha mégis, akkor sem hiszem, hogy mellette eszembe jutna mást is csinálni, nem igazán életszerű a dolog. Erre is értettem, hogy a desktop felhasználást nem kéne ráerőltetni egy mobil platformra, mert nem arra való.
  • sathinel
    A videót nem kell áttölteni mert a telefon játsza. Tudod a kábel csak videójelet visz, a másik meg a hangot. Egyébként akkor már memóriakártyát is át lehetne rakni stb.
  • sathinel
    Belenéztél a videóba amit lent linkeltem? mert telefonról hd videó megy a TV-n, és a hangot is átadja. Közben eszedbe jut megnézni valamit google, vagy más progiban vagy tetszik egy film, zene, stb és elkezded letölteni, és közben csinálhatsz mást is. Ennyire nehéz elképzelni hogy ezt sokan akarják? Egyébként torrent is megy androidon már videót is nézhetsz róla ha szétnézel. És ennek semmi köze desktop dolgokhoz. Ez csak alap dolog csak amíg gyenge a proci addig nem lehet ilyet csinálni, és még le is kell programozni.

Bár ezt is hiába mondják valsz mert ahogy a hardware-nél sem érted itt sem fogod megérteni csak ha az apple isten mondja hogy valami ok.

Bár az apple is ebbe az irányba megy de akkor ez szerinted csak pár idióta miatt csinálják akik rájukeröltetik magukat? Mert a fura hogy a flash és más dolgokkal pont az ellentétét csinálják. Tehát akkor most ez az ő ötletük volt vagy csak meghajoltak pár értetlen kocka előtt akiknek nem tetszett?
  • Ulkesh
    Egyébként még egyszer a gyenge értelmi képességgel megáldottak számára.

Nem azt mondtam, hogy nem kell multitasking, hanem azt, hogy nem kell teljes körű multitask.
    Most is megy a zene, böngészés, levelezés, stopper stb. háttérben. IM meg van oldva push-al (ami lényegesen jobb megoldás, mint egy klienst járatni folyamatosan), azon kevés alkalmazás esetén ahol indokolt ez természetesen szükséges.
    Arra nincs szükség, ami az Androidnál és a Symbiannél van, hogy kéretlenül mindent háttérben tart, ha kell, ha nem. Ezzel memóriát, cpu-t és akku kapacitást pazarolva. Aki nekem megmagyarázza, hogy miért lenne jó, hogy a Solitaire a Need for Speed, meg ki tudja mi amire semmi szükség használaton kívül, ott figyeljen a háttérben annak megadom a Nobel díjat. Főleg, hogy normálisan leprogramozott alkalmazás pont annyi idő alatt betöltődik és azon állapotába kerül vissza, ahol előzőleg volt, mintha csak háttérbe lett volna küldve, majd taskmanagert előhívod és ott kiválasztva visszalépsz bele.
  • Ulkesh
    "videot áttölteni bazmeg tv-re :DDD az látszik hogy nem tudsz olvasni, de hogy nem tűnik fel félreolvasás után hogy mekkora faszságot sikerült félreolvasnod az tényleg kemény :D"

Vagy esetleg te beszélsz hülyeségeket?
    "Vagy mondjuk a filmet átjátszol tv-re, és közben megnéznél valamit a böngészővel"
  • Ulkesh
    "Ulkesh, te meg hidd el, kell kell multitask."

Mire?
    Már írtam, hogy egy mobil eszközre nem kéne a desktop szokásokat ráerőltetni, mert csak szívás van vele.

"Ha észérvekkel már nem lehet meggyőzni, akkor gondolj arra, hogy az ember maga is multitaskingra termett"

Ezt kifejthetnéd, mert kurvára nem igaz :D
    Bár, ha nő vagy, akkor még elhiszem, mert azok képesek körmöt lakkozni vezetés közben :D
  • Ulkesh
    "akinek meg az hogy minek, annak meg nem kötelező használlnia."

Téves, mert kötelező. Sajna az új firmware megjelenése után letiltják a régi használatát és ha bármiért Restore-ra van szükséged, akkor már csak az újat teheted fel. (Saját szerverrel stb. megoldható, hogy ne, de az eléggé macerás és az új alkalmazások rövid időn belül csak azzal fognak működni).javascript:document.newmessage.submit();
  • FoodLFG
    epültől biztos nem veszek semmit sem, szóval hajrá többiek.
  • WoodrowWilson
    60 óta Apple? Az érdekes.
  • RoyalPredator
    ssssszháááánalooooom.
    Megint koppintgatják az Apple cuccokat.

* Még midníg, 60' óta.
  • Tiro2
    Hülyeség már ezen a multitaskon vitatkozni, mer értelmét veszti az egész kb. másfél hét múlva ... Akinek az volt a baja hogy nincs, annak már nem kell rinyálnia.. akinek meg az hogy minek, annak meg nem kötelező használlnia.
    Ennyi.. nem kell eszt szaporítani..
  • Hawaii
    meghagyják

Én kérek elnézést...
  • Ferrer
    Nem bízok nagyon ebben.. Eddig az MS le volt ragadva a 90-es éveknél, avagy hogy minden eszköznek csak arra kell kihegyezve lennie, hogy emailezni meg netezni lehessen középszerű szoftverekkel.. Oké, az asztalin wineken lehetett játszani, de az alap OS mindig erre épült. Most legalább fejlődtek valamit a Live szoftverekkel, amik meglepően jól működnek. Az IE továbbra is sz@r.
    Inkább majd az Android.

Ulkesh, te meg hidd el, kell kell multitask. Ha észérvekkel már nem lehet meggyőzni, akkor gondolj arra, hogy az ember maga is multitaskingra termett, és mint olyan, sokkal természetesebb így használnia a telefonját :DD Na de neked minden bizonnyal már más frekvencián mozog az agyad, mióta megvetted az első Apple gépedet.
  • Tiro2
    Csak még annyit hozzá... Nem rég találkoztam olyannal is sz öteletes, hogy amikor megy a zene leveszik a játék háttérzenéjét de az effekteket meghadják.
    Ha jól emlékszem pl. a BirdStrike is ilyen..
  • sanyicks
    Fordítsuk ezt meg:

Miért nem kell a multitask?
    -Mert steve jobs azt mondta.
    És még?
    -hátööö mert belassul tőle a telefon
    Azbazze belassul :DD
  • sanyicks
    videot áttölteni bazmeg tv-re :DDD az látszik hogy nem tudsz olvasni, de hogy nem tűnik fel félreolvasás után hogy mekkora faszságot sikerült félreolvasnod az tényleg kemény :D
  • aronvirginas
    "Azért egy kicsit zavar a touch-ban, hogy játék közben nem tudom a saját zenéimet hallgatni."

Attól függ, hogy van megírva a játék. A rendszer és az API ad rá lehetőséget, a többi a játék fejlesztőjén múlik. Legtöbb játék megy zene mellett is.
  • Yv@n
    "Te ilyenkor mit gondolsz, mikor ilyen ostobaságokat irkálsz?"
    Kemény azért, hogy válaszolsz előbb a 4es hozzászólására amiben eléggé jól pontosította hogy mire gondol(Winmobile 7), aztán bedobsz egy ilyet :D Gratz.

Winmo 7 pedig ugye azért vitathatatlan visszalépés a már piacon lévő mobil rendszerekhez képest.

Várom már az iPhone 4 megjelenését nagyon...dobozolom, hogy amint elérhető lesz iPhone-on is, egyből a legfontosabb és leg kurvainnovatívabb funkció lesz a multitask... :D
  • sanyicks
    -t +d
  • sanyicks
    mondtam már neked hogy gondjaid vannak a magyarral (is) a gondolkodás mellett. Járt már ki azt a 4. osztályt :)
  • peteragoston
    lájk
  • Ulkesh
    Megjelent a másik "bölcs" nagyot mondó. :D

Logikus választ adni képtelen vagy, ezért csak személyeskedni tudsz.
    De semmi gond, a te intelligencia szinteden ez teljesen természetes, nem is tudsz vele megsérteni.
  • Justil
    becsületükre váljék, nem tudhatták, mi lesz belőle(d).
  • Justil
    tévedés. gondolkodás nélküliség a drága szüleidet jellemezte, amikor egy jó kis péntek esti mozi helyett nekiálltak téged megalkotni.
  • Ulkesh
    Ez soha nem jutott eszembe, de most kipróbáltam és minden további nélkül ment a zenelejátszás a játék alatt is.
  • Landro
    Azért egy kicsit zavar a touch-ban, hogy játék közben nem tudom a saját zenéimet hallgatni.
  • Ulkesh
    "remélem az apple idiótaságait nem akarják itt is átvenni (multitask tiltás), mert mobil platformon már elásták magukat vele..."

Jajj de nagyon szeretné sok gyártó így elásni magát :D
    Te ilyenkor mit gondolsz, mikor ilyen ostobaságokat irkálsz? Per pillanat az egyik legnépszerűbb mobil platform, ha ők elásták magukat, akkor a többiek már a rég lejjebb vannak :D