A tizedik Foxconn-dolgozó lett öngyilkos

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tigristank
http://www.delmagyar.hu/gazdasag/60_ezer_forint_marad_a_magyarorszagi_minimalberbol/2146861/

Ráadásul amit õ mondott, ott az illetõ heti 48 órát dolgozik, nem pedig 40-et...

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

Te hol élsz?

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Amúgy, ha Kínában egyszer forradalom lesz és mondjuk pár hónapra leáll a termelés miatta, akkor a termékkínálat csükkenése miatt óriási világválság lesz. A béka segge alá csökken az összes tõzsdeindex, sokkal durvább lesz mint a 2008-as válság.
Tigristank
Azt azért megnézném, miközben a minimálbér jelenleg 73500 Ft...

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

Én azt nem értem mért nem lázadnak?
Ahelyett, hogy magukat ölik meg, gyújtanák fel az egészet.
Akkor talán komolyabban is vennék az ügyüket.
Európában is sokat kellett érte a munkásoknak harcolni, hogy emberzsámba vegyék õket.
Itthon se jobb.

Ismerek olyan közalkalmazottat, aki heti 48 órát dolgozik (6 nap) és nem kap kézhez 55.000 forintot (Nem jár neki adójóváirás).
Ez jobb??? A számlákra nem elég.
" 800 ezer embert foglalkoztat" abból 10 öngyilkosság még véletelnül is összejöhet ekkora tömegbõl, persze nem védeni akarom meg semmi, mert szemétség amit mûvel a dolgozókkal !!!
"nekik azt jelenti a munkakörülmények javítása, hogy hálókkal mentik meg az öngyilkosságot elkövetõket?!?"

hát persze, nem nyúlunk a profithoz hiszen a VÁLLALAT, és a pénz a legfontosabb, emberélet semmit sem ér, max a képzésre költött pénzt...

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

népesség szabályzás lelkiterrorral avagy vmit megtudtak a kedves dolgozok amit nem kellett volna és öngyilkosságnak álcázva kinyirták öket? 😄

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

Sajnos még egy jó ideig le fogja sz*rni a kínai kormány az egész ügyet. Túl sok kínai van, törvénnyel kell szabályozni a születéseket, nõ a munkanélküliség, nõnek az élelmiszerárak, a termõföldek adottak, az idõjárás meg egyre szélsõségesebb a globális felmelegedés és a környezetszennyezõdés miatt. Vagyis akár 100000 kínai is öngyilkos lehet egy évben, akkor is csak megvonja a vállát a kormány.
A kedvencem, hogy azt si bejelentették hogy javítani fogják a munkakörülényeket: a kritikus helyekre "életvédelmi" hálókat fognak kifeszíteni.

Hát nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek: nekik azt jelenti a munkakörülmények javítása, hogy hálókkal mentik meg az öngyilkosságot elkövetõket?!?

Ez a kijelentés meg a termelés és az öngyilkosságok kontextusáról meg egyenesen bicskanyitogató.

Ilyenkor mondom én azt, hogy nekem nem hiányzik a kínai gazdasági növekedés ilyen áron.

Dchard
Ez talán úgy lenne helyesebb: Ha egy társadalomban azért nõ a bruttó hazai termelés, mert a dolgozókat rabszolgaként tartjuk, akkor általánosságban emelkedik az öngyilkosságok aránya is.
Ez elgondolkodtató: "Ha egy társadalomban nõ a bruttó hazai termelés, akkor általánosságban emelkedik az öngyilkosságok aránya is."

Talán Gou is szeppukut fog végrehajtani, ha túl nagyra nõ a termelés 😄

MaSzKa
valahogy érzem, hogy testõrök nélkül nem merte volna bejelenteni ez a gazdag szemét

megérdemelné, hogy meglincseljék
csak a saját pénztárcája érdekli a dolgozók meg le vannak fosva

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

420.000 ember a shenzeni üzemben. értem, hogy ez nem egy csarnokot jelent, de mekkora tömeg már.

passatgt
3-4 öngyilkosság után már azok is megteszik, akikben csak egy kis részük szeretett volna meghalni