7
  • Svan
    #7
    médiákat? lol
    gy.k.: médium töbesszámban média
  • Pares
    #6
    Nem szövegértés, csak régen olvastam a cikket, és elsiklottam a link fölött (ami most az Istenért se akar betöltődni...). De tök mindegy, hogy ki készítette a tanulmányt. A hangsúly most a "támogatják a tudáshoz való hozzáférést" mondaton van, amit Izraelre is értettek, és ami ellentmond annak, ami egyébként köztudott, hogy Izrael (legyen szó az államról vagy annak egy szervezetétől) nem éppen a vélemény- és sajtószabadság otthona. Elvégre ha nem szabad a sajtó, akkor mégis milyen "tudáshoz való hozzáférés támogatásáról" beszélünk?
  • Amergin
    #5
    "Független" média nincsen, hiszen minden médiacseléd attól "függ", akitől a pénzt kapja. Továbbá minden orgánum "függ" az illetékes cenzortól (akit a közvélemény "szerkesztőnek" ismer általában). Ő dönti el, hogy kenyéradó gazdája véleményhatalmát biztosító orgánum "mit bír el", azaz mi jelenhet meg benne és mi nem. Ennyit az úgynevezett független médiáról.
    Egyébként az izráeli barátaink illusztris társaságba kerültek be Kim Dzsong Il és Omár Mollah mellé...
    Rettegve kérdezem meg: esetleg ez nem "antiszemitizmus"? Hmm? Esetleg véleményterrorizmus? Gondoljátok meg proletárok, hiszen Izráelnek "joga van" az "önvédelemre", meg a "megelőző" válaszcsapásra is...
    "Emberi jogok": minden embernek pontosan annyi joga van, amekkora hatalma. A népnek minden rendszerben kuss van és sehol nincs rábízva semmi lévén semmilyen hatalma nincs. "Hatalma" annyiban áll, hogy rendszeresen megválasztatják vele azt az ájemef helytartót, aki majd lenyomja a torkán az újabb sarcokat. Ez biztosítja, hogy ne lázadjon föl.
    Az aktuális rendszer mindíg megpróbál fellépni a rendszer ellen kritikával élőkkel szemben, itt csak az arányokban és a felhasznált eszközökben van különbség a "fejlett", "demokratikus" világ és a harmadik világbeli bőnöző diktátorok között. Az utóbbiak nyiltan felvállalják, ha valakit el kell hallgattatni, az előbbiek kifinomultabb és rejtettebb eszközök felhasználásával érik el ugyanazt.
  • Garfield
    #4
    Hmmm, lássuk csak:

    1. tanulmány
    Kibocsátó: Riporterek Határok Nélkül (államoktól független, nemzetközi szervezet)
    Tanulmány témája: sajtószabadságot sértő személyek, szervezetek
    Izrael érintettsége: Izraeli Védelmi Erők, mint Izrael egyik állami szervezete

    2. tanulmány
    Kibocsátó: United States Trade Representative (amerikai kormányzati szerv) HELYETT Consumers International (nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezet)
    Tanulmány témája: szellemi tulajdonjogok védelme, szerzői jogsértések üldözése
    Izrael érintettsége: Izrael mint állam

    Nincs itt semmiféle ellentmondás, csak épp a szövegértéssel van gond...
  • Narxis
    #3
    Izrael sokoldalú.
  • Pares
    #2
    "az izraeli biztonsági erők is"

    Az amcsi Special 301 lista szerint meg:

    "...különösen felhasználóbarátnak minősülnek és amelyek támogatják a tudáshoz való hozzáférést. Ilyen állam Izrael, Libanon, India, az USA és Indonézia."

    Éééérdekes.

    Izrael egyszerre véleményszabadság-üldöző, és felhasználóbarát, támadja a szabad sajtót és támogatja a tudáshoz való hozzáférést. Csak én érzek itt önellentmondást?
  • Darth Sith
    #1
    Nájsz. Szép világ.