22
  • es5eNCe
    #22
    Ja vagy amikor A Body of Lies-ban Mark Strong angolként az egyiptomi titkosszolgálat fejét alakította:)
  • pixx
    #21
    Dehogy, befektetni mentek oda... a görögöket a sírjukba :)
  • Jrex
    #20
    Mivel a rajzfilmben illetve a játékban is fehérek szerepelnek,ezért szerintem logikus h a filmben is....
  • GG
    #19
    Ezeknek van a legjobb munkája: egésznap csak a szar dobálják mindenkire. 300ról csak annyit, hogy a történelem szerint nem a perzsák támadtak, vagy csak átjöttek shoppingolni egy kicsit 400 ezres seregükkel?
  • Kindred Blades
    #18
    Meg kell hagyni, ebben teljesen igazad van, csak olyannyira nevetségesen festett a fejemben ez a kép, hogy muszáj voltam papírra vetni. És bizony elég röhejes, amikor Huo Juan Yia karakterét egy nagydarab fehér pacák próbálja eljátszani. :)
    Ilyen eseteknél nem is bosszantó ez a hozzáállás. Azt szoktam inkább szórakoztatónak találni, amikor azon pampognak, hogy teszem azt egy teljesen átlagos sci-fi moziban miért nincs fekete karakter.
  • FefeeX
    #17
    Sőt, a fekete is lehet rasszista a feketékkel szemben (mint oly sok filmben szerepel is), ugyanígy a fehér is lehet(ne) rasszista a fehérekkel szemben.
  • FefeeX
    #16
    Mi az hogy nem rasszizmus? Rasszizmus=fajgyűlölet. Egy fekete lehet rasszista a fehérrel szemben, sőt, a kisebbség is lehet többség és fordítva, ahogy Magyarországon is várható 2050 felé...
  • FefeeX
    #15
    Ha egyszerűen nincs főszereplő jellemű színész kikurdisztánban, és szuperprodukciót akarok csinálni, csak nem kell azért egy gyökeret főszereplőnek választani, hogy a filmben a faji egyensúlyok fenntarthatóak legyenek...
    Ennyi erővel Tom Hanks holnaptól legyen homokos, mert már többször játszott homokost, és ez rasszizmus...

    Érdekes ellenpélda Nick Fury esete, akit újabban Samuel L Jackson játszik, pedig a képregényben fehér volt... Ez is biztos rasszizmus, csak már a fehérekkel szemben... Ez ellen azonban senki nem tűntet. Mint ahogy az ellen sem, hogy bizonyos embereknek több joga van az országban. Mikor kevesebb van valamiből azért tüntetés van, mikor több, akkor persze nincs, az jár.
  • Loverman
    #14
    A játékot az Ubisoft készítette mint tudjuk, de elég hülye is lett volna ha indiai arcvonásokkal ábrázolják PERZSIA hercegét xD
  • Loverman
    #13
    Öhm izé... amikor a Marvel több képregényt is újrakezdett "Ultimate" megnevezéssel, akkor döntötték el hogy az új, Ultimate Nick Fury egy az egyben Samuel L. Jackson kinézetét fogja kapni, konkrétan róla mintázták.
    Az hogy CatwomAn (igen, woman A-val) fehérből fekete lett pedig ponthogy nem rasszizmus.
  • sandor8206
    #12
    szégyen ez az USA a nagy rasszizmusával ,még szerencse, hogy a saját maga hülyeségébe fog belefulladni.
    Ettől már csak az volt a keményebb, hogy a Thor film annó várható szereplőválogatásnál Heimdal szerepére egy feketét választottak, aki a comicban is tök fehér, ami sztem tök egyértelmű, északi istenség vagy mi. erre páran kiakadták, hogy lehet ilyen hülyeséget csinálni (rasszizmus nélkül) erre a sok fajankó meg vissza, hogy rasszista, rasszista stb. tök nevetséges volt
    szégyen az az ország
  • endrev
    #11
    Mellesleg Gyllenhaal szerintem eléggé autentikusan Prince of Persia, az álla ugyan nem olyan nem létezően kiugró, de mégis kellően hiteles. Az eredeti grafikai koncepció nem is indiai arcvonásokat ábrázol, tehát ez most nem Hollywood sara, hanem a nemtommelyik cégé, aki a grafikai koncepciót és a 3D játékot elkészítette.
  • mrzed001
    #10
    Most akkor én is pereljek, vagy mi, hogy ezek a mocskos rászisták a hófehér Nick Fury-ből niggert akarnak csinálni ?
    Vagy hogy Catwomen esetén meg is tették, hogy fehérből fekete lett?
    Sőt, a Battlestar Galactica-ban az egyik főszereplő Starbuck férfiból nő lett ... ez mekkora egy feminista elnyomás azzzztaaa.

    Tudjátok, az a bizonyos fagyi néha visszanyal ám puzikáim :P
  • Nethyrrea
    #9
    szerintem csak azért hőbörögtek hogy egy ingyenvetítést kapjanak a paramounttól :D
  • Zaraki Kenpachi
    #8
    Értem a irániak porbélmáját. Ám filmet igazából csak "sztár" illetve jó színészekkel lehet eladni.
    Pl. Bakancslista, két baromi jó, híres színész benne és ezt vonzotta az embereket.
    Kérdezem én, hogy ha két noname öreg ember játszotta volna a főszerepeket akkor is ilyen nagy sikere lett volna?
    A nevek amik hozzák (vagy éppen taszítják pl. Uwe Boll XD) az embereket a moziba.
    Legalábbis én így gondolom.
  • blessyou
    #7
    Nem tudom, hogy az irániak tudják-e, hogy az Irán szó az árja szóból ered. Vagyis régen ott tényleg világos bőrű emberek is éltek.

    Mellesleg a Prince of Persia-nak az égvilágon semmi köze a történelmi Perzsiához, csak a nevében. A mai Iránhoz meg aztán végképp nem.
  • bippo
    #6
    Végülis Zefirelli-t is pereljük be utólag, mert Jézus és az apostolok is mind fehérek voltak.

    Valahol igazuk van azért, mert ha arra van pénz/lehetőség, hogy autentikus helyen forgassanak, adott népcsoport meg is jelenik a filmben, akkor tényleg ne csak rosszfiúk legyenek. De én úgy vagyok vele, amíg a színész úgy néz ki, ahogy kell, nem érdekel, milyen származású alakítja.
    (azon senki nem pampogott, hogy a Lostban az irakit egy indiai játszotta.)
    De az a korszak tényleg ne jöjjön vissza, hogy az amcsi filmekben a rosszfiú csak fekete lehet, míg a jófiú csak fehér.
  • Magiszter
    #5
    Egy történelmi filmben tényleg illendő történethűnek maradni. Azaz ha a történelemben egy kínai volt az aki... akkor azt egy kínainak kell játszania, nem pedig egy rasztahajú afrónak, vagy bármi másnak. Ha viszont egy fantázia szülötte, fantázia világban játszódó, fantasy-ban van egy Hátasztáni Gyeplovas Pap, azt szerintem akárki eljátszhatja aki nagyjából a leírás paramétereinek megfelelő. Ha pedig ez a Hátasztáni Gyeplovas Pap egy nagydarab kigyúrt állat, aki orosz akcentussal énekli a török esküvői indulót, akkor a szerepére egy nagydarab kigyúrt állat kell, aki tud oroszt akcentussal énekelni. Ha pedig ez egy néger, japán, örmény akkor ő játsza és nem kell elmenni Hátasztánba és Gyeplovas Papokat keresgélni ítéletnapig.
    Szóval azért valahol húzzuk meg a határt a fantázia és a történelmi filmek kritizálásába.
  • Ulkesh
    #4
    Teljessen igazad van, de a cikk is erről szól. :)
    Éppen azt kritizálják, hogy a "dán" filmet csupa eszkimó játszotta és valódi dánokat csak statisztának alkalmaztak és kizárólag a rosszfiúk szerepében.
  • Kindred Blades
    #3
    Na, király, hamarosan eljön az idő, amikor a Dán királyi családról is csak úgy lehet filmet forgatni, hogy legalább 72 buzi, 44 afroamerikai, 43 ázsiai, 8 zsidó, 12 roma, 5 eszkimó, és egyetlen egy darab dán legyen benne, aki majd egy takarítót alakít, nehogy a fehér embereket nyomják előtérbe.

    Aki ezeket a szövegeket kitalálja, annak a fejére sem ártana egy lepedő, aztán három irdatlan nagy pofon, hátha észbe kap.
  • Tetsuo
    #2
    Az oreg Disney nyomaban jarnak..

    A Youtube-on lehet latni betiltott rajzfilmeket, el lehet olvasni Disney munkamodszereit bevandorlokkal stb.
  • Jimmyke
    #1
    Olvastam olyan kritikát is, hogy valaki az egész Prince of Persiába belemagyarázta a tömegpusztító fegyverek utáni keresgélést és az ENSZ atombizottságának ténykedését.

    Akinek ilyen jut eszébe az menjen el tényfeltáró újságírónak és ne filmkritikusnak.