Halált követeltek a Facebookra pakisztáni tüntetők
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy johannesburgi bíróság csütörtökön este, mintegy tizenegy órán át zajló vita és tanácskozás után visszautasította a dél-afrikai muszlim hittudósok tanácsának a karikatúra betiltására vonatkozó kérelmét, így nyomtatásban megjelenhetett Jonathan Zapiro neves karikaturista rajza.
A képen egy morcos szakállas férfi (Mohamed) fekszik egy heverõn a felhõk között, és a karosszékben ülõ pszichológusnak (Freud) panaszkodik arról, hogy "más próféták követõinek bezzeg van humorérzékük".
A dél-afrikai muszlim hittudósok tanácsa figyelmeztetett, hogy a rajz publikálása erõszakhullámot válthat ki, ugyanis a muzulmánok az iszlám alapítójának bármilyen ábrázolását hitük megsértéseként értékelik. A teológusok utaltak az iraki al-Kaidának arra a nemrég megismert tervére is, amely szerint a holland és dán focicsapat, valamint szurkolótáboruk támadások célpontja lehet a június 11-én kezdõdõ dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon.
"Véleményem szerint egy karikatúra sem olyan sértõ az iszlám számára, mint a feltételezés, hogy a vallás hívei erõszakkal fognak reagálni" - mondta a Mail and Guardian hetilap fõszerkesztõje, Nic Dawes. Pénteken több dühödt ember kereste fel a szerkesztõséget, és halálosan megfenyegették Zapirót is.
A dél-afrikai muszlim jogi tanács a muszlim vallási érzékenységet sértõnek titulálta a pénteken megjelent rajzot, és egy tanácskozáson vitatja majd meg a kialakult helyzetet. Az intézmény elnöke, Ihsaan Hendricks úgy ítélte meg, hogy a karikatúra "nagyon provokatív, különösen a labdarúgó-világbajnokság elõestéjén, amikor a legnagyobb szükség lenne a dél-afrikai vallási kisebbségek békés együttélésére és együttmûködésére". A vezetõ elmondta, hogy ha megsértik a dél-afrikai muszlim közösséget, azzal a muszlimok egészét is megsértik.
Az 50 millió lakosú Dél-Afrika 80 százaléka keresztény, és mindössze 1.5 százaléka muszlim. Az iszlám közösség a dél-afrikai társadalom szerves része, muzulmánok eddig nem folyamodtak erõszakhoz, eltekintve attól, hogy néhány éve Fokvárosban drogkereskedõket lincseltek meg .
A karikatúra összekapcsolható a pakisztáni eseményekkel is. A Mohamed melletti asztalon fekvõ újság címoldala utal "a Mohamed-karikatúrák napjára": a Facebook egy felhasználója a napokban indítványozta, hogy a közösségi portál tagjai rajzoljanak és töltsenek fel a prófétát ábrázoló karikatúrákat. A pakisztáni hatóságok válaszul korlátozták az "istenkáromló" tartalmakat közzétevõ Facebook-hoz, YouTube-hoz, Flicker-hez és a Wikipédiához való hozzáférést.
anno 1987
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz
ha létezik allah, akkor már rég lefejelte az asztalt hogy miket mûvelnek a nevében.
RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Ezt szerintetek hol vették fel? Jalalabadban vagy Londonban?
Haldokló Nyugat. Kár is tagadni az igazságot.
iSS!
Olvasd el a Tigris,Tigris címû könyvet és gondolkozz.
PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz
Az elvakult barmokról csak annyit, hogy a supervisorom a soron egy muszlim néger gyerek afrikából. Disznót nem eszik, de kb itt ki is merül a vallásos mivolta. Iszik is ha buli van, használja a facebookot, stb. Beszélgettem vele vallásról, és azt mondta hogy még õ is fél a gyükér radikálisoktól, mert hiába muszlim símán rámehetnek.
Tehát van olyan aki értelmes és van olyan aki barom és félremagyaráz. nem kéne az idiótákat védeni hogy ez csak a vallása.
PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
Elfelejtettem még írni. Azért a mi nyugati demokráciáink sem szentek. Elég, ha csak az Usára gondolunk, hogy milyen jelszavak alatt játszott játékot a pincsijeivel, vagy nemrég(ha jól emlékszem Belgiumban, vagy Franciaországban)betiltották a nõk viseletét, pedig a vallásuk, a kultúrájuk ezt nem engedélyezi.
Bocs, hogy mohamedánt írtam, legyen akkor muszlim, vagy iszlám. Bár szerintem senki sem a mormonokra gondolt, mikor leírtam<#vigyor3>#vigyor3>.
Bár még nem hallottam ilyen esetrõl, hogy halálbüntetéssel sújtják azokat, akik mást vallást hirdetnek az iszlám világban, attól még nincs kizárva.
Való igaz, 1000 évvel ezelõtt sokkal türelmesebbek voltak.
Úgy látszik, õk ezt az utat választották, hogy a hitüket megvédjék. De ne felejtsük feltenni a kérdést: Miért indultak ebbe az irányba? Biztos nem jókedvükbõl, vagy pillanatnyi elhatározásból. A vallásuk kimondja, hogy a keresztényeket, és a zsidókat nem kell megtéríteni. Valószínûleg azért, mert már az elõzõ hsz-ben kifejtettem.
Viszont tartom magam, hogy mindez azok ellen irányul, akik nem tisztelik a õ értékrendjüket. Az igaz, hogy akiket mi terroristáknak hívunk, azoknak nem számít kit ölnek meg, csak a minél nagyobb legyen az áldozatok száma.
Visszatérve az eredeti témához, nem hiszem, hogy a Mohamed ábrázolás most intoleranciáról lenne szó. Egyszerûen csak megvédik a saját jelképeiket, és ezáltal a hitüket, mivel a vallásuk ezt diktálja. Én sem örülnék, ha a magyar zászlót elkezdenék kifigurázni. De mondjuk nem is kell messzire menni. A szomszédban Slota már eleget figurázta ki jelképeinket, hogy egyszer-kétszer felment bennem a pumpa(bár nem látszik meg rajtam, de szívesen bemosnék neki egyet).
Itt is hasonló a szitu. Ha megfigyeled a képet, lehet olvasni(imádjuk Mohamedet, jobban mint az életünket). Csak nekünk tûnik radikálisnak, az iszlám világban ez természetesnek számít. Ha nem védik meg Mohamed szentségét, hitetleneknek számítanak. És ezt nem vezetõk mondják, hanem a vallás.
Minden lehetseges. Csak ami lehetetlen tart tavabb.
A vallási tanításukon kívül, / ami nagy részben egyezik mindhárom „egy isten” hitben/ aggályosabb az a gyakorlat hogy kívülállókat szintén erõszakkal fenyegetik, sõt láttunk már példát hogy azok be is következtek. Teszik ezt annak ellenére hogy gyakorlatilag az egész világ, kiváltképp a demokratikus államok a lehetõ legnagyobb toleranciával viszonyulnak a muszlim hívõkhöz. Szabadon gyakorolhatják a vallásukat, imahelyek épülhetnek, muszlim térítõk vezethetik be vallásukba azokat, akik erre nyitottak. Amennyiben más vallás próbálkozik hasonlóval, számos muszlim országban a mai napig halállal büntetik. Ami különösen érdekes annak tudatában, hogy 1000 évvel ezelõtt sokkal toleránsabbak voltak. Szabad vallásgyakorlatot engedélyeztek bárki számára, pusztán némi különadó megfizetésére kötelezték a más vallás hívõit. Amennyiben náluk valamit a törvény / vallás tilt, ott majd mindenki betartja, vagy vállalja a felelõséget. Az õ játékuk, az õ szabályuk, de csak az õ kertjükben.
Ahány ház, annyi baj legyen.
Kíváncsi vagyok, mit szólnak a South Parkhoz 😄 Vagy az is tiltva van náluk?
Szerintetek miért rohannak ennyire a Mohamed ábrázolás ellen? Nem csak felülrõl jöhet az irányítás, az iszlám hiterendszerében is benne van.
Az iszlám szerint, csakis Allah, az istenük képes életet termeteni. Ez még nem is probléma, hanem az, hogy a mohamedán vallás tiltja a bálványimádást(ahogy a mi kereszténységünk is). Éppen ezért, a mohamedán vallás bálványimádásnak tekinti az emberábrázolást. Ezért nem lehet embert, és Mohamedet ábrázolni.
Tovább az iszlámnak az egyik alaptétele leírja, hogy feltétlenül kell HINNI a vallásukban. A hit, és az iszlám egyet jelentenek, minden hittételben kivétel nélkül hinni kell. Ugyanis Allah minden bûnt megbocsát, de a hitetlenséget nem. Ezért háborodnak fel annyira az iszlám vallásúak, ha a saját vallási személyükrõl képi ábrázolást készítenek.
Ez egy kicsit hozzájárul az iszlám gyûlölete a nyugat felé is. Az iszlám azért gyûlöli a nyugatot, mert nem azokat az értékeket vallja, mint saját maguk. És ha kicsit elgondolkodunk rajta, akkor láthatjuk, a nyugati civilizációhoz tartozó emberek többsége, már nem is a keresztény kategóriába tartozik, hanem a kapitalizmus vallás "pénzistenébe" vetett hitét gyakorolja. És ez az értékrend szöges ellentéte az iszlámnak.
Akkor jön a kérdés. Ki kezdte ezt elõször? Hála az USANKÁNAK😛😊, és a pincsijeinek, behatoltak, az iszlám területekre, és saját értékeiket akarják rátukmálni a mohamedán vallásra. A fentiekbõl ismét kiindulva ne csodálkozzunk, hogy annyira utálnak minket.
A sok utalat es masok altal terjesztett eloitelet elfogadasa helyett inkabb probalnatok meg megismerni oket,a kulturajukat es a vallasukat.Mi europa emberek NAGYON sokat tanulhatnank toluk.
A nõk jogainak tiprását meg senki sem mondta,hogy el kell fogadnod, pl. itt Magyarországon, ha ezzel próbálkoznak, simán bûncselekményt követnek el. És ahogy neked ezt nem kell elfogadnod, éppúgy nekik se kell elfogadniuk a Mohamed karikatúrát.
Ahány ház, annyi baj legyen.
Pont errõl beszélünk, hogy mi fogadjuk el, hogy nem lehet mohammedet rajzolni, de nekik teljesen természetes, hogy jézus "csak" egy próféta volt és semmi több. Teljesen természetes, hogy a nõk nem egyenjogúak, teljesen természetes a többnejûség, a pakisztáni nõt kvázi meg lehet erõszakolni elég nehezen tud ugyanis bíróságra menni, és ha mégis odajut akkor is lehet, hogy õt meszelik el házasságon kivüli szex miatt, korházba csak férfival együtt mehet, egyébként megdögölhet az út szélén... lehet még sorolni. Persze én elfogadhatom ezt csak akkor utána egy mohamed rajz miatt ne õk menjenek már tüntetni.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Szabad olyat kívánni, hogy az ország ne olyan legyen, mint a legtöbb nyugati nagyváros, amelyek a 'multikulti paradicsomai', hanem megmaradna mondjuk magyarnak? Polkorrekt ez? Avagy intoleráns szélsõséges kirekesztõ vagyok, ha ezt szeretném?
Nem nem vagy az igazad van.
Ez a fogadjunk be mindenkit nemes elgondolás csak a gyakorlatban nem mûködik.
Ha nekünk nem tetszik valami akkor kuss a nevünk, ha nekik nem tetszik valami akkor meg menjünk szolgálni õket. Huhh.
Olyan, hogy dzsihád, egyáltalán nincs az iszlám vallásban, Ez egy uralkodó ravasz ötlete volt régen, hogy isten nevében tudjon leszámolni az ellenségeivel úgy, hogy az emberek boldogan menjenek gyilkolni.
Másrészrõl nekik mit is kéne tolerálniuk itt? Szólásszabadságot? Mert azért itt is vannak hasonló dolgok amik büntetendõek. Horogkereszt és társai ábrázolása pl. Úgy tudom zászlóégetés is. Nincs 100%-os szólásszabadság. Lehet mi sem örülnénk neki ha csak úgy magyar zászlókat vagy valami nemzeti hõsünk képét kezdenék el égetgetni. Ugyanígy õk sem örülnek ha lefirkáljuk a prófétájukat. Furának tûnik nekünk, de el kell fogadni, hogy nem mindenhol pont ugyanúgy gondolkodnak.
Amúgy milyen lesz az életed ott kinn? Én nem tudom de mesélj már errõl😊
Én nem tudok róla, hogy különösebb módon zaklatnák mondjuk a turistákat.
😛PPPP
fotográfik kolomp edisön :D
ottvan pl a dogma c film. ha nem jézus haver és a katolikus vallás lett volna kifigurázva hanem pl ezek akkor feltételezem néma bob már rég halott lenne, a szereplõgárda többi tagjával egyetemben.
RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX
Vajon a pakisztáni tesvírek mit reagálnának ha az õ módszereikkel kezdene reagálni a nyugat? Alacsonyan szállnak a repülõk.. tenoristák jönnek.. biztos koncert lesz..
Ott mindenki ilyen kibaszottul ráér hogy minden héten valamiért kimennek több ezren táblákat mutogatni meg zászlókat égetni?Meg vérben forgó szemekkel a kamerába üvöltözni?Ez az igazi kemény meló!
Milyen alapon várja el bárki, hogy elfogadják az nagy nyugati kultúránkat, ha nem mutatunk elfogadást az õ kultúrájuk felé? Ezzel nem azt mondom, hogy tétlenül kell nézni, a szélsõséges megnyilvánulásokat. De változtatni csak úgy lehet, ha ellenállás helyett együttmûködést váltunk ki.
Másrészt ezekben az országokban a diktatórikus kormány gátlástalanul kihasználja az iskolázottság hiányát és a vallási fanatizmust. Addig, amíg a tömegnek ellenség képet tudnak felmutatni, addig képesek elterelni a figyelmet arról, hogy a nyomor valódi okozói az irányításban leledzenek. Ezért használnak ki minden ilyen és ehhez hasonló lehetõséget. Miért kell feleslegesen adni alájuk a lovat?
(Szándékosan nem válaszként írtam valakinek a hsz.-ra.)
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Szabad olyat kívánni, hogy az ország ne olyan legyen, mint a legtöbb nyugati nagyváros, amelyek a 'multikulti paradicsomai', hanem megmaradna mondjuk magyarnak? Polkorrekt ez? Avagy intoleráns szélsõséges kirekesztõ vagyok, ha ezt szeretném?
iSS!
C2D [email protected], Asus P5Q, Radeon HD4890 1GB, SB X-Fi Titanium, 4x2GB 1066Mhz Kingmax, Samsung 226CW, Chieftec BA-01, Corsair HX-520W, Zalman CNPS9900LED, Razer DeathAdder, Win7 Pro x64
hosszú távon két dolog történhet: vagy megunják a protestálást, és belátják, hogy hülyeség ilyenek miatt a seggüket a földhöz verni, vagy megtorló akciókat kezdeményeznek (mint a Dánok ellen). Utóbbi esetben talán végre rájön a világ, hogy ilyen kõkorszaki nézeteket valló népség nem való a modern nyugat berkeibe.