Tízből nyolc böngészőnek van ujjlenyomata

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

azé' van ez, hogy az amerikaiakok kormánya mindenkit megfigyelhessen és követhessen... nem csak twitteren.
firefox ie tabbal, 😊

Mekkora divat itt a configra verni...

Olvasd el még egyszer mind a cikket, mind pedig a hozzászólásainkat.

"A különbözõ böngészõk egyértelmû ujjlenyomatokat hagynak hátra maguk után, akkor is, ha a felhasználók kikapcsolták a sütik használatát. Ezen ujjlenyomatok alapján az egyes programok bármikor azonosíthatók."

Egyszerûen a böngészõ lekérdezõ funkcióját azonosítják.

Egyébként igazad van a nyomkövetéssel kapcsolatban. Viszont amennyiben egy hacker oldalra tévedsz, akkor az könnyebben fertõzi meg a gépedet, ha tudja milyen böngészõt használsz.

Itt a legkevésbé sincs arról szó, hogy fel akarják törni a gépedet...
Szerintem itt páran félre értik a cikket.

Arról van szó, hogy míg a tracking sütik veszélyességét hangsúlyozzák, akárcsak az IP címekét (és ezek ellen tenni is tudsz mit), ezt nem szabályozza semmi.

Hogy ez miért gáz?
Mert ha egyértelmû a user-agented, akkor tökéletesen lekövethetõ, hogy merre jársz az interneten, tehát egy jelentõs hozzáférést kapnak a magánszférádhoz.

Tulképp sehogy. Max. nem használsz semmilyen különlegességet. Semmilyen kiegészítõt, hogy semleges nyomot hagyj. Ha a nyomod sok másikra hasonlít, akkor nehezebb az egyedi azonosítást elvégezni. Be kell olvadni a tömegbe.

birdo
Nem csak a böngészõmet azonosítják....

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

Kb. ilyesmire számítottam én is, csak nem voltam benne biztos. És hogy tudom ezt megelõzni? Hogy tudom rejteni a böngészõmet?

Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)

Ebben az esetben tényleg mindegy, de ha ellened akarnak valamit csinálni, akkor már nem. Ha tudják, hogy milyen böngészõd van, akkor már könnyebb feltörni a gépedet egy szemétládának.

Mert tök mindegy, hogy merrõl jutsz el egy oldalra, ha megtudják mondani, hogy a te gépedrõl indították a lekérdezést. Az, hogy proxit használsz-e vagy sem ebben az esetben mindegy.

Miért lényeges, hogy megtudják, hogy milyen böngészõt használok? (Abból kiindulva, hogy nem hackerkedni akarok.)

Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)

oda ne oldalazzak... és vajon ki érdekel az ujjlenyomat, mikor amugy is kakivá titkosított proxy csatornákon keresztül jön-megy minden tranzakcióhoz más és más böngészõvel ?

<#eplus2><#eplus2><#eplus2><#eplus2><#eplus2>

Hajrá Magyarország ! Hajrá zs... magyarok !

ebben akkor is csak az alap dolgok vannak, amit 2 sorral ki lehet olvasni a böngészõbõl kb egy html oldallal, de arról semmi nincs az oldalban, hogy a cookiekkal mit kezdenek.

Mekkora divat itt a configra verni...

vótmá