1029
...12 megapixeles optika, HD minőségű videófelvétel, Dolby Digital...
  • sunsun
    Hali!
    Köszönöm a válaszokat meggyőzőek az érvek a telefon mellett!
    Még annyi,hogy az akkumulátora meddig bírja ha csak mondjuk telefonálásra használod?Azt eléggé lehúzták,hogy keveset bír!
    Köszi
  • ajem kisa
    Egyetértek!
    A videókon 1 hónap után is flesselek, az éjszakaiak is mennyire komolyak!
    A panorama-t használtad már? Nagyon jókat lehet vele kihozni!
    Mostanában meg a VOMO-val szórakozok, eltorzítja a hangot 4-5 féléből lehet választani, és elküldheted bt, mms, vagy e-mail-ben is akár!
    Vomo
  • DarkJedi
    Hi!

Ennek a telefonnak van a legjobb kamerája, ez kétségtelen.
    youtubeon sok videót találsz, nézd meg milyen minőségűek.
    Én amiket csináltam 720p-s videókat, tökéletesen elégedett voltam vele.

Én most hétfő óta használom és azt mondhatom, hogy nagyon-nagyon jó kis telefon ez.
  • sunsun
    Sziasztok!
    Egy kérdésem lenne!Telefon vásárlás előtt állok az N8-assal szimpatizálok.Na még rímel is!A kamerája érdekelne,hogy tud.e olyan minőségű felvételt mint a régebbi videokamerák.Persze TV.-én nézve és nem monitoron!/szaggat,élesség /
    Előre is köszönöm a választ!
  • ajem kisa
    Nekem is elég gázos az oldal jah!:D
    Amúgy van opera 10.1!:)
  • DummyBoy
    Érdekes, de az előző SW-el nekem ilyet nem csinált a C7 ... de az újjal nekem is ez van ...
  • DarkJedi
    Én is operát használok, csak érdekes hogy megfekteti a telót :)
    Tudom hogy jövőre jön a nagy frissítés, remélem akkor már jó lesz.

Azon gondolkozom hogy vegyek-e hozzá tokot. Farmerom zsebében hordom a telót. Az N95 3 év alatt teljesen székopott, szétkarcolódott.

Láttam videókat a youtubeon hogy nem karcolódik, de pl a por tuti belemegy a kis réseken, vagy a kamera lencséje nem tudom hogy bírja.
  • ajem kisa
    Az alapböngésző elég kula, az a leggyengébb pontja a telónak, de lentebb irtam, hogy az év elejére ígérik a FW-t! Remélem megoldják azt, mertha 2-es a wifi jelem a 3-ból (de egy kieg aztírja, hogy 3-as a 6-ból vagy kevesebb..), akkor elég tré a net vele! A router mellett semmi gond, de a ph-t megcsekkolom!:D
    Használj operát!;)
  • DarkJedi
    Kisa probáld már ki plz:

Az alap böngészővel nyisd meg a prohardver.hu -t.
    Neked is szétfagy? :D
    mobilarena fórumon eddig mindenkinek :D
  • ajem kisa
    Lehet, hogy valakinek jóljön...:)
    Hogyan töltsünk le OVI-ról pc-re?
  • ajem kisa
    Bocs, hogy eddig nemjelentkeztem, de...
    Annyi, hogy holnap délutántól szabad vagyok úgynéz ki péntekig, szoval ha még érdekel, akkor lecsekkolok neked még pár nfs-et!?
  • ajem kisa
    DarkJedi jee, király!
    Majd ha kitapasztaltad mesélj róla mik a benyomásaid a telóról!:)
    A füleshez kaptál te is 3 mérethez műanyag vacakokat nem? Azokkal tesztelted?
  • ajem kisa
    Zsíír!:)
    Örülök, hogy örülsz!:D
    Az n900-at nemismerem, majd egyszer lecsekkolom, ha lesz hozzá szerencsém!
    Szerintem is felesleges ilyen képen nagy felbontás, mert (őszintén!) ki a fax nézi ebben a méretben a pixeleket?
    Most ha felrakok az n8-ra egy 720p-s filmet, rákötöm a tv-re valakinél, és elsírja majd magát, mert olyan kép van rajta...lehet, hogy akik utazgatnak vagy suliban, melóban felvágnak a "hájtek" ájfon-ra, de...(lentebb kifejtettem kicsit az almát)..:D
  • DarkJedi
    Helo!

Meglett nekem is a drágaszág!:)

Szerintem nagyon jó, N95 után hatalmas változás:)
    Balkezesként a menü gomb, és a feloldó gomb nem túl kényelmes, egyelőre ennyi a parám :D

Ja és a headset az szerintem szörnyű:D ha nem nyomom be eléggé, kiesik a fülemből, ha benyomom akkor meg úgy érzem bedugul a fülem és kb megfájdul a fejem annyira nyom :S
    Nem tudom ezt hogy szokom meg.
  • DummyBoy
    Érintős biznisz az következőképp alakult:

5800 - N900 - C7 ... Sosem voltam kapacitív kijelző párti, de a C7-es már elfogadható számomra :)

Azért használom most a C7-est, mert a "telefon" része az fényévekkel jobb mint az N900-é ... Az N900 viszont a legjobb "kockakütyü" amit valaha is láttam.

Gyorsaságban nekem megfelel, tetszik, hogy mindenre azonnal reagál, igaz, lehetne gyorsabb, de 3 napot is kibír egy feltöltéssel, szóval ennyi kompromissziumot kötöttem, később úgyis meghekkelik és lehet majd órajelet emelni ha szükésges lesz (N900-ason is kipróbáltam, jó volt és használható, de mégis alapon használtam :) Ugyanúgy mint a PC-imen :) )

A kijelző felbontását szidják még sokan, szerintem nem volt hülye ötlet megtartani ezt a felbontást ... először is egy csomó program így kapásból kompatibilis lett, valamint ekkora méretben szerintem ekkora felbontás kihajtásához kisebb HW is elég = kevesebbet eszik, tovább bírja ... (Monitorból is csak azért nem vettem FullHD-t, mert sokkal komolyabb HW kell hogy kihajtsa, mint a kisebb felbontást ...)

EDOF kamera - Ezt szoknom kell, mert mindig belemozdulok, ráadásul néha kicsit "blur"-ossá teszi a képet, viszont ez nem fényképező: Évek óta most végre sikerült lefényképeznem a kutyámat (mopsz) amint felugrik a "kis" barátja (Roti :) ) nyakába :) Autofokusszal erről mindig lekéstem ... Netes publikálásra meg telelfonos képekre tökéletes ...

Haveromék koncetrjén videóztam is vele, nem fűztem hozzá nagy reményeket, de jobb lett mint amire számítottam ...

Maps és társai meg csak hab a tortán ... ritkán vna szükségem navigációra, de amikor kell akkor gyorsan ... Erre tökéletes!

Már csak azt várom, hogy a kezelőfelületet hogyan fejlesztik tovább a közeljövőben, most SPB shellt használok, mert én mindig telerakom a főképernyőt Contactokkal és a beépítettet annyira nem szeretem :)

Szóval ennyi ... egyelőre meg vagyok elégedve vele nagyon :)
  • ajem kisa
    Csak azért kérdeztem, mert írtad, hogy nemmegy a 2ujjas dolog (ugyehogy a nokiánál a 2ujjas még friss, hát ezért)...kíváncsi voltam, hogy nokia vagy egyéb!?:P
    Meséjjé' róla valahogy/valahol, hogy milyen és milyen telód volt ezelött!?
    Thx
  • DummyBoy
    Nekem C7 ... és meg vagyok vele elégedve :)
  • ajem kisa
    Igazad van, az az E7! Elnéztem szori!
    Már évekkel ezelött feladtam a tipusok követését, nálam addig tartott a dolog amíg kijöttek a 6610-esek, onnantól valahogy nemvoltam a "környéken" és így azóta káosz!:D

Neked milyen telód van?
  • DummyBoy
    Nemnem ... a C7 nem querty-s ... az az E7 :)

Én is várom az új böngészőt, felenleg Operát használok, de abban meg nem működik a többujjas zoom ... de általában véve gyorsabbnak tűnik :)
  • ajem kisa
    Nm!
    Igen, attól azért komolyabb ez a shift!:)
    Ami sokkal jobb az N8-ban mint a konkurenciában az a multiimédiás dolgok (12mpx fotó, 720p-s videó, hdmi kimeneten leadja a dolby hangot(!!!tényleg!!!), és a karcmentes (goriila) kijelző, alu ötvözetes kopásálló ház...tényleg masszívabb!)! Elejtettem a második napján, a lábamat még alátudtam tenni, de onnan azért csűszott a járólapon vagy 2métert...és halálkomolyan semmi sérülést nemlátni rajta, csak a védőfólia sérült kicsit!
    A nagyon pozitív az az usb-s dolog, hogy az oldalán ugye van a mini usb, és adnak hozzá egy miniusb->usb átalakítót, és ha 1 pendrive-ot vagy 1 külső vinyót...billentyűt...egeret...kitudja még mit rádugsz, felismeri úgy, mintha pc-re kötnéd (végre ha pc-re van kötve akkor az usb-n is tölti az akkut!)!
    Onnan akár lejátszani, másolni...szinte mindent lehet csinálni vele!
    A fő negatívuma az ahogy írtam az elöbb az a böngészője, viszont egy ájfon3gs-hez viszonyítva a videó (jutub, net tv) az N8-on sokkal szebb!
    Feketébb, nagyobb szögből is látható!
    Mindenesetre én nagyon megvagyok vele elégedve!
    Én a se, samu, motrla telóktól elpártoltam, de azért egy windóz mobilba lehet beszállnék vagy egy jobb androidba, bár elöbb tesztelném, de nyilván gyorsabb ettől, de az ára nemazonos, szóval amíg a nokiát megkapom előfizuval, pontokkal ~100€-ért...addig a winmobilokat ~200€ alatt nemnagyon osztják, sőt az alap ára is...de már 5-8mpx kevés nekem!:)
    Az akkuja 1200-as, de nekem 2napot simán elbír, de egy mostani smartphone-nál ez jónak mondható! Mivel "csak"~680Mhz-es proci van benne (nemfagytam még le, nemis éreztem, hogy bírkózna), és vannak akku kímélő dolgok...fényerőérzékelő van benne (este kevés fényt lát, akkor leveszi a kijelző erejét pl.).
    Én a multimédiát és a strapabíróságot vettem abszolút előtérbe, és már jóideje vártam egy olyan telóra amiben megtalálom az én elvárásaimat! Így 5 év után ideje volt, hogy valaki letegye a polcokra!:D
    Ha van rá mód mielött beleugrasz, teszteld le, ismerkedj vele, de ha nokiás vagy akkor ha meglátod az S^3-at akkor késöbb csak mosolyogni fogsz az előzőekre!:)
    Még annyit talán, hogyha sokat írkálsz, akkor talán érdemes lenne megvárni a C7-et, abban van billentyű (valahogy úgy mint az N97-ben, de azon nincs hdmi és csak 8mpx-es fotót készít), mert ezen nekem kissé macerás a csetelés, de meglehet tanulni azért a pontosságot!:D
    A gémeket még késöbb megnézem, de inkább aztmondom, hogy a héten!;)
  • High end PC #129
    Aha, köszi, akkor ezen az NFS verziók már sokkal komolyabbak, a Shift a videóból ítélve már ugyanaz, mint a Windows Mobile-os meg iPhone-os változat, amit teszteltem annó.
    Nekem ennél sokkal gagyibb változat van az N95-ön az NFS Shift-ből :D
    Akkor még gondolkodom a vásárláson.
    Köszi a tesztet.
  • ajem kisa
    "EA.Mobile.Need.For.Speed.Carbon.3D.v1.2.4.S60v3.N95.J2ME.Retail-BiNPDA by ciopaka"
    Ezt találtam elsőre ez működik! Annyi, hogy ha függőben tartom csak akkor lehet vele normálisan játszani (mert keresztben nemlátom az ujjamtól)!:D
    Van A,B,C,D gomb + 2 a menüben lépkedéshez és ugye a 4irány középen egy ismét...
    Holnap csinálok róla képet, vagy lehet, hogy egy rövid videót 5800-ával és meglátod, hogy hogy néz ki ezen, addig megpróbálok keresni még valamit amit leirtál!
    A SHIFT viszonyításképpen csak, az 80+mb S^3-ra!!! a CARBON meg nemvolt 500kb (a shift ingyenes az ovi store-ban S^3-ra)!
    Shift jutub hdmi-vel tv-re kötve...Én is kiróbáltam a Galaxy On Fire (?)-t is és eléggé jól kezelhető és elég jól reagál a mozdulatokra, irányításra!
    Most megyek kajálni meg ilyenek, este még tesztelek neked gémet!;)

Laci700:
    A web nekem ha wi-fi-n van akkor semmi gáz nincs, 3.5G-n elég bugos..
    Viszonyítási alapom a jutubon nézett tesztek után van csak, ami kellemetlen, hogy amikor betölti az oldalt olvashatatlanok a betűk, a 2ujjas az operán nemműxik, de a 2érintésnél zoomol (ez akkor gáz, ha televan az oldal linkekkel (webshop-ok...sg..:))!
    Ilyen ájfonhoz képest lassú az N8 a böngészésre, de elvileg ezen fognak nagyon segíteni a 2.FW-el ahogy írtam lentebb!
    Amúgy még csak kb. 1 hete van aktiválva a netes szolg. nekem a telón, szóval kikell ezeket tapasztalnom, egyenlőre a multimédiás cuccok és a progik érdekelnek, jövő 7en sulim kezdődik akkor onnan fogok napközben jelentkezni és megmondom, hogy mi a véleményem az operáról!;)
  • laci 700
    Opera böngészőt próbáltad már? N80-on használom és nekem bejött!
  • DummyBoy
    Hmmm ... ezek közül a Shift az tuti, mert az kijött S^3-ra is :)
  • High end PC #125
    NFS Most Wanted
    NFS Carbon
    NFS Pro Street
    NFS Undercover
    NFS Shift
    NFS Hot Pursuit

ezeket a Googleba beírva, le lehet tölteni, pl én így szoktam megtalálni őket: NFS Carbon N95, vagy NFS Carbon 320x240, stb..

Köszi!!
  • ajem kisa
    Ha megmondod milyen progira van szükséged, megtudom nézni, hogy műxik-e nálam az n8-on!
    Esetleg hasonló kieget nézek max.!:)
    Ha web fontos neked, akkor elöbb próbáld ki, mert a böngészője bugos kissé, de 2011 év elejére igérik a 2. update-et ami állitólag nagyban fog változást hozni, bár infó nemnagyon van róla!
    Annyi tény, hogy ráfér itt-ott befoltozni dolgokat!
    De ahogy írtam korábban is az előző telómhoz képest (5800 és az N97 ami nálam volt ~2hétig) ez csak az ikonokban hasonlít (ezek is cserélődni fognak az update-el állitólag)!;)
    És az update-el egyidőben talán kijön még 50+ progi...Kíváncsi vagyok rá!?
  • DummyBoy
    Ezt SW-e válogatja ...

Nagy része kompatibilis, de nem tuti hogy minden ...

Nézz utána, hogy a kedvenc SW-eid mennek-e S^3-on, és ha igen, akkor megvan a megoldás :)
  • High end PC #122
    Kérdés!
    Ez a Nokia N8-as oprendszere kompatibilis az előzőkkel? Úgy értem, hogy a régi Nokia N95-ös Symbian S60 3rd oprendszerre meglevő programjaim futni fognak ezen is, vagy felejtős?
    Fontos volna, nálam ezen áll vagy bukik a vásárlás.
    Köszi
  • ajem kisa
    Nekem most aktiválták a héten a netes dolgokat, szoval most naponta töltöm mert egész nap rajta lógok!:D
    Egyébként van okosság ami miatt kevesebbet eszik, pl. a fényérzékelő a képernyő fölött, este kevés fény mellett leveszi a fényerőt a kijelzőről annyira, hogy elég legyen!
    Ha beálliítod az e-mail-eket kisebb ciklusora, hogy mikor frissitsen...ilyesmi.
    Ami még király progi, az a szövegírásnál fektetett állában használható Swype, bár a magyar szavakat nemismeri fel, de ha külföldiül írsz sms-t elég okos és gyors ha sikerül betanulni a kezelését!
    Ha érdekel akkor adok majd egy linket, mert az ovi-n nincs fent még, csak C7-re jött először, de nálam is megy mert az emberek "okositottak" rajta!:)
    GPS villám, folyékonyan kezel mindent, az 5800-hoz képest...
    Kép/videó/hang nagyon tuti, az autóban bluetooth-on rákötve is hibátlan, az előző nokiámmal voltak néha a csatlakozással gondok!
    A tv-re rákötve meg csak lesek!:D
    A #86-os hsz-emet láttad?!az is komoly!
    Meg jutubon van rengeteg alkalmazás bemutatva vele, és vannak köztük elég új dolgok is (lehethogy csak nekem!)!
    Annyit még, hogy a reklám a tv-ben egy másik telóról, hogy ha hívás van, lefordítod a telót akkor elhalkul, átvált némára...nos ez is tudja ezt, sőt az 5800-val is ment a dolog!
  • Z33noo
    Megnéztem én is a progit, eszméletlen komoly, /respect

A telefon is minden szempontból qrvajó. Bár nekem kicsit kevésnek tűnik az akku teljesítménye. Neked nincs gondod vele?
  • ajem kisa
    Másik!
  • ajem kisa
    Kipróbáltam a panorama progit amit lejjebb linkeltem...
    Nagyon komoly!!!
    Csak linkbe adom!
    Ez 4 képből áll össze, magától csinál mindent, nekem csak forgatni kell a következő keretbe a kamerát, kisebb korrigálást is kijelez ha szükség van rá (le vagy fel, mégegykicsit jobbra/balra...) és 360-ban is képes képet készíteni!
    Ha ugygondolom, hogy elég a képből akkor az exponáló gombot kell lenyomni csak! Utána dolgozik kicsit, és kész!
  • DummyBoy
  • ajem kisa
    Eddig csak bódottá van, leszedtem valami "Galaxy On fire" játékot, mondom kipróbálom hdmi-n keresztül 42"-on...
    Leadta a jelet a tv-n is meg a telón is, a kezelése lagg nélkül hanggal a tv-n, a graf ps2-re emlékeztetett! Zsíír!:)
    A 720p-s demó videók ugyanezzel a tv-vel...bexarás! Nagyon éles tuti kép lagg nélkül (itt csak a tv-n volt kép/hang nemúgy mint a játéknál!)!
    A többi opciót mint a fotó/videókészítés/szerkesztéseket lecsekkolom holnap, mert kicsit sötét van már ehhez!
    Egyébként a menü/galéria/albumok...teljesen laggmentes (az 5800 után megváltás!) a 300képet is görgette simán!
    A "Kasztni" meg valóban masszív semmi ropogás, a kamera pedig egyáltalán nemzavaró, hogy kiáll, sőt a zsebben legalább felismerem, hogy melyik a felső része!:D
    Eddig tuti a cucc, a gyengéit még nemtaláltam meg!:)
  • DummyBoy
    Gondolom ... az S^3-asok jó kis kütyük lettek :)
  • ajem kisa
    Thx!:)
    Bódottá!
  • DummyBoy
    Grat :)
  • ajem kisa
    Megbocsássatok a minőségért!:S
  • ajem kisa
    Persze, de az a baj az ilyen oldalakkal, hogy befolyásolnak nagyon (mint a tv műsorok, híradó...), és az összehasonlítások nemkicsit fontosak, de ha van rá mód akkor én személyesen fogom kipróbálni ezeket, nemkell, hogy irányítson egy weboldal vagy egy márka! Az én fontossági sorrendem az első mivel magamnak veszek telót, és nem másoknak kell, hogy megfeleljek nyilván!
    Én az N8-at a tudás után fogom venni de a pénztárcám is elsődleges pont azért!:)
    Legyen ON is!:)
  • neevous
    Nem mondom, hogy igazuk van, de a WebOS és az Android is egész jó rivjúkat szokott kapni.