8196

riftstorm-banner2.jpg

Mielőtt kérdeznél, légyszíves olvasd el ezt a FAQ-t!

PvE Szerver: Zaviel, Blightweald, Gelidra

PvP Szerver: Bloodiron

Megkérek mindenkit, hogy normális hangnemben fórumozzon,
trollkodásért, fórumképtelen magatartásért büntipont / szélsőséges esetben kitiltás jár!
  • TDC Geronimo
    warhammerrel több, mint 2 évet játszottam és semmi mást nem csináltam csak pvptem. Najó mikor megjelent voltam 1-2 alkalommal instába, de elég is volt annyi abból ott.
  • BoneDragon
    Amúgy ki volt az aki ezt a pve= virágszedést kezdte? Játszott az már mmo-ba? Másik oldalt sem értem. Mi baj van a pvp-vel? Fél attól, hogy 1 nap 1-2x megöli valaki questelés közben? WoW-ban is pvp szerveren voltam, de kb csak akkor volt pvp a quest közbe vagy egy adott területen, mikor kijött egy kieg vagy sokan voltak egy helyen. Újdonság varázsa. Később azok is beleunnak, lemorzsolódnak és nyugi lesz mindenhol. PvE nélkül meg nem látod az end contentet. Aki meg pvp miatt játszik mmo-val az hazudik. Az csak további időtöltés/lekötés, hogy ott tartsák az előfizetőket. Sok a pve, levezeti a feszültségét pvp-be. Sok a pvp és már üti a billentyűzetet mert idegbeteg, akkor megy pve-ni. Oda vissza működik, de egy mmo-t a pve miatt veszel meg. Kész vége.
  • Gyogyito
    Pont ezt írtam én is :)
  • sanyiiiii
    Mindenki úgy játszik ahogy akar, de egyelőre nem látom hogy a soul sickness eltüntetése oly sokba kerülne. Tehát ha ráülnek a hulládra hát te némi extra pénzért feltámadhatsz az npcnél és megspórolod magadnak az idegeskedést.

Egyébként ez az egész pve vs pvp dolog ízlés kérdése, szóval teljesen felesleges vitatkozni rajta.
  • Eksz
    Amit te itt leirtal, teljes mertekben kimeriti az RP PVP szerver fogalmat. Kivancsi vagyok mi lenne az eredmenye egy felmeresnek, ami azt az egy es egyszeru kerdest tartalmazna, hogy miert tamadod meg az ellenseges frakcio jatekosat, azert mert piros es lehet utni mint a repat es meg kapsz is erte valamit, vagy azert mert roleplayer vagy izig verig es szent kuldetesednek tekinted az ellenfeled legyozeset.

En mindig tartom azt a velemenyet, hogy senki nem mondta, hogy aki pvp szerverre megy csak gankelni akar, es csak ezt fogja csinalni. Igazad van ez pont ugyanolyan hulyeseg mint a viragszedes, DE: emberek vagyunk, mindenki mas, mindenkinek mas a toleranciaszintje, turokepessege. Van akinek az elso alkalom is sok ha levagjak, van akinek a 100.nal telik be a pohar, van akit meg abszolut nemerdekel. Semmi gond nincs ezzel, az elso ket tipusu ember valszeg pve szerverre fog menni, ennyi.

A mostani alpha patchnotesban irtak hogy az elso kozos zonaban, scarlet gorge, lesz ez objektum foglalas, olvass utana itt, ha erdekel bovebben:

Alph Patchnotes

A "bg-krol meg az a velmenyem, hogy kompetitiv formaja ez a pvpnek, es engem szemely szerint ez erdekel inkabb mint az openworld pvp. Annak idejen vanilla wowban szerveztunk STV arenaban 5v5 arena meccsket, mondjuk az a vilag mas volt akkor, amikor a rank14et farmoltuk, egesz nap ircen dumaltuk meg hogy milyen jo meccseket jatszottunk a hordasokkal, hol van ez a community ma mar wowban?

Na mindegy kicsit elkalandoztam, a lenyeg az, ahogy en latom, hogy mindenki csinalja amit tetszik neki, semmi ertelme leszolni a masikat azert mert neki nem az tetszik ami neked, a lenyeg, hogy mindenki jol erezze magat azon a szervertipuson amit valasztott, es ugy hogy azt csinalja amit szeret.

Uff.
  • Gyogyito
    Én csak azt nem értem, miért nem lehet elfogadni, hogy valakit nem érdekel a PvP? Nem vagyunk egyformák, van aki szereti a spenótot, van aki nem. Attól még mindegyik lehet normális ember. Van aki szereti a kihívást, hogy órákig nem tud játszani, mert egy 3-5 fős társaság a hulláján ül, és van, akinek néha csak fél-1 órája van gép elé ülni, és azt szeretné esetleg "hasznosan" eltölteni. Nem kell itt egymást oltogatni, meg bizonygatni a másiknak, hogy de a PvP a király, vagy a PvE a király. Kinek a pap, kinek a papné. Ennyi.
    Szerintem ezt a témát le is lehetne zárni.
  • gatyo
    Jó legyenek ész érvek. A RIFTben háború van a 2 oldal között eltérő nézeteik miatt. A Guardian-ok ugye az istenek kegyelmét szeretnék és "kardélre hánynak" mindenkit aki ezt megtagadja, a Defiant-ok pedig maguk akarnak dönteni a sorsukról, "nem akarnak az istenek bábjai lenni". Mivel a játékban mindkettő oldalon lehetnek játékosok ezért a PvP elkerülhetetlen. Mivel a világ úgy van felépítve, hogy vannak közös "contested" területek, ezért itt nagy valószínűséggel gyakori összetűzések lesznek. TEHÁT véleményem szerint aki PvE szerverre megy az maga a játék egy fontos lényegét veszíti el ezzel. A gankolásra való hivatkozás pedig kb. akkora baromság mint a PvE virágszedés. Nyilván van ilyen is, de általánosítani butaság. Ha "nagy" WoW-ot nézzük, én folyamatosan PvP szerveren játszom és sose volt ilyen problémám, hogy ültek a hullámon, vagy én ültem másén. Nyilván gankoltam ha megláttam egy pink hajú gnomot vagy engem gankoltak a horda vérre éhes allik, de ezen max egy jót röhögtem, hisz ez a játék része. De ettől az álszent dumától már falra mászom, hogy "én nyugodt játékra vágyom nem gankfestre". PvP szerveren is lehet remekül PvEzni, higgyétek el nem lesz hulládon ülés nem lesz állandóan csapatos mészárlás amikor te éppen questelnél. VISZONT kapsz egy igazi hangulatot a világból amit a PvE szerver elvesz. A BG-k szerintem nem érnek semmit. Unalmasak, kiszamíthatóak és semmilyen formában nem illenek bele 2 fél közötti háborúba, hiszen a végén kapsz egy táblázatot, xpt, pvp pontot és kb. ennyi, jelentkezel a következőre. Írtam már lejjebb, hogy igen megdobná a hangulatot, ha a contested részen lennének elfoglalható objektumok, területen, amiket meg kellene védeni de körülötte folyamatosan mehetne a PvE tartalom is (virágszedés, questelés stb.)
  • TDC Geronimo
    Ez meg a másik :D
  • Eksz
    Ja en is igy gondolom, penteken majd megnezem a craftolhato 50es cuccokat meg a pvpbol kivalthato cuccokat, hogy mennyi, ha egyaltalan van crit rajtuk. Bar ebbol sokat leszurni ugye meg mindig nemlehet, mivel az instadropokat es rating/szazalek valtoszamot meg mindig nemfogjuk tudni
  • sanyiiiii
    A legtöbb mmoban gearből critet stackelni max szinten lehet (persze vannak kivételek, főleg olyan játékoknál ahol szintezés = játék). Szóval szerintem az hogy 30on csak 10% a crit nem mérvadó. De majd meglátjuk.
  • sanyiiiii
    naiv vagy
  • Eksz
    Na akkor figyelemeltereles keppen ide is bedobnam azt, amirol gondolkodom mostanaban. Kedves healer tarsak, ti hogyan latjatok, mindenfele konkret targyakra vagy highend statokra valo ralatas nelkul a healerkent critre valo stackelest? En most ezen gondolkodom, de vannak ketsegeim, a 30as sentinel/warden/purifierem csak 10% critje van, viszont jopar spell ami a critre epit es nagyon joknak tunnek nekem:

Sentinel:
    Serendipity (3/3)
    When you Critically Hit with a heal, the cast time of your next heal is reduced by 1.5 seconds.

Warden:
    Restorative Tide (5/5)
    When you are Critically Hit, you heal 150% of your Wisdom over 12 seconds.

Overflow (2/2)
    When you Critically Hit with a heal, the ally gains Overflow for 15 seconds. The next time they take damage, they receive healing equal to double of your Wisdom.

Purifier:
    Enflamed Rejuvenation (5/5)
    Increases your next heal by 30% whenever you Critically Hit with a single target heal.
  • Me0w
    Politikusnak kellene menned, olyan szepen ferdited el az igazsagot.
  • Eksz
    Az egymas piszkalasat abba kene hagyni viszont. Csak Cifunak adtok folosleges pluszmunkat vele.
  • BoneDragon
    Szídod a 10 éveseket? Sajnos most te is olyan szintre süllyedtél. Mikor akarod abbahagyni?
  • Eksz
    Szerintem senki nem gondolja,en legalabbis biztosan nem,hogy valaki csak ezert akar PVP szerverre menni, de nem mondhatod, hogy nincs benne ez a pakliban. Es ez alatt nem azt ertem, hogy Te, vagy Ti ezt fogjatok csinalni, hanem hogy biztos vagyok benne, hogy lesz ilyen. En meg nem jatszottam olyan jatekkal az elmult 10 evben ahol ne lett volna erre pelda.

Edit: majdnem buktam a 25k hufos hajomat, mert itt irogatok
  • Boncmester
    Olyan szinten rosszul gondolod, hogy PvP szerverre szerintem nem azért megy az emberek nagy része, legalábbis én és mások, akiket ismerek, és oda akarnak menni, hogy 10-en összegyűljenek, és megöljenek 1-1 embert, mint ahogy a Warban sem csináltunk soha semmi ilyesmit, pusztán zavarja őket, hogy ott van egy helyen ő, meg egy ellenfél, és nem tudják megtámadni egymást, vagy ha megnyílik egy rift, és együtt harcol a defiantos meg a guardian a bezárásért, de egymást nem tudják megtámadni, mint ahogy pedig kellene.
    Azért itt a fórumban szerintem nem 10 évesek vannak, akik ezt élveznék, hogy gankelnek, és mivel valszeg a játéknak sem az lesz az átlagkorosztálya, mint a wownak, ezért ezt felesleges így beállítani.
    Tehát én ezt éreztem támadásnak, hogy a pvp szerverre azok mennek csak, akik gankelni akarják a szegény craftolókat tömegesen, hogy a játékélményüket elvegyék.
    Amúgy meg a vita még mindig abból indult ki, hogy én azt mondtam, hogy a cicuska benézte, és itt fölkelhet a healernél, nem gankelik a hulláját, és pont, erre ő totál kiakadt, és elkezdett habzani a szája, azóta meg hülyéz meg anyázik meg mittomén.
  • BEAST #1656
  • Eksz
    En szeretek ugymond, agressziv velemenycseret folytatni mindaddig, amig ugy erzem, hogy eszervekkel meggyozhetoek az emberek,trollok,elfek.
  • Hamed
    Kozonseges troll, nemtom minek kommunikaltok vele egyaltalan... Erezze magat macsonak, hogy o bizony pvp szerveren fogja tolni. Csak meg1 ok, hogy mashova menjek:D
  • Murmur
    A Rift nem PvP játék lesz. Stop. :P
  • Eksz
    Nem, nem is mondtam hogy barki anyazott volna, azt mondtam hogy ehhez vezet, ertelme nincs. Azt pedig ketlem, hogy barkinek is azzal lenne problemaja a pvp szerveren, hogy megolik. Szerintem itt az emberek tobbsegenek azzal van problemaja, hogy ha bekempelik, leolik 10en amikor egyedul van, megakadalyozzak abban, hogy azt csinalja, amit szeretne. Akit ez zavar, pve szerverre fog menni, ennyi. Aki pedig a masik vegen van a dolognak, pvpre, es ezt fogja csinalni. De ha rosszul gondolom majd az erintettek kijavitanak.
  • Me0w
    Jogod? Te tenyleg hulye vagy :D
  • Boncmester
    Én nem anyáztam senkire, de nem hiszem, hogy ne lenne jogom lenézni azokat, akik össze***sák magukat attól, hogy megölik őket egy játékban. Azok a szememben az IDDQD-s Doomos 10 évesekkel vannak egy szinten, mivel pont a játék lényegét vesztik el, az egymás mellett illetve ellen játszás szépségét, kiszámíthatatlanságát és folytonos megújulását. Nyilvánvalóan meglehet róluk a véleményem, nekik is rólam, ezt nem szükséges rossz dolgnak beállítani.
  • Eksz
    Semmi baj nincs azzal ha valaki 24/7 akar pvpzni, en is csinaltam WoWban amikor aktivan arenaztam, vagy vanilla wowban amikor rank14ert grindeltuk a honort egesz nap. Nem ezzel van a baj, hanem azzal, hogy van aki emellett kesztetest erez arra, hogy meg akarja mondani masoknak, hogy hogyan jatszanak, valamit lenezik azt akit nemerdekel a pvp. Az ilyen vitaknak se ertelme, se vege, tudjuk ezt az amd vs intel, pc vs konzol, stb, stb ota. Az ervek egy ido utan elkezdenek fogyni, es csak ertelmetlen frocsoges, egymas anyazasa lesz az egeszbol, semmi ertelme nincs ennek.
  • Boncmester
    1: azért, mert neked nem tetszik egy hsz, attól még lehet értelmes, plusz visszakereshetsz az utóbbi pár hétre, nem csak ezzel kapcsolatban írtam, de mind1
    2: mivel az egyes emberek fejenként több hsz-t is írtak, így egyszerűbb visszakeresni, mivel a két hsz között lehet akár 20-30 másik is.
  • Neutralpoint
    VIP kulcsom van köszi!:D
  • Me0w
    Hat igen, ezt ugy hivjak Counterstrike... Ott mindenkire lehet loni, meg lehet a skillel bragelni egesz este, nem tudom egy mmo-ban miert keresi ezt valaki...
  • BoneDragon

Sok az óvodás felfogású itt!
    Tisztelet a kivételnek.
  • Eksz
    Ha VIP kulcsot addoltal az accodhoz,vagy preorderelted a jatekot minden betara kapsz meghivast. Ha nem VIP kulcsot, akkor csak kaphatsz.

VIP KEY

Itt meg talalhatsz par VIP keyt ha sietsz.
  • Eksz
    Annyira folosleges ez a bicskanyitogato stilus. Azert, mert Te igy gondolod, es megprobalod tenykent beallitani, meg nem lesz igazad, foleg egy olyan dologban, ami ugye egyeni megiteles targya, namindegy. Az meg hogy valaki egy jatek PVE reszet azzal azonositja hogy viragot lehet benne szedni, no comment.
  • Bhalage
    kivancsi leszek, hogy a jatek milyen formaban tamogatja a pvpt, mert ahogy a wowban is eipc fail volt a world pvp (azaz cel nelkuli) es kimerult a grief/gankben, ha ugyanolyan ratyi szar lesz, akkro en tuti pve serverre megyek aztan akkor pvpzek, amikro kedvem van, es mellette nyugodtan szedhetem a viragokat es nem fogja a mokamat elbaszni semmilyen abberalt fasz. iam in control, aztan ha kedvem szottyan pvpzni, akkor fogok egy epitett csapatot es szetbaszunk mindenkit, ahogy kell. +like
  • BoneDragon
    Amúgy te miért vagy itt? Meg gatyo?
    Egy értelmes hsz-etek nem volt a játékkal kapcsolatba, csak azzal hogy milyen fasza a pvp... Ez nem az a topic, menj máshova okoskodni.
    És igen zavar, hogy külön írod az összes hsz-t, mert simán lehet egybe írni csak az elejére fel kéne tüntetni a nevet akinek írod.
    Okoska...
  • Bhalage
    /popcorn
  • Boncmester
    Hát igen, ez utóbbit hívják farmville-nek... Ott senki sem támad meg, és nevelheted a virágaidat. De hogy valaki egy mmo-ban ezt keresse...
  • Boncmester
    Mivel különböző dolgokra reagáltam, és szekvenciálisan dolgoztam föl a hsz-eket, ezért egyszerűbb, hogy félreértés ne essék. Így működik a fórum, ha ez nem tetszik, tekerd át vagy ne olvasd egyáltalán.
  • KBB
    Köszönjük Emese!
  • radical
    Updatelték a patchert, mostmár elérhető az account és a rendszerbeállítások is login nélkül, meg majd később a kézikönyv is.

PVP vs. PVEt meg hanyagoljuk már légyszi, igaz hogy pörög tőle a hozzászólásszámláló de ezerszer ki lett már tárgyalva más topikokban és úgyse fogtok meggyőzni senkit a másik oldalról csak hajtogatjátok a magatokét.
  • gatyo
    PvP: keménypöcsüek
    PvE: puhapöcsüek

Nem kell ezt szégyellni, nem vagyunk egyformák.

Én továbbra is azt mondom, hogy háború van ingame. Ha téged virágszedés közben ledarál egy ellenséges csapat az egy teljesen normális dolog. Állj össze a barátaiddal, menjetek vissza is kapd el őket. Ha viszont neked erre nincs energiád, kedved, nyugdíjas tempóban szeretnéd elütni az időd akkor a fentebbi jelző lép érvénybe az én felfogásom szerint. Pont.
  • Neutralpoint
    Sziasztok, elolvastam a FAQ-t de arra nem találtam meg a választ, plusz 68milla hsz-t nem volt kedvem átnyálazni hogy ha az első beta eventre kaptam key-t az a következőkre is érvényes avagy újból jelentkezni kell a másik phase-ekre?