Nem optimalizálják mobilkészülékekre honlapjaikat a cégek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Õszintén...tököm se venné a fáradtságot,hogy még mobilra is optimalizáljam a honlapot.. :D
hwsw.hu - m.hwsw.hu
onemanga.com - m.onemanga.com

Semmi különös, alapvetõen annyi kb, hogy a layoutot célszerû úgy kialakítani, hogy a készülék tudja jól skálázni, szóval a leg jobb megoldás az egy hasábos elrendezés, az általában inkább használt 2-3 hasábossal szemben.

smv
Márminthogy iphone-n nem kell a minden második oldalon elõforduló flash bannerek által generált adatforgalomért is fizetni?:) De szar :\

Starcraft + Diablo III - esemve

iphone mire is jó? :D telefonálni azért tud?

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

5c0rp330n
leszamitva h az iphone semmilyen flash tartalmat nem jelenit meg ami legalabb minden masodik weboldalon elofordul, dehat sebaj :)

Nekem a googlénál tetszik hogy sok oldalt egyszerûbben hoz be, nemtom ezt õk csinálják vagy az oldalaknak van-e két verziója. Operával még nem bütyköltem, pedig sok helyen írják, hogy jobb, beépített tényleg sokszor befagy a nagy képektõl (Samsung Monte) De végülis nem is arra fogom használni hogy netezzek egész nap:)

Gerygrey
Szerintem nem az oldalt kell a mobilhoz optimalizálni, hanem a mobilt kell a normál oldalak megjelenítésére.

pl hiába van a Facebooknak mobil változata, a HTC Desire böngészõje van olyan fejlett, hogy a normál oldalt nézzem vele. Az iPhone és az Android megmutatta, hogy ez a jövõbe vezetõ irány, a wap és a "mobilweb" zsákutca.
Pedig legtöbbször csak egy alternatív CSS-t kell alkalmazni, amit egy intelligens JavaScript-kód "aktivál". - Infó az érdeklõdõ illetékes döntéshozóknak. :)
Griphons
Asztalin: http://www.google.hu/
Telón: http://m.google.hu/

bár sztem ez egy kicsit túloptimalizált :)

"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity

Griphons
A mobilra optimalizált nem azt jelenti, hogy butított.
Az meg, hogy nem optimalizálnak okostelefonra a webfejlesztõk, két dolognak köszönhetõ.
1. a megrendelõ általában nem fizet annyit, hogy plusz egy átstruktúrált felületet is megtervezzek és megírjak
2. nincs kiadva egyértelmû specifikáció, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelnie egy ilyen felületnek (akadálymentes felülethez pl van ilyen)
+1. az okostelefonok sok fajtája - és egyre inkább erre tart a technológia - nem igényli a speciális kialakítást (a wapot ugye már rég el is felejthetjük)

"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity

Legyen szíves mutasson már nekem valaki egy mobilra optimalizált oldalt, amit így pc-n is meg tudok nézni, hogy milyen is az! Jó, tudom, most sokan <#lama>-nak neveznek majd, de nem tudom hogy néz ki,és érdekelne. Mondjuk egy wbhely két két változata, a normál és a mobilra optimalizált. Elõre is köszi annak aki veszi a fáradtságot <#worship>
zola2000
Nem tudom, de engem opera minivel általában inkább zavarni szokott, hogy egy oldalból sokszor egy butitott változat jön be, csak azért mert mobilrol nyomom, és mindig kézzel kell visszaálltani normálra öket...

A