20
  • ireg86
    #20
    Az a baj, hogy mobilon a java már egyszer megbukott. Most miből gondolják, hogy a C# majd jó lesz? Azt meg azért szögezzük le, hogy egy JIT-elt futás mindenképpen lassabb, pláne egy ilyen egy magos kis telefonon.
  • throwthisaway
    #19
    Emlékeim szerint nem az OS csak a UI silverlight.
    Az, hogy a .NET/C#/Silverlight platformot nyújt a középszerű programozók középszerű(+bloated) programjainak még nem azt jelenti, hogy a platform úgy egészében lassú. Az, hogy a környezetedben lévő .NET-es programok/programozók ezt
    tükrözik, az mondjuk pech.
  • ireg86
    #18
    Ez nem az az OS, amit C#-ban írtak és csak XNA, meg Silverlight program fut rajta? Hát akkor nem is csoda, ha lassú. XD XD
  • Indira Ganji
    #17
    "...nem kívánja támogatja a Windows Phone 7 és 8 operációs rendszereket..."

    "...A támogatott operációs rendszerek között a Moblin, az erre alapuló MeeGo, valamint az Android is megtalálható lesz..."

    "...támogatja az OpenGL ES2.0, az OpenGL 2.1 és az OpenVG 1.1 szabványokat... ...Hiányzik viszont a DirectX-támogatás..."

    (Ennyit a WinFOS 7-ről , meg a trágya DX11eséről)

    "...A támogatott szoftverek közül a cég kiemelte az Adobe Flasht és Airt..."

    (Ennyit a buzeráns EPLről is)
  • quentit
    #16
    Ha minden igaz NEM fogja elkészíteni az LG az atom-os telóját:

    http://www.engadget.com/2010/04/30/confirmed-lgs-moorestown-based-gw990-wont-be-made/

    Egy újságíró azért lehetne tájékozottabb még ha bulvársajtóról is van szó...

    A bejelentésen nem nevezett meg az Intel egyetlen telefont sem ami az új processzorra épülne...
  • T2k
    #15
    Jaj! A sok naív kisgyerek hogy megkajálja egyből az intel mellébeszélését
  • krajcsovszkig
    #14
    HDMI már van néhol, pl. n8-ban is lesz.
  • kvp
    #13
    Ha egy azsiai gyarto elkezdi arulni, akkor nagyjabol annyi, mindenki elkezd ilyeneket gyartani. Mar most is van video kimenet es usb csatlakozo a telefonomon, pedig ez csak egy kis olcso sony-ericsson. (sajnos a video csak vga szabvanyu kompozit, de sdtv-hez ez is jo) Ha eljutnak a vga/hdmi kimenetig, az mar eleg. Egy masik sg-s hirben most jelentettek be az ipad-hez laptop konverzios kit-et, tehat ugy nez ki van ra igeny es gyarto is.
  • Ronny
    #12
    Nem rossz ötlet, bár nem fog megvalósulni, mert a gyártóknak belátható okokból - két teljesértékű készüléket akarnak rádsózni - nem ez az érdeke.
  • kvp
    #11
    Ha viszi a debian x86-os verziojat, akkor nekem tokeletes lesz. A 64 GB-os flash-be meg boven befer a rendszer is. Egy desktop operaval tokeletesen ellennek es itt mar trukkozes es ujraforditas nelkul is elmegy minden, mert fut rajta a nativ hardvergyorsitasos X szerver is. Ha raknak bele usb host interface-t is, akkor vegre lehet egy telefon meretu pc-m, ami ut kozben kis kijelzos, otthon meg mehet a 22 inches monitorra. Ha a wow elmegy rajta, akkor pedig jatszani is tokeletes, bar nekem igazabol eleg egy par flash-es meg javas jatek. (viszont egy ilyen telefonnal akar utkozben vagy suliban is wow-ozhatnak a gyerekek)

    ps: Most mar csak egy dolgot kell megoldani, a tablet kijelzore dokkolhato telefont, hogy amikor az utcan megyek csak a telefon legyen kezben, de amikor leulok valahol akkor ratolhatssak a tetejere egy 10-12 inches sztereo hangszoros kijelzot, amiben nem art ha van egy potaksi is, sot en meg a toltot is beleintgralnam, egy magatol feltekeredo tapkabellel egyutt, igy a tablet konfiguracioban levo telefonhoz mar semmi kiegeszitot nem kellene cipelni. Az egesz lehetne kb. akkora mint egy mostani mini laptop, amibol a telefon (tehat a kozponti egyseg) egy normal telefon merete lenne, sajat kis kijelzovel, hogy a tablet resz nelkul is hasznalhato legyen.
  • Darth Sith
    #10
    pontosan. Pont azt veszíti el vele a Win ami miatt a 6.x -t sokan szerették, hogy szabad, alakítható, testreszabható.
    De t.f.h., kipróbálnám, de a lehetőséget sem adják meg hozzá. Pl. upgrade-elném a HTC HD2-t erre, de le van tiltva. A
    Arról az apró, ámbár számomra cseppet fura dologról nem is beszélve, hogy a winmo azért nem halt meg az elmúlt pár évben, mert a HTC felkarolta és csinált belőle egy használható rendszert. Ehhez képest, a WP7-ről minden egyéb GUI és társai ki lesznek tiltva, csak a gyári M$ maradhat.
    Kivárjuk a megjelenést, kipróbáljuk és max áttérek androidra. :)
  • asysoft
    #9
    Nekem sem tetszik a WP7S, WM 6.x sokkal szabadabb, sajnálom, hogy gyakorlatilag lemásolják az iPhoneOS 2.0 funkcionalitását (2 év késéssel:)), eldobva mindazt, amit a WM mellett mint többletet fel lehetett sorolni... Amúgy amiket láttam videók, az alapján nem tűnt lassúnak (persze HD2-re felhackelve igen, de azt inkább nem tekintem referenciának:)), pontosabban animációk folyamatosak voltak, kérdés, hogy ez mennyire megy az ember idegeire huzamosabb használat után (gyanítom én nem szeretném).
  • asysoft
    #8
    Én sem hallottam még x86-os WM tervekről (bár WinCE kernel elérhető rá, s mivel az egész WP7S managelt, emiatt az alkalmazások kompatibilitásával sem lenne elméletileg probléma), emiatt eléggé magától értetődőnek tűnik a "nem támogatás"...:)
  • Darth Sith
    #7
    Az eddig megjelentek alapján, nekem abszolút nem szimpatikus a win phone 7. Winmobile-t használok jópár éve (jelenleg 6.5) de a 7-es nem tetszik. Szép a GUI meg minden, de maga az elv amit vallanak, nem tetszik.
    Állítólag nulláról újra írják az egész rendeszert. Ezek után ez elég nagy pofára esés, ha az intel már a megjelenés előtt lehúzza, mely szerint tetü lassú lesz. Akkor hol az újítás? hol a fejlesztés? azon kívül, hogy az eddigi többnyire szabadon szétszedhető, átalakítható rendszerből csinálnak egy lassú, de szépet..
  • a_n_d_r_e_w
    #6
    Homalyositsatok fel, hogyha ez elvileg egy x86-os architektura, akkor egyaltalan hogyan is merult fel a winmo, mint lehetoseg?

    Masreszrol szerintem eselye nem lesz az ev vegere varhato arm alapu cuccokkal szemben.
  • BenceYCE
    #5
    "Az Aton Z6XX támogatja a Hyperthreading funkciót"

    "Az új Intel platform több mobil operációs is rendszerrel is kompatibilis, köztük van az Android, a Moblin 2.1-es verziója és a Meego."

    Kérnénk szépen a javításokat. THX! :)
  • mrzed001
    #4
    Elég, ha a WP 6.5-öt támogatja.
    Már most is igen szépen muzsikálnak az 1 GHz-es PDA-k vele
  • Bitlisz
    #3
    A windows phone 7 nem win7.
  • DopeBob
    #2
    Windows PHONE 7, nem Windows 7
  • shenmuedc #1
    Semmi különösebb baj nincsen szerintem a Win7 -el, csak nem telefonra való. Ennyi..