10
  • Csakezmaradt
    #10
    Mondok egy tökéletes példát!
    Star Trek: The Next Generation, "The Best of Both Worlds" című epizódok (I-II.) keresése esetén.
    Keresés: The Best of Both Worlds.
    Google: 98 "Hannah Montana", 2 StarTrek.
    Bing 95 "Hannah Montana", 5 StarTrek.
    Yahoo! 99 "Hannah Montana", 1 StarTrek.
    Mondja azt valaki, hogy nem elfogult...
  • binarpy
    #9
    Amit a Google nem talál meg, az nem létezik. Sajnos azt hiszem ez egyre nagyobb igazság, és biztos vagyok benne, hogy vannak olyan dolgok amit a Google-nek nem érdeke megtalálni.
    Megértem a keresőcégeket is, mert nekik ez üzlet, és mi hétköznapi emberek fizikálisan nem fizetünk azért, hogy használjuk az ő szolgáltatásukat, pont ezért nem is értek egyet a hölggyel a tekintetben, hogy beleszólási jogunk lenne a keresőalgoritmusok működésébe, vagy optimalizálásába.
  • nextman
    #8
    Jaja, különben nem is működne a kereső, ha nem találná meg a kisebb oldalakat..
    A kulcsszó a lényeg, ha az ott van az oldaladon, jó eséllyel megtalálja.
  • ozdimorgo
    #7
    DjDano! Ez így ebben a formában nem igaz! A látogatottságnak igen kevés köze van a találati rangsoroláshoz. Ha utánaolvasnál a SEO optimalizálásnak, vagy megpróbálnál egy weboldalt "felfuttatni" a Google keresőben, rádöbbennél, hogy egy napi 10 látogatóval rendelkező honlap is lehet az első oldalon...
  • DjDano
    #6
    Engem az idegesít, hogy kizárólag a látogatottsági szám alapján rangsorolják az oldalakt és ha rákeresek valamire akkor sokszor a hátrébb sorolt találatok sokkal hasznosabbak és minőségibb oldalakat rejtenek. Az is érdekes, hogy a legkiválóbb oldalakra szinte kizárólag a véletlen útján találtam rá eddig...
  • gothmog
    #5
    Ballot screent a a google nyitólap elé!
  • Azorut
    #4
    Ellentmondásosnak tűnik nekem. Egyrészt tényleg vannak olyan dolgok amiket nagyon nehéz megtalálni, engem is általában a webshopos találatok idegesítenek fel és ez tényleg azért van, mert "optimalizálnak" és úgy érik ezt el, hogy az keresőalgoritmusok titkosak. Hát a jó ég tudja mi lenne, ha még azok is nyíltak lennének...szerintem azzal legfeljebb az "optimalizálást" segítenék.
  • Csakezmaradt
    #3
    Előfordult már, hogy a Google 25. "o" betűjénél találtam meg amit kerestem, mert lehet, hogy egy kis blogocska volt, mégis ott volt, ami nekem kellett... (Órákig keresgéltem...)
  • dyra
    #2
    Én viszont egyre gyakrabban nem találom meg amit keresek. A legjobban az idegesít mikor egy adott cuccra keresek rá és információkat akarok róla sokszor különböző webshopok kell magam átrágnom. Egyre jobban kell finomítanom a keresési feltételeket, és az is idegesít, hogy náhény területen náhány oldal be van rohadva az első 5 találatba. Szponzoráció nélkül is. Szerintem sok igazság van a hölgy irományában.
  • vmiki88
    #1
    nekem csak az kell, hogy megtaláljam, amit keresek.
    És én mindig megtaláltam , amit kerestem (kösz Google)