Öt éven belül elterjednek a HD-mobilok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mrlujoak
HD.
Nem csak képi felbontásra, hanem hang minõségre is használatos.
Ráadásul a HDMI, mint csatlakozó felület (High Definition Multimedia Interface)is magában foglalja a digitális videó jelet,a többcsatornás hangsávokat és az egyéb, "advanced control data" adatállományokat.

Az, hogy a köznyelvben mi alakul ki valamirõl, nem jelenti azt, hogy úgy is van.

A magas minõségû a High Quality.
A HD és a HQ nem összekeverendõ, megeshet hogy a nagy felbontású videó/kép elég gyatra minõségû (ergó kutyaközönséges felskálázás áldozata).

Gerygrey
High-Definition = nagy FELBONTÁSÚ ... azaz kép

Az High-Resolution lenne 😊

A High Definition szerintem inkább magas minõséget jelent, legyen az kép, hang, bármi. Az más kérdés, hogy a "hádé" kifejezés a köznyelvben nagyjából összeforrt a HD TV illetve a HD videó jelentésekkel.
rávilágítanék arra hogy aki elolvassa a cikket annak semmi baja tudja mirõl van szó aki nem az pedig azért nem "hülye" mert a cikk képe bal fent kicsiben képi HD re megjelenítésre utal és 1esek el sem olvassák a cikket mert hormonális szabályzásuk ösztönzésére egybõl kifejtik egyetnemértésüket. Másrészt a kép alatt ottvan hogy HD hangminõségre készítve na mind1.
+1
Inkább VoIP-re fejlesztenének és akkor csak 3G kéne a mobilba és az összes rohadt percdíj,SMS mehetne a rákba.

techgarazs.com ingyendomain.tk BME

Teccik látni!? Így készül az igény!

Csökkennek a kiadásaink? Fel fog tûnni az embereknek, hogy mi már tized akkora költségekkel tudjuk biztosítani azt a bizonyos egy percet és majd elégedetlenkednek? Hát megmagyarázzuk, hogy miért is kell még mindig többet fizessenek. Nem mintha egy informatikai szükségszerûség volna, hogy a több adat, az több energia, vagy más okoknál fogva több pénz, sõt, például az új Bluetooth 3.0 bizonyítja, hogy a gyorsabb sebesség mellett még fogyasztási mutatóiban is jobb az új szabvány, de legalább valamivel ki lehet póckolni az elég instabil lábakon álló gazdaságpolitikánk. 😊

Gratulálok mindenkinek, aki szerint ez egy hasznos elõrelépés. Fõleg annak tükrében, hogy az LTE elvileg 10ms-os látenciával fog már mûködni és a szélessávú neten már lazán lehet a jó minõségû VoIP alkalmazásokkal minõségi hívást csinálni, de nem baj!!! Hát valamivel az õ milliárdjaikat is életben kell tartani, tudjuk nem!? Társadalmi felelõsség vállalás! Nem hagyhatunk milliárdokat jutni a szakadék szélére, hogy aztán a pénzeszsákjaik demográfiai csökkenést mutassanak, ahelyett, hogy egymást fialnák...
A HD elnevezés a Blu-ray elterjedésével szép lassan átterjedt a nagyfelbontású hangra is, bár elsõre én is a képre gondoltam. Lehet itt gondolni a HDMV LPCM/DTS HD/Dolby TrueHD formátumokra.

Egyébként tényleg az várható, hogy a jövõben el fog terjedni a HD (mind képre és hangra értve!) mobil, amely rendelkezni fog mini-HDMI vagy vezetéknélküli kép- és hangátvitellel, ezt a kütyüt szépen le lehet tenni az asztalra, majd a kiválasztott mûsort (a hagyományos mûsorszórás átalakul ip-alapúvá) az otthoni tévére vagy vetítõre küldi, így már lesz létjogosultsága a HD-kép lejátszási képességnek.

Az EU éppen azért kapcsoltatja le 2012. január 1-ig a földi analóg tévé frekvenciákat, hogy (újra) eladja azokat (most már) a negyedik generációs mobil szolgáltatásokhoz és így mintegy teret adjon a DVB-H-hoz hasonló, azonban IP-alapú mobilba integrált tévé eszközöknek és ezáltal egy újabb nagy lépést tesznek a totális megfigyelés felé. (Tudni fogják miket/mikor/hol/stb. néztél, még azt is, hogy mikor mentél ki a WC-re. :-))
mrzed001
Kb itt látható, hogy mennyien nincsenek tisztában pl a HD jelentésével (High-Definition = nagy FELBONTÁSÚ ... azaz kép)

Hangra ugyebár nem szokás azt mondani, hogy kis vagy nagy felbontású, ott mintavételezési frekvencia van, sûrítési algoritmus, csatornák száma, precízió, bitráta ... felbontás nem.

HD-telefonhívások alatt én kapásból a HD VIDEÓ hívásra, HD képernyõ felbontásra asszociáltam, mint sokan mások is ...

Amúgy a nagy (??? nem nagy, eddig volt túl alacsonyan tartott mobilnál) frekis és nagy bitrátás hívás egyenlõre halott ötletnek tûnik ... talán mert több sávszél kellene neki (2-3x), mint a GPRS, itt meg az is akadozik, nincs országos 3G lefedettség.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Kb. itt látható, hogy mennyien olvassák el a cikket - pedig csak a képaláírásig elég lenne eljutni.

jaspercry
http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2009/01/ces09-3m-mm200_2.jpg

COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.

jaspercry
majd ha mini projector lesz benne ,ami este falra vetít,majd akkor lesz is értelme!(úgy 50cm képnél)különben nem látom sok értelmét ,mert van egy fizikális határ aminél közelebrõl már szerintem túl kényelmetlen a nézelõdés,20-25cmnél közelebre gondolok......

COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.

Darth Sith
7.2 es DTS telefonálás? 😊

Nem a lényeg, hanem a fontos!

HD minõségû _hangról_ van szó ...
mrzed001
Abszolúte semmi értelme ilyen kis kijelzõbõl 480p-nél jobb felbontásút csinálni.
Honnan kellene nézni, hogy látható legyen a különbség: 5 centirõl?

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

AgentKis
Azért vicces lesz a 3 colos átlójú HD kijelzõ. Vicceségén kívül más értelme nem is nagyon lesz... <#wilting>

Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...

Kíváncsian várom a HD telefonokat 😊 Remélem pár éven belül már a földi halandók számára is elérhetõvé válik.