9
  • dchard
    #9
    Örülök neki, hogy valaki a fejükre borítja a bilit.

    Ugyan a Sony nem veri nagy dobra, de emlékezzünk csak vissza a PS3 (gyászos) indulására? Igen igen, amikor többek között azért volt szar a kihozatal, mert kevés és drága volt a kék lézerdióda a PS3 BD meghajtójába. Mivel sokan hamar rájöttek, hogy mekkora számítási kapacitás vana PS3-ban, a Sony százassával (egyeseks szerint ezressével) adott el PS3 konzolokat optikai meghajtó és burkolat nélkül kimondottan gridben való üzemeltetésre, ennek pedig alapkövetelménye, hogy linuxot tudjon futtatni a gép, amit most szépen elvágtak. Persze igaz, hogy aki ilyen célból vette a gépet, az tojik nagy ívben erre a frissítésre, de mi van, ha majd valamikor olyan hibákat javítanak egy soronkövetkezőben ami stabilitási hibát vagy bármi más fontos dolgot javít?

    Amúgy is: simán tarthat az ember egy PS3-mat játékra, és videó kódolásra vagy bármilyen hardware igényes dologra. A kellemes és hasznosból a hasznos funkciót el is vették a felhasználóktól...

    Dchard
  • FefeeX
    #8
    Remélem megítél neki valami 100ezer dolláros díjat, amit precedensértékűen végigperelhet majd az összes többi felhasználó is, aztán legközelebb meggondolják, hogy miket csinálnak.
  • FefeeX
    #7
    "de max egy ps3 árában kompenzálnék."
    az hol büntetés egy ilyen cégnek, ha 10 fillért be kell fizetnie? Alapból, ha ilyen aljas húzásokat csinál, meg kellene szorongatni a mogyoróit a felhasználóktól függetlenül is.
    Ki tudja, két patch múlva már a BD filmeket sem fogja játszani az új patch miatt...
  • rudymester
    #6
    Az a vicces, hogy az új gépekbe már nem is volt ez az opció, csak a régi "kövér" ps3-nál volt lehetőség a Linuxozásra. Ha már valamilyen eszköz tud valamit, nem is értem, minek kell azt "downgradelni".

    A felháborodást megértem, de max egy ps3 árában kompenzálnék. 5 milkát mire fel kér emberünk? Ebből élt meg, vagy mi?
  • psishock
    #5
    lol micsoda analógia. :D A te példád egy adott random 3. személy termékének felel meg, aminek köze nincs a tv-nek, nem is azzal lett reklámozva, sehol nem volt szó róla és köze nincs a tv gyártójának hozzá. Mintha egy játék patch-elése után kivettek volna valamit belőle, de ekkor megint csak a játékot forgalmazó 3. személyt perelhetik, hogy az adott produktumot csonkították meg. (nem mellékesen nagyon is jogosan, te nem ezért fizettél. Nem is csinálnak ilyen trükköket a játékkészítők természetesen.)

    Helyesebb példának inkább képzeld azt, hogy a full hd-tv ből mondjuk kiveszik a színt mert úgy szottyan nekik és ha nem frissítesz, nem nézheted tovább a friss programokat, max ellehetsz a felvett régiekkel.

    A lényeg azon van, hogy te fizettél egy adott összeget a pontosan leírt hardware és software háttérért, és ha egyik napról a másikra eldöntik hogy csípőből letiltják fél ficsőrlistát, ekkor nagyon is szép okod lehet hogy brutálisan átverve érezd magad. Nyilván nem 10 emberke kalkulálta be, hogy egy PS3 megvételével esetleg netezni és egyéb ilyen hétköznapi teendőket is tud csinálni, és mondjuk teljesen kiválthat egy gyengébb full PC vásárlást. Ezzel a mozdulattal a Sony egy az egyben átvágta őket, és a többi júzert is, aki a PS3 linux opciót bármi egyébre szerette volna használni.
  • Magnificat
    #4
    nem, ez olyan lenne, mintha reklámoznának neked egy jó nagy csomagterű 4 ajtós kocsit, jó lenne a családnak, így megveszed, és egy kötelező rutinjavítás során (amit kötelező megtenned, hogy járni tudj vele), leheggesztenék a csomagtartót, hogy ne tudj bele pakolni. Utána is használhatod, csak kevesebbet tud, és sokaknak fontos tulajdonságát veszti el ezzel, ráadásul ezzel (is) reklámozták. Szóval szerintem helyes, hogy perelnek.
  • jocco
    #3
    Jó ennyi erövel pereljük be a RTL KLubbot mert levette a Móónikasóóót pedig biztos több százezren csak azért vettek full hd tv mert azt akarták rajta nézni, s most át lettek verve :D
    Kivette és kész, amugy sem kötelezö letölteni a frissitést, ha valakinek az olyan fonots, bár ekkor az online tartalmakról, frissitésröl le kell mondani de hát ez van...
  • exxit92
    #2
    igaz igaz, de én azt az 5.000.000 $ -t kicsit sokallom...
  • pixx
    #1
    Bizony nem helyes, hogy egy funkciót reklámozók, és bele rakom a termékbe utána meg elveszem, mert az úgy jó.