12
  • Cat #12
    "Jól látom, hogy kezd mindent ellepni az Apple itt az SG-n?"

Az Apple tőzsdei kapitalizáció alapján már nagyobb értékű cég, mint a Microsoft.
  • Yv@n
    "- nem mindenki csak zenét hallgat a rádión.
    - Az autóban/városban pedig nem fognak az emberek netrádiót hallgatni."

Szerintem itt némi keveredés van. Nekem itthon nincs rádióm, tehát netről hallgatom roxy-t, rádio1-et stb...

Szóval netrádió alatt ne egy végtelenített mp3 playlistet érts, mert nem feltétlen az.
  • Gerygrey
    - Az autóban/városban pedig nem fognak az emberek netrádiót hallgatni.

Szerintem Magyarországon ennek elsősorban a mobilnet díjszabása az oka.

192 kilobit másodpercenként (ami már elfogadható minőségnek számít) másodpercenként 24 kilobyte, egy óra alatt 86 mega... Ha csak munkába menet és hazafelé hallgatom (2*30 perc, de általában több), az havi 1,7 giga adatforgalom úgy, hogy mást nem is csináltam a neten. A Vodánál havi 3000-ért van 2 gigás csomag, amit nagyjából 2-3 hét alatt merítenék ki csak rádiózással, ha a mostani zenehallgatási szokásaimat vesszük alapul. Még 128 kilobites adást hallgatva is erősen kérdéses a dolog, így marad a jó kis empéhárom, 256-320 kilobiten.

Havi 2-3000 Ft lenne az az összeg, amit hajlandó lennék KORLÁTLAN mobilinternetre kifizetni, és akkor biztos, hogy mindig netrádiót hallgatnék.

- FM adás vétele 1000x egyszerűbb eszközzel is megy, állandó és ingyenes.

Nem feltétlenül egyszerűbb. A telefonomon van ugyan FM rádió, de nem tudom használni, mert csak a gyári (madzagos, kényelmetlen fülbedugós, a jó kis sztereó BT headsetemhez képest kritikán aluli hangminőséget produkáló) fülessel megy. Most kipróbáltam hogy antennaként bedugom a gyári fülest, hátha megoldható így hogy a BT fülesen szóljon a rádió, de nem adja. Vicces, hogy 2010-ben útközben könnyebben elérhető számomra a GPS navigáció, mint az FM rádió :)
  • xyl
    Ez komoly??? Nanemár!!! És hogy, betiltják? Csak FM, csak digitális, csak jó minőség, csak drága cuccal? Kezd nem tetszeni, ahogy az EU beleszól a dolgokba.
    Mint pl. az izzók...

"Ugyanakkor arra az apró, ám a rádiók számára igen fontos tényre elfelejtett kitérni, hogy pár év múlva a televízióhoz hasonlóan, az analóg rádióadás is megszűnik az EU-ban, és csak digitális lesz."
  • bippo
    A jelenség háttérokait kutatják a szakemberek, de nem igazán értik.
    - nem mindenki csak zenét hallgat a rádión.
    - Az autóban/városban pedig nem fognak az emberek netrádiót hallgatni.
    - FM adás vétele 1000x egyszerűbb eszközzel is megy, állandó és ingyenes.
    Ha ezek túl bonyolult indokok, hogy megértsék, akkor gondolkodjanak még.
    (ilyen alapon a tévének vagy a video/dvd kölcsönzésnek is ki kellett volna halnia, hiszen ott az internet meg a Video on Demand. Hülyék.)
  • lorandnagy
    Szerintem az ember társasági lény. Szüksége van arra, hogy mások véleményét, másokat hallgasson. Vagy esetleg mások életébe belehallgasson, ezért néznek oly sokan barátok közt-öt:D
  • slickboy
    Jól látom, hogy kezd mindent ellepni az Apple itt az SG-n? Cikkekben, fotókban, de minimum a hajánál fogva legalább előrángatják az iPod-ot ha lehet.
  • Polemius
    Igazán nagyszerű semmiről nem szóló cikk, amiben több bekezdésen keresztül ismételgetik, amit két rövid mondatban le lehet írni. :)
    Ugyanakkor arra az apró, ám a rádiók számára igen fontos tényre elfelejtett kitérni, hogy pár év múlva a televízióhoz hasonlóan, az analóg rádióadás is megszűnik az EU-ban, és csak digitális lesz.
    Vagyis a régi készülékeket ki lehet dobni, vagy a környező országok adásait hallgatni vele.
    Ugyanakkor a digitális adás vételére alkalmas készülékek jóval drágábbak, az elterjedtségük pedig nálunk a nullával egyenlő.
  • hodobaj
    Meg sietni kell mert 30 perc és barátok közt. (az is van torrenten, de csak fél órával később az meg már nem Live)
  • hodobaj
    Bocs az Enter gombot nem találom mert sötét van:S
  • hodobaj
    Érdekes szerintem ez olyan mint minden filmet le tudok tölteni Torren-ről minden Zenét szintén, minden tudást elérek a Wikipédián, de semmi nem pótolja mikor fél óra között valaki mond valami okosat vagy reggel pár laza poént vagy egy pár érdekes infót mondanak be a rádióba vagy este a híradóba elmondják mi történik, sőt még a reklámok is hiányoznak néha egyszerűen érdekel milyen új termékek vannak még ha csak a Média és Fogyasztói társadalom szennye akkor is szükség van az egyirányú kapcsolatra is legalább annyira mint a kétirányúra.
  • Gerygrey
    Az online rádiók rendkívül népszerűek és az Apple terméke ahelyett, hogy végleg a múlt részévé tette volna a rádiókat, inkább segített nekik és ennek köszönhető, hogy az adások még egyszerűbben elérhetővé váltak.

iPodon mióta lehet netrádiót hallgatni?