39
  • henrikk001
    #39
    Kérlek ne idegesíts már a hülyeségeiddel. Iphone OS csak egyféle (valójában ez is inkább 3) telefonon van, viszont a fejlesztőket meg pont g*cire nem érdekli az, h az Android miért _jut el több emberhez_, nekik az a lényeg, h több emberhez jut el. Ezért is van értelme az összehasonlításnak, s azért is, mert az Androidot is A TELEFONRA ELŐTELEPÍTVE árulják és nem külön. De persze az okoskodás az megy, ahelyett, h megpróbálnál kicsit gondolkodni is.
  • Kaw260
    #38
    Hello. Ha tud valaki segítsen egy vodafone 225 -ös függetlenítésében.
    IMEI: 357308019927751
    Előre is köszi!
  • Tiro2
    #37
    Ne forgasd ki a szavaimat, egy rohadt szoval nem mondtam hogy nem lehet felrakni. Kepzeld enis felraktam, csak annyit mondtam hogy nem egyszeru nagyon fontos a megfelelo konfiguracio... Es aszt se mondtam hogy lassu lesz csak hogy lassabb ugyhogy meg nyugodtan raszamolhatod hogy futhat egy mac-en .. Meg mivel leszedted nem hiszem hogy tullsagosan is elmelyultel volna benne hogy meglasd hol vannak bugok.
  • NullZ3r0
    #36
    Érdekes, nekem sikerült felraknom a PC-mre, ment is elég gyorsan. Csak nem tetszett, és leszedtem.
  • Tiro2
    #35
    "Az apple csak annyival ter el, hogy ok macosx-et raknak alapbol a gepre"

    Azért ez egy kicsit merész kijelentés (az elotti mondatodban te is megcafoltad "a legtobb alkatresz"), az teny hogy sok alkatrész megeggyezik. Csak tudod próbálj meg pc-re osx-et rakni, es ha nagy nehez (a nem tudom hanyadik konfiguracio soran) sikerül futtatásra birnod sose kapod meg ugyanaszt az eredmenyt, mert lassabb es bugosabb lesz..
    [Meg ha mar bejegyesztettek hivatalosan mac szot akkor nevezzuk neven a dolgot]
  • tomcsa4
    #34
    Jaaa értelek már. Így szemlélve igazad van/lehet.
  • kvp
    #33
    "Bázze te miről beszél? Már ott bugos az egész hogy az apple pc-ket ad el.."

    Miert mit arulna? Az apple gepek sima pc-k, amiket ugyanaz a kinai foxconn gyart aki a hp munkaallomasait. (ezert cserelheto szabadon egy x86-os mac pro es egy x86-os hp munkallomas kozott a legtobb alkatresz) Mindket gep pc, mindkettom megy a windows es a linux, ha azt rakunk ra. Az apple csak annyival ter el, hogy ok macosx-et raknak alapbol a gepre, nem windows-t.

    En arrol beszeltem, hogy mig az apple arul hardvert is az os-e melle, addig a microsoft tisztan csak szoftvert arul, amihez sok nagy gyarto keszit hardvert. Igy sokkal tobb windows fogy, mint macos. A telefonok vilagaban is ez van, az apple gyart hardvert es szoftvert is, mig a google csak szoftvert keszit a nagy hardvergyartok keszulekei szamara. Igy vegul tobb google-os szoftverrel szerelt telefon fogy, mert tobb gyarto is ugyanazt arulja mas csomagolasban. Igy egy ido utan itt is be fog allni a pc-s vilagban megszkott helyezet, hogy van par szazalek apple gep, van par szazalek egyeb es az osszes tobbi keszulek egy sokfele hardveren futo flexibilis szoftvert hasznal, ami viszont a hardverek sokfelesege ellenere egyseges, bar egyszerre tobb verzioja van hasnalhatban. A pc-s vilagban ez a windows, a telefonos vilagban ugy nez ki, hogy ez lesz az android. Az apple-nek is eselye sincs, mert nem a google-el versenyez, hanem az osszes tobbi hardvergyartoval, akiket a google csak a szoftverevel segit.

    Es a tobb google-os telefon azt jelenti, hogy a google szoftvere tobb keszuleken fut, mint az apple szoftvere. Az, hogy ki gyartotta ezeket a keszulekeket igazan nem szamit. Egy ido utan a legtobb cegnek valoszinuleg erdemesebb lesz atallni iphone-rol android-os fejlesztesre, mert a tobb telefon miatt tobb penz lesz benne. (es a google joval tobb penzt hagy a fejlesztoknel, sot ha akarjak akar a teljes hasznot is megtarthatjak, a google nem ker mindenaron belole) Ezek utan mennyi eselye lesz az apple-nek? Tudnak versenyezni az ingyenessel? (az android-bol van teljesen open source, ingyenes valtozat is, ahol nem csak az os, de az app-ok is ingyenesek)
  • tomcsa4
    #32
    De nem vágod, hogy iPhoneOS csak iPhone telefonon van? Meg iPod Touchon.
  • Sir Ny
    #31
    "Több Android operációs rendszerrel felszerelt mobiltelefont adtak el, mint Apple iPhone OS operációs rendszerrel felszerelt mobiltelefont."

    Én nem csűrök csavarok semmit. A cikkben iPhone van írva, nem iPhoneOS-sal felszerelt mobiltelefon. Majd visszatérünk erre kb 2 év múlva, amikor kijártad az elsőt, és megtanulsz olvasni, jó?
  • tomcsa4
    #30
    Olvasd el a #28-as HSZ-t.
  • henrikk001
    #29
    windows és fejleszt.
    Mielőtt ezt a 2 szót "sem értenéd".
  • henrikk001
    #28
    Inkább te hiába csűröd-csavarod. Több Android operációs rendszerrel felszerelt mobiltelefont adtak el, mint Apple iPhone OS operációs rendszerrel felszerelt mobiltelefont. Rajtad kívül mindenki képes volt értelmezni azt a mondatot. Tudod, mint a windoes vs. OSX. Mindkettő "bithalmaz, egy nem létező valami".

    Majd egy fejlesztőnek is magyarázd meg a hülyeséged, amikor inkább úgy dönt, h Andtroidra fjleszt, _mert az több emberhez jut el_.
  • Sir Ny
    #27
    Akkor az is helyes, hogy a B2 lekörözte a deriválást, hisz ha f(b)=2, akkor a derivációja 0. És ha ha elosztjuk az f(b) -t f(b)-vel, akkor 1 lesz az eredmény, ellenben ha a 0-t osszuk el 0-val, akkor nem lesz eredmény, és az 1 az jóval több, mint a 0, annyival, hogy az már lekörözésnek számít.

    Akárhogy csűröd csavarod, egy szoftver, egy bithalmaz, egy nem létező valami sehogy sem tud lekörözni egy olyan dolgot, ami létezik, mivel egy pöppet összehasonlíthatatlanok.
  • tomcsa4
    #26
    Az Apple nem ad el több PC-t. Nem tudom honnét veszed.
  • tomcsa4
    #25
    "A Google okostelefonja, a Nexus One netes értékesítése finoman szólva is kudarc, viszont a cég operációs rendszere, az Android lekörözi az iPhone-t."

    Mivel Az iPhone OS csak iPhone telefonokon és iPod készülékeken van, ezért a mondat helyes. Azaz szoftvert szoftverrel hasonlított össze. CSak picit bénácskán írta, de mégis helyesen.
  • passatgt
    #24
    ja hogy kell android marketen regelni először:)
  • Sir Ny
    #23
    "Ez olyan, hogy igaz, hogy az apple tobb pc-t ad el, mint a microsoft, de a microsoftnak megis tobb windows-os rendszere van telepitve a vilagban, mint az apple-nek macos-es gepe."

    Ez olyan, hogy igaz, hogy a B2 többe kerül, mint a deriválás, de mégiscsak a deriválást használják többen.
    Mégis hogy juthat valakinek az eszébe egy oprendszert egy mobillal összehasonlítani?
  • Tiro2
    #22
    "Ez olyan, hogy igaz, hogy az apple tobb pc-t ad el, mint a microsoft, de a microsoftnak megis tobb windows-os rendszere van telepitve a vilagban, mint az apple-nek macos-es gepe."

    Bázze te miről beszél? Már ott bugos az egész hogy az apple pc-ket ad el..
  • kvp
    #21
    "hol lehet venni? keresgetem android oldalán de nem találom"

    http://developer.android.com

    "Egy operációs rendszer leköröz egy mobiltelefont?"

    Ez olyan, hogy igaz, hogy az apple tobb pc-t ad el, mint a microsoft, de a microsoftnak megis tobb windows-os rendszere van telepitve a vilagban, mint az apple-nek macos-es gepe. A bevetelkulonbsegrol mar nem is beszelve. (a microsoft meg mindig magasabb bevetellel rendelkezik, pedig a haszonkulcsuk sokkal alacsonyabb) A google is ezt csinalja, azaz kevesebb sajatmarkas telefonjuk fogy, viszont osszessegeben megis tobbet keresnek mint az apple, mert olcsobban adjak, ezert mas markanevek alatt osszessegeben tobb fogy. Ez egy uzleti strategia, amit eloszor Ford ismert fel, amikor rajott, hogy luxusautok helyett T modell-t kell gyartani, mert igaz, hogy olcso es nem szep, de sokat lehet belole eladni. (es mint kiderult ez meg az embereknek is jo lett, mert majdnem mindenki vehetett maganak autot)
  • Sir Ny
    #20
    "A Google okostelefonja, a Nexus One netes értékesítése finoman szólva is kudarc, viszont a cég operációs rendszere, az Android lekörözi az iPhone-t.-"

    Egy operációs rendszer leköröz egy mobiltelefont? Esetleg egy alma vs Görög euró árfolyam, vagy egy B-2 vs deriválás tesztet nem akartok írni?
  • passatgt
    #19
    hol lehet venni?

    keresgetem android oldalán de nem találom
  • kvp
    #18
    "nem kell developer phone root hozzafereshez, ahogy tudom, van ezekhez mind root tores mar.."

    Igen, de a dev phone-on alapbol van, raadasul halozatfuggetlenul es meg sokkal olcsobb is mint a tobbi valtozat... (most kb. 80 ezer korul van, hazhozszallitassal) Arrol nem beszelve, hogy mindig fel lehet ra rakni a legfrissebb update-et, vagy akar a kovetkezo update beta-jat, vagy amit akar az ember. Mindenfele tores es hack-eles nelkul, mintha egy pc lenne...
  • nohea
    #17
    A netes terjesztéssel még nem lett volna probléma, még a marketing hiányával se (azért csak sikerült belefutnom a legkülönfélébb médiumokban), de az, hogy mint valami online zenebolt, csak egy apró maroknyi országban volt elérhető ez is...meghát, valljuk be, azért "cseppet" túlárazták, mint anno a Nokia az N97et. Ilyenek mellett persze, hogy szarul fogy, és persze, hogy a Google azt mondja, hogy nem akartak mennybe menni vele.
  • 5c0rp330n
    #16
    nem kell developer phone root hozzafereshez, ahogy tudom, van ezekhez mind root tores mar..
  • Ronny
    #15
    Itthon hivatalosan nem lehet kapni, így értelmetlen az összehasonlítás. Az USA-ban 520 dollár kártyafüggetlenül.
  • kvp
    #14
    Szerintem ha mar google telefon, akkor az egyik google developer phone. Sokkal olcsobb mindkettonel, ugyancsak a HTC keszitette, csak alapbol szabad rajta barmit csinalni, tehat elore telepitett root hozzaferessel es debug kit-el erkezik. Olcsobb, barmelyik android verziot fel lehet ra rakni, vagy akar egy komplett desktop debian linux-ot is. (ugyan nem tamogatott, de a windows is megoldhato guest-kent, debian linux alatt, jit-es x86-os emulatorban, ekkor egy fele olyan gyors x86-os teljesitmenyet hozza, tehat egy PII-es desktop gepnek felel meg, amin egy full winxp professional is boldogan elvan) Persze a legtobb embernek eleg a sima linux-os firefox, java-val es flash-el.
  • Rexhawk
    #13
    persze csk 85k huf a különbség a desire javára:
    http://nextelshop.hu/spd/unas_962789/HTC_Desire_A8181_2_ev_gyartoi_garancia
    http://topsales.luxmed.hu/main.php?l=hu&m=0&p=6&pi=188070
  • Doktor Kotász
    #12
    Telefont nem a netes áruházban kell árusítani, hanem a szolgáltatónál.
    Odamegy az előfizető, a pulton ott a sok telefon, kiválaszt egyet, hogy az kell neki, és kész.

    A kockafejű geekek csak egy kis része a piacnak...
  • Ferrer
    #11
    Sajnálom :(
  • Ronny
    #10
    A Google telefonja olcsóbb mint a Desire.
  • WinG
    #9
    ja, de a google árulja 3x annyiért.
  • NullZ3r0
    #8
    Vennék inkább HTC Desire-t. Szinte ugyanaz a HW, plusz HTC Sense felület, meg még asszem FM rádiót is tettek bele. Ráadásul Magyarországon olcsóbb is, mint a Nexus One. Gugliéknak szerintem olymindegy, csak Android fusson rajta.
  • passatgt
    #7
    ezt is a htc csinálta
  • Nusy
    #6
    Nexus One helyett vesznek ugyanazzal a HW-vel és ugyanúgy Androiddal HTC telefont. HTC minőség, olcsóbb a harmadával, és rendes nagyon jó HTC támogatással. Perszehogy nem megy a gugliteló.

    Mondjuk nem is akarta ezt igazán a gugli, a Nexus One valóban amolyan demótelefon volt, ami megmutatta, hogy mire is képes max HW-n az Android.
  • Gerygrey
    #5
    Így van.

    Ha csak tizedannyi sajtófelületet és hype-ot kapna az Android mint az iPhone, kicsit más lenne a helyzet.
  • Tiro2
    #4
    De túlkombinálni se! XD
  • FoodLFG
    #3
    És honnan tudják, hogy a google ezt a telefont sikerterméknek szánta ?
    Lehetséges, hogy csak az android demózására alkották, hogy felkeltsék a többi piaci szereplő érdeklődését a platform iránt.
    Nem kell mindent fekete-fehérben látni.


    Hú már nők is írnak az sg-nek "Felföldi Beáta", vagy ez Szekeres Viki újabb álneve ? :DD
  • Szefmester
    #2
    Pontosan.. Én inkább vennék egy ilyet, mint egy agyonreklámozott hájfónt...
  • Dns5000
    #1
    Maga a teló tök jó, csak nem költöttek semmit reklámra.
    Meg a terjesztése is iszonyat szarul volt megszervezve.