39
-
krajcsovszkig #39 :P
Egyébként most a szoftvereket is elkezdték komolyan gondolni: http://n8makemyapp.com/
Én már gondolkozom, csak most még ZH-időszak van :P -
Indira Ganji #38 Ennél bővebb válaszra nincs is szükség...
http://www.sg.hu/cikkek/74296/vezet_a_nokia_az_okostelefonoknal -
#37 A málhásszamár témával nagyon egyetértek. A k800-am óta alig használok külön fényképezőt. Nagyon jó dolog, hogy a telefon erre is képes. Most a GPS kiváltásán gondolkodom. Bár tény, hogy egy 5"-os kijelzőn kényelmesebb navigálni és mondjuk egy taxisnak nem kérdés, hogy melyik a jobb, de akinek csak alkalmanként kell, arra bizony praktikusabb lehet a telefonba épített változat.
Aki az igényeihez választ készüléket annak nem biztos, hogy az Iphone lesz a nyerő. Akinek viszont az Iphon szolgáltatásai kellenek annak nagyon betalál.
-
krajcsovszkig #36 Hát munkára valami multitask jól jönne azért. Amúgy arra a winmo (nem a 7, az egy fos) meg a blackberry való szerintem leginkább. Persze attól függ, mi számít munkának egy telefonon.
A symbian az olyan smartphonebuziknak való, akiknek nem kell annyi alkalmazás (én ilyen vagyok), mert kezelhetőségben és az os alapfunkcionalitásában szerintem az a legjobb. IPhone szép és gyors meg sok rá a program, a winmora kevés a program, de munkára nagyon jók és elég komoly multitaszkja van, android meg olyan mint az iphone os és a winmo keveréke, csak kicsit le van maradva, mert későn kezdett. A blackberryt nem ismerem, de munkára elég jónak tűnik, arra is való. -
Exen #35 Nem azért, de az N900-as alázza az iPhone-t. Egyedül a vastagsága az, ami elsőre szemet szúrhat, de engem nem zavar, illetve csak vagy egy qwerty billentyűzete, aminek kell hely. Nagyon hasonló hardver, de a Maemo azért nem gyengén jobb az iPhone OS-hez képest. Ez az én véleményem. -
Ulkesh #34 Arra kíváncsi volnék, hogy szerinted milyen munkára alkalmatlan (árokásásra elismerem valóban nem megfelelő :) ).
Én kizárólag munkára használom a mobiljaimat és most adom el a Desire-t mert nem tudja pótolni az iPhone-t, egyszerűen azért, mert nincsenek rá jól használható alkalmazások, mint iPhone-ra. -
Ulkesh #33 Egy smartphone nem a hardvertől, nem az érintőképernyőtől, meg a sok megapixeles parasztvakító kamerától lesz kiemelkedő, hanem a rajta futtatható programok minőségétől és használhatóságától.
A Nokia fejleszthet új hardvert, ha a szoftverek gyengék, rondák és nem felhasználóbarátok.
Kijön az N8 és sokan elalélnak a feature listától, pedig villantáson kívül nem sokra lesz jó, hisz nem nagyon létezik még alkalmazás Symbian^3-ra és sok év kell hozzá, hogy beérje az App Store kínálatát. -
#32 Jajámámja!
-
#31 Maradjunk annyiban, hogy nálad sokkal komolyabb emberek nem így gondolják, és elég jól használják munkaeszközként. -
Pukkka #30 Maradjunk annyiba, hogy komoly ember nem rohangál iPhone-al, mert kiröhögik. Hiába szép a képe,megy gyors a kijelző, ha mindezektől függetlenül teljesen használhatatlan munka mellé. -
#29 "A rádió hiánya igen... innen indult az egész beszélgetés. Az a fránya rádió."
Okés, de nem kéne a rádió, ha rendeltetésszerűen lenne használva a telefon. Én is hallgatok rajta néha rádiót de interneten teszem. Ez egy internetes telefon, internet nélkül a funkciói 80%-a el sem érhető, de legalábbis erősen csonkított. innentől kezdve aki internet előfizetés nélkül veszi meg az nem is fogja tudni használni normálisan (na azt az embert elhiszem, hogy csak villogásra vette) -
#28 "Hát nekik valóban nem való ilyen komoly telefon,"
Zala, Vas, Somogy megye nevében köszönjük ^^
Itt kizárólag a nagyvárosokban érhető el.
"akkor ne vegyen iphone, de ez megint nem a telefon hibája."
A rádió hiánya igen... innen indult az egész beszélgetés. Az a fránya rádió.
"em röködnek úgy a szolgáltatók, hogy ez bármiben is zavarna."
Azért lettem Vodás, mert nulla forintért van flotta-like csomag, rengeteg ember hívok teljesen ingyen, plzs 15 FT az SMS, de hálózaton belül 40 db ingyen van, meg 400+800 Ft lebeszélhetőség. Pénz beszél...
"ott van a tévé alatt a médialejátszó"
Az természetesen nekem is van (WD TV live), de nyaraláskor, "gyorsanhamarnézzükmegaképeket" helyzetekben jól jön a tv-out.
"e még a legelvakultabb apple utáló is elismerhetné, hogy az iphone nélkül most nem tartanának itt a telefonok"
Kell is a konkurencia ez tény! Másképp nem lenne ennyire jó ütemű a fejlődés.
-
#27 "Figyi nem mindenki lakik ám egy 3G adótorony közelében..."
Hát nekik valóban nem való ilyen komoly telefon, de ez nem a telefon hibája.
"ráadásul ha vonaton/buszon vagy és folyamatosan változik a térerő/nincs wi-fi hotspot, akkor még elő is kell fizetned egy netes szolgáltatásra,"
Jaaa, szerintem iphone esetén MINIMUM a netes szolgáltatás, ha valakinek erre nincs pénze akkor ne vegyen iphone, de ez megint nem a telefon hibája.
"Párom és én is gyakran használjuk az FM rádiót a telefonba."
Nekünk mindkettőnknek netes előfizetéssel van az iphone (nem is tudom áruljáke máshogy)
"Abba untam bele régen, hogy málhásló voltam. GPS, notebook, digi fényképező, palm. Hátafaxom... egybe minden és kész."
Ezzel jórészt egyetértek, pl a kocsiba GPS-ként ha nagyon kell akkor az iphone megy igoval. Viszont nyaralni mindenképpen viszek fényképezőt (kamerát már csak nagyon ritkán)
"És aláírtál 2 évet. Nincs az telefon amiért egy szolgáltatóhoz láncoljam magam. Főleg nem a T-boy-hoz."
Látod, ebben is különbözünk, én minden telefont előfizetéssel vettem eddig, és 13 éve a T-hez láncoltam magam. Nem röködnek úgy a szolgáltatók, hogy ez bármiben is zavarna.
"Touch jogos, majd az N8 :-) Viszont, ha azt nézem, hogy egy iPhone-el nagyobb érintőképernyős GPS, Win 6-al 20k bruttó, akkor azt kell mondjam, jó ha 10.000 Ft egy touchscreen "értéke"."
Csak annak a GPS touchscreennek semmi köze az iphoneéhoz. Van relativ olcsó telefont is touchscreennel (nokiának is) csak éppen lezöldülsz mire azt csinálja amit szeretnél.
"A proci mind az iPhone-ban, mind a Nokia N82-ben ARM alapú. Előbbiben Csamcsung (:-DDD)412 MHz, utóbbiban Texas Instruments Dual 332 MHz ARM."
Mondjuk a 3GSben ez már 600, és 256MB RAM plusz még ott a PowerVR SGX cpu is.
"mert annyiból már olyan 17"-os Full HD gamer notit veszel, hogy percenként megnyalod utána mind a 10 ujjad."
Igen, Full gamer notit veszel. Viszont ha ugyanolyan notit akarsz más gyártótól venni akkor hirtelen észreveszed, hogy más gyártó sem adja olcsóbban, és akinek fontosabb az akkumulátor élettartam a kijelző minősége, az unibody ház, a toucpad, az nyilván nem gamer notit fog venni. Én is feleannyiért vettem kis notit mint haver a macbookot, de nem is hasonlítom össze. Ég és föld a kettő minősége, és én ezt elismerem.
"Rendszeres perverzióm... elismerem, de család teljes mellszélességgel támogat ebben :-)"
Nincs is ezzel gond. Nekem viszont ott van a tévé alatt a médialejátszó mi azt használjuk ilyen célra.
"Nem tudom a Symbian 3 milyen lesz, de jelenlegi tapasztalataim alapján nem félek."
Ez majd kiderül. A jövővel nincs is olyan nagy baj, de még a legelvakultabb apple utáló is elismerhetné, hogy az iphone nélkül most nem tartanának itt a telefonok. Egy állóvizet kavart fel az apple teljesen, és minden gyártónak fel kell/kellett kötnie a gatyáját ha életben akar maradni. -
#26 "De most komolyan, 2010ben FM rádió??"
Figyi nem mindenki lakik ám egy 3G adótorony közelében... ráadásul ha vonaton/buszon vagy és folyamatosan változik a térerő/nincs wi-fi hotspot, akkor még elő is kell fizetned egy netes szolgáltatásra, amit rádiónak használni drága mulatság tud lenni. Párom és én is gyakran használjuk az FM rádiót a telefonba.
"Alapvetően azt érzem másra használjuk a telefont. Én nem tudok neked iphoneos képeket linkelni"
Abba untam bele régen, hogy málhásló voltam. GPS, notebook, digi fényképező, palm. Hátafaxom... egybe minden és kész.
"Én előfizetéssel 40e forintért vettem"
És aláírtál 2 évet. Nincs az telefon amiért egy szolgáltatóhoz láncoljam magam. Főleg nem a T-boy-hoz.
"Hát ha csak a hw, a kijelző és a touch különbségét nézzük, akkor is majdnem össze jön ekkora különbség."
Touch jogos, majd az N8 :-) Viszont, ha azt nézem, hogy egy iPhone-el nagyobb érintőképernyős GPS, Win 6-al 20k bruttó, akkor azt kell mondjam, jó ha 10.000 Ft egy touchscreen "értéke".
A proci mind az iPhone-ban, mind a Nokia N82-ben ARM alapú. Előbbiben Csamcsung (:-DDD)412 MHz, utóbbiban Texas Instruments Dual 332 MHz ARM.
Ergo 110 e Ft különbség nagyon nem indokolt. Persze drága az alma, mindig is az volt, mert Sztív Dzsábsz. Egyszerűen nevetséges, hogy átlagember számára pl. egy Apple Macbook is elérhetetlen, vagy nem logikus választás, mert annyiból már olyan 17"-os Full HD gamer notit veszel, hogy percenként megnyalod utána mind a 10 ujjad. Totál érződik az Apple hozzáállásán, hogy USA ok, minden egyéb bantunigger...
"Persze a telefonon filmnézős, azt tévére kirakós, telefonnal fényképezős embereknek maga lesz a kánaán,"
Rendszeres perverzióm... elismerem, de család teljes mellszélességgel támogat ebben :-)
"egy profi email kliens, megfelelő irodai programcsomag és elérés, a normális sms kezelés, a sebesség és az oprendszer kezelhetősége stabilitása."
Nem tudom a Symbian 3 milyen lesz, de jelenlegi tapasztalataim alapján nem félek. Ha van is valami third party program ami kiakasztja, akkor sincs nagy baj... 30-60 mp, és kilövi magától, majd helyreáll a rend. Office, pdf, vackokkal nem volt gondom, igaz csak a 2003-as office fájlokkal találkoztam eddig a telón, passzolom, hogy docx-et tud-e.
"ÖÖö szerintem fordítva, aki menőzni akar a barátok haverok előtt, annak kell olyan telefon ami ááááá 12Mpixel fényképet csiná"
Málháslovaknak belépni tilos ;-) -
#25 "2. Érintőképernyő. Jómagam utálom, nem azért mert nincs, hanem mert az ujjaim valahogy nem erre találták ki, állandóan mellényomok. A kicsi N82 gombokkal még sincs gondom, mivel "érzem" őket, ezért már régóta vezetés közben is tudok úgy sms-t írni, hogy oda sem nézek. Szeretném látni, hogy egy iPhone tulaj ezt megteszi :-DDD"
Nekem pl alap egy mai telefonban hogy legyen érintőkijelző és az legyen jó! Ebben az iphone verhetetlen. Soha nem vagyok lelimitálva arra a pár hardver gombra, hanem minden app más és más tud lenni. Sőt ha más nyelvű billentyűzet kell akkor csak átkapcsolod és ott van. Ráadásul mivel én sokat emailezek ezért a qwertz bill is nekem a minimum elvárásom. (Egyébként ugyanúgy megszokás kérdése, simán tudok én is úgy smst írni már, hogy alig nézek rá)
"Lassan 2.5 éves, változatlan generációs N82. Mi lenne, ha az első iPhone-al hasonlítanám össze, ami még MMS-re sem volt képes, a többi baromságáról nem is beszélve... atyaég. 200 ezeré' :-DDD"
Az első iphone az USA ONLY készülék volt, és mivel USAban nincs olyan, hogy MMS így az lett volna a meglepő ha tudja a készülék. Azt, hogy ki hogy és mennyiért lopta be az országba az meg szóra sem érdemes. A második generációs iphone 2 éves, tehát csak fél év a különbség a Nokiához képest de szerintem minden fontos dologban jobban használható.
"1. Flash. Nem szaggat, gyors, nem fagy ki tőle semmi. Persze, most minden Apple"
Nálunk nem ez a tapasztalat asszony, frászt kapott minden egyes flash oldalnál, sokszor még a megjelenítése is más volt mint a notebookon, néha felsimerhetetlen volt egy weboldal. Ráadásul weben navigálni a billentyűkkel, na az ám az igazi pain in the ass.
"Főleg, hogy nem nagyon tudok olyan weboldalt már, ahol ne lenne Flash ^^"
Mármint flash reklámra gondolsz? Engem nagyon nem zavar, hogy nem villog bele ezer reklám az arcomba miközben netezek. Tisztább, szárazabb érzés.
"2. Rádió az luxus. Alap dolog. 5 ezres telefonok tudják... ja tudom internetrádió. Köszönjük, az van a legtöbb Symbian telóba is, alap dolog."
De most komolyan, 2010ben FM rádió?? Elhiszem, hogy alap dolog csak mesélje már el nekem valaki, hogy mi értelme van annak a szar FM-nek amikor neten hirtelen párezer rádiót érek el, sokkal jobb minőségben. 5e forintos telefon is tudja? A régi számítógépemben is volt floppy meghajtó, de egy jó ideje már egyikbe sincs, mert FELESLEGES. Persze lehet jönni, hogy a régi jobb volt mert volt benne, csak ez nem igaz.
"3. Fényképezési tulajdonságok. Ember! Nem csak a MP számít! Hanem az optika minősége is! A vaku-ról nem is beszélve.
Linkeld csak a legjobb iPhone-al készített képeket, hadd nevessünk."
Alapvetően azt érzem másra használjuk a telefont. Én nem tudok neked iphoneos képeket linkelni, mert nekem csak haverok képe van benne, ami akkor jelenik meg amikor hívnak. Jah bocs van benne még néhány sos kép pl a biciklimről küldtem át havernak egyet, de erre bőven bőven elég 2-3Mpixel (szerintem még 1.3 is elég lenne).
"3. És ami a lényeg: Jelenleg IDEHAZA egy iPhone 3GS 16 GB-os 170.000 Ft-ba kerül!"
Én előfizetéssel 40e forintért vettem. Sokkal olcsóbban a másik telefont sem kapom meg, ennyit meg bőven megér az iphone, sőt. Előfizetés nélkül telefont venni meg szerintem semmi értelme, de nyilván megint más célcsoportról beszélünk.
"Indokolt-e a 110.000 ft-os különbség?"
Hát ha csak a hw, a kijelző és a touch különbségét nézzük, akkor is majdnem össze jön ekkora különbség.
"Tudod ugyan úgy vagyok a telefonokkal, mint a konzolokkal is. Konkrétan leszarom mi van ráírva, lehet Samsung, vagy Sony, vagy Sagem, csak, jó ár/tudás arányú telefon legyen. Az iPhone egyszerűen NEM ér ennyit."
Na látod ezzel így vagyok én is, ezért is van nálam mindenféle gyártó mindenféle terméke itthon, mert szétnézek mielőtt bármilyen drágább eszközt vennék, és meggyőződöm arról, hogy nekem arra vane szükségem. Én mikor telefont most legutoljára telefont cseréltem (egy Sony Ericson volt iphone előtt), rendesen körbenéztem a piacon, sőt tesztkészülékek is voltak nálam, majd ezután vettem az iphonet mert messze ez volt e legjobb, az én prefernciáim szerint.
"De az a baj, ha a feléért adnák sem venném meg, mert az N8 keresztben lenyeli szinte minden téren, ráadásul olcsóbb kezdőáron"
Hát ezt majd várjuk meg azért. Persze a telefonon filmnézős, azt tévére kirakós, telefonnal fényképezős embereknek maga lesz a kánaán, de ebből a három funkcióból én egyet sem használok telefonon. Nekem sokkal fontosabb egy profi email kliens, megfelelő irodai programcsomag és elérés, a normális sms kezelés, a sebesség és az oprendszer kezelhetősége stabilitása. És ezekben vérzik el sajnos a legtöbb konkurens.
"Persze, ha menő akarsz lenni és fel akarsz vágni, akkor csakis iPhone forevö'!"
ÖÖö szerintem fordítva, aki menőzni akar a barátok haverok előtt, annak kell olyan telefon ami ááááá 12Mpixel fényképet csinál, ami ááááá HD videot vesz fel, ami ááááá blutúton minden hülyeséget át tud küldeni, ami áááá még tévére is köthető.
Szvsz ezek mindegyike parasztvakítás, abból is a nagyobbik fajta. -
#24 Az iPhone jelenleg miben jobb, mint a 2 éve változatlan N82?
1. Sebesség. Tény, hogy az N82 az N series leggyorsabb telefonja, az iPhone akkor is gyorsabb. Nem is vitatom.
2. Érintőképernyő. Jómagam utálom, nem azért mert nincs, hanem mert az ujjaim valahogy nem erre találták ki, állandóan mellényomok. A kicsi N82 gombokkal még sincs gondom, mivel "érzem" őket, ezért már régóta vezetés közben is tudok úgy sms-t írni, hogy oda sem nézek. Szeretném látni, hogy egy iPhone tulaj ezt megteszi :-DDD
3. Öööööööö.... küllem? Más nem nagyon. Az iPhone szép. Nem is kérdés.
vs.
Lassan 2.5 éves, változatlan generációs N82. Mi lenne, ha az első iPhone-al hasonlítanám össze, ami még MMS-re sem volt képes, a többi baromságáról nem is beszélve... atyaég. 200 ezeré' :-DDD
1. Flash. Nem szaggat, gyors, nem fagy ki tőle semmi. Persze, most minden Apple kutyus szájába bedobták a csontot, hogy Fúúúúúúúj Flash! A nagyfőnök is megmondta! Fúúúúúj! Jabaz, nem húzni kéne a szánkat, hanem olyan telefont gyártani, ami megbirkózik ezzel az ezer éves formátummal. LOL-e?
Főleg, hogy nem nagyon tudok olyan weboldalt már, ahol ne lenne Flash ^^
2. Rádió az luxus. Alap dolog. 5 ezres telefonok tudják... ja tudom internetrádió. Köszönjük, az van a legtöbb Symbian telóba is, alap dolog.
3. Fényképezési tulajdonságok. Ember! Nem csak a MP számít! Hanem az optika minősége is! A vaku-ról nem is beszélve.
Linkeld csak a legjobb iPhone-al készített képeket, hadd nevessünk.
És ez nem az iPhone hibája, hanem a hibás gondolkodás és tervezés problémája!
3. És ami a lényeg: Jelenleg IDEHAZA egy iPhone 3GS 16 GB-os 170.000 Ft-ba kerül!
Egy N82: 60.000 Ft-ba.
Indokolt-e a 110.000 ft-os különbség? "The hype train is coming. Got to keep on running. Baker man is baking bread. Baker man is baking bread. You've got to cool down. Take it easy..." :-D
Ha igen miért?
Tudod ugyan úgy vagyok a telefonokkal, mint a konzolokkal is. Konkrétan leszarom mi van ráírva, lehet Samsung, vagy Sony, vagy Sagem, csak, jó ár/tudás arányú telefon legyen. Az iPhone egyszerűen NEM ér ennyit. De az a baj, ha a feléért adnák sem venném meg, mert az N8 keresztben lenyeli szinte minden téren, ráadásul olcsóbb kezdőáron :-/ A gyatra fényképekről nem is beszélve, amire az iPhone képes.
Megemelik a megapixelek számát 5 MP-re az iPhone 4G-ben? A 2.5 éves N82, akkor is jobb képet csinál, mert szar Led vaku lesz továbbra is az új iPhone-ban, az optika minőségéről nem is beszélve. Mire kijön az új iPhone már kint lesz az N8 is 12 MP-el, Carl-Zeiss optikával, Xenon vakuval, 720p-s videofelvételi képességgel.
Rádió az megint luxus lesz az új iPhone-ban. Ejnye.
Persze, ha menő akarsz lenni és fel akarsz vágni, akkor csakis iPhone forevö'! -
#23 "Tudok vele telefonálni és megkapom az üzeneteimet. Mi másra kellene egy telefon?"
Nekem a legfontosabb a normális email kliens ezt a részét többet használom mint a telefon funkciót. Azonkívül nem gond, ha elérem a bankomat, ha meg tudok nézni egy átküldött pdf-et, és még sorolhatnám. Nyilván az iphone nem neked készült, de nekem pl azok a funkciók a legfontosabbak amiben az iphone az egyik legerősebb (üzleti alkalmazás) -
#22 "Az első iPhone amikor kijött, a Nokia már 1 éve kint volt a vagy 8 fronton többet tudó N82-vel."
Melyik 8 fronton tudott többet? Mert pont ilyen telefont cserélt le feleségem is iphonera. Az N82 egy nagyon nagyon béna telefon minden szempontból.
"em és jött a 2. gen iPhone amibe csak betettek még több olyan funkciót ami teljesen alap dolog ebben a kategóriában, de még mindig nem volt az igazi, mert fél évvel később, jött a már tényleg használható 3. generációs iPhone... persze ez még mindig nem kezeli a flasht, a fényképezőgép része meg csúnyán alulmarad a 2 éves telefonéhoz képest, de minden másban valóban kiváló!"
A 3. generációs iphone (3GS) lényegében csak sebességben tud többet mint a 3G. Ráadásul a legtöbb embernek már rég nem számít a Mpixel háború.
"érezhetett az az iPhone tulaj, aki rohant a boltba egy félkész készüléket venni. 3 generáció kellett ahhoz, hogy felnőjön az iPhone."
Mhm érdekes a Nokia (ha már a cikkben róla van szó, kb a 35. generációnál tart és még most sem éri el a 3. generációs iphone szintjét. Akkor meg miről van szó?
(Ráadásul ha szigoruan vesszük a generációkat akkor az első egy only USA modell volt, a második meg csak sebességben tud igazából kevesebbet mint a 3. generációs, nyilván egy év alatt rohadt sokat fejlődik a technika így teljesen jó az iphone 1éves fejlesztési ciklusa)
"Felnőtt... és megkopasztott rengeteg embert. Sajnálom őket. Irónia nélkül."
Miért? Én 2 éve (amikor megjelent) megvettem az iphone 3G-t, azóta csak szoftvereket kellett frissiteni rajta és még mindig éltelefon (Nokiáról ezt soha nem tudtam elmondani, ott mindig kicseréltették velem az egész hardvert), azóta idén vettem egy 3GS-t mert lejárt a 3Gről az előfizetés és megint nagyon kedvezően adták a telefont. A 3G meg feleségemé lett mert alig várta, hogy megszabaduljon a Nokiától. -
#21 Ezt pl. szó szerint séta közben kattintottam el...
Na most képzeld el ezt a képet, amint kinyomtatom a fotónyomtatóval 10x15-ös normál fényképméretben, persze fotópapírra.
Már sok ilyen kép van a falunkon... meg nem mondod mivel készült ^^ -
slickboy #20 Hmm, miért akar minden gyártó iPhone klónt csinálni? Másolják le ami használható belőle, aztán találjanak ki valami újat is hozzá. Pont, hogy ezzel a görcsös iPhone lefőzéssel vágják maguk alatt a fát. Nem hiszem, hogy csak az Apple-nél vannak kreatív, innovatív emberek. -
Ronny #19 Egy optikai zoom nélküli telefonnal akarod megörökíteni a nyaralásod? Te tényleg informatikus vagy:) -
quentit #18 Bírom az ilyen embereket hogy a telefon telefonálásra való. Hát persze.... Szerencsére azért csökken a számuk. Ha csak a szavakon lovagoltok, akkor nesztek: az n900 a Nokia szerint "Mobile computer". Akkor azzal lehet mást is csinálni mint telefonálni? Megengeded? :)
Tinman: a felsorolásodból így is sok minden kimaradt, pl. ragaszkodom hozzá, hogy akik szerint a telefon telefonálásra való fel nem merje használni a telefont ébresztő órának, és még ki tudja mi mindenre használják TITOKBAN :) Pl. játék? Vagy stopper a tojásfőzéshez? Verjétek ki a fejetekből!!! de gyorsan. Kijelzővel vagy netán leddel világítani a sötétben? TI-LOS! Ez egy telefon könyörgöm, telefonálni kell vele!!! -
carlos05 #17 nekem 1,5 éves N79 van.. 1enlőre tökéletes.. aztán majd v. "kamionrólleesett" iphone (a kártyafüggetlen ára miatt) v megvárom az N8at. -
#16 Nokia N82... az enyém 2 éves.
Érdekes, hogy még a szobámban is 2 perc és van 2/5-ös műholdjel.
Kint hamarabb van jel, mint, hogy begépelném a címet. Időben ez 15 mp-35 mp között szokott lenni. Ha már futott a GPS alkalmazás aznap, akkor 1-2 mp. -
krajcsovszkig #15 Ez melyik teló amúgy?
A GPS mennyi idő alatt talál műholdat net nélkül? Mert valamelyik cikknél nagyon szidták, és én is most akarok újat venni, aminél ez is szempont lenne már. -
#14 Telefon? Az micsoda?
A "telefonok" ideje már rég lejárt. Ezek már multimédiás, sokoldalú eszközök, melyekkel telefonálni is lehet.
Mi hasznát veszem én az "extráknak" egy "telefonba"?
1. Ha dolgozom kihangosítom, tökéletes rádió vagy mp3 lejátszó.
2. Ha nyaralok kirándulok, tökéletes képeket készítek vele /5 MP, Xenon vaku, Carl-Zeiss optika/. Sajnos a video funkcióm so-so, 640x480@30 FPS mellet készítek sztereo hanggal családi videokat, de N8-ban ez már 720p-re emelkedik. A célnak egyelőre megfelel, de a jelenlegi felvételi minőségem, nem helyettesít egy videokamerát. Na majd az N8 :-)
3. IT-sként dolgozom, rengetegszer van szükségem a beépített WLAN funkcióra, még ha csak 1 teszt erejéig is.
4. Sokszor van szükségem gyors információra a netről.
5. Sokszor nézem meg a leveleim. De természetesen, ide is tudok kommentelni róla, amit párszor már meg is tettem.
6. Fogorvosnál, orvosnál várakozás közben remek dolog játszogatni és nem bánom, hogy szép a grafika.
7. Nem tudom eddig hány 10.000-est hagyott a zsebemben a telefonom GPS-e, de, hogy 2 év alatt behoztam csak ezzel a funkcióval az árát az tuti. Szó szerint új utakat ismertem meg, ezáltal hatákonyabban, gyorsabban tudom elérni a célom, ráadásul idegen helyen, akár gyalog, akár autóval nem keringek, mint a fejreállt büdösbogár.
Rengetegszer esett már meg, hogy idegen helyen benzinkút kellett volna sürgősen vagy étterem... ebben is segített a telefonom. Gyorsan, könnyen, hatékonyan.
8. Egy időben a laptopom vittem nyaralni, hogy ha rossz az idő, tudjunk filmet nézni. A tv kimenetnek (jól olvasod) hála, csak egy kábel kell és máris nézhetem a filmeket, szaggatás nélkül teljes képernyőn. Természetesen van sok olyan kódolás aminél beszaggat a telefon, de az ilyen sorozat aviknál (nem HD!) semmi gondja, nem kell konvertálnom. Persze konvertáltam már át ilyen célból filmet, hamar megvan, alig kell butítani rajta a 8 GB-os microSD-re meg felfér pár darab.
9. Egy időben sokat utaztam utasként nagy távolságokat, szereztem pár hangoskönyvet bedugtam az első osztályú aranyozott dugós, sztereo headsetet, hátradőltem és Kaszás Attila (R.I.P.) kellemes hangán belekezdett a A hobbit c. műbe, majd később Rejtőt hallgattam, etc.
10. Ha van a rádióban egy szám és tetszik, benyomom a felvételt és otthon már jobban odafigyelve a szövegre megtalálom a segítségével a dalt. Ezer éves dolog, tudom, mégis használom és természetesen több órát is felvehetek, ahogy ezt meg is tettem már sokszor tanfolyamok során. Kitűnő hangfelvételek készültek, melyeket mások is elkértek később.
11. Vicces, de párszor mikor elment az áram, párommal összebújva átnéztük több évnyi fotóját a telefonomon, miközben kihangosítva kellemes zene szólt.
12. Pár ebook mindig van nálam, de pdf és doc sem gond.
13. Van pár szívemnek kedves flash alkalmazás, ezeket is örömmel használom/nézem.
13. Vonalkódolvasó is van, soha nem használtam :-D
14. Jó dolog, ha át kell másolni valamit és nincs pendrive... micro usb, bluetooth.
15. NEM VAGYOK málhásló! Nem veszek se GPS-t, se digitális fényképezőgépet, se videokamerát és a laptopom se hurcolászom magammal állandóan, pendriveot se hurcolom.
Minden egyben a zsebemben. Így a jó, így kényelmes és praktikus. -
krajcsovszkig #13 Az is igaz, viszont sok termék között sok a rossz is... -
slickboy #12 Azért arról se feledkezzünk meg, hogy Nokiát se kell félteni, pl az X6-osban újra eladja az 5800-as hardverét. -
krajcsovszkig #11 A Symbian 3 uija szerintem jobb lesz. Amúgy egy multitask nélküli ui nekem nem is lehet kényelmes.
A nagy kiadásoknál az applehez képest meg azért nem ártana figyelembevenni, hogy mialatt az apple arrébbrak egy gombot az iphone-on, addig a nokia kifejleszt 10 új modellt... -
Mcsiv #10 tény hogy keveset tud az iphone, viszont azt kurva jól. Mondják itt hogy +80mhz-es proci. iPhone még nem szaggatott nekem, vagyis ami benne van pont elég;]
Azt viszont be kell látnotok, hogy UI-ban messze menően a legkényelmesebb a szifon, és ez a siker titka, nem a magnetometer. -
hypno #9 Csak nagyon szégyenlősen merem bevallani. hogy nekem egy Nokia 3510-es telefonom van. Monochrome kijelzős. Most cseréltem benne aksit 1900 Ft-ért.
Tudok vele telefonálni és megkapom az üzeneteimet. Mi másra kellene egy telefon? -
wackydog #8 Nokia N900 nekem boven valasz a hulyere hype-olt iPhone ellen!Meg emlekszem olyanokra mint 3210-es 3310-es de akarhogy is probalok nem jut eszembe semmi apple-es telo akkorbol...A Nokia mar regesreg bizonyitott nalam hogy kepesek egetrengetni es olyan darabszammal rendelkezni mint senki mas.iPhone valasz kell,de miert is?Mert a reszvenyesek elszegenyednek?Ugyan mar...Majd megszuletik az asz legyen N8 vagy N900 vagy akarmi a neve de remelem nagyot fog szolni mint anno a 3210es es akkor majd mehet a kukaba a telefonnal bovitett ipod... -
Ronny #7 Ez egy fényképező telefon, nem az Iphone ellenfele. Azt se felejtsük el, hogy mire az N8 megjelenik a következő generéciós Iphone már hónapok óta a piacon lesz. -
Cat #6 Ettől függetlenül csökken a részvények értéke, és a márkanév ereje. -
#5 Jut eszembe a lényeg:
Nincs válasza? A Nokia N8 akkor mi?!
12 megapixel, HDMI kimenet, 720p videofeltvétel, dolby hang, Carl-Zeiss optika, Xenon vaku, Fm transmitter, AAC, WMA, H.264, H.263, MPEG-4, Real Video 10 formátumokat, természetesen flash is, WLAN, Bluetooth 3.0, micro-USB, 80 MHz-el gyorsabb proci, mint az iPhone 3GS-nél, !OPEN GL 2.0 támogatás!, accelerometer, Magnetometer, proximity sensor, ambient light detector, meg persze érintőképernyő...
MI EZ HA NEM VÁLASZ??? -
#4 Az első iPhone amikor kijött, a Nokia már 1 éve kint volt a vagy 8 fronton többet tudó N82-vel. Ja, és ezt az apple száznegyvenezeré' adta itthon. Aztán nem kellett fél év sem és jött a 2. gen iPhone amibe csak betettek még több olyan funkciót ami teljesen alap dolog ebben a kategóriában, de még mindig nem volt az igazi, mert fél évvel később, jött a már tényleg használható 3. generációs iPhone... persze ez még mindig nem kezeli a flasht, a fényképezőgép része meg csúnyán alulmarad a 2 éves telefonéhoz képest, de minden másban valóban kiváló!
Ne csak a hype-ra ugorjatok... el kellene azon is gondolkodni, hogy mit érezhetett az az iPhone tulaj, aki rohant a boltba egy félkész készüléket venni.
3 generáció kellett ahhoz, hogy felnőjön az iPhone. Felnőtt... és megkopasztott rengeteg embert. Sajnálom őket. Irónia nélkül. -
Ronny #3 Szóval maradsz a szappantartónál:) -
#2 Nem is lehet válasza. Aki már használt iPhone-t és utána kezébe veszi akár a legújabb Nokia telefont, egy darab téglának tűnik. Az Xpressmusic 5800 pl. egy fürdőkád benyomását kelti. Ez van. -
Bitlisz #1 Úgy néz ki már nem válik be a piac után "rohanása"...