Bekeményít a Ubisoft védelmi rendszere

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én is abban látom az egyik hibát, hogy a demo-k teljesen kihaltak az iparból. Régen egy új játék elõtt kipróbálhattam a demo-t és el tudtam dönteni, hogy kell-e eredetiben, vagy sem. Manapság ezért is warezolnak sokan, köztük én is, hogy kipróbálják az adott játékot.
Az utolsó elõrendelt eredeti játékaim a Spore és a Heroes 5 volt, mindkettõvel szoptam, szarok lettek és kifizettem egy halom lóvét azért hogy két hét után a sarokban porosodjanak azóta is. Ami azóta van eredetim, azokat mind warezoltam már és ha tetszett hát megvettem eredetiben, ergo nem érte kár a céget.
Mondjuk az is igaz, hogy mostanában már nem is warezolok, mert nincs mit. Van egy halom fosadék folytatás, amit már kipróbálni sincs kedve az embernek, mert tudja, hogy 3 nap után uninstall. Nincs ötlet a játékokban, és akkor még szivatják is a rendes vásárlókat.
Jaj hagyjad már ezt a hülyeséget. Nem a kalózkodás öli meg a PC-s fejlesztést, hanem a konzolpiac.

Az csak egy ezeréves sablonszöveg, hogy a warez miatt nem fogy a játék. Fenét, azért nem fogy mert aki tényleg sokat játszik az konzolt vesz, aki meg nem igazán az marad a pécénél, de az nem fog évi 100.000 forintot elkölteni játékokra pont amiatt mert annyit sem ér neki az egész, hogy emiatt konzolt vegyen.
Ez sem fogja sokáig kihúzni, ugyanis a hiányzó részeknek valahogy a számítógépre kell kerülnie, és ha már ott van akkor meg is lehet találni. Lassan már az lesz, hogy az egész játék szerveren lesz 😄 aztán majd többet költenek a szerverparkra meg a védelemre, mint amennyit buknak a kalózkodással.
Mindig a pc-sek a rosszak?és az hogy flashelt x-box360 az mit jelent?
Ha van kalóz verzió, a játékosok 5%-a megveszi, 95%-a letölti és nem veszi meg.

Ha nincs kalóz verzió, akkor a a játékosok 20-80%-a veszi meg, a többi meg nem játszik vele.

Jól látható, hogy a fejlesztõnek 4-16-szoros bevétele van, ha nincsen kalóz verzió.

Amibõl sokkal jobb v. olcsóbb játékot tud fejleszteni...
Szerintem ebben nincs igazad és másban is így van ha van egy olyan film akkor elmegyek moziba és megnézem, ami gagyibb arra azt mondom letöltöm és itthon megnézem, ha nincs warez nem nézem meg ez ilyen egyszerû, a játékoknál is így van, ha sokba kerül a fejlesztés sokáig tart fog jövedelmezni is én pl a starcraft 2-õt elõrendeltem, le van töltve most a gépemre kb 20 új játék kb 2-3-al játszok, egyszerûen ki sem csomagolom mert annyira nem érdekelnek de lehet játszok majd egyszer valamelyikkel, de ha belegondolsz ugyanúgy azt a 2-3-mat fogom megvenni ami leköt, akkr a másik 20-at nem töltöm le ennyi.
Ha jó játékot csinálnak jó multi tartalommal veszik ha van védelem ha nincs

Az udvariasság annyit ér, mint matekban a nulla, de mindenhol értéket képvisel.

Ezt a védelmet nem lehet feltörni debuggal, csak úgy, ha meg tudják hackelni a szervert belülrõl v. kívülrõl.

Szurkolok a Ubisoftnak, mert a kalózkodás megöli a PC játékfejlesztést.

Ha minden játékot sikerülne teljesen levédeni, akkor sokkal jobb játékokat lehetne fejleszteni és olcsóbbak lennének a játékok...

Aki meg nem tudja/akarja megvenni, játszon a demóval...
Talán jó játékot kellene kiadni, amitõl leégne a pofámról a bõr, ha nem venném meg. Mióta a demók kimentek a divatból, nem igazán lehet tesztelni egy játékot, gameplay videóra meg nem lehet alapozni, ugyanolyan átb...szás, mint a mozi elõzetes. Rá kellene végre ébredni, hogy DRM-el az ingyen töltögetõk csak kis hányadát lehet fizetõs vásárlóvá tenni, a többi inkább nem tölti le/nem foglalkozik vele. És ha túl szemét a DRM, akkor még az is inkább cracket fog használni, aki megvette jogtisztán a gémet.
zola2000
Én az ac2t lewarezoltam x360ra, de a SCt,és az új POPot már nem fogom..

A

Az Ubinak egy védelem kéne úgy istenigazából, olyan védelem ami minket véd tõlük😊))
De mit véd? Azt még megértem ha egy Bioware rányom egy komoly védelmet a játékára, de az Ubisoft? Ezeket a gagyi játékokat akarja levédetni? (Szar folytatás az összes, se új ötlet, se új játékélmény)

Minek?! Ha fizetnek sem kéne😊

Már le se warezolom az AC2-t mert tudom hogy két perc után megunnám.
Na ezek tényleg teljesen megõrültek😊))
zola2000
Off: én konzolos vagyok, de én is hanyagolom az ubi játékait, de ennek semmi köze a másolásvédelemhez, egyszerûen az van, hogy a nehézség teljesen casual szint, az AC2 semmi kihívást nem nyújtott, és elvileg az SC is ilyen, elvileg az új pop is ilyen lesz, márpedig ha könnyen végigszaladok egy játékon az nekem nem jó. Akkor tennének bele egy hard módot, úgy már érdekelne, de így...

A

Az a lényeg, hogy nem kényszerítenek ilyesmire 😛

Ez bizony így van, az eddigiekkel ellentétben az új SC-t meg sem vettem. Épp a másolásvédelem miatt (no meg mert nem SC, de ebbe ne menjünk bele).
Egész egyszerûen nem veszek Ubisoft játékot.
Settlers 7-et sem, pedig a sorozat négy darabját megvettem.
Ha direkt engem szívat a másolásvédelem, akkor nem, nem fogom megtisztelni a munkájukat. Inkább nem játszok vele, van más elfoglaltság is.
Az teszi tönkre a PC-s játékpiacot, hogy nem veszitek meg a játékokat! Nem feltétlen Ti, csak a jó 90%.
Jómagam is játszom a POP:WW al marhára teszik meg is venném, csak nem, 23 évesen inkább nem játszanék, így is megunok már mindent 3 nap alatt. Inkább sör+póker haverokkal.
Mentségemre legyen mondva, kis hülye gyerekként rengeteg játékom volt meg eredetiben. (Köztük a PoP 3D is 😄)

zola2000
Az onliven is meg kell venni a játékokat, csak van neki havidíja.

A

Dante73
Ez a gondolkodás vágta/vágja tönkre a PC-s játékipart, nem más. Megértem, mi több, jogosnak tartom, hogy valaki védje a saját szellemi termékét, de nem így. Állandó internet kapcsolat? gratulálok azok szellemi képességeihez, akik szerint ez elfogadható. Igen, többnyire nincs vele gond, kivéve, amikor mégis. Elfelejtem befizetni a számlát, ne adj isten, nincs pénzem, hogy kifizessem, és így azzal sem játszhatok, amit kifizettem? Elköltözök, lehet 1-2 hónap is mire bekötik a netet az új helyre. megint csak nem tudok azzal játszani, ami az ENYÉM. Millió hibalehetõség van.
Elõbb tessék NORMÁLIS játékot csinálni, aztán lehet a védelemmel szarozni. Ja, hogy akkor már nem is kell? Mert az AC2-t a történet elviszi a hátán, de ez a SCC egy konzolborzalom. Mert érdekes, hogy egy Dragon Age-nél, vagy Mass Effect 2-nél, valahogy nem hallom a kiadói warez-rinyát... Pedig azokat is tuti warezolják. Csak olyan a játék, hogy veszik is.....

http://www.freetvmaci.info/

A nyílt/tört multiplayer játékszerverek nem pontosan ugyanígy mûködnek?

lac111, van ilyen próbálkozás US-ben, egy a gond: iiiszonyat alacsony pingre van szükség. Viszont a terv az, hogy a játékokat nem eladják, hanem havi elõfizetési díja van, amiért bármivel játszhatsz a kínálatból. Egyelõre béta fázisban van, OnLive néven fut.
zola2000
"Softert meg fizessen mas, eloszor a cegek es azutan a home user, es nem forditva."

És melyik cégnek van szüksége ubisoftos játékra? ^_^

A

Rage47
érdekes, én nem rohantam sehova krekkért, és nem is hallottam ilyenrõl.
Hát kb ez lesz.
Én kb 5 éve "feltaláltam" ezt a védelmet, de kb fél óra gondolkodás után elvetettem, az általad leírt indokok miatt. Az egész akkor ér valamit, ha olyan "részét" teszik a játéknak szerverre, amit kb lehetetlen normálisan reprodukálni. Ilyet meg csak az MMO-k tudnak jelenleg - a játék teljes logikája szerver oldalon van. Azt is lehet valamilyen szinten reprodukálni, de ugyanabba a "világba" már nem tudsz bekerülni, ahol a fizetõ játékosok játszanak, illetve ugyanazt a hardware-t, meg szoftver optimalizációt nem nagyon tudják biztosítani a crackerek. Szóval sose lesz olyan mint az eredeti, még megközelítõleg sem.
Sir Quno Jedi
Jaja, bármit is tesznek, az feltörhetõ.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

A fizikailag hibás szektor védelmet már kb 10 éve alkalmazták, és fel is törték jó gyorsan. Egyébként ha kilyukasztod a korongot, akkor nem lesz kiegyensúlyozott, ami jó esetben csak durva zajhoz vezet a használat során, rossz esetben meg a meghajtódban törik szét.
Atkamon
Nem értem, hogy lehet egy ilyenbõl hírt csinálni... Ennyi erõvel felmegyek egy fórumra, azt mondom, hogy a Ubisoftnál dolgozom, és le fogjuk szedni a DRM-et az eddig megjelent játékokról...
Akkor rólam is írnak majd az ezsgén?

Miért nem teszik a játékokat blu-ray lemezre? Azt aztán törhetik.

Multkor is megkoszontek a hackerek a kihivast, lehet hogy most is meg fogjak. Ha jobb programozo lennek , akkor en is elszorakoznek a toresekkel unalmas oraimban. Amint elobb is irtak, nam csak az Ubinal vannak profi emberek. ...es fogadni mernek hogy ott sem sokan, par core coder es egy rakas atlagos emberke. Softert meg fizessen mas, eloszor a cegek es azutan a home user, es nem forditva.
Tinman
Én lassan 1.5 hónapja nem tudok játszani az eredeti játékommal... nem a DRM, hanem a kiadó balfaxsága miatt.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

"Az új rendszerben a megvásárolt korongon nem a teljes játék lesz megtalálható, hiszen egy apró, de a futtatáshoz elengedhetetlen része a programnak a Ubisoft szerverein fut majd."

És? Ha nem létfontosságú, addig debugolják amíg el nem jutnak addig a részig, onnantól meg tudják, mit kell átugratni. Ha létfontosságú, tört exe beépített virtuális szerverrel. Ennyit az új rendszerrõl. Egyszerûen nem képesek felfogni, hogy profi kezekben egy védelem sem nyerhet egy kis SoftIce gondoskodás ellen.
lac111
Jobb lenne akkor már, ha Stream-elnék a játékokat. Kell hozzá netkapcsolat, de akkor cserébe mind1, milyen géped van, a számításokat szerver oldalon végzik.. <#wave>

\"Believing in fate, doesn\'t mean you have to surrender to it!\"

peterx: ilyen védelem volt már még a floppy-s is idõkben, késõbb cd-nél is. aztán megkeresték ezeket a szubrutinokat és átugratták a crackerek..

vegyes érzelmeim vannak ezekkel a védelmekkel kapcsolatban, de végsõ soron a cuccukat védik vele..

Commodore Plus4 forever!

Skynet
Kerub legalább valéótlant ne állíts,2 DRM játékom van (AC2, SH5) egyikkel sem volt gondom sosem a DRM-el.😊

Narxis: Hja egy rakás szar konzolport az AC2 és a SCC is...😊
Szerintem úgy kéne megoldani h bizonyos lyukakat vagy formákat kivágnak a DVD felületérõl így fizkailag ha nem érzékeli a játék h most egy lyuk jön az olvasáskor akkor nem fut. bár lehet hülye ötlet... Viszont ha mûködne ember legyen a talpán aki kitudja 100%-os pontossággal vágni a másolt DVD-rõl a a lyukakat pont úgy és ott ahol annak lennie kell fizikailag
ilyen az összes mmo... szerintem ez egy fasza dolog, bár alig 2-3 órát használtam, még nem volt gondom vele
Narxis
Így van, én mint PC játékos kérem õket, hogy húzzanak a f.szba. Nem kell az idióta DRM-el ellátott konzolportjuk.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Addig keménykedik az Ubisoft amíg nem lesz egyetlen vevõje sem...
Hülye lennék olyan játékot venni amihez folyamatos internet kapcsolat kell!!!

Az élet értelme tautologikusan következik a hidraulika olaj elvezető stücni horony haránt honolásának a pszuedó kinetikus multi fázisú projekciójából a komplex számok testjére.

Kerub
Az új rendszer is olyan f@szán müködik, hogy a legjobban az eredeti játékot birtoklók lélegeztek fel mikor végre feltörték Skidrowék. Rohantak is letorrentelni, hogy végre zökkenõ mentesen játszhassanak.

Még is ezt hogy godnolták? Ha tényleg ekkora gond akkor ne fejlesszenek PC-re (nem vagyok konzolos, de ez már sok) <#szomoru2>

Szerintem.

NEOreg3
elõre félek...<#wow3>

kedves ubisoft, tudok egy sokkal jobb módot a PC-sek szívatására: ne adj ki egy játékot sem PC-re! ugye milyen egyszerû és könnyen kivitelezhetõ? ráadásul sokkal több erõforrás marad más konzolos játékok készítésére, amik több profitot termelnek még akkor is, ha a szupervédelmeteket soha nem tudnák feltörni, így a PC-sek rá lennének kényszerítve a vásárlásra

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Tisztán látszik hogy a Ubisoft egy olyan harcot akar megvívni amit nem tud megnyerní, pedig bekéne láttni hogy ez a rendszer nem hogy nem hogy gátolja meg a warezt, de még a becsületes felhasználókat is szivatja rendesen.
Kiváncsian várom a további fejleményeket.