464
  • Justil
    #464
  • narumon
    #463
    "tedd azt, legalább segítesz a túlnépesedés elleni küzdelemben..."

    Sajnálom de mivel nem fogok androidon nem működő flashel szórakozni így ez elmarad. Rontom még itt egy kicsit a levegőt, emelem a föld átlag iq szintjét, bár a Justil félékkel szemben sok esély nincs...
  • Justil
    #462
  • Justil
    #461
    tedd azt, legalább segítesz a túlnépesedés elleni küzdelemben...
  • G_ArchAngel #460
    Van, egyszer mar hianyzott a ket ev alatt, szoval a kovetkezo telefonom Android lesz:)))

    ugyis irigy vagyok a csodalatos TouchScreen-re, a bivaly harverre es a nagyon igenyes tartalmu Android Marketre
  • narumon
    #459
    Így van! De most komolyan; neked hiányzott már valaha a flash az iphoneból? (illetve nem is tudom neked az van-e)
  • G_ArchAngel #458
    ket halmaz van:
    - van akinek az kell, hogy mondhassa, hogy az O telefonjan van, lenyegtelen, hogy hasznalhatatlan, de legyen
    - a masik halmaz pedig pedig a rendes mukodes mellett tette le a voksat es inkabb enged az igenyeibol
  • narumon
    #457
    Igen ezen a videon is az látszik milyen jól megy a flash androidon:

    http://www.youtube.com/watch?v=r9whFavOb2U

    Hát én előbb kötném fel magam köszönöm.
  • Justil
    #456
    már megint a szokásos magasröptű eszmefuttatás, de ezt már megszokhattuk tőletek.

    senki nem mondta, hogy nem kérnek többet a flashből, pusztán arról van szó, hogy a videó lejátszásban a flash szerepét átveszi a html5, ami mellesleg helyénvaló, mert a flash nem erre lett kitalálva.

    valszeg a google azért integrálja a flash playert a chrome-ba, mert nem kér a flashből, mi? a mozzila és az opera is lehúzhatná a rolót, de rögvest, ha holnaptól nem támogatnák a flasht, persze ez meg sem fordul a fejükben, úgyhogy gond egy szál se.
    a microsoft kifejlesztette a saját kis alternativáját, és nem hiszem, hogy ki akarnák dobni a kukába, pedig fogyasztásban és teljesítményben nem hinném, hogy nagyon ráverne a flashre, sőt.

    végül az apple, pontosabban meló pityu, aki kitiltotta a flash-t a telóról és tabletről, de érdekes a desktop és notesz gépekről eszében sincs kitiltani.

    androidon pedig vígan elfut a flash, és lesz még itt 1 pár lefutni való kör.


    kedves Ulkesh, ismét bizonyítottad durva szövegértésbeli hiányosságaidat, és hozzá nem értésedet szintúgy. köszönjük, hogy újra, és újra igazat adsz nekünk azt illetően, hogy nem túl magas értelmi képességeidet szóvá tesszük.

  • Ulkesh
    #455
    Sakk-Matt.

    A flash ellen felsorakozott az Apple, Microsoft, Google, Opera. A Mozzila még nem nyilatkozott, de ha ők is a HTML5 mellett törnek pálcát, akkor gyakorlatilag a teljes iparág bejelentette, hogy köszi Adobe, de nem kérünk többé a flash-ből.
  • G_ArchAngel #454
    Az Opera is a Flash-t ellenzok melle allt:

    “At Opera we say that the future of the web is open web standards and Flash is not an open web standards technology,” said Opera's product analyst Phillip Grønvold. He indicates Opera will continue to support Flash, which does have its purposes for “dynamic content”.

    However, for video, “Flash as a video container makes very little sense for CPU, WiFi battery usage etcetera – you can cook an egg on [devices] once you start running Flash on them and there's a reason for that." These reasons include Flash requiring video decoding in software, rather than hardware, on devices, as it isn't a standards-based component that can be built into devices.
  • seczki
    #453
    http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=seczki

    Nézd meg ha regisztrált vagy!!!Érdemes!!!
  • sathinel
    #452
    a hardware ugyanaz volt a mac-en mint a win-en? Mert max úgy hiszem el az ilyet ha pl ugyanaz a hardware és csak OS-t cserélsz.

    A gond hogy szerintem jobb minőségű alkatrészeket választassz ki egy pc-ből a MAC árán. Tehát kicsit szerintem ez sántít. CES 2010-en is win alatt mutogatták a Maya szakemberek a programot. És egy igen brutál kis pc volt alárakva.

    A legtöbb fórumon ahol ilyen progikról van szó meg sem említik a MAC-et.

    Open GL egész jól megy win-en is de ha igazán nagy teljesítményt akarsz akár több gépet összekötni a feladatra linux-ot fogsz választani.

    http://www.tomshardware.com/reviews/quadro-fx-4800,2258-5.html
    Igen jól használja a kártyák teljesítményét a maya.

    És nézzük meg mit ajánlanak munkára. :http://www.spec.org/gwpg/apc.data/specapc_maya2009_summary.html
  • Justil
    #451
    nem tudom, talán mert ironikusan hasonló ahhoz, ahogy az elvakult apple fanboyok kisarkítanak mindent?!
  • Justil
    #450
    óh, mostmár csodálatra méltó is vagyok. szuper.
  • G_ArchAngel #449
    Elnezve a korabbi kommentjeit, normalis indokot szerintem ne varj tole...

    Csodalom, hogy az SG.hu-ig eljutott:)
  • Ulkesh
    #448
    Vajon miért kell mindent ennyire kisarkítani???
  • Justil
    #447
    XD

    odaengedted az osx elé és szegény rájött, hogy az egész addigi élete fabatkát sem ér...ez jó, tetszik :)
  • Ulkesh
    #446
    Én nem győztem meg semmiről, csak odaengedtem a gépemhez 2-3 órára.
    (Azóta bőszen próbálja az AMD-s gépére felhegeszteni az OSX-et, de egyelőre nem túl nagy sikerrel :D)
  • Justil
    #445
    a pc fikázó mac huszár meggyőzte a macfikázó pc huszárt hogy legyen inkább ő is pc fikázó machuszár.

    fú, egészen belebonyolódtam mire leírtam XD
  • Ulkesh
    #444
    "Ez lehet hogy annyira nem szembetűnő pl ps-nél de egy Maya vagy más progiban renderelni, és akár többször átfuttatni változtatásokkal nem kevés idő."

    Haver dolgozgat Maya-val és az ő kedvéért teszteltünk pár rendert a gépemen OSX és Win 7 alatt, ő is rendesen meg volt lepve, hogy ugyanaz a feladat 15-20%-al gyorsabb volt az OSX alatt futó Maya-n. És az egész munka sokkal folyamatosabb, gördülékenyebb volt. Igazából ő is hozzátok hasonló Mac fikázó PC huszár, de nagyon elcsendesedett a tesztek végére :D
  • sathinel
    #443
    Sokszor ha váltassz mivel a progik nem követik olyan gyorsan a változást csak azt veszed észre hogy gyorsabb a munkád. Nem lassul, hanem gyorsul. A többiek ha változtatnak akkor ők gyorsabbak. Ez lehet hogy annyira nem szembetűnő pl ps-nél de egy Maya vagy más progiban renderelni, és akár többször átfuttatni változtatásokkal nem kevés idő. Ha csak fél órát nyersz egy 3-4 órás renderelésnél akkor már szerintem megéri a fejlesztés. Csak nézd egy hónapban mennyivel jobban tejesítessz.
  • sathinel
    #442
    Hát igen ezért sem vágyok ezekre a lapokra. Ausztrália pl GPU-val tuningolt szuperszámítógépet hoz most létre, csak külön meg kell írni rá a progit.

    Kb ugyanazért amit leírtál használ hollywood is 40000 linux-os pc-t, munkaállomást renderelni. És gimp módosítással is dolgoznak.

    De ezek nagyon nagy cégek. Átlag embernek ezért nem értem hogy egy jól válogatott pc miért nem lehet ugyanolyan vagy akár még jobb is. Hisz itt csak a te fantáziád és igényeid szabnak határt meg a meglévő hardware a piacon.

    Egyébként nemsokárra ezek ki lesznek aknázva. Ha a procikba épített GPU megjelenik, és elterjed tuti kihasználják a videókari teljesítményét is mint amit az ausztrálok már csinálnak maguknak. S GPU felépítése alkalmassá teszi őket már nem csak játékokra.

    A kifejezetten -Maya, és egyébb progikra szánt vidkarik is léteznek de igen azok játékra nem igen alkalmasak. De azokból is lehet többet egy gépbe pakolni csak nagyközönség számára kicsit lassan megy a programozás még rá. Talán a linux ezek miatt fog még jobban megerősödni?
  • G_ArchAngel #441
    Nagyon keves olyan munka van, ami csucskategorias videokartyat igenyel.
    CAD-ezni olyan specialis quadro-s kartyat hasznalnak, ami jatekra alkalmatlan, de CAD-ek kozul sem tudja mindegyik kihasznalni.
    Ugyanez van 4 vagy 8 maggal is - jelentektelen azon szoftverek szama, amelyek rendesen tudjak ezeket a CPU-kat hasznalni. A tesztek igen, de attol meg a munka nem lesz gyorsabb.

    Az akkor lesz gyorsabb, ha a szoftvergyartok is vegre rendesen kihasznaljak az operaciosrendszerek altal nyujtott lehetoseget. Es itt van a kozos pont, mert akar Windows-t, akar OSX-et hasznalunk, nem a legutolso vagy az azelotti hardver lesz a gyenge lancszem, hanem az altalad hasznalt program.

    (jatekokrol nem tudok nyilatkozni, evek ota nem jatszottam, valoszinuleg a Starcraft2-t es Diablo3-at nem fogom kihagyni:))
  • Ulkesh
    #440
    "A legjobb ha szeretsz legózni akkor félévente, 1 évente eladod amit már megéri lecserélni"

    Azért szoktam át Mac-re mert meguntam a legózást.

    "Előnye hogy folyamatosan csúcskategóriád van amivel gyors a munka, és nem akkor váltassz mikor már szembetűnő hogy mások gyorsabban dolgoznak mint te."

    A jelenlegi gépem 3-4 évig nem fog olyan szinten elavulni, hogy a munkában ez bármi gondot okozzon. A mókuskerék amiben te is pörögsz a játékosok átka, aki 3-4 havonta cserélgetik a videókártyákat, mert az újabb idióta fps már szaggat a régin :D
    Én inkább konzollal játszom, munkaállomáson dolgozom, így mindkét eszköz sok évig ráfordítás nélkül működik probléma nélkül.

    Egyébként én is Gigabyte vasat használok egy GA-EX58-UD5 lap és egy GV-NX96T1GHP passzív hűtésű videókártya személyében (mivel gépen nem játszom a 9600-as GPU munkára tökéletesen elegendő).
  • sathinel
    #439
    Mint a másik is csak a nagyon elvakultak veszik meg többért mint amit ér.

    A legjobb ha szeretsz legózni akkor félévente, 1 évente eladod amit már megéri lecserélni, és az ár így nem esik túl sokat, majd megveheted a következő generációt. Én úgy vettem észre hogy sokszor olcsóbban jöttem így ki mintha 3-4 évente lecserélnék mindent. Mindíg van olyan aki olcsón meg akarja venni az alkatrészt. Néha az a legjobb ha köréépítessz egy gépet és akár több alkatrészt egyszerre cserélsz le.

    Előnye hogy folyamatosan csúcskategóriád van amivel gyors a munka, és nem akkor váltassz mikor már szembetűnő hogy mások gyorsabban dolgoznak mint te. Hátránya hogy ha nem szereted a hardware oldalakat nézegetni, benchmarkokat hasonlítgatni, fórumokat ilyen téren olvasgatni akkor valsz elég nehéz jó gépet kiválasztani. Thermaltake nekem jobban bejön mint a Zalman de az sem rossz. Szervereket mikor összeraktam Zalman hűtő került bele, és elég jól teljesítettek.

    Ha teljesítmény kell akár ilyen alaplapot is rendelhetsz:
    Gigabyte-GA-890FXA-UD7-AMD-890FX-S-AM3

    De akár többprocisat

    http://www.lambda-tek.com/componentshop/index.pl?origin=gbase4.9&prodID=B232527

    Aztán máris az egekben a teljesítmény amit szeretnél. De ezek nem Mac-gépek és mégis rendesen működnek.
  • Ulkesh
    #438
    "Tényleg bökd már ide az árát, hogy lássuk mennyivel olcsóbb egy házi pc, mint az, amit az Apple árul..."

    450 eFt volt a teljes konfig.
  • Ulkesh
    #437
    "csak kiváncsiságból. miért van pc-d és hackintoshod?"

    Azért mert új Mac Pro-ra nem volt pénzem, a 3,5 éves régi Mac Pro eladási árából meg ezt tudtam venni. (3,5 év múlva ennek az árából egy szelet csokit tudok majd venni, ennyi a különbsége a két platform értékének.)
  • narumon
    #436
    "oké, te meg akkor fogadd el, hogy van akinek 5000 HUF-ot ér az életed, és ennyi pénzért leszúrna este a sötét sikátorban. ne hőbörögj rajta, ne szidd őket, fogadd el hogy ők ilyenek és kész."

    Azért ez nagyon rossz példa remélem érzed....
  • G_ArchAngel #435
    A glossy-ert nem kell fizetni, a matte-ert kernek felarat.
    Notebook-ok kozul a HP-nek van egy nagy, 18 vagy 19-es szornyetege, annak eleg jo a kijelzoje. A matte MBP-je meg inkabb nem rossz.
    A lenyeg altalaban az utolso lepcso, mikor printre mennek a termekek, addig mindegy milyen a monitorod, de azert legalabb az AdobeRGB nagy szazalekat lefedje.

    Termeszetesen egy pro felhasznalo nem fog glossy iMac-kel csufoskodni, de nagyon kicsi a piacnak azon szegmense, ahol megengedheti maganak egy maganyos fotos vagy grafikus, hogy 2db LaCie-n dolgozzon. Eizo meg csak-csak, de ugye az nem a legjobb, csakhat neha meg NEC-re sincs penz pedig az mar a pro szegmens alja.
    Nemreg unatkoztunk es osszedobtunk volna egy rendes fotos es grafikus munkaallomast egy haverommal, persze csak 'elmeletben' - 30.000 GBP felett becsuktuk a Numbers-t, mert rajottunk, hogy almodozni is csorok vagyunk:)

    Tavolsag:
    30-as monitortol kell egy jo 80-100cm, ami hasznos, mivel rendesen tudod a kezedet feltamasztani a tablet hasznalata kozben.
    Nekem 1m melysegu asztal tavolabbi szelen van az iMac, maradt 60cm-em, ami epphogy nem kenyelmes mikor rajzolok az A/4-es Wacom-mal.
  • Darth Sith
    #434
    Alapvetően kalibrálás kérdése, meg minden nyomda eltér egy kicsit, ettől függetlenül nem véletlenül használnak alapvetően grafikusok/fotósok Eizo-t, mert azt bekalibrálva, olyan lesz mint ahogy kinyomtatják.
  • pixx
    #433
    Nem azt mondtam használ 13"-asat, de szerintem 22" 24" bőven elég, főleg, hogy utána, is már viszonylag egy távolságra kell ülnöd, hogy átlásd a monitort, próbáld meg kettővel.
    Én próbáltam kettővel, bőségesen elég...
    Amúgy pont 2 éve néztem az Almás fórumot, és a profi felhasználok panaszkodtak, hogy a Macbook Pro nem igazán színhű...
    Ezt nem tudom ők írták, akkor volt az, hogyha a fényes képernyős almát akarsz többet kell fizetni...
  • Justil
    #432
    bocs a floodért, de megjegyezném még, hogy van nekem több apple user ismerősöm is, akik totál normálisak. nem értek velük egyet sem, nyilvánvaló okokból, de ő nekik az kellett, megvették, használják, ámen.

    ami különbség, az az, hogy ők nem próbálnak engem meggyőzni arról, hogy az apple jobb mint a pc, hogy a pc-m dzsunka, és hogy alacsonyabbrendű/hülye/éretlen/tudatlan vagyok. pusztán nekik jobban bejön az apple, és kész. jobbára azt is elismerik, amit itt szajkózunk páran, hogy kevesebb pénzből erősebb gépet lehet építeni.

    ..onnantól kezdve, hogy valaki a realitás talaján mozog, engem nem zavar, ha apple-t vesz vagy használ, egészségére. a gond ott kezdődik, hogy pár agyament fanboy győzködni próbálja a többieket, hogy csakazapple, minden más szar, dzsunka :)
  • Justil
    #431
    bocsánat, kicsit pontatlan voltam. de végtére is azért irtam win topicot, mert a pc-ről úgy általában nincs hír, max win vagy ms, és ott ugyanúgy megy az oltogatás...
  • Justil
    #430
    oké, te meg akkor fogadd el, hogy van akinek 5000 HUF-ot ér az életed, és ennyi pénzért leszúrna este a sötét sikátorban. ne hőbörögj rajta, ne szidd őket, fogadd el hogy ők ilyenek és kész.
  • Justil
    #429
    ne félj, a win topicok is szét vannak fikázva. csak most épp jobs bácsira rájött az ötperc, ezért róla szólnak a hírek, vele van tele a sajtó :)

    a takarodj-ot azért írtam, mert saját maguknak olyan keményen mondtak ellent, hogy a vitának alapja nem maradt. ezt ugyanígy megmondtam volna egy akármilyen másik topicban...ha valaki beír, hogy márpedig én nem anyázok, aztán 20 posttal később anyázik, annak elgurult a gyógyszere.
  • narumon
    #428
    "h az a fél decibel megér egy 2x szorzót az árban? :)"

    Van akinek igen. Ennyit kell elfogadni és megoldódott a vita.
  • narumon
    #427
    Mi takarodjunk. Ide jöttök minden apple hírhez nekiállni fikázni az applet. MEgjegyzem a legtöbbed úgy fikáztok pl iphonet, hogy még a kezetekben sem volt soha. Engem nem látsz nokia fórumokat tele fikázni pedig az életben nem vennék olyan telefont.
  • narumon
    #426
    "Az lehet, csak épp azt kellene elfogadni, hogy a Ferrari alatt még bőven van sokféle kényelmes, gyors, praktikus autó."

    Node pont ezt próbáljuk nektek elmagyarázni, hogy akinek egy Ferrarira van szüksége az nem fog egy porschet venni mert olcsóbb.

    "Én nem Apple-klónt akarok előállítani, hanem a feladataimhoz keresek azt "

    Ezzel nincs semmi gond, de akkor miért kell minden apple hírt telefikázni amikor nyilvánvalóan nem ugyanazok az igényeink. Mindenkinek megvan a saját igénye, nekem ez telefonban iphone, asztali pcben dzsunka pc, játékra meg xbox.

    "Otthon, az LCD TV alá 75 rugóból összeraktam egy olyan gépet, mely kompletten kiszolgál mindenféle videóigényt, a ventillátora csak bekapcsoláskor pörög fel, és kénytelen voltam beállítani egy éjjel 1 órás ütemezett lelövést, mert"

    Ezzel megint csak azt bizonyitod, hogy mások az igényeink. Nekem egy Dune lejátszóm van, és teljesen hidegen hagy hogy pcből lehet, hogy olcsóbban össze lehetett volna állítani egyet.
  • G_ArchAngel #425
    Nem mindenki van allandoan gep elott, en is megyek vissza dolgozni lassan...