36
  • Szefmester
    #36
    Nálam is, és néha becsúszik egy "Mi a rákért mennél te oda?" Estét is a haverokkal. Aki meg az iwiwen nem állítja be a ki mit láthat-ot az meg is érdemli.

    Nekem pl nem egyszer volt jó hogy név mellett szűkíthettem a listát egyéb szempontok szerint is, mert pl Kovács Andrásból nem egy él csak Pesten.. aztán ha évek óta nem láttad és rendesen megváltozott meg sem találnád, max az ismerősei alapján..
  • DjDano
    #35
    Nálam minden nap "Nem regisztrálok a facebookra" nap van :D
  • Ahoy
    #34
    A trollkodást kéne betiltani a facebook helyett
  • skyli991
    #33
    Én facebookon azokkal beszélek a legtöbbet akikkel szinte minden nap találkozom :P
  • skyli991
    #32
    :D Tényleg hülyeség ez az egész adatvédelmes cucc. Teljesen jól be lehet állítani hogy ki mit lásson. Pl nálam az ismerőseim ismerősei mindent, de a nem ismerősök is láthatják a képeimet, emailcímem, születési dátumom, stb.. csak a telefonszámot és a címet nem. És??
    Így állítottam be.. Mi ezen olyan bonyolult? Facebook Privacy Settings - ott van hogy egyéni beállítások, mindenki beállíthatja a kedvére.
  • opeca
    #31
    Nem kötök én bele semmibe se. Az adatbiztonsági rést már ebben a topikban bebizonyítottam.

    Az meg, hogy valaki az életét egy facebbok-ra építi, a saját szegénységi bizonyítványát állítja ki vele.

    Ennyi.
  • Ahoy
    #30
    Tipikusan az az eset, amikor már nem tud a másik fél semmi észérvet felhozni, és beleköt minden egyes szóba.

    Hogy gyengébb felfogással is érthető legyen: Napi párszori ránézéssel, és kis energiabefektetéssel kiváltható több közösségi oldal, és a "virtuális" kapcsolatok teljességgel átkonvertálhatóak személyes, valódi, fizikai kapcsolatokra, találkozásokra, eseményekre... amit az eddigi közösséginek nevezett oldalak nem voltak képesek megvalósítani. Ennyi.
  • CamelX
    #29
    ...és engem ez 1 cseppet se aggasztana. Jelszavam úgyse derülne ki egyik adatomból se. Aki meg ennyire privacy hívő az úgyis megteszi a megfelelő "bonyolultan beállítható" lépéseket akár Facebookon is.
  • FefeeX
    #28
    Tudod, egy ilyen oldalnak rengeteg haszna lehet, csak személyiség-függő, kiből mit hoz ki. Én pl belépek naponta, megnézem, van-e valami fontos; megtalálok régi ismerősöket, akikről mondjuk 10 éve nem is hallottam...
    Az, hogy te csak a negatívumokat látod benne, az egyéni szűk látókörödnek köszönhető. Vagy a függőségkereső személyiségednek. Persze, ha mindenre így reagálsz, nem csodálom, ha nem vagy fenn ilyen oldalakon, hisz nem sokan akarnak barátkozni olyanokkal, akik mindent leszólnak bunkó stílusban, mindent megkritizálnak, a hülyeségeiket terjesztik állandóan stb. Lenne kb 2 ismerősöd, akik a felmenőidben kimerülnének, de ők is kb letiltanának a chatről, nehogy már őket cseszegesd...
  • opeca
    #27
    "Én meg használom egészséggel, elmegyek kultúr eseményekre, bulikra, barátokat szerzek, más műveit nézegetem, szép lányokat hajtok fel, ... "

    De nem a világod...:)
  • Ahoy
    #26
    Egyáltalán nem ez a világom. Csupán kihasználom az előnyeit egy ingyenes szolgáltatásnak. Plusz kiváltottam vele az összes más fosadék közösségi oldalt. Ezzel redukálva a rólam és tőlem lopható adatokat. Egy jól bekalibrált facebook privacy, és egy oldal használata többet ér, mint amit általában csinálnak az emberek (500 oldalra regisztrálnak, aztán otthagyják az adataikat)
  • opeca
    #25
    Nem, csak demonstráltam, hogy Facebook account nélkül fél másodperc alatt megtudom a valódi nevedet.

    Ha kicsit jobban kutakodnék, biztos még több infót találnék rólad.
  • opeca
    #24
    Hát ha neked ez a világ, akkor légy vele boldog:) Csak ezt tudom írni.
  • CamelX
    #23
    Dede, és most mit kezdessz ezzel az információval? Rámküldessz egy fogkrém reklámot? :P
  • Ahoy
    #22
    Még annyit hozzátennék, hogy facebook alap keresőjében mailcímre és névre lehet keresni... Ellenben az Iwiw/myvip-en olyan szinten ki lehet nyomozni bárkit pár adatból, hogy az elképesztő. Kor intervallum, lakhely, msn cím szinte minden!!!

    Tényleg 10-ből 9 embert lenyomoztunk az idők során, hajszínből és utónévből. Facebookon ezt alapból nemlehet megcsinálni.

    Az igazi privacy veszélyt az iwiw (a személyreszóló reklámaival) és a nyálvip az elképesztően pofátlan mocskos szemét spam és alja reklámkampányaival jelenti...
  • Ahoy
    #21
    Amúgy meg nemértem mit hergeled magad ezen, egyszerűen ne használd. Ingyen van, senki nem kért rá, hogy regisztrálj. Mark Zuckerberg máig példaképem, huszonvalahány évesen elérte azt, amit nagyon kevesen a világon. Én meg használom egészséggel, elmegyek kultúr eseményekre, bulikra, barátokat szerzek, más műveit nézegetem, szép lányokat hajtok fel, ... lehetőségek sora végtelen.
  • Ahoy
    #20
    22 évesen mérnökinfós egyetemistaként szerintem nemrossz dolog olyan dologból keresni a pénzt, ami az életem során megszerzett tudásomhoz kapcsolódik. Jobb mint parkolózni, újságot osztani, vagy náci tisztasszonyok csicskáztatását elviselni egy német drogériában (mindegyikben volt részem...és nem kívánom senkinek)

    Mellesleg a két ajánlatból kettő életreszóló volt..állandó munkahely. Tehetséges helyi fiatalokat kerestek állandó melóhelyre studióba, a másik is hasonló volt. Mindössze mert egykét infó volt rólam a témában. Sajnos egyiket sem tudtam vállalni egyetem mellett.
  • opeca
    #19
    Csak nem Boronyák Tamás vagy?
  • CamelX
    #18
    Nem fogja onnan mindenki törölni magát, csak sokan szeretnek nagy jól hangzó "group-okat like-olni" :D
  • CamelX
    #17
    Miért félteném? :) max teljesen lényegtelennek tartom, akik tudják azok tudják, ugyanis mindenhol CamelX a nevem és a baráti körömben is Camel-ként vagyok inkább ismert (nem, nem kocka társaság miatt). És hogy témánál legyünk, Facebookon is megtalál aki akar ezzel a névvel :P
  • nextman
    #16
    Ez a 32000-es szám azért nem biztos, hogy hiteles, csak mert ők azt nyomják a szemünk elé:D
  • opeca
    #15
    Akkor miért nem a saját, valáódi neveden sg-zel?

    Csak nem félted a szaros adataidat, mert ugyan kit érdekel, hogy hogyan is hívnak téged?
  • CamelX
    #14
    "Ez az egész csak egy népbutítás, mesterségesen generált anti-facebook kampány. Valaki(k)nek fáj, hogy jól megy facebook-nak, ezért most próbálják elhitetni az emberekkel, hogy facebook az rosszabb mint a terrorizmus"



    És ez így is fog menni minden olyan dologgal aminek nincs legalább megközelítőleg hasonlóan sikeres konkurenciája. Privacy.... ki nem szarja le a mai világban h jóskapisti hányszor rókázott DJ Tejosztó utáni coronita afteren? Naná hogy a 80as évek big brotherje, a mindent látó szem, meg a CIA. Ébresztő van, ez itt a kapitalizmus világa, mindenki szarik a másikra, hacsak nem tud belőled zsetont kifacsarni.
  • opeca
    #13
    "Valaki(k)nek fáj, hogy jól megy facebook-nak"

    Szerintem senkinek nem fáj, ugyanis tudvalevően a hülyékből lehet meggazdagodni:)

  • opeca
    #12
    "Komolyan közel a melóim felét ilyen felkérésekből kaptam"

    Jó, stabil életed lehet. Nekem is van munkám, bár én a munkáim felét nem a facebook-ról szereztem be, hanem még a hagyományos álláshirdetéses módszerrel, de legalább teljes idős és igen jól megfizetnek.
  • Sir Quno Jedi
    #11
    Navaze, most, hogy mindenki törli magát onnan, a végén még én is regelek!
  • opeca
    #10
    Ha elolvastad volna a cikket, rájöhettél volna, hogy nem hogy nem anti-kampány, hanem inkább a Facebook mellett érvel.

    Amúgy a facebook-ot már régen be kellett volna tiltani.
  • szcsongor
    #9
    Igy van. Hasznos a facebook nagyon, es aki meg olyan adatot, kepet vagy videot tesz fel magarol, amit nem kene h lasson mas is, az meg is erdemli.
    Az adatvedelmi beallitasok meg mar most is atlathatok, epp tegnap molyoltam vele, komolyan nem ertem, hogy mi abban a bonyolult. Mindent be lehet ugy allitani, hogy idegenek semmit se lassanak. Aki nem boldogul vele, az tenyleg jobb ha torli magat a facebookrol, de szerintem a gepet se kapcsolja be legkozelebb, talan annak a kezelese is meghaladja a kepessegeit...
  • CptObvious
    #8
    Már megint ez.... Amcsiban megy a nagy facebook ellenes hadjárat, csináljuk mi is, mert biztos jó.

    Igazából Ahoy hozzászólásához már nem sokat tudok hozzátenni. +1. Teljesen egyetértek vele.

    Aki ismeretlenül megnézni az adatlapom, az legfeljebb a nevemet látja. De még ismerősök között is akad 1-2 csoport, akiket szimplán kizártam mindenből. Nekik valószínűleg fel sem tűnik, hogy én az oldalon vagyok.

    Ez az egész csak egy népbutítás, mesterségesen generált anti-facebook kampány. Valaki(k)nek fáj, hogy jól megy facebook-nak, ezért most próbálják elhitetni az emberekkel, hogy facebook az rosszabb mint a terrorizmus, és aki regisztrált felhasznál annak ÓRIÁSI veszélyben vannak a személyes adatai.
  • vmiki88
    #7
    rossz felfogás, rossz érvelés
  • Griphons
    #6
    Akkor tulajdonképpen ez a cikk egy Facebook reklám volt?
  • Ahoy
    #5
    Jah és álláskeresés... ezt cáfolnám meg a legjobban... hányszor de hányszor kaptam már meló felkérést ilyen közösségi oldalakon szakmabeli témában... (fotó, videó, web,különféle projectek...bármi szinte) Komolyan közel a melóim felét ilyen felkérésekből kaptam... Persze aki béna az nem is tudja meglovagolni a szerencséjét :)
  • Ahoy
    #4
    Szerintem rossz ez a felfogás és a nézőpont. A facsé mint olyan, nem egy ördögi dolog...csak mint hasonlóan milliónyi dologhoz az emberek túlzásba vihetik, eszetlenül használják és persze megadnak magukról oda-vissza minden adatot. A másik tábor meg ördögi vívmánynak, meg gyerekkockásító agymosó oldalnak nevezi...

    Holott mi az igazság? Értelmesen használva, teljesen jó közösségszervező oldallá válik. Rengeteg olyan eseményre hívtak már engem, amiről fogalmam sem volt hogy létezik... és így értesültem róla, majd elmentem SZEMÉLYESEN, a péntek esti kockulás helyett. Emellett sokkal közvetlenebb kapcsolat alakulhat ki emberek között, mint eddig.

    Akivel való életben soha nem beszéltem, most írhatok egy jóarc hozzászólást az épp vele történő eseményre, így később élőben is olyan emberekkel kerülök jó kapcsolatba, akiket csak látásból ismerek, de valójában sohasem szólítottam meg őket.

    Emellett jó találmány a facsén a chat....Kivel ne fordult már elő, hogy egy régi elfeledett barát vagy éppen egy gyönyörű lány írt neki, és így kialakult beszélgetésből valós személyes találkozás lett!

    Pont a facebook az, ami valós emberi kapcsolatokat eredményez, amit lehet folytatni személyesen is. Jobban megismerhetjük a másikat, anélkül hogy a gátlásaink határt szabnának.

    A privacy-ről meg csak annyit, hogy a fos Iwiw, meg nyálvip kb szarik a privacy-re... Ha van egy acc-od, akkor bárkinek bármilyen infóját megtekintheted...nagyon kevesen vannak akik foglalkoznak a "nem látható" adatokkal. Facebookon kb minden második ismeretlen embernek nem tudom megnézni a képeit, és nagybetűkkel ott van, hogy nem ismerősöm nem láthatok róla infót. Szóval mielőtt ilyenen hülyeségeken önkielégítenek az emberek, nézzék végig a fos közösségi oldalakat, hogy hol mennyi infót lehet róluk lopni. Nyálvipről töröltem is a dedó acc-omat, iwiwet pedig teljesen lezártam, havi 1x nézem meg, de csak spam-et kapok..szóval törölni fogom azt is... gyász az egész.

    Aki meg megadja a címét, meg a telefonszámát, meg zuhanyzós videókat tölt fel magáról... az qrvára meg is érdemli a láma user címet.

    Hiába, minden amit sok ember használ, előbb-utóbb démonizálva lesz... Emberi hülyeség ez is, ahogy a többi is.
  • Torry
    #3
    "MySpace: Ha elmúltál 14 éves, nem ajánlott."

    +1 gratuláció, eléggé erős...
  • coolbboy83
    #2
    Gáz azért ez az egész.... nem kellene ennek így lennie.... szerintem elég lenne egy-két ilyen oldal, de nem így - hogy a sok barom alkalmazás miatt függő droidok legyenek az emberek....
    A fiatalok meg sportoljanak, ne puhapöcs puhos DOS arcú emberek legyenek már.

    Így is sok a droid, de amióta ezek az oldalak vannak ez egyre roszabb - álláskresésnél és a magánéletnél, is rossz hatása lehet.... és van is!!
  • Justil
    #1
    "MySpace: Ha elmúltál 14 éves, nem ajánlott."

    a-ha. gratulálok, kedves cikkírónő.