889
Adjál-vegyél EREDETI PC játékot! Terjeszd az "originál" melléknevet!
  • Molnibalage
    Akkor meg miért ragaszkodnak az EULA-ban ilyen nevetségesen elavult szar dolgokhoz?

(Terveket meg miért is ne lehetne venni? Éppen pár napja kellett, hogy egy meglevő rendszer terveit megvegye a cég, ahol dolgozom...)
  • DanielT
    Névhez kötött a dobozos szoftver amit leveszel a polcról? Írnak róla szerződést? Nem. Eladhatod? El. Nem duplikálhatod, nem adhatod bérbe, stb, de a használati jogát az adathordozóval együtt bármikor, bárkinek átadhatod.

Az OEM, géphez, hardverhez kötött szoftver nem eladható.
  • dronkZero
    Attól még, hogy nem értesz hozzá, nem lesz igazad. Sőt.
  • dronkZero
    Lehet venni, de távolról sem "teljesen legálisan". Az még nem teszi legálissá a dolgot, hogy nem perelnek be érte. Minden joguk meglenne hozzá.
  • berczely
    Valakinek eladó Crysis?
  • DanielT
    Dehogy van igaza.

• n3whous3
    ne vitatkozzatok vele, az az igazság, hogy igaza van, de most ezt szarjuk le kérem jó magasról, az EULA ezen pontját soha nem szokták komolyan venni
  • n3whous3
    téma lezárva
  • DanielT
    Jaja, ezért lehet teljesen legálisan adni-venni ebayen, boltokban, milliónyi helyen használt játékokat.
  • dronkZero
    Lásd #35.

Az egy dolog, hogy nehéz lenne terveket eladni, de emellett még tilos is.
  • dronkZero
    Csak szólok, hogy ez nem az "én elméletem", hanem az érvényben lévő jogi szabályozás.
  • dronkZero
    Ja, csak azt meg megtiltják az esetek 99%-ában az EULA-ban, amit elvileg elfogadsz.
  • gagax
    Van eladó GOW1 em meg Hellgate London =) ha érdekel esetleg vkit :D
  • Csirke4
    És mellesleg akkor a felhasználási licenszet miért is nem adhatom el?

(Házterveket meg nehéz lenne tovább eladni mivel nem akar mindenki ugyanolyan házat és a telkek/talajszerkezetek/korlátozások/stb sem ugyanazok)
  • DanielT
    És mivel a szoftver nem névre szól és az adathordozóval együtt a használat jogát is elveszted, már meg is dőlt az elméleted.
  • berczely
    óó a francba!
  • Molnibalage
    A használati jogot adom el. Ahol van másolásvédelem ez igen egyértelmű...
  • RYO21
    Végre megvan az első eredeti játékom. (portal) xD
  • dronkZero
    (Házas példához: persze lehet olyan szerződést is kötni, hogy el is adhasd a terveket, de gyakorlatban nem az a jellemző.)
  • dronkZero
    Nem, mert a játék nem tárgy, nem vásárolod meg. Az adathordozó válik csak a tulajdonoddá. A játékhoz csak használati jogot kapsz. Ha terveztetsz egy házat, akkor azt felépítheted a tervekből, de a terveket nem adhatod el.

Egyébként pontosan ugyanezen logika miatt a szoftvert nem is lehet ellopni, csak jogosulatlanul használni. A szellemi termék az egy ilyen fura jószág.
  • Molnibalage
    Micsoda? Egy autót eladhatok, de egy játékot nem? Ez mutatja azt, hogy a szerzői jogi törvények meg minden más ekörül olyan kibaszottul elavul hogy ehaj. Persze a zsíros ügyvédi és jogászi pénzek mellett basznak használható törvényeket csináli...
  • Oláh Herkules
    Én 2 hete vettem egy gta4-et 2000-ért :D steam akció rulz :)
  • Bogdogege
    voltam
  • Indigo
    No, akkor én is feldobom a Spellforce Platinum Edition-t (alap + két kieg egyben, kifogástalan állapotban). Egy ezres + postaköltség.

Illetve eladó egy Blitzkrieg Burning Horizon (2 cd-s, kb 60 oldalas kézikönyvvel, kifogástalan állapotban). Szintén egy ezres + postaköltség.
  • n3whous3
    Legtöbb EULA tényleg tiltja az ilyet, de ezt a büdös életbe nem fogja követni senki.
  • n3whous3
    ez nem mutogatás, ez adás-vétel
  • Desiderata #20
    van már ilyen topik
  • dronkZero
    Azt ugye tudjátok, hogy ez pont annyira illegális, mint a warez?
  • Fidolorous
    Van egy eladó World of Warcraftom 4 cd-s díszdobozos változat, a leírás full német, és accountom sincs hozzá. Viszont dísznek kifejezetten szép, illetve létező accounthoz gondolom felhasználható ha épp nincs fel rakva a játék.

Ár: 1000 huf
  • n3whous3
    írtam is modtopikba, hogy rakják be, király lett C:
  • tommygear
  • berczely
    Banner?
  • berczely
    Nekem DiRT 1 eladó meg van itt Colin 2005öt is az sem kell már...Esetleg Splinter Cell 1, Blacksite

Engem Crysis 1 érdekelne!
  • n3whous3
    megegyeztünk.
  • n3whous3
    Mondasz valamit, de legtöbb értelmes játéknál van serial visszavonás, pl GTA esetében is. Aztán bízzon meg az ember abban, aki eladja neki, hogy a serialt nem fogja megint használni :)
  • Sir Quno Jedi
    Na ezzel kimentetted magadat, ügyes!
  • tommygear
    pm ment
  • Sir Quno Jedi
    Gondolom van is éppen eladó olcsó PC-s játékod és még véletlenül sem csak céltalan parasztlázadásból nyitottad, mivel rendszeresen elmentek otthonról?!
  • n3whous3
    ja igen, ki se bontottam, még warezből tudom C: ejnye hogy miket csinálok én ugye...
  • Rage47
    az a gond, hogy a mostani játékok már accounthoz kötődnek, EA account, Uplay, Steam, stb. ha eladsz egy játékot, a többi, accountodon lévő játékot is el kell adnod, vagy nemtom:D