10
-
vanclemmons #10 valahol mindkét félt megértem - a guglizó beteget, aki nem hisz az orvosnak, meg a siránkozó orvost is. de itthon szerintem kicsit rosszabb a helyzet mint németországban, amikor egy orvos kevesebbet keres szinte egy takarítónőnél, szinte röhejes. ilyen feltételek mellett aztán persze, hogy egyre többen adnak alább a megmentemavilágot ambícióikból, még ha így is léptek ki az orvosiról anno.
az is szörnyű, hogy ha nincs legalább 1 ismerősöd a közelben, akkor levegőnek néznek, és nem kérdezhetsz, akkor se, ha csak ártatlan kíváncsiságból tennéd, nem kötekedésből. itt a recepted, mehetsz... -
Amergin #9 Meg lett mondva: "akinek nem tetszik, el lehet menni". Az orvosok el is mentek. Meg az áplónők is. Akik itt maradtak azok "kalandvágyból" maradtak itt.
A rendszer megoldási javaslata: privatizáció!!! Hurrá! Aki tud az fizessen és esetleg meggyógyítják, aki nem az kezelje magát otthon, vagy dögöljön meg, a'la "szociális piacgazdaság"...
Hiába fizetitek a TB-t: az IMF soha nem fogja megengedni, hogy színvonalas ellátás legyen Pannónia Provinciában és ezen a tényen a mindenkori helytartók sem tudnak változtatni. -
torreadorz #8 A fő probléma hogy általában a doki nem mondja el hogy mi baja az embernek, mitől van, mi ez, és mit csinál a gyógyszer amit felir. -
macseke #7 szerintem az orvosok nem tudnak mindent, az emberek meg nem orvosok.. a megoldás rövid távon olyasmi lenne, hogy hogyha nem javul valakinek az állapota, akkor másodjára nem egy erősebb valamit ír fel az orvos, vagy egy más hatóanyagút, hanem AKKOR veszi a fáradtságot, körülnéz a neten és megfontolja a többi lehetőséget. Elsőre nyugodtan lehet javasolni a szokványos megoldásokat hasraütésre, így is túl nagy a sor a dokiknál.
hosszútávon pedig úgy képzelem, hogy a dokik is rájönnek, hogy azt a sok vastag könyvet betüről betüre fejbentartani úgy, hogy eszünkbe is jusson nem egyszerű, meg a cégek is rájönnek és készül egy program, amivel az orvos minden vizsgálatkor szorosan együttműködve a legpontosabb diagnózist állíthatja fel a legjobb kezeléssel, szinte időveszteség nélkül. Google Doc's.. :) -
amitriptilin #6 bár én nem az egészségügyben dolgozom, azért van véleményem erről:
azt hiszem ez minden szakmára igaz... talán a fő probléma az, hogy vannak emberek, így az orvosok és gyógyszerészek között is, akik Istennek képzelik magukat, ahelyett, hogy egyszerűen bevallanák a betegnek, hogy nem tudom mi a probléma, várjon 1 órát, utánnanézek (mellesleg vannak egészségügyi rendszerek, ahol ezt az egy órát is finanszírozzák, tehát érdeke a kezelő-orvosnak illetve a gyógyszerésznek, hogy a betegre (arra az 1 betegre) fordítsa azt az egy órát...
De ugyanez elmondható minden szakmára, csak egyik sem vált ki akkora erkölcsi vitát, mint az orvosi hivatás... de kérdem én: miért nem tudja a burkoló jól lerakni a lapokat én meg egy óra gyakorlás után igen, miért nem tudja a rendszergizda megoldani a problémát, én meg igen; miért nem tudja a hülye megkapálni az erdőt, én meg igen?
és még ezt lehetne sorolni, biztos mindenki talál olyan szakembert a saját múltjában, akivel nincs megelégedve...
A magyar egészségügyi viszonyok olyanok, amilyenek: ennek oka egészen egyszerű: morális okokból ez a szakma nem teheti meg, hogy igazi sztrájkot fojtasson, mint a vasutasok pl. ki tudnák csikarni a nagyobb lét a kórházakra, a betegekre, magukra, de közben naponta 1000ek belehalnának a sztrájkba.
Szóval az én véleményem az, hogy mindenki elvégezheti még az orvosit is... -
#5 Van egy ismerősöm, akinek a doki mindenféle krémeket, pl. aloeverásat, meg gyakori átkötést javasolt a lábára. A lábán meg egyre terjedtek a ronda gennyes sebek.... Egy év sem kellett, már a bokájától a combjáig terjedt mindkét lábán a gennyes sebtömeg...
Egyszer meglátogattuk, és elszörnyedve láttuk, milyen büdös gennyes az egész lába....
Idehaza utánanéztem a Google-n, kikutattam, hogy szerencsétlennek "Methicillin resistant Staphylococcus aureus" fertőzése van, amire az amerikai orvosok sima hipós lemosogatást ajánlanak. Ennek már 6 hónapja, és ezzel a módszerrel a lába tökéletesen begyógyult....
Ezek után írkálhat nekem akármit a kutató orvos a "hülye googleképzett betegekről", inkább ismerje be, hogy ők sem a római pápa csalhatatlanságával bírnak.....
Nem minden falusi orvos áll a helyzete magaslatán, de még a nagyobb városokban is akad orvos, amelyik a minimálisan elvárható információkkal sem rendelkezik, csak az orvoslátogatók által ajánlgatott gyógyszereket írogatja fel.... -
#4 Ezt Ház óta tudjuk :) -
Oláh Herkules #3 a magyar egészségügy egy nulla. A kevésbé szokványos betegségeket meg sem találják, neten kell magadnak rájönni... -
Szefmester #2 Az én orvosom első blikkre a mononukleózist is laza torokgyulladásnak nézte az elején.. sőt még az ügyeleten is.. a félelmetes pedig az volt hogy az ügyeletes altatott egy későbbi műtétemen... :S
Persze nálam sem a net a hitelesebb, de azért utánanézek hogy amiket tapasztalok azok mások is lehetnek e mint a doki szerint.. (persze a fentiek miatt alakult ez ki nálam) -
metaljesus #1 pedig az orvosok sem tudnak mindent.
volt egy bajom, amire doki felírt krémet. nem használt, felírt egy erősebbet, az sem használt. kb 1 órányi guglizás után megtaláltam, hogy mi van, és hogy ez már csak műtéti eljárással hozható helyre.
ennek ellenére kizártnak tartom hogy valaha is a netet helyezzem előbbre az orvosoknál.