13
-
DeviloftheHell #13 alanyi jogon és ingyen viz, gáz, áram aztán lehet szó a luxusról azaz a netröl idiota emberek.... -
#12 "az evvel/ezzel és az avval/azzal alakoknál, ahol a névmásoknál szokásos hátraható hasonulás és a -val/-vel ragnál szokásos előreható hasonulás szembekerül egymással, mindkét megoldás lehetséges (bár az előreható hasonulás valamivel gyakoribb)."
forrás:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Hasonul%C3%A1s -
Anotino #11 pelda -
Anotino #10 Erre mar volt Magyarorszagon nem is olyan regen. Vicces szokasokhoz vezet, pl az emberek nyaron folyo ivovizzel hutottek le a gorogdinnyet, mert ugy gyorsabb. -
Olmütz #9 Érdekes, a svájciakról azért feltételeztem annyit, hogy tovább látnak az orruknál, de látom, hogy ez naiv elképzelés volt.
Olyasmi, hogy ingyen internet, nem létezik.
A hálózatot ki kell építeni és fenn kell tartani, ennek a költségeit valakinek viselnie kell. Ha a szolgáltató nem kap bevételt, akkor nem fog szolgáltatni - ki fogja akkor ezt ingyen elvégezni helyette? Szerintem senki sem szeret ingyen dolgozni, a beszállítók is kevéssé vehetők rá, hogy ingyen szállítsák a hálózati elemeket. Ha pedig kap a szolgáltató bevételt, akkor azt az állam biztosítja majd számára, hogy az emberek ingyen kapják a netet. Az állam ezt kizárólag az adókból tudja fedezni, tehát végső soron ott vagyunk, ahonnan elindultunk, csak sikerült egy közvetítőt beiktatni a rendszerbe.
Nincs ingyen ebéd, én is szeretnék ingyen kenyeret kapni, de a pékek azt mondták, vessek búzát, arassam le, őröljem meg, készítsek kenyeret és süssem meg magam. Ez a realitás. -
#8 Vajon miért érzem úgy, hogy emögött a hardverlobbi áll? -
Pares #7 *Ezzel -
Oláh Herkules #6 most is így tesznek... vécét tiszta vizzel lehúzás pl, mindenben hatalmas pazarlás van (pl energia is, de itt nem szaros izzók cseréjéről van szó), és mivel egyeseknek ez az érdeke így is fog maradni. -
#5 Evvel az a probléma, hogy, ha így lenne, akkor mindenki borzalmasan pocsékolna. -
FefeeX #4 Azt azzal mosnád a kocsit, mi? :D
Pedig a korlátlan ingyen víznek még sokkal nagyobb pazarlás lenne a vége...
Hozzám amúgy bármikor húzhatják a száloptikát, nem fogom kizárni őket... -
bakagaijin #3 Az alanyi jogon internet nem azt jelenti, hogy mindenkinek másnap bekötik az optikát, hanem hogy hozzá tud férni ingyen. Svédek pl. ~15 évvel ezelőtt könyvtárakban tették hozzáférhetővé mindenki számára ingyen, alanyi jogon. -
ddt500 #2 Én annak is örülnék ha alanyi jogon, ingyen járna mindenkinek az ivóvíz korlátlan mennyiségben. -
#1 Svájcban szerintem simán meg is tehetik
Megnépszavazzák, aztán ennyi