51
  • DjDano
    Hajrá HTC! Döngöljétek földbe Sztivi dzsobszot és a mérgezett almáját! :)
  • DjDano
    Sajnos nem halva született, mert az agyakban már az él, hogy Iphone = minőségi és felülmúlhatatlan termék legyen szó bármiről, az ár már nem is fontos...
  • roliika
    Mi épp egy ájfon és ájpad fejlesztő cég vagyunk.

És hát én sem dobtam a cucctól ennek ellenére egy hátast, hogy húha (hétfő óta van a birtokunkban egy ilyen naaagy drága "ájfon").

Viszont, hogy halva született az vicces kijelentés. Nem is tudom mihez hasonlítsam ezt a hülye kijelentést...a Rolex is halva született márka, mert baromidrága, kevés is van belőle, meg tök elavult technológiát képvisel.

De nem is ez a hasonlat a vicc...hanem, hogy a népeknek annyira nemkell az iPad, hogy már a kiadás előtt az első 400 000 darabot kifizették előre!

Az első "szállítmány" nagyjából 1 millió darabot számlált, mind egy szálig elfogyott...itthon már csak másod meg harmad kézből lehet beszerezni 180-240 000 között, miközben az USA beli ára 120 000Ft.

Tehát tényleg...kell a francnak, fujj fujj.

Nem titok, hogy mi is várunk az elkészített szoftvereinkből ettől a cucctól némi bevételt az eladások alapján (mármint ha csak 1% megveszi a proginkat..nem rossz pénz).
  • Robcuskilla
    legbefolyásosabb bloggereinek egyike :)) manapság már ez is vmi, ez is csak egy újkori netbölcs okostojás. na meg bakker, ha kell vegyél ipadet, ha meg nem kell, ne vegyél, ha összességébe nszar üzlet, belebuknak az almások is.
    warezolás meg nem forradalmi hőstett.
  • strogg
    Nagyon sok igazságod vagyon. :) Lényegében azt mondod, hogy a társadalmi egyenlőtlenségeket mesterségesen, de demokratikusan ki kell egyenlíteni.
    Valójában igazad volna, csak van szerintem egy oltári bökkenő. Azok a fejlett országok, amelyiket most annak hívsz, a világ országainak kb: harmada sincsen, lakosságilag pedig csak a töredéke a föld lakosságának.
    A probléma alapvetően ott indul, hogy a fejlett otszágok is csak kb: a föld népességének a 4/5-ét megnyomorító módon tud "fejlett" lenni.
    Tipikusan: azok a megtermelt külföldről behozott javak amit te megveszel, annak a töredékéből él egy komplett család taiwan-on, mert ő csinálja.
    A globális egyenlőtleség miatti mozgások folyamatosak. Így regionálisan ha minden hasznos "szét terítesz" az országodban, lényegében egy elmozduláskor semmiféle tartalékod nincsen. Tipikusan: olaj, hitel válság, stb...

Egy szottyadt kis pitiáner nyomoronc vulkán elfingotta magát izlandon, és a fél világ légitársaságai horror veszteséget könyveltek el. Ha az a vulkán még pöffent kettőt, európa légiközlekedése csődbe megy.

Ennyira egyenlőtlen, instabil, kiszámíthatatlan, és sérülékeny a világ gazdasága, és ezért a te országo gazdasága is.

Komolyan mondom, egy komolyabb cunami, vagy vulkánkitörrés, vagy nagyobb régiót érintő földrengés a fallout3 világába taszítana minket. Pedig a föld történetében voltak már komolyabb katasztrófák is.ÉS akkor képzeljünk egy valódi, tényleges, valóban katasztrofális eseményt: szuper vulkán, aszteroida, gravitációs ingadozás, pólus váltás, mágneses erőtér gyengülés, gamma robbanás a szomszédos galaxisban, komolyabb napkitörés. Ez mind bekövetkezhet akár az elkövetkező 10 percben is....
  • NEXUS6
    A poszt-hiánygazdaság koncepciója nem ragad le ennél a szintnél.

Látszik, hogy a népesség azon 99,999999999%-ához tartozol, aki habár találkozik vele valamilyen formában, de halvány lila fogalma sincs, hogy mi ez, vagy hogy egyáltalán pont most találkozott vele.
    A lényeg, hogy van legalább egy eleme a gazdaságnak, pl. az internet, amely kvázi kimeríthetetlen forrást biztosít valamilyen szempontból a felhasználó számára. Az, hogy ezt hogy használja ki, igazából jelenleg semmi nem szabályozza, korlátozza.
    Hasonló feltételeket lehetne biztosítani a gazdaság más területén is. Illetve van ahol működik is. Pl a tömegközlekedés, illetve lásd az azon történő bliccelés.
    Mert miről van szó? Az állam fenntart egy rendszert, amit akár ingyenessé is tehetne, de csak azért nem tesz, mert egyszerűen eszébe sem jut. A kapitalizmus lényege, hogy mindenért fizetni kell.
    Lehetne ingyenes kajálda lánc, ruházat meg akármi.
    Miért is?
    Mert a jelenlegi termelőeszközök fejlettsége miatt a lakosság egy általános magas szinten teljesen ellátható lenne! Ez tény.
    Mondhatjuk persze, hogy nehogymár ingyenélők henyéljenek, akik max egész nap wowoznak, meg neteznek, primitív videokat raknak fel a netre.
    Igen lennének sokan, akik csupán fogyasztók lennének, minimális kreativitással.
    Csakhogy most úgy néz ki, hogy az ilyenektől megpróbálunk megszabadulni, még azon az áron is, hogy gyakorlatilag csődbe juttatjuk a népesedés politikánkat, mert a középosztályhoz tartozó emberkék tömegesen nem vállalnak gyereket, mert nem kapnak semmilyen támogatást a rendszertől. És közben még is végül is pont azt csináljuk, amit leírtam, csak korlátozottan, szociális rászorultság alapján, és adjuk a támogatást aaa.... tudjuk kiknek.
    Mellette meg a felsőtízezer lefölözi a fejlett termelőeszközök biztosította hyperprofitot, akik egyértelműen csak luxusra költik ezt.
    És megkérdezem ez a kapitalista rendszer igazságosabb, mint a poszt-hiánygazdaság általános jólétet biztosító modellje????? Biztosítja a rendszer stabilitását????

Hát nem! Gyakorlatilag ott tartunk, hogy Európában folyamatosan felszámoljuk azt a középosztályt (gyakorlatilag társadalom felelősen gondolkodó, aktív, kreatív, tehetséges emberekből álló rétege), ami a társadalom fennmaradását biztosíthatná.
  • strogg
    Nos ez az egész ipda őrlet egy mesterséges hiszti. Könyrögöm. Mi a francnak vegyek tablet pc-t? Újdonság. Nem. Tud annyit mint egy netbook? nem. Egy árban vannak? egy árkategória.
    Kérdésem. Lehet nekem netbook-om mellett tablet -em? De még mennyire. Egy nyamvadt rohadt, szutykos 3 dolláros zsanért kell rátenni a netbook-ra.
    És lám, asus-ék rájöttek erre is.
    http://www.hardver-teszt.hu/news.php?newsID=623

Netbook/tablet. Ágyban fekve tablet, értekezleten real qwerty netbook.
    Ára: még olcsóbb is mint egy rendes tablet. (pláne ipad)

OS?
    Izlés szerint rakhatsz rá osx-et, androido-t linuxot, windows.
    Teljes szabadság. Miért kell hisztit csinálni abból, hogy látványosan újra fel akarom találni a kereket? Persze nem sikerül. (apple)
  • Komolytalan
    Alapvetően azon csúszik el a srác okoskodása, hogy nem a fogyasztó jogosult azt meghatározni, hogy a terméket milyen konstrukcióban teheti magévá. A cikkben szereplő példánál maradva ha egy levest csak akkor vehetsz meg, ha otthon nem főzheted újra, akkor két opció közül választhatsz:
    A. Nem veszed meg.
    B. Megveszed, és nem főzöd meg otthon újra.
    Nincs C. opció, hogy megveszed és otthon újra főzöd. Ez egyszerűen nem a te döntésed, hanem a termék tulajdonosáé, aki azt létrehozta. Hülyeség? Igen. Be kell tartanod? Igen.
    A termék létrehozója fektet a létrehozásába tehetséget, pénzt és egyéb erőforrásokat, így ő határozhatja meg azt, hogy a termékét milyen konstrukcióban hajlandó árulni, vagy egyáltalán hajlandó-e árulni. Ha neked tetszik egy autó, nem rángathatod ki a tulajt, hogy figyelj öreg, odaadom érte az eurotax árat, és húzz a vérbe. Vagy vigyél el Miskolcra, fizetem a taxi tarifát. Az ő döntése, hogy el akarja-e adni, bérbe akarja-e adni, stb.
    Ha egy tulajdonos azt mondja hogy becsületkassza, akkor boldog lehetsz. Ha azt mondja hogy DRM, vagy csak fizetős online verzió van - az is az ő döntése, amit el kell fogadnod.

A warez alapvetően hátráltatja a fejlődést. Egyszerűen azért, mert vannak olyan dolgok, amelyek a kósza gondolat szintjéről nem jutnak előrébb, mivel a megálmodójuk a warez miatt nem tudja biztosítani, hogy a leendő befektetés megtérül. Tudom, persze mindenki a warez során csak kipróbálja a filmet, játékot, zenét, és ha tetszik rohan is a boltba megvenni. Én meg most jöttem le a falvédőről.

Ettől függetlenül én ingyen/olcsó termék párti vagyok. De ha valamit nem lehet olcsón/ingyen megkapni, azt egyszerűen nem használom, nem pedig lewarezolom. Szerintem a jövő az, hogy a fizetési konstrukciók egyre finomodni fognak, és a wareznek egyre kevesebb tér marad (pl csak online programok, percdíjjal).
  • NEXUS6
    Marxnak ehhez semmi köze!:)

Na lökd a zigét, ne sajnálkozz, hogy mit felejtettem el?
  • gombabácsi
    Marx és a zeitgeist büszke lehet rád...
    Néhány alapvető dolgot elfelejtettél belekalkulálni...
  • NEXUS6
    Az a gáz ezzel az egésszel, hogy az emberek valójában nincsenek tisztában az egész filozófiai, szociológiai alapjaival, ő nem csak egy népszerű blogger.

Amíg a gazdaság szinte minden szektorában, annak ellenére, hogy a termelőeszközök gyakorlatilag korlátlan jólétet tudnának biztosítani a fejlett társadalmak minden polgárának, szal ennek ellenére a gazdaságot kézben tartó hatalmak elérték, hogy hiánygazdaság és erre épülő kapitalizmus maradjon fenn továbbra is. (Az első csapás a kibontakozó jóléti társadalomra a '70-es évek nagy olajválsága volt. Azóta a társadalmi fejlődést megállították, visszafordították!)
    A fentiekkel ellentétben azonban a számítástechnikai szolgáltatások körében gyakorlatilag egy forradalom történt meg, és a hiánygazdaságot felváltotta egy a források bőségére, kimeríthetetlenségére alapuló rendszer és egy ehhez illeszkedő ajándékozó kultúra.
    A reál gazdaságban is lehetne ilyen csak elhitetik velünk, hogy valami miatt mindig aggódnunk kell, hiányt kell szenvednünk.

Az ajándékozó kultúrában az emberek értékét nem az összeharácsolt pénz mennyisége, hanem ismertség határozza meg.
    Ilyen szempontból a warez olyan elismerés, amire a kiadóknak, művészeknek büszkéknek kéne lenne és nem tűzzel-vassal irtani!!!

Szal kb. ennyi.
    További jó forradalmat mindenkinek!