36
  • sathinel
    Hm akkor most az apple vagy az emberek hazudnak vagy a felmérés hogy mire van szüksége az embereknek?

Eddig azt halottam hogy az Ipad azért király mert kielégíti a legtöbb ember igényeit, és engem és másokat leugattak hogy nem kell rá csatlakozó mert csak a kockák és pár idióta akar szabadon bárhol adatot cserélni. Erre most azt mondják hogy az emberek többsége.

Akkor eddig hazudott valaki és mégsem én vagyok hülye?
  • valaé valaé ná
    Lehet, hogy a négy szin miatt nem az igazi az élsimitás (engem a Vizplex-en nem zavar). A 16 szinű újabb képernyőknél ez nem probléma. Ha egy két nagy cég még beszáll az e-paper bizniszbe, drámaian javulni fog a minőség.
    Mert most mi van ? 6 éve szinte ugyanazt a képernyőt nyomják aranyáron bele minden olvasóba, kicsi a pédányszám, csak a hardcore könyvmoly geekek szórakozása. De csak egy Asus vagy Samsung szintű cég kell és némi hype, mindenki rohan a boltokba. De ennek még nem jött el az ideje. Most az ipad-et próbálják lenyomni a torkunkon.
  • Tetsuo
    Most hogy jon ez ide? Ki beszel padekrol?
    E-olvasonal az e-ink alap.
    Pl. emiatt (is) esik ki az Apple legujabb termeke. ;)
  • Tetsuo
    Nekem a Sony e-olvasojaban nem tetszik a felbontas.
    A betuk szele kulonbozik a nyomtatott konyeveketol. Gondoltam majd megbekelek vele, de ahogy egyre tobbet hasznalom, egyre inkabb zavar.
  • shaba23 #32
    ki lehet valahol próbálni?
  • Szefmester
    akkor sajnos te már az átlag feletti olvasó vagy...
    amúgy nekem sem kellene egy ilyen mindent tudó hulladék.. ha olvasni akarok akkor e-reader, ha meg netezni meg zenéthallgatni, és emailezni akkor meg sanszos hogy az ember akinek erre van igénye már mobilnettel tolja a telefonján, ami meg mindezekre jó csak éppen olvasni nem lehet rajta könyveket..
    nálam az extra az a színes megjelenés és ahogy írták egy külső ledes megvilágítás legyen..
  • JTBM
    Szerintem az igény a következő egy pad-hez:

- Színes, jól olvasható képernyő
    - A képernyő mérete legyen könnyen állíható, mondjuk A5-A3-ig
    - Legyen rajta egykezes beviteli eszköz, pl. érintőképernyő + egykezes popup billentyűzet. (Nem tudom, hogy nézne ki...)
    - Legyen hozzá beszédfelismerő is. (De kell billentyűzet, mert nem mindent akarunk, hogy halljanak.
    - Érintőképernyő egér helyett.
    - Net kapcsolat mindenhol
    - Nagy háttértár
    - Gyors legyen (netezés, nem játékhoz képest)
    - Tudjon lejátszani filmeket is

Kb. így nézne ki az igény lista. Meg is fog valósulni előbb-utóbb...
  • navahok
    Szerinted itthon ki költ annyit könyvekre? Én évente max. 5-6 könyvet szoktam venni.
  • valaé valaé ná
    Dede.
    Sőt,
    PDF, TXT, RTF, EPUB, LIT, PPT, WOLF, DOC, CHM, FB2, HTML, DJVU, MP3, TIFF, JPG, GIF, BMP, PNG, RAR, ZIP, MOBI/PRC.
    Linuxos a cucc, futtatni is lehet rajta programokat (ez az .FB2 kiterjesztés), de nem sok értelme van a sebesség és a beviteli nehézségek miatt. Egy planetárium programot azért sikerült rátennem, működik.
  • shaba23 #27
    Kár, hogy se .doc, se .rtf :)
    Árát bizonyos szempontból magasról le, úgy ~80.000Ft-ig, ami jelen körülmények között 30db könyv ára, és akkor csak regényekről van szó, ami kb fél év.... Vissza hozza az az árát.
  • valaé valaé ná
    A garanciális problémád oldják meg, csak győzd kivárni. Erre irtam, hogy nálunk sem ritka az, hogy hónapokat kell várni egy garanciális probléma megoldására.
  • pixx
    Ja évek óta ilyen, de biztos megoldják...
  • moikboy
    Jelenleg ez a legolcsóbb megoldás a piacon: http://www.chapters.indigo.ca/?pticket=ivssowyaozmftfmm0jijo0mqRrM9nLARRrwpWCueT0hwM681pEM%3d
    Bár az oldalukon elég kevés szó esik a támogatott formátumokról (pdf-et mindenesetre megemlítitk), szóval lehet, hogy valami sumákolás van a dologban...
  • valaé valaé ná
    Tudom, hogy szar és lassú a garanciaszolgáltatása a távolság miatt. De azért előbb utóbb megoldják.
    Ezért nem is vettem olyan dolgokat ott, amit a tescóban is meg tudnék.
    De volt már szerencsém magyarországon vett, 5 nap alatt elromlott acer laptoppal is olyan 2 hónapos kálváriát járni, többszáz kilométeres utazással, hogy nem kívánom senkinek sem. Miközben azon izgultam, hogy ne szoftverhiba legyen, mert akkor 30000 ft bevizságálási díjat kell volna fizetni.
  • valaé valaé ná
    Mellesleg a Beebokot próbáltam, meglepően jó minőségű a hangja és a fülhallgatója. Hogy miért nem lesz soha 10 k-körül? . Azért ennek strapabírónak kell ám lennie, talán még egy telefonnál is jobban. Egyszerűen a használati módja miatt. Azonkívül ez nem az az eszköz, amit évente cserélget az ember.
    Harmincezer körül lenne az ideális ára a legbutább 5 collosnak.
  • pixx
    Teszem hozzá Írországban lakom, és UK-ból jött a cucc...
  • pixx
    Pixmaniánál én is vettem egyszer valamit, mondjuk külföldön. Egy házimozit, az első HDMI kábel rádugás után elszállt a HDMI kimenet rajta. Küldtem nekik levelet, hogy elromlott.
    Mondták küldjem el Franciaországba, és egy hónap múlva visszajön. De biztosítás nincs rá, tehát, ha az úton történik valami, akkor azt én szívtam.
    Fel is hívtam a samsung-ot, hogy hogy is van ez. Annyit mondtak, hogy a Pixmánia megveszi a garanciát, illetve átvállalja, így olcsóbb.
    Az ügyfélszolgálat szar, nem különben a garancia szolgáltatása...
  • valaé valaé ná
    55 ezerből subnotit ?
    Nóóórmális ?
    Max. olyat netbookot ami teljesen használhatatlan.
    Egyébként is hogy lehet összehasonlítani a kettőt ?
    Egy feltöltéssel el tudsz 6-8 ezer oldalt olvasni a subnotidon ?
    Vagy csak 100-at ? Anélkül, hogy kifolyna a szemed ?
    Netán napfénynél ?

A pixmania meg olyan amilyen, nem ez a téma, azért linkeltem mert ott sokfélét lehet kapni és olcsó. Tudom, hogy volt pár ember aki megszívta velük, de bankártyával vásárolva és DPD-futárral szállítva nem szokott gond lenni. Extra költség sincs, ha leveszed a pipát a plusz szolgáltatások mellől.
  • Mice
    max 10k-t, mp3-al v. esetleg memcardbővítéssel 15-18k-t, de az már plafon...
  • Mice
    ennyi zséből már egy 12-13"-os p4-es subnotit is veszel és azzal már azt csinálsz amit akarsz, de még mindig beba#$hatod egy hátizsákba...
  • Szemjuel
    jah de mondjuk geci módon az árra rádobnak mindenféle költséget, így már nem is annyi amennyi ;)
  • Szemjuel
    én is paráztam tőlük, de 2 barátom rendelt 160gb ipod classicot. 1 hét alatt megjöttek!
  • nickwearby
    a pixmániánál csak olyan ember vásároljon, akit nem zavar, ha esetleg a nekik átutalt pénzt egy az egyben bukja.......

nekem ők nem opció,
    egy 10 filléres gemkapcsot se vennék náluk.
  • nickwearby
    milyen 19 % ????
    kiket kérdeztek meg ? A millió forintos havi jövedelemmel rendelkezőket???

Nem hiszem el, hogy nincs igény egy OLCSÓ, ÉS multiFORMÁTUMú kizárólag ekönyv olvasó készülékre....

Csak azért találták ki, hogy nehogy már olcsóbban kelljen adni az irreálisan alacsony áron tartott szaraikat.

Itthon 65ezer alatt nincs is ekönyvolvasó,
    vicc.
    Max 30-40ezret adnék ki egy ilyenért.
  • valaé valaé ná
    -Booken Cybook Opus:
    http://www.pixmania.hu/hu/hu/5400190/art/bookeen/cybook-opus-elektronikus.html
    -Bebook Mini
    http://www.pixmania.hu/hu/hu/4292063/art/bebook/bebook-mini-ereader-elekt.html

Mindkettő ismer egy csomó formátumot (a Beebok szinte mindent), beleértve a mobipocket .prc -t is.
  • Bandee
    archos 7 home tablet pl :)
  • shaba23 #10
    Én csak azt szeretném, hogy egy olyan kerüljön a piacra, ami normálisan tudja kezelni az ebook formátumokat, normálisan frissítsen és ne ugorjon ki a szemem miatta. Nem kell, hogy színes legyen, nem kell rá net sem. Tudjon annyit mint egy könyv :)
  • bigjoe
    Nekem kellene egy ilyen multifunkciós cucc..
    Az Ipad már majdnem ilyen.
  • pixx
    Csak Kínában kb, 30 millió ember van aki ilyenre költhet, a többi örül, hogy megél és robotolhat egy gyárban reggeltől estig...

• mynameisbence
    Én ezt úgy értelmeztem hogy az összes országban eggyütvéve volt 12000 ember ami a körmöm alatti piszokkal se ér fel tekintve pl kínát ahol 1,3 milliárdan laknak(legalábbis így emlékszek) és ehez ott a többi ország
  • Cat #6
    A tizmilliós magyarországon a felmérések ezer ember alapján következtetnek. (Tévénél alig 860 háztartás alapján költenek el százmillió forintokat a cégek.)

Szóval hidd el, az a 12ezer borzasztó soknak számít.
  • valaé valaé ná
    A többhetes üzemidő és pixelmentesség már a kezdetektől megvan az e-ink képernyőnél. Csak a képfrissítésen és a színek számán kell javítani. Nomeg az árán.
  • [HUN]FaTaL
    "A felmérést 12 717 személy bevonásával készítettek el"

1. Esetleg készítették.
    2. Ez aztán marha reprezentatív a többszáz milliós piacon :D
  • T0nk
    Nem multifunciósban már nagyon régóta létezik ilyen. Úgy hívják újságpapír.
  • Tetsuo
    Hat nem. En nem akarok multifunkciosat, csupan egy konnyu, tobb hetes uzemideju, ergonomikus es gyors szoftveru, nagy memoriaju, mainal jobb felbontasu, keszuleket, ami birja a strapat (napsutes, por, pára, veletlen ralepes).
    A legtobb formatumot jol tudja kezelni es legalabb A5 felulete legyen.
    Opciokent lehet hozza LED-vilagitas vagy szines megjelenites, ha ez nem megy az elozok rovasara.

De ezek csak opciok, a legfontosabb pl, hogy konyv minosegu betui legyenek, ne latszodjon a pixel meg kozelrol sem, ill jo aranyban jelenitse meg a grafikonokat.
  • gulyasandras
    Na, a szavakat (utolsó bekezdés) tettekre kell váltani :)