889
Adjál-vegyél EREDETI PC játékot! Terjeszd az "originál" melléknevet!
-
#126 Lord of The Rings online+mines of moria:20000Ft Lifetime!
World Of Warcraft+BC:2000Ft
Warhammer online:1500Ft
Ezek vannak akit érdekel írjon -
#125 egyetértek:) -
#124 A szofver eula-kban az amire sokan hivatkoznak, hogy nem lehet más személynek eladni a szoftvert, az inkább arra vonatkozik szvsz., hogy nem adhatod tovább, nem használhatod fel úgy, mint saját szerzeményed, mivel ilyen szempontból nem a tied. DE elismerve az eredeti szerzőt és jogait már kedvedre továbbiznicelheted a szoftvert. Számla sem kell hozzá már, mivel használt cikkhez számlakötelezettség magánszemélyek részéről nincs (üzletek persze adnak ehhez is), pláne ha alcsonyabb áron adják tovább, ergó nincs kézzel fogható nyereségük, így adóztatni sem lehetne.
Ha a kaidók mégis megoldják erőszakkal (védelmek), hogy NE lehessen hazsnált szoftvert árulni, még ha legális is amúgy, akkor azzal a saját piacukat szűkítik. Mivel a szoftverek egy részét kizárólag azért vásárolja meg az ember, mert tudja, hogy tovább tudja majd adni, míg ha ezt nem teheti meg, akkor töredékét sem fogja megvásárolni az addigiaknak. Még a legvérmesebb gyűjtők sem tartanak meg mindent. Ergó ha eddig vettem mondjuk 2 játékot mert meg akartam tartani örökre és 6-ot mellé, mert ki akartam próbálni őket és még majd utána döntök sorsuk felöl, akkor ha csak premier áron tehetem ezt és nem adhatom el őket, ha nem tetszenek pl. akkor SEMMILYEN körülmények között sem fogom a kérdéses 6 szoftvert megvenni, mivel kétségeim vannak velük kapcsolatban. Ez azt jelenti, hogy rengeteg bevételtől azonnal elesnek a kiadók.
Senki sem krőzus és totál hülye, hogy premier áron megvegye a sok színvonaltalan szart, amit a kiadók ránkzúdítanak. Ha valamit ki szerettünk volna próbálni, akkor most majd NEM FOGJUK. Tiszta sor és logikus is.
Autóiparnak sem tenne jót, ha mindenki addig használná az egy retkes kocsiját, míg szét nem esik végleg, mert nem tunda zéróról megfinanszírozni 3 évente egy újat. -
#123 Pontosan. Erről komoly viták folynak kint is, gametrailers-en lehet is követni ezeket (nyilván néha nagyon elszabadulnak az indulatok a két oldal hivatalos/félhivatalos képviselői között). Ott nagy üzletláncok vannak, profi áruházakkal, akik használt szoftverek kerekedelmével foglalkoznak, teljesen legálisan, leellenőrizve, leadózva. Sokan próbálták őket támadni, de semmire sem mentek vele, merthogy a tevékenyésgük full legális, ha tetszik a stúdióknak, ha nem. Majd ha változnak a törvények (odakint), akkor az begyűrűzhet hozzánk is, de ez jelenleg csak térsadalmi vita tárgya, nem mozdultak sem erre, sem arra. Valószínűleg még évekig nem lesz ebben a témában változás. A kiadók kapálódznak, fenyegetőznek, a többi cég meg legálisan kereskedik tovább a legkisebb szívfájdalom nélkül. -
#122 Beszélsz hülyeségeket...
Ez nem illegális, hanem egy KISKAPU, amit szépen be is fognak tömni.
Nagy különbség van az elméleti fejtegetés, meg a valótlan tények közlése között. TÉNY ugyanis, hogy EZ EGYELŐRE(!) teljesen legális!
Attól, hogy nem teljesen etikus, LEGÁLIS. -
#121 Kurvára mindegy, hogy mennyire ésszerű, vagy hogy te mit gondolsz, vagy szeretnél, vagy hogy neked mi tetszik vagy nem tetszik, EZ VAN. A használtszoftver-kereskedelem illegális. Pont ugyanúgy, mint a warez.
Ideje lenne felfogni.
Jhah, hogy akkor nem tetszeleghetsz a fehér ruhás antiwarez lovag képében, mert ugyanazt csinálod te is? Hát igen, ez bizony egy komoly lelki trauma, ha nem sikerül feldolgozni, keress meg vele egy pszichiátert! -
#120 "Egyébként meg játékok használtcikk piaca a kiadók szemében ugyanaz, mint a warez..."
Akkor elég szűklátókörű barmok. Ugyanis az eladott használt játékból óriási valószínűséggel egy új játék megvásárlásába vándorol a pénz.
Tudják ők ezt jól.
Van, hogy csak azért veszek meg egy játékot, mert tudom, hogy ha nem jön be, el tudom majd adni.
Na? Van ugye némi összefonódás?
Ennyi erővel az 1000 Ft-ért adott újrakiadások esetén is kiáltsunk warezt mint a barmok! Hisz a kiadó elbukja eredeti bevételének 90%-át, ha nem többet.
-
#119 Nekem van egy eladó FEAR Gold 1. kiadás ha érdekel valakit. -
#118 Basszus, nem bírok magammal... regisztráltam és már ki is néztem magamnak régi, hiányzó játékokat :)
-
n3whous3 #117 és még a postát is az eladó állja akkor XD -
#116 faszért nem alkudtál belőle -
#115 Ott nem vagyok regisztrált, de felnézek oda is.
-
#114 Na gyerekek pörögjetek mert én már megvettem a Crysis 1. kiadását kőkemény 1000Ft-ért a Hárdveraprón!
IMY van még sztem ott ahol én vettem nézz körül! -
#113 Őszintén szólva, a Crysis-t és a Warhead-et premier áron bűnnek tartottam megvenni - majd egyszer, ha elszalad velem a ló, és lesz rá feleslegesnek ítélt pénzem, megveszem valami csomagban... de külön nem fizetnék értük.
-
n3whous3 #112 5. Olcsó PC játékok -
n3whous3 #111 szted ha neki az originál tokos is megfelel a fém helyett, akkor dísznek kell neki? :-\ -
#110 Szerintem nem egy nagy szám a játék, középszer játékmenet csilivili grafikai köntösbe.A multi miatt kéne, vagy csak hogy legyen mit törölgetni a polcon ? -
#109 Minek?
Most nézem a Steam-en is fentvan... drága érte még mindig az a 4ezer forint!Warhead mér olcsóbb? -
#108 A fémdobozos már nem is lenne jó?
-
#107 Nekem jó a sima egyszerű tokos 1. kiadás is!Azt meg már nem nagyon látni... -
#106 Hát a Crysis fémdobozos 3500 Ft a boltba, az nem elég olcsó? -
#105 Benne is lennék, ha nem lenne már meg az Oblivion GOTY :-/
Más csere esetleg? Jöhet XBOX termék is nekem cserébe :-) -
ratgab #104 Egyébként meg játékok használtcikk piaca a kiadók szemében ugyanaz, mint a warez... Ha már nem tőlük veszed a szoftvert, akkor nem az ő zsebükbe vándorol a pénz. Nekik ez számít és kész. Warez, használtcikk piac mind árt nekik...
De használtcikkes dolgot is ki lehet jogilag kerülni, játékot odaadhatod bárkinek ha nem tartasz belőle másolatot, ő meg adhat neked bármennyi pénzt. Nem a játékért, csak úgy ajándékba. Innentől a jogsértés mint olyan ki van küszöbölve, ajándékozást nem tiltja a törvény.
Ui.: BKV-s Hagyó bácsi is megajándékozta drága kicsi lányát egy lakással, és ezzel nem is tudnak mit kezdeni. -
ratgab #103 Oblivion Goty edition (kiegészítővel, knights of the nine-al együtt lévő verzió), Jade empire special edition, Kotor 1-2 érdekelne, ha van valakinek eladó. -
#102 Ettől még a megvásárolt, hivatalos tartalommal megtöltött lemezes hordozó [CD/DVD/Blu-Ray Disc] tulajdonjogát elvitatni a vásárlótól már több mint elmaradott magatartás - EULA ide vagy oda.
A "Shareware" korszakban még érthető volt, de manapság szinte röhejes.
-
#101 de amúgy ebben van valami. ráutaló magatartásnak hívják (pl. amikor felszállsz a buszra és jegyet kell venni) -
#100 Az király. Akkor ma adásvételi szerződéssel vettem egy rántottás szendvicset.
Vajon milyen hülyeséget nem hallottam még? Szerintem kezdünk kifogyni. -
#99 jaaa hogy te csak a dvd-t adod el, amin véletlen a játék is rajta van :D -
#98 A blokk az adásvételi szerződésed. -
#97 A szoftvert nem adhatod el, mivel nem a tulajdonod. Az adathordozóról és a serialról nem ír semmit. Sokmindent bele lehet ebbe magyarázni. :) -
n3whous3 #96 nem -
#95 szar -
#94 Nem nem, pont úgy nézett ki, mint a bannerban lévő HAWX boxart. csak a kerete nem feket volt, hanem fehér. Mondjuk az SCC újonnan véve is fehér volt :S szokatlan szín na -
#93 Ez nem ilyen ubisoft exclusive silany dobozos?
(Bar magert a jatekert amugy is megerne) -
#92 Ma láttam a Tescóba 1200 forintért a PoP: Warrior Within-t:D
Ajánlom figyelmetekbe, mint Prince rajongó mondom nektek :D Jó jár az aki most veszi meg leárazva -
#91 Sajnos Topseller meg Ubisoft Exlusive...
Viszont ha ezt a tokot elhajintod akk belül normális a borító!
A másikról nincs kép... -
#90 Csere Oblivionra? -
#89 Én meg azt mondom, hogy ha megveszek egy játékot, tegyük fel, pl vadi újat, boltból, 10 000 ért. Akkor az enyém... ne a kiadó akarja már megszabni nekem, hogy mit tegyek és mit ne tegyek a saját dolgaimmal, nem is nyomnám rá az "elfogad" gombot ha menne tovább a telepítés... -
#88 Ez kimaradt:
Fallout 3 magyar feliratos, 1x telepített, kézikönyvvel perfekt állapotban 3.000 Ft. -
#87 külföldön lehet kölcsönözni játékokat, az is hasonló a cseréhez:p ezt akarják most egyébként a kiadók megakadályozni.