Értünk a focihoz
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Személy szerint nagyon örülök ennek az átigazolásnak, mert egyrészt FIFA-ban ontottam a fiúval a gólokat, másrészt pedig a PL gyakorlatilag kapott egy új Cristiano Ronaldo-t, csak picit suttyóbb borítóban:)
Sok tekintetben egyébként tényleg rá emlékeztet, nem csak a külseje miatt. Õ is az a típusú játékos, amilyen Ronaldo volt 2008-ban, hogy sokszor egy egész meccs alatt semmit sem mutat, de szinte mindig villan valami gyönyörûet, ami aztán gyõzelmeket ér.
Érzésem szerint tökéletes játékos Wengeréknek, mert az a fajta pléja, aki a helyzeteibõl gólt, és nem csodagólt, vagy alázógólt akar rúgni, amit jelenleg a keretükbõl kevesen mondhatnak el. (persze akadnak, akik a gagyi góllal is beérnék, de az sem mindig jön össze, lásd: Bendtner)
CR-nél azért õ klasszikusabb középcsatár, valamivel magasabb és nehézkesebb, bár abban nem vagyok biztos, hogy erõteljesebb is. Nem olyan gyors és technikás, de véleményem szerint az Arsenalnak gyors és technikás játékosból éppen elég van.
Érdekes lesz, hogy hogyan oldják majd meg a játszatását, mert RVP-t elõl érinthetetlennek gondolom, a jobb szélen nem hinném, hogy értelme lenne õt szerepeltetni, a bal oldalról pedig Arshavin - ha marad - nem fog kiszorulni.
Esetleg egy két csatáros játék keretein belül érvényesülhetne õ, egy
-----------Rosicky---------RVP-----Chamakh---------Arshavin-------------
tengelyen.
Arsenal, Chelsea, Milan, Inter, Real, Barca Man Utd szurkoló
http://tv2.hu/bajnokokligaja/video/5-ev-utan-az-elso-bl-donto-angolok-nelkul
:D
,,Mintha itt valaki az ördög salátáját szívta volna..\"
\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"
a BL döntõ véres, izom az izomnak feszülõ küzdelem, ahol a 90. percig az összes statisztikát, esélyeket, latolgatásokat hagyja az ember, és csak is a pályára mered a szeme.
Persze én erõsebb keretet, nagyobb intenzítást, jobb menedzseri vezetést, logikusabb támadási és védekezési stratégiát látok az Interben, de a nyulat akármelyik csapat elõhúzhatja majd a kalapból.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Véget ért tehát egy újabb szezon, és a szenzációs VB elõtt még egy szenzációs BL döntõt is láthatunk, ráadásul pont a Zöld Pardonban, ahová egyéb körülmények között nem igen lenne lehetõségem bejutni, mivel a hely egy ideje már megkapta a „gáz” titulust.
A két félrõl…
A Bayern világszenzációra bejutott a BL döntõjébe, hogy összességében megérdemelten-e, arról nyilván sok, élményszámba menõ vitát, vagy baráti beszélgetést tudnék lebonyolítani a fórum bármely felhasználójával. Az Inter számomra a szezon legkellemesebb meglepetése volt.
A Chelsea elleni nyolcaddöntõ elõtt szinte semmi esélyt nem adtam nekik, azt gondoltam, hogy az angolok könnyû szerrel átgyalogolnak majd rajtuk. Tévedtem…az nem igen lepett meg, hogy hihetetlenül szervezettek voltak, az annál inkább, hogy fizikailag szinte teljes mértékben tudták tartani a lépést a Chelseavel.
Az edzõkrõl…
Mourinho magánszámai engem különösebben nem hatnak meg, sosem találtam õket különösebben viccesnek, sem jópofának, olyan hihetetlenül nagy egyéniségnek sem gondolom miattuk õt, fõleg, hogy szerintem a vak is látja, hogy erõltetett az egész. Az viszont, hogy emberhátrányban képes volt úgy lefociztatni 80 percet a Camp Nouban, hogy a Barca gyakorlatilag helyzetbe sem került, önmagáért beszél. Ilyen eredményesebb célfocit játszani korábban soha nem láttam csapatot. Egyetlen meggondolatlan mozdulat, egy nem elõre eltervezett lépés nem volt az egész pályán. Lenyûgözõ.
Van Haal is biztosan jó edzõ, az eredményei õt igazolják, de õszintén szólva ha csak a BL-t vesszük alapul, olyan hatalmas taktikai húzásokat nem láthattunk tõle. A pályán elért sikerei – talán a Lyon elleni meccseket leszámítva – nem gondolnám, hogy az õ érdemei lettek volna, legalábbis olyan mértékben biztosan nem, ahogyan Mourinho és az Inter esetében láthattuk.
Az erõviszonyokról
Az Inter azt gondolom, hogy mindenféle szempontból egy sokkal erõsebb csapat, mint a Bayern. A Bayern technikás focit játszó énje nem gondolom, hogy a Barcáét meghaladná, a kemény, rukkolós oldala viszont bõven-bõven alulmarad egy Chelseatõl, vagy akár az Intertõl. Az edzõk taktikai repertoárját nézve azt gondolom, szintén az olaszoknak van több bizakodni valójuk, a játékos keret pedig nem gondolnám, hogy kérdéses lenne – itt is bõven elõznek Jose-ék.
Mrs. Mázliról…
Fõleg az idei szezont elnézve, ez az a terület, ahol a Bayernnek igazán vérmes reményei vannak. Ahogyan általában a németek, a Bayernn is szerencsés csapat. Láthattuk ezt a Fiorentina és a Manchester United ellen is, abszolút nincs szégyenkezni valójuk ilyen téren. Sokszor volt, hogy látszólag az ellenfél akárhogyan is próbálkozik, egyszerûen mintha lejtett volna feléjük a pálya, és mintha a sors üldözné az opponenst. Ezért is fogadnék a németekre – abban az esetben, ha az ellenfél a Barca, a Milan, a Chelsea, a Liverpool, vagy a MU lenne.
Egyetlen egy a probléma, hogy az Inter is igen jó barátságot ápol a szerencsével. Kevés esetben láttam, hogy úgy istenigazából lemákolná õket valaki, az ellenfelek - ebben a szezonban talán kevésbé – hajlamosak a gólok helyett kapufákat rúgni ellenük, és értenek a gyenge játékkal nyeréshez is. Nem igazán tudom elképzelni, hogy a Bayern „lemakkolná” az olaszokat.
Összességében… (tedd fel anyád házát is!)
Keresem, de nem találom a területet, ahol a Bayern lenne az esélyesebb. Ha a Barca jutott volna a döntõbe, akkor egyértelmûen a Bayernrre fogadnék, leginkább a szerencse faktor miatt. A szépen játszó, latinos focit sokszor láttuk, hogy egy keményebb, rukkolósabb, és adott esetben gyengébb gárda csúnyán meg tud verni, idõnként nem is a legmegérdemeltebben. Az Inter azonban egy iszonyatosan kemény, szívós gárda, amelynek a fontosabb helyzetekben még szerencséje is van. Ezért aztán könnyen lehet, hogy az eddigi – nem is pici - összegek mellett még többet rájuk fogok pakolni, hiába van rájuk viszonylag kicsi szorzó.
Eredményt nem tippelnék, de egy közepesen nehezen kicsikart Inter gyõzelem, még a rendes játékidõn belül.
Még ha legalább egy olyan bombaerõs kerete lenne a braziloknak, mint 2006ban, megérteném, de így...ez a 11 már bõven nem az a világsztárokkal teletûzdelt gárda, ami volt néhány éve.
Egyébként könnyen lehet, hogy éppen ez lesz az, ami majd a nyomást leveszi a vállukról, és aminek köszönhetõen megint VB döntõsök lesznek...
\" Blues is easy to play, but hard to feel...\" Jimi Hendrix
,,Mintha itt valaki az ördög salátáját szívta volna..\"
Az utolsó fordulókban már jól reagáltak a beérési lehetõségre, de ekkor már késõ volt.
Megjegyzem, hogy a Wigan elleni 8-0át igazából 10 percig lett volna érdemes nézni, akkor láttam, hogy itt valami nem stimmel.
Nyilvánvalóan a Chelsea szinte soha nem látott formában futballozik, de amilyen könnyedséggel rúgta be pl. Anelka a vezetõ gólt, szinte teljes védõõrizet nélkül, az számomra ha nem is gyanús, de teljesen érthetetlen volt.
A több mint 100 gól mindenesetre önmagáért beszél...
A Chelsea az új bajnok, az idényben messze a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtva. Aminek érzésem szerint köszönhették a gyõzelmet, az egy végtelenül rutinos keret, amelyik fejben nagyon-nagyon ott volt. Azt gondolom, hogy Ancelotti edzõi kvalitásairól leginkább majd jövõre tudunk nyilatkozni, mivel ezek a játékosok már olyannyira ki lehettek éhezve a sikerre, hogy háromszor akkora elánnal dolgoztak, és Ancelotti dolgát könnyítették.
Ebben a Chelsea keretben mégegy ilyen szezon véleményem szerint nincs, a keretet frissíteniük kell, és néhány új, fiatal játékost beépíteni, vagy a csapathoz hozni. Nem gondolom, hogy itt a legnagyobb nevekben kell gondolkodniuk, de Drogba, vagy Anelka jövõre nem biztos, hogy ilyen szenvedélyesen fog játszani egy szezonon át, és akkor bizony életmentõ lehet egy fiatal titán. (láthattuk sokszor, hogy pl. Kalou mekkora áttörést tudott jelenteni néhányszor.)
A BL-ben azt gondolom, hogy messzebbre is szárnyalhattak volna, bár ez az Inter taktikailag nagyon össze lett rakva, még mindig azt gondolom, hogy az olaszok kerete nem is vethetõ egy lapra a Chelseaével.
\"some red bull, some water, some nice fresh house music\" FORZA INTER Javier Zanetti, I Signori del Calcio
;)
Balotelli meg igenis megérdemelte ezt a rúgást, sõt...
Nem véletlen baszogatja mindenki, egy undorító patkány, egyszerûen nem való még amatõr bajnokságba ezzel a mentalitással, nem hogy a legmagasabb szintre.
Vivimos por ti, vence por nosotros.
"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.” Peppino Prisco
"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.” Peppino Prisco
Az, hogy a Lazio hagyja magát, csak, hogy a Roma nehogy bajnok lehessen, számomra felfoghatatlan. Nem igazán értem, hogy ez a játékosoknak, és a szurkolóknak hogyan fér bele az értékrendjébe.
Azok a teljesen elveszett és abszurd érvek, hogy "ha nem hagyják magukat, akkor is nyer az Inter" teljesen használhatatlanok.
Az angol fociban legalább ilyen szembetûnõen nem ûznek ilyen ocsondék dolgokat - mert amúgy nincs kétségem afelõl, hogy a fû alatt, sokkal szofisztikáltabban igen - ezért is ekkora az ûr részben a két bajnokság között.
Õszintén szólva lassan az egész futballvilág a saját pöcegödre felé közelít...
\" Blues is easy to play, but hard to feel...\" Jimi Hendrix
ráadásul nem engedik el, mert tudják h igazából jó játékos, de olaszba már sztem esélye nem lesz a tiszta lapra.
Még azt is mondanám ezek alapján, hogy megértem, de egy olyan játékos, aki a VB gyõzelem mellett már megérte, hogy a Dél Koreaiak ellen pofátlanul elcsaljanak ellenük egy meccset, sérülten rúgott már 10 éve is mesterhármast, poklot is mennyet is láthatott már ebben a sportban, egy kupadöntõben, 1-0ás vezetésnél a saját csapatoddal is kiszúrva nem értem, hogyan cselekedhet ilyet.
na de viccet félretéve :D kicsit rohadt nagy nyomás terhelõdik minden leigazolt csillagra, nem kell azon csodálkozni, ha némelyiknek nem megy úgy, mint eddig, van aki meg tud felelni, van aki felemás teljesítményt nyújt (mint pl Guti), vagy van aki nembírja és tovább áll, aztán valahol megint sztár lesz, ahol nem a Real Madridban kell bizonyítani minden héten
Sajnos akármennyire is nem tartom õket csapatnak, pontosabban bármennyire is objektív tény, hogy még nem csapat, egyszerûen túl jók ahhoz, hogy ne nyerjenek.
Ronaldo megint megmutatta, hogy a világ legjobb játékosa díjra bármikor pályázhat.
Elképesztõ fickó, az egy dolog, hogy technikailag félelmetesen képzett, de engem mindig a fizikai paraméterei nyûgöznek le igazán. Klasszikusan az a sportoló, aki a focitól kezdve az úszásig szerintem világklasszis lehetne, szinte tökéletes.
Kakát és Benzemát viszont sajnálom..mi történik Madridban azokkal a játékosokkal, akik máskor a hátukon vittek tûzön vizen élcsapatokat? Érthetetlen
Ráadásul a Roma pont nem errõl híresült el, leszámítva néhány vehemensebb jnátékosukat, pl. Mexest...
\"some red bull, some water, some nice fresh house music\" FORZA INTER Javier Zanetti, I Signori del Calcio
Mert én egy szóval sem említettem, hogy az Inter rosszul játszana, vagy, hogy a Roma érdemelne gyõzelmet...
Az tény, hogy a Roma sokáig szemre talán a legtetszetõsebb focit játszotta olaszországban, a BL-ben sokszor nem volt szerencséjük.
Egyébként szerintem szégyenletes, ahogyan a bajnokságban a vezetõ poziciójukat elszórták az idén..klasszis csapat ilyet nem engedhet meg magának, ilyen kevéssel a vége elõtt..
Az Inter nagy valószínûséggel fog triplázni az év végén, ami számomra egy részrõl szomorú, ugyanis rossz azt látni, hogy a triplázás különlegességével már 3 csapat büszkélkedhet, más részrõl viszont jó látni, hogy Mourinho tényleg így összefogta azt az Intert, akik már egy ideje pl. a BL-ben teljesen sikertelenek voltak.
Nagyon-nagyon összeszedetten játszik a Tottenham, és ahogyan szokták, szemre tetszetõs focit játszanak. Bár számomra nem a legszimpatikusabb, de Redknapp edzõi kvalitásain mostmár lassan érdemes elgondolkozni, szerintem impresszív azért, amit az elmúlt években produkál.
100edzõböl 99ilyenkor visz be magas játékost a végén vagy elõreküld magas védõt(az meg is volt) õ meg ilyenkor visz be 2 170centis hobbikát:P
A 2meccs alatt sok Hibát vétett Guardiola is de nem pont ezen múlott...
Nemsok Manchester United meccset néztem idén, de mindig gyengén játszott, (most hétvégén különösen ordító helyzeteket hagyott ki) és szerintem az õ elõtérbe helyezése miatt megy el a bajnoki cím.
Nemlehet csak Rooneyra alapozni a góllövést,így is hihetetlen, hogy mennyire szállította idén a gólokat.
Ibrahimovic meg szintén ez. Tudjuk, hogy jó játékos nagyon, de szerintem a Barcelonába villámgyors támadók valók, akik azonnal betudnak mozogni a védõk mögé, ill üres területre a középpályás ritmusváltáskor.
Eto'o pont ilyen volt, és ha leigazolják Villát akkor õ is ilyen lesz.
De ezzel a cserével szerintem alaposan mellényúltak, és szerintem Eto'o sem ott játszik az Interben ahol kéne neki. Milito helyén kéne lennie, de erre az összekötõ szerepre Milito alkalmatlan lenne szvsz.
Amúgymeg istenments, hogy kritizáljam Guardiolát, de szerintem Ibrahimovicot pont akkor hozta le az Inter ellen a Nou Campban mikor a legnagyobb szükség lett volna rá. A felállt védelem ellen szórták a labdákat szélekre onnan meg ívelgettek be, ez azért elég reménytelennek tûnt.
Amit hiányoltam azok az átlövések voltak, volt pár próbálkozás ugyan és pont azok voltak a veszélyesek. Ebben meg Ibra ugye eléggé jó...
Õszintén szólva nekem az õ játszatása folymatosan egy picit luxusnak tûnik, amit szerintem nem engedhetne meg magának a csapat. Értem ez alatt azt, hogy ameddig gólszerzése az esetek többségében képtelen, és a helyzetbe kerülés sem tartozik az erényei közé, néhány jó passzal és ügyes meglátással gyakorlatilag egy szervezõ középpályás feladatkörét látja el.
Ezzel nem is lenne baj, csak éppen az õ csapatbakerülése veszi el a teret más, erre a posztra specializálódott játékosok elõl, akik a csapat játékának gyors ritmusát az övénél sokkal inkább képesek felvenni.
Ugyanezt gondolom én Ibrahimovicról is a Barcában. Mindenki láthatta a válogatottban, de fõleg az Interben, hogy mikre képes, mekkora technikai virtuóz, micsoda lövõtechnikája van, hogyan lát a pályán, milyen erõs, milyen ügyes...de a Barcában egyszerûen más a játék, mint amiben õ otthonosan érzi magát. Nem jobb, nem rosszabb, csak más.
Kevés olyan csatár van, amelyik mindenhol jó teljesítményre lenne képes, és mindenhova beillene. Ilyennek tartom C.Ronaldot, Rooneyt, Tevezt, de nem gondolom ilyennek Kakát, Ibrát, vagy éppen Messit.
Õszintén szólva az Eto'o - Ibra cserének már akkor sem láttam semmi értelmét, persze ez annyira nem is nagy csoda, hiszen azt mindenki láthatta, hogy az a Barca akkor annál erõsebb igen nehezen lehetett volna..
Ezért kellett Rooneynak majd az összes meccsen pályára lépni. Meg is lett az eredménye, a szezon végére lesérült.
Ferguson viszont még bizalmát fekteti Berbatovba, és nyilatkozatai szerint csak fiatalokat akar venni. Pár hete leszerzõdtette a 21 éves mexikói válogatott Chicharito Hernandezt aki majd köv. szezontól léphe pályára. A kérdés, hogy tényleg ennyivel akarja-e elitézni a támadósor erõsítését??
A Chelsea jóval érettebb játékot mutat be, ez tény. A MU-t fõleg félszezon körül rengetegszer láttam ötlettelenül focizni, teljesen tanácstalanul balfaszoskodni a pályán, amit egy topcsapat esetében a legszörnyûbb látni.
Az, hogy kire épít a United, vagy ki a nyerõember, szerintem semmit nem vesz el a csapat érdemeibõl. Drogba nem lõtt annyi gólt, mint Rooney, de ha néhánnyal több találata lenne, egy laikus a statisztikákat nézve azt gondolhatná, hogy a Chelsea egyszemélyes csapat. Rooney leginkább mostmár tényleg csak a gólokért felelõs, nem az az egész pályát bejátszó játékos õ már, aki volt az utóbbi két évben. Ennek a MU-nak azért még mindig a világ egyik legjobb védelme van, a világ egyik legjobb kapusával a hátuk mögött, talán nem olyan acélos középpályával, mint eddig.
Elhiszem, hogy kívülrõl úgy tûnhet, hogy Rooney nyeri a meccseket, de hidd el, hogy a Chelsea fociján is megérzõdne, hogyha a legjobb gólvágó kidõlne a sorból.
A United amiért idén kevésbé érdemli meg a bajnoki címet, az a kiegyensúlyozatlanság, semmi más. Egyszer halovány játékkal leixeltek egy kiscsapattal, majd öt góllal átgázoltak egy másikon, aztán kikaptak 3 góllal a Fulhamtõl...ez nem egy bajnokcsapat jellemzõ teljesítménye.
A Chelsea is elszenvedte a maga elkerülhetetlen vagy fölösleges botlásait, de alapvetõen a nyerés-nyerés-nyerés-botlás-nyerés-nyerés-nyerés-botlás volt a tendencia, a nyerés-botlás-nyerés-botlás-nyerés-nyerés helyett.
A reális tippem 0:2."
szép volt :)
Vivimos por ti, vence por nosotros.
(ha pool nyeri a maradék két meccsét lesz 68 pontjuk namár most ha nem döntetlen lesz a tottenham man city meccsen akkor máris vége a 4. helynek ha döntetlen lesz akkor meg elég elképzelhetetlen hogy a mancity is meg a tottenham is kikap az utolsó fordulóban a burnley és a west ham ellen)