4
  • HyBrIDNyLA
    #4
    A közös mosógépek és a közösségi mosodák használatáról azért vannak tapasztalataim. Minden tiszta emberi szőr, minden! A mosógép dobja, üvege, a környezet is. Amikor hazaviszed a ruhákat nem egy fanszőrzettel, hajjal, meg egyéb érdekességgel fogsz találkozni, amikor hajtogatod a ruháidat. Aki 40°C mos szaros gatyákat, már pedig vannak ilyenek, azok után fogod te is mosni a tieidet, ami higiéniai szempontból enyhén kifogásolhatóak. Nem egy ember a kutyaszőrős, szaros szőnyegeit, meg kocsiszőnyeget mos ilyen helyen. Tök klassz, szintén 40°C-os mosás után. A ruhákban felejtett papírzsepi után a legjobb vakarászni a pamut pullóvert. A közösségi mosodák meg úgy tisztítanak, h vegyszerrel "lesokkolják" a ruhát, vizet azt alig használnak. Közel sem lesz tiszta a ruha, sőt! Akinek inge ne vegye magára, én nem hiszek benne, nem egy év tapasztalata beszél belőlem.
  • slickboy
    #3
    Itt gondolom bérházakról van szó, ahol nem a nálunk honos albérlős módszer megy, hanem évekre bérelnek és nem lakják le. Illetve ha költöznek, akkor nem kell így vinni a mosógépet is. De azért sem rossz megoldás a mosókonyha az alagsorban, mert így nem minden szinten zeng az épület a centrifugáló masináktól, hanem az alagsorban marad a zaj és a rezgés. Viszont megoldódik a probléma, hogy ki mennyit használja a gépeket és azért mennyit fizessen. Ja és a fürdőszobában is több hely marad.
  • Cat #2
    A Big Bang theoryban is a ház aljában lévő mosogépeknél mosnak. A Houseban sincs mosogépük, hanem a közelbe járnak el egy külön ilyen helyre. (Amikor beköltöznek a főnöknő által kinézett loftba, a ház kiadója mondja ezt nekik.)
  • Dluinet
    #1
    Szegényeknek nem telik mosógépre