23
-
#23 Már biztos a kutya se fog visszaolvasni, de azért beírom :D
Szóval azt tudtam én, hogy mi az IMAX. Én a dolby 3D és a realD közötti különbségre kérdeztem rá, bár valóban nem voltam elég egyértelmű.
Mivel ennyi erővel rá is guglizhatnék, így most meg is teszem -
Rolee83 #22 Hát jó lenne már ha végre veszprémben is elkészülne, nem kéne fehérvárra autókázni! :S -
Ender Wiggin #21 Ez 2009 augusztusi hír. Nem éppen kurrens. -
Ender Wiggin #20 Bécsben és Grazban van IMAX. CinepexX a cég neve. -
#19 innen -
winnie #18 olvass vissza. -
winnie #17 leegyszerűsítve arról. nem leegyszerűsítve másról is, de az biztos, hogy nem a 3d-ről, de úgy tűnik sokaknak még mindig az imax azzal egyenlő. -
neoG #16 Szhelyen hol? -
AzUs #15 Cikkhez..: Szerintem a felsorolt városokban eddig is volt 3D-s terem. Már Szhelyen és Győrben tuti... Akkor most ez a cikk arról szól, hogy kicserélnek pár vetítőgépet, vagy mi? Mert a vászonméret 3D-s és sima termek között nem eltérő. Legalábbis nem látványosan, mert nekem eddig ilyesmi nem tűnt fel. -
AzUs #14 Ha jól tudom Bécsben is van IMAX. Annak nem tudni milyen cég az üzemeltetője..? Csak érdekelne.. -
Ender Wiggin #13 A Cinama City izraeli cég, van Imax-uk Szófiában, Budapesten, Varsóban, Poznan, Krakkó, Lodz, Katowice és 2 Gdansk-ban, Bukarestben. Úgyhogy Krakkónál vannak közelebbi mozik is.
Hogy az Imax csak a nagy vászonról szólna? Hm. Ez nem igaz. -
winnie #12 van 3d és van imax. előbbi tárhatás, utóbbi nagy vászon. leegyszerűsítve. -
BanyiX #11 Tudtommal a legközelebbi IMAX mozi (a Budapestin kívül) Krakkóban van, még Bécsben sincs, ugyanis 2005 -ben bezárt!
nemhiszem, hogy ennek ellenére Miskolcon mégis nyitnának egyet :)
A technológiai leírás itt található:
http://gk.lka.hu/2010/01/miert-jobb-az-imax/
A Disney Digital 3D csak afféle marketingfogás, nem jelöl technológiát, minden Disney által forgalmazott 3D -s filmre ráaggatják, mert így dizájnosabb.
Tudtommal a formátumok, amik jelenleg elterjedtek: IMAX, Dolby3D és Real3D.
Ezek közül az IMAX -nak a legeslegszebb az intrója :)
http://www.youtube.com/watch?v=vNS1D9iQh1w&NR=1
3D -ben csodaszép, ahogy jönnek feléd a számok meg karikák, meg dübörög ezerrel, és a végén, amikor a sok kis fehér pont szétszalad, eszméletlen jó...
Jah és mindig az 5-6. sorba kell ülni, ott a legjobb a terem akusztikája.
AVATAR -nál, pl amikor kidöntötték az otthonfát rakétákkal, rendesen lehetett érezni a pólómon, ahogy DüBöRGöTT a cucc 12ezer Watt azért nem kevés :)
Egyetlen hibája, hogy remeg a kép, a relative alacsony frissítési frekvencia miatt (24fps) . Dolby3D -nél és Real3D -nél nincs ilyen, viszont itt ÓRIÁSI a vászon, és olyan, mintha benne lennél a filmben. -
xen #10 az imax 3d jobb felbontású, szélesebb vászonnal. -
Ender Wiggin #9 A Disney 3D nem formátum, csak a Diseny által készített 3D filmek összefoglaló neve. Ne keverjük...
IMAX Miskolcon? Szinte kizárt. A licensz 1,5 millió, a technológia 750 ezer, a szükséges átalakítások kb 250 ezerbe kerülnek. Dollárban...Mikor térülne ez meg? -
rufhus #8 Ezt honnan vetted? -
bippo #7 Egy focimeccset szívesen megnéznék 3D-ben. -
#6 de imax is lesz miskolcon . -
#5 hali! a kettő között mi a különbség? lusta vagyok guglizni :) eddig azt hittem tök ugyanaz, csak többféleképp is hívják.
és akkor a disney digital 3d micsoda? :D az inkább csak ilyen fantázianévnek tűnik nekem... -
BanyiX #4 nem IMAX, csak dolby3d vagy real3d...
de mivel a cinemacity -ről van szó, ezért dolby3d lesz az...
imax kicsit költséges lenne, és soha az életben nem térülne meg, még a pestibe is alig vannak... -
nono90 #3 Végre fejlesztésekre költik a pénzt, nem rakják el a tulajok.
Hosszútávon mindeki csak profitálhat belőle. -
nono90 #2 Az egy kicsit más lenne :) -
#1 miskolc. fuck yeah! végre lesz imax