127
Egy topik, ahol nem sablonos beszólások, hanem komoly elemzések zajlanak!
-
#87 utána meg mindenki besörözve szotyival ugrál a kocsmákban a tv előtt, úgyhogy nem lesz itt idő érteni a focihoz :D -
#86 Ja de még azért van 1hét..:) addig nyugi van. -
#85 Jó reggelt!
Sajna vége a bajnokságoknak és látom itt is minden elcsendesedett. Pedig azt hiszem most pöröghetnénk igazán mert mindjárt itt a VB. -
#84 bár lehet, hogy ennek ellenére sikerült:D -
#83 direkt írtam, hogy nem akarok fifa gamernek tűnni -
#82 így van a pes az jobb :D -
karajjj #81 sok okos dolog van abban, amit leírtál, de könyörgöm, felejtsd már a FIFA játékot -.- -
#80 Mindez persze csak akkor problémás, hogyha senki nem hagyja el a klubot, amire viszont a sajtó szerint vajmi kevés esély van.
Silvestre vélhetően távozik, 2 évnyi luxus játék után, Gallas úgyszintén, csakúgy, mint a nagyérdemű Merida. Fabregas esete már kevésbé mókás, bár őszintén szólva nem gondolnám, hogy elhagyja az ágyúsokat.
A Barcának, bár ebbe igen nehéz belegondolni, nem látom, hogy hol lenne szüksége az ő szolgálataira, attól függetlenül, hogy kiváló játékos, és ráadásul rendkívül fiatal. A padra az Arsenal csapatkapitányát nem fogják megvenni, a kezdőben viszont nem látom, hogy hol akadna az ő számára hely.
Ráadásul, ha még el is hagyná a klubot Fabregas, szinte kötelező lenne egy világklasszis játékost igazolni a középpályára, hiszen egy vezéregyéniség kihullása a tengelyből többszörös csapás egy csapatnak.
Miindezt csak azért írtam le, mert az ő távozása sem szabadítana fel túl sok teret a csapaton belül. -
#79 Persze most abszolút FIFA gamer-esen vázoltam fel a helyzetet, hiszen nyilván nem kerülne három csatár a padra, és mindössze egy középpályás, aki szintén inkább támadóbb szellemű.
Hova kerülne tehát Diaby és Denilson? Oké, mondjuk Gibbs helyére bekerül Diaby, így legalább egy védekező középpályás van a padon. Igaz, hogy így összesen egy védő maradt a padon, de mondjuk Song tud védőt is játszani.
Akkor Denilson kimarad, vagy valamelyik csatár szorul ki? És melyik csatár szoruljon ki? Hiszen a nagyérdemű Vela sem fért már be a padra sem. És akkor még pl. Eboue-ről még szót sem ejtettünk, aki ráadásul a padig bezárólag alapembernek számít Wengernél.
És mindez persze azt a Wengertől amúgy nem oly gyakran látott ÁLLANDÓ lépést feltételezi, hogy a csapat 4-4-2ben kíván játszani.
-
#78 Nyilván kérdőjeleket vet föl, hogy ha egy Chamakh szintű profinak és rutinosnak mondható támadó érkezik egy klubhoz, akkor mi történik az olyan idézőjeles és szószerint értelmezendő nagyérdeműekkel, mint Bendtner, Walcott, Vela, vagy a sérülése óta lelkileg nem teljesen stabil Eduardo.
Ha Nasrit nem vesszük a támadók közé, hanem visszaszorítjuk a középpárája, akkor ott is nagy a tolongás.
Ebből tehát összesséhében lehet egy olyan csapat, amelyiknek eg igen erős kezdője, emellett pedig a világ egyik legerősebb cserepadja lesz, mondjuk egy Almunia-Sagna-Gallas-Vermaelen-Clichy-Arshavin-Song-Fabregas-Rosicky-RVP-Chamakh kezdővel, és egy Fabiansky/Mannone-Djourou-Gibbs-Nasri-Walcott-Bendtner-Eduardo paddal.
-
#77 Chamakh az Arsenalé!
Személy szerint nagyon örülök ennek az átigazolásnak, mert egyrészt FIFA-ban ontottam a fiúval a gólokat, másrészt pedig a PL gyakorlatilag kapott egy új Cristiano Ronaldo-t, csak picit suttyóbb borítóban:)
Sok tekintetben egyébként tényleg rá emlékeztet, nem csak a külseje miatt. Ő is az a típusú játékos, amilyen Ronaldo volt 2008-ban, hogy sokszor egy egész meccs alatt semmit sem mutat, de szinte mindig villan valami gyönyörűet, ami aztán győzelmeket ér.
Érzésem szerint tökéletes játékos Wengeréknek, mert az a fajta pléja, aki a helyzeteiből gólt, és nem csodagólt, vagy alázógólt akar rúgni, amit jelenleg a keretükből kevesen mondhatnak el. (persze akadnak, akik a gagyi góllal is beérnék, de az sem mindig jön össze, lásd: Bendtner)
CR-nél azért ő klasszikusabb középcsatár, valamivel magasabb és nehézkesebb, bár abban nem vagyok biztos, hogy erőteljesebb is. Nem olyan gyors és technikás, de véleményem szerint az Arsenalnak gyors és technikás játékosból éppen elég van.
Érdekes lesz, hogy hogyan oldják majd meg a játszatását, mert RVP-t elől érinthetetlennek gondolom, a jobb szélen nem hinném, hogy értelme lenne őt szerepeltetni, a bal oldalról pedig Arshavin - ha marad - nem fog kiszorulni.
Esetleg egy két csatáros játék keretein belül érvényesülhetne ő, egy
-----------Rosicky---------RVP-----Chamakh---------Arshavin-------------
tengelyen.
-
#76 Itt sorozatos FAIL-kák vannak..xD -
#75 Ők nem értenek a focihoz:
http://tv2.hu/bajnokokligaja/video/5-ev-utan-az-elso-bl-donto-angolok-nelkul
:D -
#74 Ez butaság. A döntő is egy meccs, ahol egykét extrém esetet leszámítva (MU-Chelsea büntipárbaj, Pool-Milan 3-3) nagyjából lehet sejteni, hogy mi fog történni, és, hogy ki lesz az esélyes. -
karajjj #73 ez nagyon szép és ésszerűen felépített elemzés, csak döntők esetében szart sem ér... :D -
#72 Inter győzelem 60k-val oszt' kész. -
#71 Nem mellesleg jah ,itt ki is merül nálam az esély latolgatás hogy BL-ről van szó és nem mellesleg a döntőről. -
#70 Én pont ezért tartom esélyesebbnek a Bayernt mert mindenki szerint Inter :D mondjuk fricceket digókat is rühellem , de hajrá Bayern. -
#69 az esélyeket hagyhatjuk főleg egy döntőben. a döntőig mindkét csapat megmutatta h az esélyeket a kukába lehet pottyantani a BL-ben, és erről a Barca és Man U szurkolói is tudnának mesélgetni.
a BL döntő véres, izom az izomnak feszülő küzdelem, ahol a 90. percig az összes statisztikát, esélyeket, latolgatásokat hagyja az ember, és csak is a pályára mered a szeme.
Persze én erősebb keretet, nagyobb intenzítást, jobb menedzseri vezetést, logikusabb támadási és védekezési stratégiát látok az Interben, de a nyulat akármelyik csapat előhúzhatja majd a kalapból. -
#68 BL döntő előtt…
Véget ért tehát egy újabb szezon, és a szenzációs VB előtt még egy szenzációs BL döntőt is láthatunk, ráadásul pont a Zöld Pardonban, ahová egyéb körülmények között nem igen lenne lehetőségem bejutni, mivel a hely egy ideje már megkapta a „gáz” titulust.
A két félről…
A Bayern világszenzációra bejutott a BL döntőjébe, hogy összességében megérdemelten-e, arról nyilván sok, élményszámba menő vitát, vagy baráti beszélgetést tudnék lebonyolítani a fórum bármely felhasználójával. Az Inter számomra a szezon legkellemesebb meglepetése volt.
A Chelsea elleni nyolcaddöntő előtt szinte semmi esélyt nem adtam nekik, azt gondoltam, hogy az angolok könnyű szerrel átgyalogolnak majd rajtuk. Tévedtem…az nem igen lepett meg, hogy hihetetlenül szervezettek voltak, az annál inkább, hogy fizikailag szinte teljes mértékben tudták tartani a lépést a Chelseavel.
Az edzőkről…
Mourinho magánszámai engem különösebben nem hatnak meg, sosem találtam őket különösebben viccesnek, sem jópofának, olyan hihetetlenül nagy egyéniségnek sem gondolom miattuk őt, főleg, hogy szerintem a vak is látja, hogy erőltetett az egész. Az viszont, hogy emberhátrányban képes volt úgy lefociztatni 80 percet a Camp Nouban, hogy a Barca gyakorlatilag helyzetbe sem került, önmagáért beszél. Ilyen eredményesebb célfocit játszani korábban soha nem láttam csapatot. Egyetlen meggondolatlan mozdulat, egy nem előre eltervezett lépés nem volt az egész pályán. Lenyűgöző.
Van Haal is biztosan jó edző, az eredményei őt igazolják, de őszintén szólva ha csak a BL-t vesszük alapul, olyan hatalmas taktikai húzásokat nem láthattunk tőle. A pályán elért sikerei – talán a Lyon elleni meccseket leszámítva – nem gondolnám, hogy az ő érdemei lettek volna, legalábbis olyan mértékben biztosan nem, ahogyan Mourinho és az Inter esetében láthattuk.
Az erőviszonyokról
Az Inter azt gondolom, hogy mindenféle szempontból egy sokkal erősebb csapat, mint a Bayern. A Bayern technikás focit játszó énje nem gondolom, hogy a Barcáét meghaladná, a kemény, rukkolós oldala viszont bőven-bőven alulmarad egy Chelseatől, vagy akár az Intertől. Az edzők taktikai repertoárját nézve azt gondolom, szintén az olaszoknak van több bizakodni valójuk, a játékos keret pedig nem gondolnám, hogy kérdéses lenne – itt is bőven előznek Jose-ék.
Mrs. Mázliról…
Főleg az idei szezont elnézve, ez az a terület, ahol a Bayernnek igazán vérmes reményei vannak. Ahogyan általában a németek, a Bayernn is szerencsés csapat. Láthattuk ezt a Fiorentina és a Manchester United ellen is, abszolút nincs szégyenkezni valójuk ilyen téren. Sokszor volt, hogy látszólag az ellenfél akárhogyan is próbálkozik, egyszerűen mintha lejtett volna feléjük a pálya, és mintha a sors üldözné az opponenst. Ezért is fogadnék a németekre – abban az esetben, ha az ellenfél a Barca, a Milan, a Chelsea, a Liverpool, vagy a MU lenne.
Egyetlen egy a probléma, hogy az Inter is igen jó barátságot ápol a szerencsével. Kevés esetben láttam, hogy úgy istenigazából lemákolná őket valaki, az ellenfelek - ebben a szezonban talán kevésbé – hajlamosak a gólok helyett kapufákat rúgni ellenük, és értenek a gyenge játékkal nyeréshez is. Nem igazán tudom elképzelni, hogy a Bayern „lemakkolná” az olaszokat.
Összességében… (tedd fel anyád házát is!)
Keresem, de nem találom a területet, ahol a Bayern lenne az esélyesebb. Ha a Barca jutott volna a döntőbe, akkor egyértelműen a Bayernrre fogadnék, leginkább a szerencse faktor miatt. A szépen játszó, latinos focit sokszor láttuk, hogy egy keményebb, rukkolósabb, és adott esetben gyengébb gárda csúnyán meg tud verni, időnként nem is a legmegérdemeltebben. Az Inter azonban egy iszonyatosan kemény, szívós gárda, amelynek a fontosabb helyzetekben még szerencséje is van. Ezért aztán könnyen lehet, hogy az eddigi – nem is pici - összegek mellett még többet rájuk fogok pakolni, hiába van rájuk viszonylag kicsi szorzó.
Eredményt nem tippelnék, de egy közepesen nehezen kicsikart Inter győzelem, még a rendes játékidőn belül.
-
karajjj #67 szerintem ezek a brazilok nem lesznek vb döntősök -
#66 Azt gondolom, Dunga nem teljesen komplett, hogy Ronaldinhót és Patót nem viszi a VB-re...
Még ha legalább egy olyan bombaerős kerete lenne a braziloknak, mint 2006ban, megérteném, de így...ez a 11 már bőven nem az a világsztárokkal teletűzdelt gárda, ami volt néhány éve.
Egyébként könnyen lehet, hogy éppen ez lesz az, ami majd a nyomást leveszi a vállukról, és aminek köszönhetően megint VB döntősök lesznek...
-
#65 -
#64 nyer a chelsea 1-0-ra drogba góljával, de csak tipp -
#63 Mi lesz a holnapi cselzi pörci meccsen? -
#62 Hozzá tartozik persze a dologhoz az is, hogy a United ordító beérési lehetőségekre reagált rendkívül impotens módon - pl. Chelsea vereség az Evertontól, majd a következő fordulóban a MU is kikapott az Evertontól, vagy éppen Chelsea x a Blackburn ellen, majd MU x a Blackburn ellen..
Az utolsó fordulókban már jól reagáltak a beérési lehetőségre, de ekkor már késő volt.
Megjegyzem, hogy a Wigan elleni 8-0át igazából 10 percig lett volna érdemes nézni, akkor láttam, hogy itt valami nem stimmel.
Nyilvánvalóan a Chelsea szinte soha nem látott formában futballozik, de amilyen könnyedséggel rúgta be pl. Anelka a vezető gólt, szinte teljes védőőrizet nélkül, az számomra ha nem is gyanús, de teljesen érthetetlen volt.
A több mint 100 gól mindenesetre önmagáért beszél...
-
#61 Véget ért tehát az én kedvenc bajnokságom idei kiírása, a Premier League jövőre jelentkezik már csak újra.
A Chelsea az új bajnok, az idényben messze a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtva. Aminek érzésem szerint köszönhették a győzelmet, az egy végtelenül rutinos keret, amelyik fejben nagyon-nagyon ott volt. Azt gondolom, hogy Ancelotti edzői kvalitásairól leginkább majd jövőre tudunk nyilatkozni, mivel ezek a játékosok már olyannyira ki lehettek éhezve a sikerre, hogy háromszor akkora elánnal dolgoztak, és Ancelotti dolgát könnyítették.
Ebben a Chelsea keretben mégegy ilyen szezon véleményem szerint nincs, a keretet frissíteniük kell, és néhány új, fiatal játékost beépíteni, vagy a csapathoz hozni. Nem gondolom, hogy itt a legnagyobb nevekben kell gondolkodniuk, de Drogba, vagy Anelka jövőre nem biztos, hogy ilyen szenvedélyesen fog játszani egy szezonon át, és akkor bizony életmentő lehet egy fiatal titán. (láthattuk sokszor, hogy pl. Kalou mekkora áttörést tudott jelenteni néhányszor.)
A BL-ben azt gondolom, hogy messzebbre is szárnyalhattak volna, bár ez az Inter taktikailag nagyon össze lett rakva, még mindig azt gondolom, hogy az olaszok kerete nem is vethető egy lapra a Chelseaével.
-
#60 jól fellett az fújva. én sem csípem a csávót sőt, de ha Balotelli rossz fele köp egyet, akk már 100 ezren fújjongnak. ezt porokációval nem lehet gyógyítani. oké saját maga tehet a viselkedéséről, de ezt talán az UEFA-nak kéne bírálnia és nem a szennylapoknak. -
#59 teljesen más futballkultúra, kár ezen vitatkozni. angliában ma már mintha színházba járnának az emberek, míg az ultrák szerepe rendkívül fontos az olasz foci életében. kár arról is vitatkozni, hogy hogy nyert az Inter, az első félidőben láthattuk, hogy végigtámadták az első félidőt, Zarate próbálkozott, de megette a két belső védő, nem volt partiban a 2 csapat egy pillanatig sem. arról meg nem az Inter tehet, hogy a Lazialik hogy viselkedtek, valamint hogy maga a Lazio játékosai hogy játszottak. érdekes módon annak nem volt akkora visszhangja, amikor ellehetetlenítették az Intert a tél végén :) -
#58 *szerintem - már az Inter topicos részét illetően.
-
#57 "Azok a teljesen elveszett és abszurd érvek, hogy "ha nem hagyják magukat, akkor is nyer az Inter" teljesen használhatatlanok."
;)
Balotelli meg igenis megérdemelte ezt a rúgást, sőt...
Nem véletlen baszogatja mindenki, egy undorító patkány, egyszerűen nem való még amatőr bajnokságba ezzel a mentalitással, nem hogy a legmagasabb szintre. -
#56 Bocsánat, de ezek a kommentek az inter topicban sem igazán okék, de itt egy picit megférhetetlenek.
-
#55 ha lazio nem hagyja magát, akkor se lett volna más eredmény -
#54 nem hiszem hogy kisebb csapatba eligazolna -
#53 Egyébként amiről az Inter topikban folyik a vita, arról itt elfogulatlanság nélkül kijelenteném, hogy a foci totális szégyene. Ezért sem kedvelem különösebben az olasz focit, mert ami ott szinte nyílt titokként folyik, az förtelem..
Az, hogy a Lazio hagyja magát, csak, hogy a Roma nehogy bajnok lehessen, számomra felfoghatatlan. Nem igazán értem, hogy ez a játékosoknak, és a szurkolóknak hogyan fér bele az értékrendjébe.
Azok a teljesen elveszett és abszurd érvek, hogy "ha nem hagyják magukat, akkor is nyer az Inter" teljesen használhatatlanok.
Az angol fociban legalább ilyen szembetűnően nem űznek ilyen ocsondék dolgokat - mert amúgy nincs kétségem afelől, hogy a fű alatt, sokkal szofisztikáltabban igen - ezért is ekkora az űr részben a két bajnokság között.
Őszintén szólva lassan az egész futballvilág a saját pöcegödre felé közelít... -
#52 Hát nem tudom... Ez a Balotteli olyan ritka irritáló egy jelenség, amilyet rég láthattunk focipályán. Azt hiszem Totti helyében énis valami hasonlót csináltam volna, de lehet, hogy már középkezdés után. Egyszerűen rá kell ennek a tuflák parasztnak jönnie arra, hogy amit ő csinál az sehol sem módi. Pletykáltak egy időben arról, hogy esetleg az Arsenalba igazolna Balotelli. Mondanom sem kell, egy világ dőlne össze bennem, ha meglátnám az Emirates gyepén:) -
#51 én már Balotellit sajnálom komolyan. oké h paraszt mint állat, dehogy már csak azért is mindenki ő baszogatja....
ráadásul nem engedik el, mert tudják h igazából jó játékos, de olaszba már sztem esélye nem lesz a tiszta lapra. -
#50 A fociban tényleg sokszor kívülállóként könnyen ítélkezünk, hogy ez vagy az, mithogyan gondolt, mert nem tudhatjuk átérezni azt, amit egy játékos a pályán, és bizony biztosan vannak bizonyos személyek, akik a pofátlanság csúcsát súrolgatják játék közben, és Balotellit elnézve, ő is közéjük tartozhat.
Még azt is mondanám ezek alapján, hogy megértem, de egy olyan játékos, aki a VB győzelem mellett már megérte, hogy a Dél Koreaiak ellen pofátlanul elcsaljanak ellenük egy meccset, sérülten rúgott már 10 éve is mesterhármast, poklot is mennyet is láthatott már ebben a sportban, egy kupadöntőben, 1-0ás vezetésnél a saját csapatoddal is kiszúrva nem értem, hogyan cselekedhet ilyet. -
#49 Ezzel kapcsolatban -
#48 szerintem meg egy csapatnak több esélye van a bl-ben mint egy összevásárolt szarkazalnak :D