889
Adjál-vegyél EREDETI PC játékot! Terjeszd az "originál" melléknevet!
  • n3whous3
    Jól van most már légyszíves hagyjátok ezt abba, nem vagyunk rá kíváncsiak, kibeszéltük már alább az egészet.
  • IMYke2.0.0.0
    Használt játék (és más egyéb, korábban már a viszonteladónak, tulajdonosnak letelejelt vételárat követően) eladása miért is minősülne WRZ-nek?
    A használt cikk eladás WRZ?
    Használt autó, lakás stb. eladása a WRZ (törvényt sértő)? Nem.
  • n3whous3
    3-al nagyon szemezek, azt a játékot már rég meg akartam nézni, hát még ha eredeti.. :D bázz csak mostanában másra kell pénzt költeni
  • armageddon666
    A használt játék vétel nem hasonlít valahogy a warezhoz? Mármint a kiadóknak ebből sincs igazán bevétele. Mondjuk lehet, hogy serkenti az előadásokat, ha úgy veszi meg az ember, hogy utána kevesebbért továbbad rajta, és így olyan, mintha olcsóbb lett volna a játék.
    És mi a helyzet az accounthoz kötött játékokkal? Pl. Half-Life, meg egyéb Steames cucc. A VAC ban, meg a "lopott account visszaszerzése" miatt nem tudom, hogy egy használt account megvétele biztonságos befektetés lenne-e...

+fav :)
  • ldavid
    hardverapróra érdemes néha felnézni
  • IMYke2.0.0.0
    Ismerhetnél már, nem beszélek a levegőbe. Kell mind a 3, mint egy falat kenyér!
    Boltoljuk meg :)
  • Tinman #80
    Bizti? :-)
  • Tinman #79
    3. Tudom, hogy iszonyú ritka... ebay-en van hiányosabb kiadvány több, mint 10k-ért.
  • Tinman #78
    Több oka is van, legyen mondjuk a legnyomósabb:

Lakott területen belül 96km/h.
  • IMYke2.0.0.0
    Syberia 1-2 ha nem adtad el, akkor már teheted is félre nekem! :)
    X-Files és DK1 is kell.
  • IMYke2.0.0.0
    Melyik kiadások vannak ezekből?
    DiRT és Splinter 1 érdekelne, ha nem Exclusive-sorozat kiadások...
  • Hegi90
    Érvényben lévő jogi szabályozásokba belekötni úgy, hogy semmi közöd a jogász szakmához, és még neked áll feljebb. Only @ sg.hu

Legyetek már kuss-ba és cserélgessetek.
  • Zomil
    miért akarsz ilyen ritkaságokat eladni? :)
  • tommygear
  • tommygear
    ahoz neked kéne fizetni sztem, hogy valaki elvigye :DDDD
  • Rockynhooo
    nekem a mesterlövész nevű játék van meg, még guruhoz adták. 3000Ft az ára.
  • MR ME
    jó lenne ha nem itt intéznéd az adásvételedet, ez nem a vatera
    ban járna neked, remélem SQJ kiosztja majd
  • Indigo
    Maradjunk annyiban, hogy ezt itt mindenki leszarja. Ahogy a Vaterán, e-bay-en stb. helyeken is.
  • McFrost
    Én eladnék egy Angliában vásárolt, 2x telepített Oblivion-t, vagy elcserélném egy Fallout 3-ra.
  • dronkZero
    Ja, hát miután ilyen csúnyán feltöröltem veled a padlót, a helyedben én is behúznám fülem-farkam...
  • Narxis
    A Ubisoft is szembeszáll a használt játék piacával

A legutóbbi pénzügyi évben visszaestek a Ubisoft bevételei - a kiadó nem tartja kizártnak, hogy a jövőben ők is az EA-t követnék a használt játékok visszaszorításában.

Az Assassin's Creed II túlteljesítette a várakozásokat, közel 9 millió példány kelt el belőle, rendkívül jól szerepelt az Avatar játékváltozata (különösen a Nintendo Wii-n), és remek fogadtatásra talált a Red Steel II is. Csupa örömhír, ennek ellenére a Ubisoft-játékok eladásaiból "csak" 871 millió euró folyt be, ami 18 százalékos visszaesést jelent az előző évhez képest.

A Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot a gazdasági válsággal magyarázta az eredményeket, viszont az is kiderült, hogy a PC-s piacon kifejezetten jól szerepeltek, amit ők az új DRM védelmüknek tulajdonítanak. A későbbi nyilatkozatokból megtudtuk, hogy a Ubisoft a jövőben valószínűleg követné az Electronic Artsot a használt játékok piaca elleni harcban. (Az EA egyszer aktiválható kódokat ad az új játékok mellé, amely nélkül a másolt és használt kópiákkal játszók nem férhetnek hozzá például a multiplayer módhoz és más extra tartalmakhoz.)

http://www.gamekapocs.hu/hir/18916/A+Ubisoft+is+szembeszall+a+hasznalt+jatek+piacaval
  • Dzsini
    egyébként pont mostanában volt egy hír arról, hogy le akarják törni a használt játékok piacát:
    http://iddqd.blog.hu/2010/05/11/az_ea_szivatja_a_hasznalt_jatekok_vasarloit
  • n3whous3
    akkor jól gondoltam
  • n3whous3
    wow van 1-2 cuccod, amit én nem adnék el a helyedben még :D 3. pl tényleg kurva nagy ritkaság, nehogy eladd, keress valami idióta gyűjtőt aki többért megveszi, ez nem olcsójános dolog.
  • Tinman #62
    Nálam ezek vannak eladósorba:

1. Bad Mojo (Acclaim1996) BONTATLAN! FÓLIÁS! Nagydobozos! 1.KIADÁS!!! 2500Ft

2. Frankenstein: Through the Eyes of the Monster (Interplay1995) (BONTATLAN! Nagydobozos! 2. kiadás!) 1500 Ft

3. I have no mouth, and I must scream (Acclaim1995) Bontott, de tökéletes, karcmentes állapot! 1.KIADÁS! Nagydobozos! Ritka! 4000Ft

4. Dreams To Reality (Cryo1997) 1.KIADÁS! Nagydobozos! Bontott, de megkímélt, szép állapotban, 1x volt használva! 3000Ft

5. X-Files-The Game (Fox Interactive1998) 1. KIADÁS! Nagydobozos! 7 cd! Bontott, de szép állapotban!) 3500Ft

6. Dungeon Keeper (EA1997) 1. KIADÁS! Nagydobozos! Bontott, de tökéletes, karcmentes állapot! 3000Ft

7. Heroes of Might & Magic IV. Complete (Ubisoft) - The Gathering Storm és a Winds of War-t is tartalmazza, MAGYAR nyelvű változat, Bontatlan! 1600Ft

8. Far Cry I. (Ubisoft, 3. kiadás, perfekt állapot!) 800Ft

9. Syberia I&II. Collector's Edition (Első kiadású, gyűjtői kiadás, perfekt állapot!) 3500Ft
  • DanielT
    "és ő bármilyen módon neked ellenszolgáltatást nyújtana"

De akkor puszi se!!! :DDDD
  • DanielT
    Na most szálltam ki a veled való beszélgetésből.
  • Dzsini
    ez a pont arra való, hogy te vehetsz pl. ajándékba valakinek szoftvert - megveszed, majd odaadod neki, így átruházod rá a használati, stb. jogokat anélkül, hogy magadnak megtartanál bármit, és ő bármilyen módon neked ellenszolgáltatást nyújtana (tehát nem adod el).
  • dronkZero
    Húha! Elárulom, hogy vannak fizetős warezoldalak is. Az talán bizonyíték a warez jogosságára?
  • dronkZero
    Ja, olvasni tudsz, csak nem szoktál, mi?
  • syberia2
    Valaki tud kínálni jó mászkálós(mint assassin1s creed, vagy Splinter Cell szerű) játékot?
    Még ha eladni nem is tud, esetleg linket mondani?
  • dronkZero
    Ja, lehet olyan, de ez erősen függ az ipari szegmenstől,hogy hogyan szokták, és minden esetben a konkrét szerződés a döntő. Gépek, termékek terveit általában sorozatgyártás céljából veszik meg, módosítás lehetőségével együtt, míg egy ház terveit egyszer használod, és nincs jogod módosítani rajta.

Szerintem a házépítés és a ház tervei egész jó analógia a szoftverre, míg egy gép vagy termék terve nem.

Egyébként nem feltétlen elavult, csak épp betarthatatlan.
  • DanielT
    Első találat?

A legnagyobb nemzetközi hálózat. Én tuti beperelném a mocskokat!

Meg a jatekaim.hu-t is! Azok a főpatkányok.
  • DanielT
    Ezek mind kötelezően aktiválós, tehát névhez (legalábbis mailcímhez) kötött szoftverek.

A jog értést meg hagyjuk, amíg nincs doktorid a témában, olvasni én is tudok.
  • Csirke4
    Mivel az PC játékok nem mindegyikének EULA-ja tiltja az eladását a topic a Csirke4 vélemény szerint:

Nemütköziksemmilyenjogszabályba.
  • n3whous3
    de figyeld R* esetében még ezt:

However, you may transfer the entire Software and accompanying documentation on a permanent basis to another person as long as you retain no copies (including archival or backup copies) of the Software, accompanying documentation, or any portion or component of the Software accompanying documentation, and the recipient agrees to the terms of this Agreement. The Software is intended for private use only.

A b. ponttal ezt nem lehet teljesen összeegyeztetni, mi a különbség akkor? Nem vagyok jogász és ilyet már azért nem értek meg :D
  • dronkZero
    Rockstar EULA
    You agree not to: b. Distribute, lease, license, sell, rent or otherwise transfer or assign the Software, or any copies of the Software, without the express prior written consent of Licensor or as set forth in this Agreement;

Epic EULA
    4. "you may not rent, sell, lease, barter, sublicense or distribute the Software. "

NEM adhatod el, bármilyen kurvára úgy is gondolod, hogy igen. Nem a vágyaid vezérlik a világot, ha még nem tűnt fel.

Nem kötelező érteni a joghoz, de ha nem értesz hozzá, legalább a faszságot ne terjeszd, jó?
  • n3whous3
    Ez mondjuk úgy hülyeség tényleg ahogy van, mert ezt minden másra is lehetne írni. Miért lehet továbbadni pl autót stb. Ha kell neked autó, vegyél újat, ugye! Ebből is látszik, hogy a kiadók mennyire féltik a wareztől a piacukat.
  • n3whous3
    azért, mert ha te csinálsz egy sajtos stanglit és eladod valakinek, ne lehessen már megcsinálni azt, hogy megeszed, finom volt, aztán kihányod úgy, hogy egybe marad és más is élvezheti. Ergo ha kell a szoftver, akkor vedd meg attól, aki gyártotta és más ne szerezzen hasznot belőle. A hangsúly a hasznon van, tehát ha ingyért odaadod valakinek, akkor elvileg nem sérted meg a jogokat. Nem vágom egyébként most ezt így teljesen, tehát amit előbb írtam az is olyan, hogy nem tiszta, hogy most magánemberként eladva másnak, vagy ha sok embernek adok el tovább, az a törvénybeütköző. Mindenesetre ez tényleg egy olyan dolog, amivel nem foglalkoznak a jogvédők, tehát ez általában nem figyelt dolog.
  • n3whous3
    Kicsit hülyén vannak az EULA-k fogalmazva, ha most jól értem, akkor odaadni véglegesen lehet másnak a szoftvert minden doksijával együtt úgy, hogy te nem tartasz meg copyt belőle, de eladni nem.