Újabb 3D-s mozik nyílnak Magyarországon
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szóval azt tudtam én, hogy mi az IMAX. Én a dolby 3D és a realD közötti különbségre kérdeztem rá, bár valóban nem voltam elég egyértelmû.
Mivel ennyi erõvel rá is guglizhatnék, így most meg is teszem<#idiota>#idiota>
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Hogy az Imax csak a nagy vászonról szólna? Hm. Ez nem igaz.
nemhiszem, hogy ennek ellenére Miskolcon mégis nyitnának egyet 😊
A technológiai leírás itt található:
http://gk.lka.hu/2010/01/miert-jobb-az-imax/
A Disney Digital 3D csak afféle marketingfogás, nem jelöl technológiát, minden Disney által forgalmazott 3D -s filmre ráaggatják, mert így dizájnosabb.
Tudtommal a formátumok, amik jelenleg elterjedtek: IMAX, Dolby3D és Real3D.
Ezek közül az IMAX -nak a legeslegszebb az intrója 😊
http://www.youtube.com/watch?v=vNS1D9iQh1w&NR=1
3D -ben csodaszép, ahogy jönnek feléd a számok meg karikák, meg dübörög ezerrel, és a végén, amikor a sok kis fehér pont szétszalad, eszméletlen jó...
Jah és mindig az 5-6. sorba kell ülni, ott a legjobb a terem akusztikája.
AVATAR -nál, pl amikor kidöntötték az otthonfát rakétákkal, rendesen lehetett érezni a pólómon, ahogy DüBöRGöTT a cucc 12ezer Watt azért nem kevés 😊
Egyetlen hibája, hogy remeg a kép, a relative alacsony frissítési frekvencia miatt (24fps) . Dolby3D -nél és Real3D -nél nincs ilyen, viszont itt ÓRIÁSI a vászon, és olyan, mintha benne lennél a filmben.
IMAX Miskolcon? Szinte kizárt. A licensz 1,5 millió, a technológia 750 ezer, a szükséges átalakítások kb 250 ezerbe kerülnek. Dollárban...Mikor térülne ez meg?
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
és akkor a disney digital 3d micsoda? 😄 az inkább csak ilyen fantázianévnek tûnik nekem...
de mivel a cinemacity -rõl van szó, ezért dolby3d lesz az...
imax kicsit költséges lenne, és soha az életben nem térülne meg, még a pestibe is alig vannak...
Hosszútávon mindeki csak profitálhat belõle.