11
  • qwertly
    #11
    Van egy pár,magyar regizzös oldal ahol fent vannak ezek a jó kis szovjet filmek,magyarul vagy magyar felíratol.Akik meg fikázzák a szovjeteket katonákat,olvasson utána ki is támadott elsőnek.Ők csak vissza támadtak,pont a magyarokkal nem akartak háborúzni vissza is adták a 48-ban zsákmányolt zászlókat.De a magyarok nyalni akartak a németeknek, így mi támadtuk meg őket.Ők meg elsöpörtek minket.Plusz még a románok rég átálltak mi meg birka módon kitartottunk a németek oldalán így minket nem felszabadítottak,hanem elfoglaltak.
  • SZU
    #10
    Értem, nos ebben az irányban nem fejtegetnék, mert nincs hozzá elég széles látóköröm/információm.

    Egyébként visszatérve a youtubes szovjetfilm megosztásra. Valaki tudja, hol lehetne őket angol/magyar felirattal megtekinteni? Torrenteken sem találtam meg őket. Egyik-másik egész érdekes produktum.

    Konkrétan ezek is érdekelnének (ezek nem orosz remekek)!
    http://www.youtube.com/watch?v=AzW8hEmcrgY
    http://www.youtube.com/watch?v=g9IEQYlpFlQ
  • Tetsuo
    #9
    Milyen vita ill vizsgalodas lehet ugy, hogy tagadni tilos barmit is.. :S

    Na akkor egyetertunk. A nacikrol azt allitottam, hogy a nemzsidokkal csupan enyhebben bantak mint az oroszok, akik nagyon primitivek voltak..
    A haboru minden oldala rossz, a nepirtas (ill ahhoz hasonlatos esemenyek) az emberiseg aljassaga. De sajnos a sajtoban es hivatalos forumokon a kettos merce nyilvanvalo a zsidonep irtasa es mas nepek irtasa eseten..
    A holokauszt ota sok mas nepet irtottak amirol hajlamosak nem tajekoztatni ill elfelejteni azt, sot a komcsi aldozatokrol beszelni sem illdomos..
    En ezt manipulativnak es undoritonak tartom es ilyenkor elgondolkozok hogy vajon mi lehet a hatterben..
  • SZU
    #8
    A törvény csak az uszítást és ha jól tudom holokauszt tagadást bünteti. Ha nem ezek irányában véleményezel akkor írhatod ide is, meg nekem privibe is! =)

    De nem mondtam azt, hogy nem voltak disznók a bevonuló "hős felszabadítóink", csak megfigyeltem hogy a németeket kevesen tartják rossznak a nagyobb rossz fényében.

    Biztos, ha győztek volna a nácik, akkor a magyarok többsége rabszolgaként dolgozna valahol a kénköves bányákban, vagy az Urál környékén. Mert a fajelmélet szerint mi is csak a szlávok felett voltunk valahol, a franciák alatt... Ezt nagyon sokan elfelejtik, mert hát szövetségesek voltunk meg így meg úgy.
  • Tetsuo
    #7
    Persze, ez igy van, nezopont kerdese.. Mo-rol nezve az oroszok levertek minket, nem felszabaditottak..
    A zsidokerdesbe most nem akarok belemenni, kulonben is, a torveny bunteti, ha vki belemelyed a temaba.
  • SZU
    #6
    A szövetségesek alatt a németek szövetségeseire gondoltam persze, nem az amcsikra! =)
  • SZU
    #5
    Naja, és ezen meg vagytok lepődve?

    Kíváncsi lennék mit szóltatok volna a német pusztításhoz az oroszoknál. Természetes volt, hogy égtek a vágytól hogy szétverjék a németek és szövetségesek házait, fosztogassanak és bosszút álljanak.

    A német meg azért nem okozott szerintetek nagy kárt, mert nem voltak a nagyszüleitek az első sorban kiemeltek között a marhavagonokban...
  • kadar1
    #4
    Régi öregeket kérdezzetek , meg akik megélték. Ők nem dicső ruszkiknak , hanem fosztogató hiénáknak nevezik őket. Jöttek mint a sáskás és mindent vittek amihez hozzáértek.
  • zola2000
    #3
    Tudom, nagyanyám szokta mesélni, hogy addig volt jó, amíg csak a németek voltak itt.
  • Tetsuo
    #2
    A Dunantulon pl. a szovjet gyalogos csapatok bevonulasa nagyobb kart okozott, mint a nemet.
    Amerre jartak a ruszkik, eroszakoltak, loptak, fosztogattak, a falvakban a disznoolakon elcsodalkoztak, hogy kulon hazuk van! Koszosabbak es joval muveletlenebbek voltak a nemeteknel.
    Az oreg tulelok ill gyermekeik teljesen mashogy mondjak a tortenetet, mint ahogy a "hivatalos" konyvekben van.. vigyazz, hogy mit olvasol!
  • zola2000
    #1
    Uff, hát ahova a szovjetek értek előbb, azok számára ez minden volt csak nem győzelem, nem is tudom hogy a nácik vagy a komcsik, voltak e rosszabbak (bár az amcsik se voltak "szentek" ugyebár), bár az érdekes hogy 75 éve nem is volt komolyabb hábrú a világban, azelőtt meg kb folyamatosan...