889
Adjál-vegyél EREDETI PC játékot! Terjeszd az "originál" melléknevet!
  • ratgab
    Nem értünk egyet, de ezzel nincs baj.
  • Tinman #645
    "már kicsit higgattabban és nem oly "alpáriul"

Tehát volt foganatja :-)

A véleményed nem is kell, hogy változzon, különbözőek vagyunk.
  • foxxi
    Semmi sem változott és senki nemvolt semmilyen hatással rám. A véleményem ugyanaz, esetleg már kicsit higgattabban és nem oly "alpáriul".
  • Tinman #643
    A felfogásoddal semmi baj nincs, csak a másik embert alázó stílussal volt a baj.

Teljesen jól lehet véleményt cserélni emberhez méltó módon is.

De volt foganatja nem? Tök normálisan írsz azóta
  • Atisz #642
    Agytágításra sosem szabad sajnálni az időt ;)

Egyébként igazad van és lehet, hogy a Fear 2 érdekelne is (bár mire a többit eladod, lehet hogy meg is lesz :P)
  • Atisz #641
    Ezzel egyetértek, mint ahogy az előbbi hasonló hozzászólásoddal is.
    De ez sajnos így van, ki lehet (sőt érdemes) fejezni a nemtetszésünket, de akkor legyünk következetesek a telekom cégekkel és pl. az említett zöldségesekkel is (az érintettek, akik hasonló helyen dolgoznak nyugodtan pontozzanak le, leszarom, sőt örülök, hogy sikerült a lelkükbe gázolnom ;P)
    Ezek a gyerekek akik az 1 dolláros játékot passzolják tovább, hiába dolgoznak több 100%-os haszonkulccsal, max. 9-10 embert (egyébként annyit sem, de tegyük fel) "vernek" át, az általam említettek pedig naponta (!) ezreket... Nos akkor miről is beszélünk? :)
  • foxxi
    Na akkor fejezzétek már be itt az offot mert van aki hírdetne, és igy elveszik a sok okosság tengerében. Kösz
  • Atisz #639
    A gazda átmosva, kiválogatva adja el a kereskedőnek, különben szóba sem állnak vele és rárohad a termés. Az élelmesebb, nagyobb birtokkal rendelkező sok gyermekes gazda, kiállítja a saját lányát/fiát a piacra és maga teríti a cuccot. Így olcsóbban jut el hozzád is és a haszon is jó kezekbe kerül.
    Áruld már el öcsém, te mikor vettél csomagolt paprikát (húsost, tehát eredeti formában és nem őröltet természetesen)? :)
    Egyedül a szállításnak van díja (de az sem 7x-es, ezt ne is próbáld megmagyarázni - legalábbis ne nekem), meg max. a veszteségnek (a láda alján lévő, illetve idős nénik által összenyomkodott árunak).
  • Tinman #638
    Nem a kommunizmusban élünk, ahol fix, az állam által megszabott ára van a termékeknek. Mindenki annyiért adja amennyiért akarja.

Nincs is azzal gond, hogy nektek ez nem tetszik, mert én is gyűlölöm a kapitalizmust, de mivel benne élünk, így kb. az ellen is ágálhatnánk, hogy kék az ég, mert ugyan azon termék ára a piacon rendkívül változó skálán mozoghat.
  • Tinman #637
    "Jogom van hozzá, hogy véleményt nyilvánítsak és ehhez sennkinek nincs beleszólási joga. Tetszik érteni???"

Hogy ezt kinek írtad, az talán örök rejtély marad. Álmodtál vagy mi történt? Mesélj, örömmel meghallgatlak.
  • Tinman #636
    2 külön dologról beszélünk.

Az, hogy mi gusztustalan a szemünkben az egy dolog.

Az meg a másik, hogyan rontjuk a másik üzletét, hogyan oltjuk le, vagy hogyan játszunk kereskedelmi felügyelőt. Ez ellen érveltem az eszmecsere elején.

A Humble-t annyiért vették a seftelők amennyiért ADTÁK, ahogy mi is annyit fizettünk ki a kocsiért, amennyiért eladták.
  • foxxi
    Sejtem, ezért is írtam ( vagy most megerősítem ) hogy minden mehet külön, de csak akkor kezdem "kiszállítani" ha mindnek vagy legalább 2/3-nak megvan az új gazdája, mert "aprópénzért" nem megyek sehova ( mert drágább, mint a cucc ). Nekem meg csak a helyet foglalja + költözünk stb.

GTA 4 + térkép stb.
    Heroes of Might and Magic 4 Complete
    Tom Clancy's : End War
    Mass Effect
    Baldurs Gate 4 in 1 Set
    Icewind Dale 3 in 1 Boxset

Nem eztveddmeg, gyémánt izé kiadások.
  • Shep
    Egyben szerintem nem nagyon fog kelleni senkinek, attól tartok.
  • foxxi
    Vigyázz mert téged is jelent az alpáriságod és a rossz felfogásod miatt.

ON: Dobozos játékaim eladók:

Supreme Commander
    Sacred
    Sacred 2 ( HUN )
    S.T.A.L.K.E.R
    Fear 2
    Gothic 4
    Alone in the Dark
    Neverwinter Night Diamond

Mind eredeti, dobozos, nem pcguru-gamestar melléklet.

6.5k egyben - vagy külön is, CSAK abban az esetben ha mindnek megvan a gazdája ( 8-900 forintért nem rohangálok pestre és nem postázom .

A lista még bővülni fog.
  • Gyuszopapa
    Ennyi erővel egy gyilkosságot is megmagyaráznának,más is csinálta akkor ő is megteheti.
  • ratgab
    Na jól van nem prédikálok tovább. Maradjunk annyiban nekem ez a mentalitás nem tetszik kapitalizmus ide, kapitalizmus oda.
  • Fpocok
    De bazz.. ne azzal magyarázzátok ezt a patkányságot, hogy más is ezt csinálja. Attól nem lesz jó.
  • ratgab
    Nem lenne egy büdös szavam se ha azt mondja, hogy 500 Ft/ játék (mert nekem is olcsó volt), de több ezerért árulják, sőt teljes áron. Ettől viszont felfordul a gyomrom.

Tipikus gusztustalan emberi mentalitás, hogy 100 Ft-ból akar 100 000-et csinálni... Aki kicsit is konyít az üzlethez az tudja, hogy ilyen csak a mesében van. Egyet érnek el vele a tisztességesen biznizselőket is lejáratják...
  • ratgab
    Hatalmas baromságot mondtál most ugye azt tudod. Akinek a kezén átmegy az mind ráteszi a hasznát ez természetes. De eközben átmossák, csomagolják, válogatják, fizetik az alkalmazottakat, szállítják... Ez kérlek alássan kedves kolléga mind-mind pénz.

Humble-t megvesz, felrak tesz-vesz az mibe kerül neki? Az ég adta világon semmibe.

Ennyi erővel a koldusmaffia-val sincs semmi baj, Kapitalizmus van megtehetnek bármit (NOT!)
  • Atisz #627
    Abban igazad van, hogy akik ezeket hirdetik gusztustalan módon hülyének nézik a potenciális vevőket. De ez más tészta, ha ilyen etikai akadályokba ütközne a hirdetések megjelenítése, akkor a reklámok kb. 2/3-a közfelháborodást okozna :)
  • ratgab
    39000 vagy 200 Ft azért hatalmas különbség.

Nem vagyok egyik sem amit mondasz, de ez egy fórum ember. Jogom van hozzá, hogy véleményt nyilvánítsak és ehhez sennkinek nincs beleszólási joga. Tetszik érteni???
  • Atisz #625
    Sima ügy.

Egyébként akár mindennapos példát is fel lehet hozni: a zöldséges 30 Ft-ért (!) veszi át a termelőtől azt a paprikát, amit te 250 Ft-ért viszel haza.

Most akkor tényleg az 1 dolláros poénból hasznot húzó gyerekekre kell epét hányni? :)
  • ratgab
    Nem fogsz meggyőzni. A szememben ez gusztustalan és pont. Egyéni értékrendje van mindenkinek, az enyém így működik.

Volvo meg totál más történet, mert gyakorlatilag nem ingyen vetted, mint a most seftelők a Humble-t...
  • Atisz #623
    Ja igen, majd a Pride-on lesz kamionjuk a befolyt összegből (mert egy homoszexuálisokat felkaroló szervezet is van a protezsáltak között).
  • Gyuszopapa
    Én 2 barátomat leptem meg 1-1 1 dolláros bundle-vel.Örültem hogy adhattam.
  • foxxi
    Paradox hunble packom adnám el 6000 huf-ért! Csak gerinceseknek.

Na jó vicc volt. ahogy az előző is, ezt is ingyen adom annak aki a leggyorsabb lesz.

Viszont megnyugtató hogy az alpári stilusomat félretéve is egyetért belem más is, Istentől függetlenül.

Peace, and Over. ;)
  • MerlinW
    Bizonyíték:)
  • Tinman #619
    Számla?
    Bizonyíték?
    Ferrari? Kokó, qrvák?

A hit ereje tényleg lenyűgöző
  • Fpocok
    Humble bumblin jótékonyra célra ment el a bejött összeg nagy része... igen. AZ JÓTÉKONYKODÁS VOLT.
  • Tinman #617
    Jótékonykodás ám paripám hímtagja az. Ti amúgy kolostorba éltek?

"Az ilyen 10 forintért még az anyját is eladná."

Adja! Ha milf veszem is!
  • Fpocok
    Tinman, Tinman... ezzel a példálózással ne is próbálkozz, mert csak egyre hülyébbnek fogsz tűnni tőle.

Aki más jótékonykodását durván kihasználja, hogy egy pár ezer forintot szerezzen ilyen durva módon, az igenis egy genetikai hulladék. Csinálja nyugodtan, de számoljon azzal, hogy teljesen lenulázza magát. Az ilyen 10 forintért még az anyját is eladná.
  • Tinman #615
    Argh.

Túlliheged.

Egyszerű példa: Vettünk párommal 2 mihályért egy Volvot-t. Felbecsültettem szakértővel és tokkal vonóval 3.1-et ér! Alsó hangon is 2.8-ért mosolyogva vinnék.

Ha eladnánk a SEMMIÉRT, NULLA energiabefektetéssel 800.000 Ft-ot kaszálnánk rajta! Nyilván nem tesszük, mert enni lehet a motortérből is, de még a kipufogó tetejéről is, ergo szinte patika állapotú.

Rohadszemétmocskostrógerek lennénk, ha eladnánk? Szerinted igen, szerintem meg nem. Megvettük, nem mi gyártottuk, nem mi fizettük ki Day1 a 11.5 milliós induló árat, de lazán lenne rajta annyink, mint anno a kereskedőnek, aki eladta az 1. tulajnak.

Akik anno megvették a Humble Origin Bundle-t 1 dolcsiért, majd vettek belőle még 2-3-5-öt, azok ott és akkor kifizették érte azt az árat amennyiért a "forgalmazó" odaadta nekik.

Ha eztán ők úgy döntenek, hogy a plusz példányokat 1k, 5k, vagy 20k áron AKARJÁK adni, hát tegyék! Ha van rá vevő, legyenek boldogok.

Etikátlan, nem gerinces, nem erkölcsös? Ugyan már... ez nem uzsorakamat, meg svájci frankos hitel, hogy a 3x annyit KELL visszafizetned. Ez SZABAD választáson nyugvó adás-vétel! Senki nem tol egy AK47-est a VEVŐ képébe, hogy már pedig barátom te megveszed 3k-ért a Dead Space 3-at... dehogy.

Ha ő ennyiért úgy gondolja, hogy megveszi, akkor az egy tudatos döntés eredménye. Nem tudta, hogy meg lehetett venni 2 hétig olcsóbban? ÉS???

Én sem tudtam, hogy múlt héten a Tesco-ba FELE áron voltak a tölthető Energizer elemek...
  • Tinman #614
    Friss történés.

Van egy lézernyomtató, mely a HP kisker boltjában 55k körül van.

Ez a nyomtató a magyar nagykerek többségében a kiskerek felé kerül ennyibe!

Kis kereséssel azonban találsz olyan kiskert, sufniba nyitott wenshopot, ahol 39.000 Ft a nyomtató, de találhatsz olyan boltot is ahol 80.000 Ft!

Minden egyes boltnak, magának A HP SHOPNAK is írjunk egy levelet, hogy ti mocskos szemetek, hogy tudjátok 16.000 Ft-al többért adni a nyomtatót, amikor az van 39.000 Ft-ért is?

Nem érted? Szomorú.

Kereskedelem. Piac. Basszus évezredek óta ez ILYEN!

Mindig is voltak kereskedők akik nagy árréssel dolgoztak, ügyeskedtek, nyerészkedtek és mindig is voltak tisztességes kufárok is.

A gond itt azzal van, hogy habzó szájjal nyilatkoztok páran arról, aki úgy gondolja, hogy most ebből ő kis pénzt csinál magának. Tegye!

Kit érdekel mit csinál? Megvette, adja el 1.000.000-ért vagy 1 Ft-ért! Semmi közünk hozzá!

Nem vagytok se moderátorok, se önjelölt békebírók, se kereskedelmi felügyelők, hogy jogotok legyen olyan stílusban ócsárolni valakit, akit nem is ismertek... ráadásul kiderült, hogy cserében is mosolyogva benne van.

Come on... -.-
  • ratgab
    Lángos: Megveszi az alapanyagot, beleteszi a "tudást", beleteszi az energiát, amivel elkészíti (lehet kézi energiabefektetés és a sütésnél használt is) és végül eléd teszi azt (tejföllel, sajttal, fokhagymával), amit neked csak el kell fogyasztani. Lehet vitatkozni azzal, hogy ez mennyit ér, de hogy nem 20 Ft-ot az biztos.

Ásványvíz biznisz: Aki beveszi a marketing maszlagot, nem szereti a csapvizet, vagy csak ihatatlan az adott térségben (voltam már ilyen helyen ittam már kritikán aluli vizet, van ilyen is) a víz, esetleg csak urizál az miért ne vehetne vizet. Szintén nem összehasonlítható a jelenlegi példával.

Ingyen kapott kártyásoknak se fognak pisztolyt a fejéhez, hogy vedd meg paraszt a kártyát. Ő akarja megvenni és a piac állítja be az árat (tudjuk, látjuk) és nem tudsz vele visszaélni. TF2, Dota cuccoknak ugyanúgy van piaca, van aki ezért pénzt ad, ezzel nem tudsz megint csak visszaélni, mert a piac szabja az árat és a kereslet.

Márkás cuccoknál nem a pólót előállítási költséget fizeted ki, hanem a menőzést, amit a márka jelent... Szintén rossz példa.

Egyik sem hasonlítható össze azzal, hogy valami millióknak elérhető szabadon, valaki megveszi 200 Ft-ért és darabját adja 2-3000-ért (megtévesztve ezzel a jóhiszemű vásárlót... ha úgy tetszik átveri, mert hogy erről van itt szó kérem szépen. Becsapják a vevőt!!! Durván! Visszaélnek azzal a jószívűséggel amit a kiadók felénk gémerek felé tanúsítanak).... Nem ugyanaz a kettő! Pont azért mert a piac beárazta 200 Ft-ra a 6-7 játékot, valaki meg eladná sokkal drágábban. Undorító.

Az, hogy te odaajándékozol 5 darabot ingyen az a te jószívűségedet tanúsítja, annak végképp nincs köze ehhez a dologhoz.
  • ratgab
    Ha élelmes vagy azzal nincs baj (mármint ha tudsz valamit és azzal tudsz pénzt keresni), de itt egy rendkívül nyílt akcióból akar valaki több 1000%-os profitot generálni. Ez minden jóizlésű emberből undort vált ki és belőlem is.

Én is benne voltam a bizniszben, de soha nem dolgoztam ilyen árréssel (1-2 dolcsinál sose tettem többet az árra). Ez az oka, hogy nekem is forog tőle a gyomrom mikor 200 Ft-ból több ezret akar valaki csinálni. Ilyen a kapitalizmus, de ez viszont egyértelműen a legalja a dolognak!
  • MerlinW
    Gyűlnek a trollok, gyűlnek.
  • Communist
    Csak egyet érteni tudok veled!
  • MerlinW
    "Ha pedig egyből ellenkeznél akkor mit kell okoskodnod? Mit kell osztani az észt, ha senki nem kért meg rá?"

1. Ez egy szabad fórum, nem privát beszélgetés.
    2. Családon belül lehet, hogy elnézik a primitív stílusodat, nálam nem működik.

Ki kellene húznod a kezed a biliből...
  • foxxi
    OFF : Lehet hogy ti barátom abban a világban éltek ahol mindenki mást lehúztok, átvertek és még jót is röhögtök rajta, én nem. Én olyan világban élek ahol akár még ismeretlennek is odaadom azt amire nincs szükségem és ő még nem játszott vele. Miért ne? Főleg ha már megvan 2 példányban. És nem ugy kezdem hogy darabja egy ezres. Te lehet abban a világban élsz, az pontosan jellemez is.

Ha pedig egyből ellenkeznél akkor mit kell okoskodnod? Mit kell osztani az észt, ha senki nem kért meg rá?

Leszarom hogy ingyen dota kódot fél éve pénzért adtak, azt is elosztogattam, MIVEL nekem az értéktelen és a büdös életben nem játszom vele, ahogy ezekkel sem ( humble origin ). És még én vagyok a gyökér hogy ilyen vagyok? No! ez pont tikteket jellemez! Csak a szart keresitek tik is az emberekbe, hogy épp melyik szavába lehet belekötni. Persze érték nincs a nagyotmondás mögött..

ha elolvastad lehet törölni/tetni. A felhozott példáid pedig pont ide passzoltak. Grat.

Tinman: legyen szerencséd nagyonsok hasonló emberhez az életben és vágjonak át ahányszor csak tudnak. Talán idővel kinövöd és még marad is valamid.

Peace - Bye.

OFF END
  • wantonly
    Az én véleményem az, hogy felesleges volt belekötni Anonymusx hozzászólásba, mert ő elsősorban dobozos játékokat kínált eladásra, de egyből mindenki az origin kódokat szúrta ki. Viszont mivel még árat sem írt, így aztán tényleg értelmetlen volt a hiszti és a flame keltés.

Amúgy nem csak nálunk van ez, az Ebay is tele van humble-s kulcsokkal. Mondjuk a legtöbbet már 1$/db körül árulják. Nyerészkedők mindig is voltak és lesznek, de aki egy kicsit sem néz körül mielőtt vásárolna az így járt.