64
  • hdo
    Igen, az egész bukta ott, hogy ez nem lopás, hanem szerzői jogvédelem sértése. A lopás eltulajdonítás, tehát fogod magad, és megfosztasz valakit valamitől ... de mivel itt másolásról van szó minden esetben ez nem lehet lopás! :P
  • danesz234
    Szerintem sokan értelmezik félre a dolgot mert ez nem lopás mert egy fájlt másolsz bár tudom elég meredek ez a megfogalmazás. A másik meg hogy Magyarországon az adathordozók után ugyan úgy fizet mindenki aki megveszi jogdíjakat amit elviekben a drága jogvédőknek kéne szétosztani a zenészek között nem pedig lenyúlni. De a warezolás ami pénzért sms-ért tesz közzé tartalmakat én szigorúan büntetném mert ott tényleg szerzői jogsértés megy.
  • G_ArchAngel #22
    bevallom a zene/jatek/film meg nem is erdekes, de mikor letoltik a 200e HUF-os PS-t es penzt keresnek vele, az azert kicsapja a biztositekot...
  • arty
    viszont nem is vagy köteles letenni a jogsit, hogy háthaegyszer mégis kocsit lopnál, legalább papirod legyen hozzá

se nem vagy köteles dvd lejátszot venni, hátha egyszer kisétálnál egy koronggal

stbstbstb
  • DukeHT
    Hát elég érdekesen gondolkozol.
    1. Az ilyen szuper "panellakásos" digis, upc-s 80 megabites netek, ha az ember nem letölt, feleslegesek.
    2. Az autós példánál porosabban úgy kellene fogalmaznod, hogy csak úgy elmegy a szalonból az autó tulajdonosának az engedélyével mert ö adta oda és nem elvette tőle.
    3. A torrent nem lopás a művészektől + kiadóktól, hanem szimpla bevétel kiesés.

Amúgy meg nem jog védéssel kellene itt keménykedni hanem emberi árakon kéne az embereknek hozzáférhetővé tenni az alkotásokat. + HA valamivel többet adnának azzal, hogy én megveszem, nem pedig letöltöm és kiírom, és úgy használom még az is jobb lenne.
  • G_ArchAngel #19
    szerintem meg nem kell lopni a netrol, boltbol sem setalok ki a CD-vel, kenyerrel, szalonbol az autoval...
  • DeviloftheHell
    eszed semmi azért vannak nagyobbnál nagyobb sávszélességet kinálo csomagok mert ez nekik megéri hogy a nép letölt és hamár fizetem az x összeget a 80mbitért akkor ne pofázzon már hogy nagy az adatforgalom nagyon jol tudják hogy x sebeséggel mennyi adatforgalom van nyelnek le elég pénzt hogy feljlesszenek az eszközökön hát hajrá nem rinyálni kell hamár költeni is kéne nekik nem csak eltenni a pénzeket
  • pixx
    Viszont ha így veszek meg valamit, akkor arról van számla, és azon rajta van, hogy én már fizettem szerzői jogdíjat, onnantól kezdve pedig nem macerálhatnak, mivel én már fizettem...
  • FoodLFG
    Egy újabb pénzcsap a szórakoztatóipar számára. A befolyt pénzeket pedig átláthatatlanul osztják szét majd, mint ahogy eddig is tették.
  • G_ArchAngel #15
    ennyit kap egy atlag nemet 1-1,5 ora munkaert - micsoda ervagas!:)

lehet 2x nem ehet a McDonalds-ban ez miatt?^^
    en inkabb azt vezetnem be, mint a franciak mar megtettek es az angolok is csatlakoznak - valoszinuleg a nemetek is: torrentezel kisfiu? nagy az adatforgalmad? akkor mostantol lekapcsoltuk a netedet:)

legalabb azok nem szivnanak, akik fizetnek az online filmnezesekert, mert a sok kis kocsog torrentezo leterheli az amugy is kizsigerelt elosztokat...
  • orkaman
    indujunk ki abból hogy a politikusok 10%-a (hmmm. inkább 99%) lop-csal-hazudik.
    és szinte soha nem büntetik őket. tehát jó lenne ha már megválasztásukkor rögtön kapnának 2-3 év börtönt. (ami persze nem mentesíti őket a későbbi büntetés alól !!!!)

na most már szavazhatnak ilyesmiről is.
  • Narxis
    jah
  • socheater
    17Euro? 5000Ft?! Ha én Német lennék akkor engem csúnyán átvertek volna, mert rengeteg eredeti szoftverem és játékom is van. Ha van pofájuk kifizettetni egy másolásra alkalmas gép árából a jogokat akkor szűnjön meg náluk az összes szoftverrel foglalkozó bolt is, a torrent oldalaknak pedig biztosítsanak állami támogatást...

...ellenkező esetben meg ne merjenek 15-17eurót kérni. Ezek egyszerűen bolondok. :)
  • emp
    Gyerekek!!!! Hát nem látjátok? Eljött a kánaán. Veszek egy gépet, amin rajta van ez a tizenx euró jogdíj és onnantól pofa be a szerzői jogi szervezeteknek. Megfizettem a jogdíjat, innentől nincs olyan, hogy illegális anyag a gépen!
  • DeviloftheHell
    olcsobb az 1 terrás vinyo mint ennyi dvd :D
  • haxy27
    Hát ha ezért lehet bármit tölteni, akkor mért ne. bár a lemezekre ki írt tartalomért igy is fizetni kell jogdijat.
  • hdo
    Nagy balfaszság az egész. Miért pont az optikai lemezmeghajtókat terhelik nagyobb jogdíjjal? Kábé 3 éve nem használok már optikai lemezt, mindent merevlemezre töltök.
  • slickboy
    Kik ezek a l*f@szjóska jogvédő uzsorásbandák, hogy csak így jogszabályokat alkotnak meg hirdetnek ki és mindenki rohan szagolni, ha finganak egyet? Meg félelemben tartják a kereskedőket, hogy akkor perelnek?
  • Kindred Blades
    Az király! És bizony így van, ha a szerzői jogdíjat kifizeti egy német, amikor megveszi a PC-t, onnantól a kutya sem varrhatja a nyakába, hogy a másolatokkal elveszi a szerzőtől a jogdíjat. Ez eddig tiszta sor.

De remélem, ha veszek egy autót, nem zárnak be öt évre autólopásért. Csak azért, mert akár lophattam is volna.
  • ostroml
    Még több pénz kell majd a görögöknek?
  • DeviloftheHell
    lofaszt a seggükbe szabad a másolás!!!!
  • danesz234
    Abban az eseteben természetesen egyetértenék vele én is de hát tudjuk hogy ez úgyse így fog alakulni.
  • danesz234
    Gratulálok a jogvédők újabb hülyeségéhez. Kiáltsunk ki mindenkit kollektíven bűnösnek és húzzunk le még egynéhány bőrt a népről. Remélem ezt nálunk azért nem akarják bevezetni bár az adathordozókon már így is van jogdíj sajnos.
  • kvp
    Szerintem ha 20 euro lenne annak az ara, hogy soha az eletben nem zaklatnak senkit, akarmilyen szerzoi jogserto tevekenyseget is vegez, akkor elfogadhato. Ha viszont mindezek mellett meg a rendorseg uldozi is azokat akik lemasolnak egy digitalizalt konyvet, akkor nem jogos a beszedett dij. Tehat a jogdijakert cserebe legalissa kell tenni a magancelu masolast, ami azt jelenti, hogy ha valaki nem ker penzt a masolt muvekert, akkor ugy terjesztheti ahogy akarja.