889
Adjál-vegyél EREDETI PC játékot! Terjeszd az "originál" melléknevet!
-
#46 Akkor meg miért ragaszkodnak az EULA-ban ilyen nevetségesen elavult szar dolgokhoz?
(Terveket meg miért is ne lehetne venni? Éppen pár napja kellett, hogy egy meglevő rendszer terveit megvegye a cég, ahol dolgozom...) -
#45 Névhez kötött a dobozos szoftver amit leveszel a polcról? Írnak róla szerződést? Nem. Eladhatod? El. Nem duplikálhatod, nem adhatod bérbe, stb, de a használati jogát az adathordozóval együtt bármikor, bárkinek átadhatod.
Az OEM, géphez, hardverhez kötött szoftver nem eladható. -
#44 Attól még, hogy nem értesz hozzá, nem lesz igazad. Sőt. -
#43 Lehet venni, de távolról sem "teljesen legálisan". Az még nem teszi legálissá a dolgot, hogy nem perelnek be érte. Minden joguk meglenne hozzá. -
#42 Valakinek eladó Crysis? -
#41 Dehogy van igaza.
-
n3whous3 #40 ne vitatkozzatok vele, az az igazság, hogy igaza van, de most ezt szarjuk le kérem jó magasról, az EULA ezen pontját soha nem szokták komolyan venni -
n3whous3 #39 téma lezárva -
#38 Jaja, ezért lehet teljesen legálisan adni-venni ebayen, boltokban, milliónyi helyen használt játékokat. -
#37 Lásd #35.
Az egy dolog, hogy nehéz lenne terveket eladni, de emellett még tilos is. -
#36 Csak szólok, hogy ez nem az "én elméletem", hanem az érvényben lévő jogi szabályozás. -
#35 Ja, csak azt meg megtiltják az esetek 99%-ában az EULA-ban, amit elvileg elfogadsz. -
#34 Van eladó GOW1 em meg Hellgate London =) ha érdekel esetleg vkit :D -
#33 És mellesleg akkor a felhasználási licenszet miért is nem adhatom el?
(Házterveket meg nehéz lenne tovább eladni mivel nem akar mindenki ugyanolyan házat és a telkek/talajszerkezetek/korlátozások/stb sem ugyanazok) -
#32 És mivel a szoftver nem névre szól és az adathordozóval együtt a használat jogát is elveszted, már meg is dőlt az elméleted. -
#31 óó a francba! -
#30 A használati jogot adom el. Ahol van másolásvédelem ez igen egyértelmű... -
RYO21 #29 Végre megvan az első eredeti játékom. (portal) xD -
#28 (Házas példához: persze lehet olyan szerződést is kötni, hogy el is adhasd a terveket, de gyakorlatban nem az a jellemző.) -
#27 Nem, mert a játék nem tárgy, nem vásárolod meg. Az adathordozó válik csak a tulajdonoddá. A játékhoz csak használati jogot kapsz. Ha terveztetsz egy házat, akkor azt felépítheted a tervekből, de a terveket nem adhatod el.
Egyébként pontosan ugyanezen logika miatt a szoftvert nem is lehet ellopni, csak jogosulatlanul használni. A szellemi termék az egy ilyen fura jószág. -
#26 Micsoda? Egy autót eladhatok, de egy játékot nem? Ez mutatja azt, hogy a szerzői jogi törvények meg minden más ekörül olyan kibaszottul elavul hogy ehaj. Persze a zsíros ügyvédi és jogászi pénzek mellett basznak használható törvényeket csináli... -
Oláh Herkules #25 Én 2 hete vettem egy gta4-et 2000-ért :D steam akció rulz :) -
#24 voltam -
Indigo #23 No, akkor én is feldobom a Spellforce Platinum Edition-t (alap + két kieg egyben, kifogástalan állapotban). Egy ezres + postaköltség.
Illetve eladó egy Blitzkrieg Burning Horizon (2 cd-s, kb 60 oldalas kézikönyvvel, kifogástalan állapotban). Szintén egy ezres + postaköltség. -
n3whous3 #22 Legtöbb EULA tényleg tiltja az ilyet, de ezt a büdös életbe nem fogja követni senki. -
n3whous3 #21 ez nem mutogatás, ez adás-vétel -
#20 van már ilyen topik -
#19 Azt ugye tudjátok, hogy ez pont annyira illegális, mint a warez? -
Fidolorous #18 Van egy eladó World of Warcraftom 4 cd-s díszdobozos változat, a leírás full német, és accountom sincs hozzá. Viszont dísznek kifejezetten szép, illetve létező accounthoz gondolom felhasználható ha épp nincs fel rakva a játék.
Ár: 1000 huf -
n3whous3 #17 írtam is modtopikba, hogy rakják be, király lett C: -
#16 -
#15 Banner?
-
#14 Nekem DiRT 1 eladó meg van itt Colin 2005öt is az sem kell már...Esetleg Splinter Cell 1, Blacksite
Engem Crysis 1 érdekelne! -
n3whous3 #13 megegyeztünk. -
n3whous3 #12 Mondasz valamit, de legtöbb értelmes játéknál van serial visszavonás, pl GTA esetében is. Aztán bízzon meg az ember abban, aki eladja neki, hogy a serialt nem fogja megint használni :) -
#11 Na ezzel kimentetted magadat, ügyes! -
#10 pm ment -
#9 Gondolom van is éppen eladó olcsó PC-s játékod és még véletlenül sem csak céltalan parasztlázadásból nyitottad, mivel rendszeresen elmentek otthonról?! -
n3whous3 #8 ja igen, ki se bontottam, még warezből tudom C: ejnye hogy miket csinálok én ugye... -
#7 az a gond, hogy a mostani játékok már accounthoz kötődnek, EA account, Uplay, Steam, stb. ha eladsz egy játékot, a többi, accountodon lévő játékot is el kell adnod, vagy nemtom:D