13
  • djw
    azé' van ez, hogy az amerikaiakok kormánya mindenkit megfigyelhessen és követhessen... nem csak twitteren.
  • Utokverek
    firefox ie tabbal, :)
  • teddybear
    Olvasd el még egyszer mind a cikket, mind pedig a hozzászólásainkat.

"A különböző böngészők egyértelmű ujjlenyomatokat hagynak hátra maguk után, akkor is, ha a felhasználók kikapcsolták a sütik használatát. Ezen ujjlenyomatok alapján az egyes programok bármikor azonosíthatók."

Egyszerűen a böngésző lekérdező funkcióját azonosítják.

Egyébként igazad van a nyomkövetéssel kapcsolatban. Viszont amennyiben egy hacker oldalra tévedsz, akkor az könnyebben fertőzi meg a gépedet, ha tudja milyen böngészőt használsz.
  • Argathron
    Itt a legkevésbé sincs arról szó, hogy fel akarják törni a gépedet...
    Szerintem itt páran félre értik a cikket.

Arról van szó, hogy míg a tracking sütik veszélyességét hangsúlyozzák, akárcsak az IP címekét (és ezek ellen tenni is tudsz mit), ezt nem szabályozza semmi.

Hogy ez miért gáz?
    Mert ha egyértelmű a user-agented, akkor tökéletesen lekövethető, hogy merre jársz az interneten, tehát egy jelentős hozzáférést kapnak a magánszférádhoz.
  • teddybear
    Tulképp sehogy. Max. nem használsz semmilyen különlegességet. Semmilyen kiegészítőt, hogy semleges nyomot hagyj. Ha a nyomod sok másikra hasonlít, akkor nehezebb az egyedi azonosítást elvégezni. Be kell olvadni a tömegbe.
  • birdo #8
    Nem csak a böngészőmet azonosítják....
  • KopaszIsten
    Kb. ilyesmire számítottam én is, csak nem voltam benne biztos. És hogy tudom ezt megelőzni? Hogy tudom rejteni a böngészőmet?
  • teddybear
    Ebben az esetben tényleg mindegy, de ha ellened akarnak valamit csinálni, akkor már nem. Ha tudják, hogy milyen böngésződ van, akkor már könnyebb feltörni a gépedet egy szemétládának.
  • teddybear
    Mert tök mindegy, hogy merről jutsz el egy oldalra, ha megtudják mondani, hogy a te gépedről indították a lekérdezést. Az, hogy proxit használsz-e vagy sem ebben az esetben mindegy.
  • KopaszIsten
    Miért lényeges, hogy megtudják, hogy milyen böngészőt használok? (Abból kiindulva, hogy nem hackerkedni akarok.)
  • GoldenAxe
    oda ne oldalazzak... és vajon ki érdekel az ujjlenyomat, mikor amugy is kakivá titkosított proxy csatornákon keresztül jön-megy minden tranzakcióhoz más és más böngészővel ?

• Utokverek
    ebben akkor is csak az alap dolgok vannak, amit 2 sorral ki lehet olvasni a böngészőből kb egy html oldallal, de arról semmi nincs az oldalban, hogy a cookiekkal mit kezdenek.
  • andersh
    vótmá