Nintendo 3DS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sheltem
Mit jelent pontosan ez a "GBA ambassador" ?
Mi van ezekkel a játékokkal ?

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Csibe001
GBA ambassador, hivatalos, péntektõl:

F-Zero: Maximum Velocity
Super Mario Advance 3: Yoshi’s Island
Legend of Zelda: Minish Cap
Fire Emblem: The Sacred Stones
Kirby & The Amazing Mirror
Mario Kart: Super Circuit
Mario vs. Donkey Kong
Metroid Fusion
Wario Land 4
WarioWare, Inc.: Mega Microgames

koccadam
Ez szerintem géptõl függ. Nekem 3D-be átkódolt egy filmet másfél óra alatt, kb real time dolgozott. 2D-vel sokkal gyorsabb egyébként. Egy másfél perces sample nálam 20mp kb

kisgabo
ja, azaz. kiirja meló, és sunnyog.

Egyébként elég sokáig tart, a videó idejét nyugodtan szorozd meg 3-4-5-tel. Egy másfél perces sample fájllal elmelózik jópár percig.
Még béta szegény ezért kicsit fura még. Amikor kiírja, hogy dolgozik és azt leokézod akkor látszólag semmi nem történik, de a háttérben dolgozik. Ha végzett, kiírja, hogy Done. Akkor jelenik meg az enkódolt fájl a megadott könyvtárban.
koccadam
Ne azzal foglalkozz, hanem ezzel:

"Na, vissza az egész. Szerencsére megjelent egy GUI, egyben le lehet tölteni az egész konvertert plusz van hozzá grafikus felület. És nem utolsósorban a minõsége is sokkal jobb lett és a 20fps sem akad annyira mint korábban.

Letölthetõ innen: http://www.mediafire.com/?n2v2zzbzc81xi5c

A program fóruma pedig itt: http://gbatemp.net/topic/315365-3ds-video-beta/

Javaslom az Advanced menü mellõzését."

Ezzel megy 😊 Nem csak 3D-s,hanem 2D-s vidit is nagyon jól átkódol pillanatok alatt,csak a 2GB-os kari elég kevés.

kisgabo
nekem nem csinál ez semmit.

Ez az, köszi. Kvittek vagyunk. 😊
koccadam
"Még arra nem jöttem rá, hogy lejátszás közben a bal felsõ órát hogyan lehetne eltüntetni." Settings ---> Info Display OFF <#vigyor5>

koccadam
Sikerült 😉 Nagyon jóó, egy Avatar-ost próbáltam én is, egy sample-t. Kicsit látni,hogy frame drop van,de igazából teljesen jó szerintem. Meg szerintem még majd kiforrja magát a dolog <#bee1> Köszi még 1x, ha sikerül elõrébbjutni írhatsz bátran <#vigyor>

Igazán nincs mit. Sajnos az mjpeg tömörítés (4Gb egy film) valamint a 20fps alapvetõen teszi alkalmatlanná a 3DS-t, hogy filmet nézzen rajta az ember. Pedig nem lenne rossz. Talán ha megjelennek a flashkártyák, ott meg tudják oldani az mp4 tömörítést és a 24 képkockát.

Még egyébként nem adtam fel, vannak ötleteim. 😊 Az egyik, hogy a filmet felnyomni 60fps-re interpolációval és úgy vissza 20-ra. Így elvileg kevésbé akadozna, mivel egyenletesen hiányoznának belõle a képkockák.
koccadam
Köszönöm szépen a segítséged, nagyon korrekt ember vagy 😉 Kipróbálom

Na, vissza az egész. Szerencsére megjelent egy GUI, egyben le lehet tölteni az egész konvertert plusz van hozzá grafikus felület. És nem utolsósorban a minõsége is sokkal jobb lett és a 20fps sem akad annyira mint korábban.

Letölthetõ innen: http://www.mediafire.com/?n2v2zzbzc81xi5c

A program fóruma pedig itt: http://gbatemp.net/topic/315365-3ds-video-beta/

Javaslom az Advanced menü mellõzését.
Illetve 64bites Windows-hoz ezt az ffmpeg-et töltsd le:

http://ffmpeg.zeranoe.com/builds/win64/static/ffmpeg-git-7d531e8-win64-static.7z
Bocs, a második bat fájl-t elírtam, ez a helyes:

ffmpeg -y -i "video.mkv" -s 800x240 -aspect 2:1 -r 20 -vcodec mjpeg -qscale 1 -vf crop=400:240:400:0 -an "right.avi"

Már persze ha a forrás mkv (általában abban beszerezhetõ).
Szívesen segítek. 😊

Töltsd le az ffmpeg-et innen:

http://ffmpeg.zeranoe.com/builds/win32/static/ffmpeg-git-7d531e8-win32-static.7z

Tömörítsd ki egy könyvtárba. A bin alkönyvtárával dolgozunk a továbbiakban.

Nyisd meg a Jegyzettömböt és másold bele ezt:

ffmpeg -y -i "video.mkv" -s 800x240 -aspect 2:1 -r 20 -vcodec mjpeg -qscale 1 -vf crop=400:240:0:0 -acodec libmp3lame -ar 16000 -ab 16k -ac 1 "left.avi"

Mentsd bele a már említett bin alkönyvtárba 1.bat fájlnévvel.

Nyiss egy új Jegyzettömböt, abba a következõt másold bele:

ffmpeg -y -i "video.avi" -s 800x240 -aspect 2:1 -r 20 -vcodec mjpeg -qscale 1 -vf crop=400:240:400:0 -an "right.avi"

Ezt mentsd el 2.bat fájlnévvel szintén a bin alkönyvtárba.

És végül csinálj egy harmadikat is így, abba pedig ezt másold:

ffmpeg -y -i "left.avi" -i "right.avi" -vcodec copy -acodec adpcm_ima_wav -ac 2 -vcodec copy -map 0:0 -map 0:1 -map 1:0 "VID_0001.AVI"

Ezt pedig mentsd el 3.bat névvel szintén a bin alkönyvtárba.

Már csak egy dolgod van, tölts le valamelyik torrent oldalról egy 3D SBS mkv film sample fájlját (arra figyelj, hogy 10 percnél ne legyen hosszabb), nevezd át video.mkv-ra, és másold be az ffmpeg bin könyvtárába, ahová a bat fájlokat mentetted. Ezek után elõször az 1.bat-ot indítsd el, ha végzett akkor a 2.bat-ot és ha az is akkor a 3.bat-ot. A végén kapsz egy VID_0001.AVI fájlt ezt másold be az SD kártya megfelelõ könyvtárába és nevezd át az utolsónak. Ezek után a Fotó programban megtalálod a filmet (lehet, hogy a legelején).

Ennyi. Sajnos nagyon akadozik a végeredmény a 20fps limit miatt Gondoltam, hogy a Nintendo kitalál valamit a 10 perc limit mellé, hogy ne legyen értelme filmeket konvertálgatni.

Ha bármi kérdés van, csak bátran. 😊
koccadam
Nem tudsz olyan oldalt ahol van fent ilyen avi file amit rákell csak tenni a 3DS-r és lejátsza?! Nem vagyok hülye a gépekhez, meg a kódolgatásokhoz sem,de ez az ffmpeg nekem betett...azt se tudom mit hogy ,hol..😊

Csibe001
Sziasztok!
Nem reklám, de jó lenne egy kis közösséget kialakítani ezen az oldalon:
3dshungary.com. Remélem ismeritek az oldalt. 😊
Minél többen vagyunk annál jobb.

Laza
Ugyanennek az oldalnak a közepén van az elõzõ linked is ... pénzt kapsz érte? 😊

A #971-ben írtak még mindig szarul vannak a cikk alatt.

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Egy kis elemzés:

Kiindulási pontnak ezt használtam:

http://www.socoder.net/index.php?blogs=29000

A forrás half-SBS mkv. A 24->20fps konverziót kell még korábban megoldani valahogy, mert az ffmpeg szimplán eldobál másodpercenként 4 frame-et és nagyon akadozik emiatt a video. Érdemes a minõséget is lejjebb venni, mert maximumon gyakran beakadozik a kép és a hang.
A kész videot (ami valóban avi) szimplán fel kell másolni az SD kártyára megfelelõ fájlnévvel a képek könyvtárába. Ha minden jól megy, akkor megjelenik a képek/videok között. Még arra nem jöttem rá, hogy lejátszás közben a bal felsõ órát hogyan lehetne eltüntetni.
koccadam
Írhatnál egy leírást mivel konvertáltál,milyen kiterjesztés (gondolom avi),hova másolod az SD karira a kész videót stb😊

Most, hogy van videofelvétel, át is konvertáltam az Avatar 3D elsõ 10 percét a Nintendora. Vannak még vele megoldandó problémák (szép 24->20fps konverzió, max 10 perc per file) de alapvetõen szép az eredmény.
kisgabo
hi

zelda 7k.

koccadam
pfff. az eshop teljesen ugyanolyan maradt... és még csak demot se találni.

cloud.strife
Zelda és Mario 3DS játékot vennék.

www.digimomentsvideography.com

Csibe001
Mondjuk a csúcs 3D-rõl annyit, hogy Zeldánál én nagyon nehezen szoktam meg, hogy gép mozgatása közben se mozdítsam nagyon ki, na most a resinél folyamatosan lõni kell, nem tudom ki lesz aki 3D-be tolja végig. Bár Koccadam azt mondta, hogy egy pillanatra se kapcsolta ki a 3D a mario 3D-nél sem. 😄
Úgyhogy van remény.

Anubys
Az már látszik, hogy k. jó a grafika. 😊
Ami a 3d-t illeti, neked legyen igazad, bár, ha a Mercenaries-t kiadták így... 😞

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

koccadam
Felesleges még demo után megítélni egy játékot, nagyon sokat fog változni pozitív irányban, szinte 1 év telik majd el mire kijön. Hidd el, hogy 3D-ben is változni fog <#integet2>

Anubys
Nem kell a trailer, ott a demo a Mercenaries-on... 😊
A grafika tényleg jó, ez nem vitás, de alig van különbség max 3D és kikapcsolt 3D közt. Ha egy konzolnak ez az egyik fõ feature-e, akkor illene normálisan kihasználni, fõleg egy Capcom-nak egy húzócímnél.
Ettõl függetlenül várós a cucc.

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

Csibe001
Hehe, ugyanígy vagyok én is. Én csípem a 3DS-t, s szerintem nem lesz bukás. Már most is van 3-4 cím ami érdekel, pénztárcakímélõ így. Ja, ma megveszem DS-es Super Mario 64-et, analóggal tuti jó lesz. 😊

kisgabo
mindegy, én a lanyha felhozatal ellenére se adol el 3ds.

kivárom, ami érdekel.

koccadam
Kár, hogy nem a Mercenaries-re gondoltam,hanem a készülõ resident evilre 😊 Nézz róla Trailert, besz@rás hogy milyen grafja van.

Laza
A Zeldában nagyon jó lett a 3D ... csak úgy tolom ... másképpen nem is játszanék vele, mivel normál nézetben végigvittem már min 50x 😊

Az SF4-et viszont kizárólag 3D nélkül játszom ... fõleg neten.

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Csibe001
Ez igaz, azt csak teszteltem (Mercenaries), Zeldám van csak, de azon eléggé jó a 3D. Úgyhogy az lehet kiindulópont. 😊

Anubys
Nem tudom, milyen egyéb játékod van még hozzá, de nekem Mercenaries és aThor elég gyengének tûnik 3D szempontjából. A Samurai Warriors volt az elsõ játékom rá, és majd kiestem a fotelbõl, amikor megláttam a 3D effektet rajta. Máig az egyik legjobb játék ilyen téren, no meg a DOA, bár az is picit mintha gyengébb lenne.

Csibe001
Micsoda? Én Mercenaries-t próbáltam ki amikor a gépet vettem s eléggé jó volt a 3D-vel. Bár az tipikusan olyan játék amihez annyira nem kell a 3D szerintem, Revelations-höz se fogom nagyon használni, bár ki tudja.

Anubys
Na azért a Resi 3D effektje engem nem csap falhoz. A Capcom már megmutatta az SSF4-gyel, hogy tud normális mélységélesség effektet csinálni, akkor a Mercenaries miért néz ki úgy, mintha csak a statok lennének 3D-ben, a játéktér és a karakterek nem?!

Még jó lett a DOA Dimensions is amúgy, és lassan ideér a Shinobi-m is, amire még jókat mondtak, majd megírom, hogy milyen lett. 😊

koccadam
Mármint kikapcsolva a 3D sry<#nezze>

koccadam
3D mellett is nagyon jó a graf igen, marioland3D-nél nem értek egyet 😊
Sf4 is nagyon szép,az összes capcom játék fullos ugynézki, ami jön resident evil az meg fúúúúúúúú de durván néz ki

Csibe001
SSF4 is elég fasza rajta, csak az nekem nem kell. 😊

kisgabo
azért uraim, 3d bekapcsolása nélkül is pöpec ez a 3ds gép, kikapcsolt 3d mellett is kuvvajó a mariokart. a zelda is.

aztán a többi játék egy shit. még a marioland3d.

remélem jövöre összeszedik magukat, van ebbe lehetõség.

koccadam
Aki még nem hallgatta meg, az tegye meg most ^^ Nagyon jó:

November 18-ai

kisgabo
mariokart 7 nagyon baba... 😄 kár hogy itthon kicsit drága..

Laza
Mondjuk ez elég ciki egy november 15-ei cikknél:

Csibe001
Olyan sok nekem sincs, 9 mii-vel találkoztam 3 hónap alatt. 😊
S csak egyiken lepõdtem meg, egy kocsmában voltunk. 😄
Szerintem jó útvonalon megyek.

Hrisskar
Én egy hónapig járkáltam streetpass-szal és senkivel sem találkoztam, aztán lemondtam a dologról.

Anubys
Basszus, hogy szedsz fel ennyi Mii-t? :o
Nekem 3 van kb. két hónapja... :/