9
  • Komolytalan
    #9
    Ja, persze. A realitás inkább ez:
    Kőolaj/szél->erőmű->vízbontás->hirdogén
    Azért nagy marhaság ez a hidrogén verda, mert gyakorlatilag egy villanyautó. Az áramot meg a jelenlegi fogyasztás mellett is túlnyomórészt nem megújuló, foszilis energiahordozóból állítják elő. De legalább az autó előállítása egy vagyonba kerül, gondolom magasabb energia, anyag, stb igényű mint egy sima benzines/dieselé. A teljes folyamat során a sok konverzió/szállítás során rengeteg energia elveszik, így sokkal kevésbé szennyezünk egy sima benzines autóval is.

    Amik igazi alternatívák volnának:
    - relative kicsi, hálózatról is tölthető akku, elektromotor hajtja a kerekeket, és egy kicsi, könnyű, szűk fordulatszám tartományban használt belső égésű motor (range extender) termelné ehhez az áramot ha az akkuk lemerülnek. Az ilyen motorok sokkal kevesebbet fogyasztanak (állandó fordulat, nem érinti a gyorsítás, fékezés), könnyűek, egyszerűek mint a faék, a gyorsítás/fékezésnél elevesző energiát a villanymotorok generátor üzemmódban vissza tudják nyerni.
    - CNG hajtás. Földgáz még mindig sok van, és autózáshoz piszok olcsó.
    - biogáz hajtás. Totalcaron volt 1 cikk ahol egy magyar fazon valami lótrágyából csinált biogázt, és azzal működött a teherautója.
    - bioethanol: ma már lehet pozitív mérlegűként csinálni a dolgot.
    - biodiesel: ezt pláne lehet pozitív mérlegűként csinálni, ráadásul olcsóbb is mint a kőolajból előállított diesel. Mikor tescoban akciós az étolaj, simán megéri azt önteni diesel autókba. Jó, tudom, azon nincs jövedéki adó, de benzinkúton sem 5 literes csomagolásban árulják a naftát.
  • Tetsuo
    #8
    A napelembol nem jon annyi energia, hogy ez folyamatos legyen..
  • Tetsuo
    #7
    2008 vegetol a Hondanak van uzemanyagcellas autoja..
  • Chriss745
    #6
    "A Toyota 90%-kal csökkentette le a benzin hajtású autók gyártásának költségeit az elmúlt évek során." - Ez nem hidrogén akar lenni a benzin helyett?
  • pixx
    #5
    Egy hete néztem a Top Gear-t abban volt benne, hogy valamelyik ilyen hidrogénes autót már lehet kapni, L.A.-ben. Körbe is vitték egy párszor a kocsit. Egy sima benzin kúton tankoltak hidrogént bele. Asszem egy tankkal 400 km lehetett megtenni, és valahol 140 km/h volt a vége az autónak. Jól nézet ki és csendes volt.
  • bigjoe
    #4
    Napfény -> Napelem -> Elektrolízis -> Hidrogén
  • mynameisbence
    #3
    Ez rök jó csak a hidrogén mennyibe fog kerülni és hol lehet majd tankolni?
  • oniel
    #2
    Honnan vagy?
    olajlobbi?
  • T0nk
    #1
    Kurva kíváncsi lennék, hogy oldották meg a tárolás, az átszivárgás, és az ebből adódó anyagerózió problémáját. Ja, hogy vásárlás után 3 havonta újabb 20000$ a teljes hidrogén rendszer cseréje? Bidznidz bazz...