8196

riftstorm-banner2.jpg

Mielőtt kérdeznél, légyszíves olvasd el ezt a FAQ-t!

PvE Szerver: Zaviel, Blightweald, Gelidra

PvP Szerver: Bloodiron

Megkérek mindenkit, hogy normális hangnemben fórumozzon,
trollkodásért, fórumképtelen magatartásért büntipont / szélsőséges esetben kitiltás jár!
  • Bhalage
    szia,
    fogalmam nincs mi lesz kesobb, de nekem egyelore harmonikusnak tunik, hgoy amihez kedvem van- pvezek, riftezek, pvpzek. a queseteles maszkalas elso karival szerintem nagoyn fain.

nem tudom milyen lesz a vegjatek, tenyleg.
    maga a jatek nagoyn tetszik mondjuk
  • Chris
    Sonic, Bazsi, meg minden régi jáccópajtás: milyen a játék, hosszú távon van a pvp-jében perspektíva, van mit elérni?
  • antgecc
    De mindig, mindenkinek van altja is, általában több százcsilliárd, szal nem értem a problémát. Mindig van kivel menni.
  • Djuree
    van valaki(k) akik most kezdenék el a játékot? akkor belépnék abba a klánba. ezekben a rohadt mmo-kban mindig mindenki már magas szinten van, mikor én elkezdek játszani, így mindig egyedül maradok és hamar elunom:( így együtt küldizhetnénk, instázhatnánk...
  • Laroa
    na viszont ha jól látom reggel 5kor elvileg fixálták az eu szervereket érintő esti lagokat. majd ma este kiderül :)
  • Sáska
    30ig en is sentinel agon voltam, de a purifier jobban tetszik.
    Amugy Warden mennyire allja meg a helyet instance-ban - probalta valaki?
  • sanyiiiii
    Ha már csapatban gondolkodunk van ebben a játékban bőven elég cc hogy a partyd másik healerének is jusson... kap egy mókust aztán pápá...
  • s0n1c
    Ha rád assisstolnak, akkor igazából mindegy, hogy stunol e vagy sem. Ha meg van a grpba másik healer, stun alatt sem tud leverni.
  • sanyiiiii
    Leszeded a stunt akkor kapsz másikat :D

De nem kell félni a championtól majd ha megtanulnak az emberek játszani paragonnal lessz itt is word of pain whine xD
  • s0n1c
    Itt a helyed. Vedd csak meg :)
  • s0n1c
    Gondolom lesz majd pvp trinket, ami leszedi a cc-t, ha meg nem akkor pvp soul első skill. Bár tapasztaltam én is, de jelenleg nem zavar, amíg nem vagyok 50 semmi nem mérvadó.
  • Laroa
    Causes your Transmogrify, Mass Exhaustion and Disorient effects to break after the enemy receives damage equal to 5% of your maximum Health, plus 0.5% of your maximum Health for each point spent in the Dominator soul. This only occurs with enemies above 70% Health.
  • Laroa
    a fotm a redvás champion ami az 5 sec titans stun alatt 3x összepakol...
  • Bhalage
    (gyere sagespire-re!)
  • Bhalage
    h4x!
  • s0n1c
    archonnak talán van ilyen aurája
  • s0n1c
    buziskodtok itt az fotm clericekkel, chloromancer a nyerő -.-
  • Torzonborz
    bárd kap ilyen abilitit de csak lvl50en. azért mondtam Neked hogy az még odébb van :

Verse of Joy cooldown 2 Minutes
    Plays a Verse that rejoices party and raid members, restoring 50 Mana per second, 5 Power per second, 5 Energy per second, and 5 Charge per second. Lasts 15 seconds.

gondolom mage-ek között is van vmi hasonló képességgel rendelkező .
  • Fritz Von...
    Tényleg sok manát igényel, viszont nagyon változatos healjei vannak a sentinelnek. Ráadásul olyan extra dolgokat is ki lehet pakolgatni, amivel instant elcastolja a nagy healjét, vagy 5 bármilyen healing spellt 30%-kal gyorsabban, illetve a single target healek egy kis wardot is feltesznek a heal után.
    Szerintem a sentinelnél nincs erősebb healer, de az tény, hogy nem árt mellé valami manapumpáló kari. Van ilyen? Ezt a részt nem ismerem.
  • Bhalage
    akkor osszekevertelek vkivel
  • Avenger
    Én is 30 körül csináltam egy ranger+bar role-t. Gusztustalan egy kombó. 3-4 mob egyszerre és még csak meg sem sérülök :)
  • Laroa
    charge = roppant sok skillt igénylő szabotőr :D
    egyékbént ranger bard kombóval szintezek
  • Avenger
    Én 30ig riftstalker+assasin kombinációval mentem, szerintem teljesen jól lehet questelni vele, csak 2-nél több mobbal nem nagyon boldogul egyszerre, ha egyesével sikerül húzni akkor downtime nincs, legalábbis most nerf előtt :( Tankolni DD-t tankoltam, és azon a szinten jobban tartottam az aggrot mint egy warrior, két pullnál ment le 50% alá a hp-m, mert azzal kezdődött, hogy kaptam egy stunt :) de ott is lehetett volna okosabban csinálni, csak először voltam lent és nem tudtam.
    Wipe nélkül végigmentünk, úgy hogy először voltam ott, és tankolni is először tankoltam, túlszintezve sem volt senki.
  • Bhalage
    te vagy az a elkotelezett riftstalker?

meselj mar kicsit, ha nem lottem melle. ami erdekelne, hgoy milyen a questelos pve resze, szal van eleg regen, vagy milyen a downtime?

cksa fel szemmel neztem, de kepes rogue tankolasara ? ez milyen lehet tehat eletkepes, vagy teljesen felejtos? vagy so so
  • Sáska
    purifier/sentinelt probaltad mar? Nekem ugy tunt, hogy a sentinel joval tobb manat igenyel. 30-on atpakoltam a soul-okat purifierre, es mintha konnyebb lenne a mana management, meg valtozatosabb is a heal. Sentinelnel kb 2 gombot spameltem, es a healing spell hangjatol rosszul voltam..:)
  • Bhalage
    a Role-ok valami hihetetlen modon tamogatjak ezt a bring the player not the class elkepzelest! persze ha a player is akarja, azaz elfogadja, hgoy atvalt masik rolera egy ideig a csapat erdekeben.
    és 4 role nagyon sok mindent lefed.

nekem nagyon tetszik!
  • sanyiiiii
    Na akkor megvan a válasz :)
  • sanyiiiii
    Lehet hogy kiszedi, de akkor a visszaváltozás folyamata lassú, nem egyszer volt már hogy fél hp alá levertük ketten egy mage-el a targete mire humanoid formát öltött (persze ez nem valami sok idő ebben a játékban), utána kap egy stunt, mire az elmulik halott.
  • Laroa
    Mókusból azért nem jössz ki mert arra lehet speccelni, hogy a mana x %-a bemegy sebzésnek mielőtt kijöhetsz.
    Én mondjuk imádom a mókusokat mert menekülni sem tudnak ahogy rájuk pakolom az 5 chargeom, aztán boomheadshot :D
  • Fritz Von...
    Sőt, igazából akkor érdemes majd variálni, amikor eléred az 50-et, és meglesz az összes pontod. Nekem most két role van használatban, egy fejlődős-szintezős inquisitor / purifier és egy instance-pvp healer sentinel / purifier.
    Ha majd 50en leszek, akkor megveszek minden role-t, és nekilátok variálni, addig ez bőven elég. :)
  • Laroa
    Én triumvirátusban szintezek. pve quest, pvp, meg zóna invázió ha van, ha nincs és kell planarite vmire akkor rift hunting.
  • MaRee
    Akkor most jön az örök érvényű wowos vita - kiszedi vagy nem szedi ki- riftes folytatása? Nekem polyból és fearből az első sebzés KISZEDI az ellent, még a dot tickek is.
  • sanyiiiii
    Hát azért van amelyik megtörik, de néha túl lassan, pl fear vagy mókus alatt sokszor 2-3-4 ütést is be lehet vinni a targetnek mire kijön belőle,ami alatt ugye elég sok hpt is elveszt.
  • gatyo
    Ez nagy tévedés sokaknak a RIFTel kapcsolatban. Gyakorlatilag 4 azaz négy class (calling) van. Ebből kell választanod az elején ami visszafordíthatatlan. Utána már az adott classnál (callingnál) lvl 10-15 környékére (aminek az elérése kényelemesen is max 4 óra) fel tudod venni az összes válaszható osztályt, és pár aranyért bármikor variálhatod, SŐT egyszerre akár 4 különböző soult is csinálhatsz ha van elég pénzed (gyk. quatrotalent) amit váltogathatsz is akár pár mp alatt. Az elején igazából tökmindegy mivel tolod, mert minden variáció életképes később meg már azon veszed észre magad, hogy variálgatsz a játékstílusodnak megfelelően. AZAZ nem kell már az elején mindenféle theocrafy-kat gyártani, fórumokat bújni, soul buildereket majmolni. Bőven ráérsz majd akkor ha már láttad a világot és átlátod hogy megy itt a harc.
  • 0Fritz
    Igen, ezt javítani kell majd.
    Elég nevetséges, hogy úgy ütik végig az embert, hogy semmit sem tud csinálni és a sebzések sem szakítják meg a cc-ket.
    (Persze az én altatásomnak akkor is vége, ha kicsit erősebben fúj a a szél... )
  • sanyiiiii
    Warhoz képest bug-lag téren sokkal jobban áll, orvr nincs de a trion azt mondta hogy raknak bele rvr területet ha a playerek az akarják, warfrontokból (sc megfelelői) nincs túl sok, de egész szórakoztatóak bár sajnos arra rá kellett jöjjek hogy a pve mmo közönség 90%ának a ctf már bonyolult....

Viszont pvp szempontból a cc nagyon gáz, ugyan van dimisnishing returns, meg a harmadik után immunis vagy, de mivel ez minden cc fajtára külön van ezért ez kb úgy néz ki hogy mókus->mókus->mókus->fear->fear->fear>stun->stun->stun... aztán van még disram, silence, sleep, meg talán egy-két másik xD
  • gatyo
    Én PvPt a napi questjei erejéig, illetve az 5 win-es questekig nyomom max. Mire ezek összejönnek bőven bejön annyi favor pont ami elég a cuccokhoz,de aki ezzel akar fejlődni szerintem élvezetes harcokat tud vívni (sokkal rosszabbra számítottam balanace és egyéb tekintetben, de ha van egy kicsi kis csapatmunka akkor kiegyenlített minden). Mivel jelenleg elég hamar behív minden WF így mellette a PvE nem nagyon működik mivel pár lépés és behív újra (btw ez egyébként remek lehetőség ha valaki vesztett helyzetből menekül mondjuk gankolók elől, mivel combatban is azonnal be tudsz menni a warfrontra :o).

A PvE szintezős rész szerintem kimagasló az eddigi MMOk tekintetében is a WoWot is ideértve. Hihetetlen mennyire jól megoldották ezekkel a random RIFTekkel, inváziókkal, ellenséges frakció npc holdokkal, hogy dinamikus legyen minden. Ahogy questről questre haladsz szintre észre sem veszed de része vagy egy public csapatnak akik éppen RIFTeket zárnak be vagy küzdenek a városfoglalók ellen, majd kilépsz és mész tovább a dolgodra de közben szintet is léptél valamint annyi pontot is összeszedtél közben, hogy simán megveszed érte akár a kék cuccokat is. AIONhoz képest viszont a ló túloldala már, hogy még mindig abban a zónában csinálod a questeket ami már -5 szint neked, de még így is találsz új helyeket ahol újabb 3-5 küldetés vár rád. A kraftot kicsit sajnálom, hogy ilyen lett. Igazán betehették volna ide is az EQ-s alapanyag minőséget, illetve kraft skilleket gyártás közben.

Az endgame content nagy kérdés még hiszen most ér fel a tömeg csak 50re. Vannak ilyen-olyan infok lásd lejjebb de még korai lenne megmondani, hogy megtartja-e ez majd a jelenleg igen népes előfizetői tábort.
  • Lonni
    Nekem sok a kaszt, nem tudom eldönteni ilyenkor mivel játsszak, warban egyszerűbb volt a választás, de ez feature, majd eldöntöm :) Amúgy lvl 8-ig ugyanolyan mint a war, de valamivel komolyabb a hangulata (greenskin voltam). Kivéve a PVP, ami warban egyből rendelkezésre állt BG formában, itt még nem találtam meg, talán lvl 10-től van.
  • MaRee
    WAR-hoz képest jó, vannak benne PQ-k meg minden finomság ami abba volt, de olyan szintű pvp nincsen. Warfrontok vannak, meg kisebb open pvp megmozdulások(10-10 ember egymás ellen egy riftért pl), én így 30 szint alatt eddig ennyivel találkoztam.
  • Pari
    Régi daoc-osokat, war-osokat kerdeznek, hogy milyen a game?