37
  • jaspercry
    #37
    Mi volt jó benne?
  • Rolee83
    #36
    Jó volt a film, de ez az utólagos konvertálás szarrá tette a 3D-t!
  • Tetsuo
    #35
    Tehat a nezok max 20%a lehet elegedett.. eljen.
  • Justil
    #34
    a 3D hatás nem tudom milyen máshol ülve, de ha távolabb ülsz, akkor bezavar a vászon szélén kívüli rész, ha meg közelebb, akkor kifordul a nyakad mire végignézed a filmet...szóval az 5-6. sor az ideális
  • Nonix
    #33
    na most ez a komment jól megzavart. Mivan ?!
  • winnie
    #32
    az imax-ről volt szó, nem a 3d-ről.
  • hamotar
    #31
    Én nem tudom nekem annyira nem jött be a film 3d-ben többet vártam töle :S
  • analfa
    #30
    A 3D filmnek nem az lenne a lényege hogy mindenhonnan ugyanaz a hatás?
    vagy ezt csak azért mondják hogy becsaljanak?
  • Justil
    #29
    8-10-sorból már szart sem ér az egész...5. sor kb ideális
  • bandee1
    #28
    Mads Mikkelsen lenyomta Terminator 4-et. :)
    A film unalmas, gyenge forgatókönyv, silány színészi játék, nem lehetett egyetlen karaktert sem megkedvelni, főleg nem Perszeuszt nem. Azért mert játszott egy gyengét a T4-ben, nem értem miért erőltetik ezt a fickót. Rokona valakinek? :)))))
    A film végét elvágták.
    Hatalmas csalódás volt. A skorpiók bénák voltak, mintha nem is 2010-et írnánk. A fények, árnyékok nem voltak rendben a skorpióknál. A dzsinnel még mehettek volna valamire, de az sem sikerült. :S
    Mikkelsen vitte a filmet színészi játékot tekintve.
  • jaspercry
    #27
    Láttam,végigszenvedtem,látványos,de a Connan a barbár címü film jutott az eszembe,(pedig az alap történet nem rossz"mitologiára gondolok") de valahogy sikerült egy középszerünél rosszabbat alkotni.
    Ennyi pénz ,animáció és technika,ellenére,többet vártam az ifju terminátortol...
  • FefeeX
    #26
    Azok azért nem rosszak, csak rövidek. Meg egy kicsit idétlenek, de látványosak.
  • CaptainJack
    #25
    Hétvégén mi is megnézzük.A kritikák miatt nem várok mostmár sok mindent tőle. Remélem legalább a csatajelenetek jók lesznek.
  • FefeeX
    #24
    Nálam csak 4/10 volt. Csütörtökön láttam, és sajnálattal tudatosult bennem, hogy nem nagyon cikkeztek róla egyik fórumban sem, kihasználva az első pár napot, hogy a sok ember, akinek esélye se volt utánanézni, milyen is volt (már szerdán is ment premier előtt), megkíméltem volna magam, legalább a 3D-től
    Vontatott, kevés történés, sok töltelék, gyenge színészi játék. Egy filmtől nekem ez nagyon kevés a ratyi 3D-t már nem is említve, elég átb@szottnak éreztem magam, mikor az össz 3D annyi volt, hogy a film elején és végén benyomtak 1-1 3D-s feliratot...
    Az tuti, hogy annyit nem ért ez a retek, hogy mégegyszer megnézzem. Gyakorlatilag 3 csatajelenet volt benn, mindháromban meghalt a maradék emberek 30-70%-a, a végéig a hőseink közül csak a főhős élte túl, aki könnyeden berepült, beverte a főgonoszt és csók. Valahogy még a CGI sem volt az igazi, itt nem értettem a Transformers 2 fikázókat, gyakorlatilag ez a film ahhoz képest is hulladék, még történetben is.
  • winnie
    #23
    nem megbocsátható? uhh.

    "de hát ez amerika, úgy nem lehetne eladni a filmet, ha a valóságot adják le. "

    óóó, el lehet adni. hol érdekli az a marketinget (ők adják el a filmet), hogy kinek kije ki volt valójában. oppardon, valójában? most komolyan az a baj, hogy az egyik mesében hófehérkét a herceg menti meg, a másikban pedig meghal?

    megnézték a régi sztorit, átírták, ahogy nekik jó volt, ennyi. de nem azért, mert így lehet eladni. gondolom, nemrég kezdtél el filmeket nézni, de azon kiakadni, hogy hollywood nem szolgaian másol, hanem próbál a meglévő karakterek köré valami újat kitalálni..., nos, ez általában fordítva szokott menni:)
  • Dzsuhi
    #22
    A film tényleg 1x nézhető ... de amit elkövettek a mítosszal szemben az nem megbocsátható.. csak példa: a kraken soha nem Hádész teremtménye volt... Perszeusz a mítosz szerint nem azért ment megölni Medúzát, hogy megmentse a várost... a másik meg, hogy nem is egy halász mentette ki és az anyja sem halt meg... S a legszebb, hogy ilyet mondott a filmben, hogy nem lehet Androméda férje és ezért elment .. a mítosz szerint pedig a férje lett... és még soksok ilyen van benne .. de hát ez amerika, úgy nem lehetne eladni a filmet, ha a valóságot adják le.

    Bocs ha kicsit össze-vissza .. de kiborított a film ilyen téren, amúgy megnézhető, csak max annyi köze van a mítoszhoz, mitológiához, hogy a nevek stimmelnek...
  • Mister
    #21
    Tegnap láttam a 3D verziót.
    5/10.
  • alienslive
    #20
    kiki22 : azok skorpiók voltak:)

    Amúgy a film nem volt olyan vészes, bár 2D-ben néztem. Lehangoló kritikák után nem számítottam nagy durranásra.
  • kiki22
    #19
    na meg az efektek szornyuek voltak :d a rakok pl fullra lehetett latni,h oda vannak vetitve mint vmi 80 as evekbeli filmnek :d
  • winnie
    #18
    a legtöbb fake, még nagyon kevés az igazi 3d.
  • Wittgen
    #17
    Én az előzetes után sokkal többre számítottam. A film nézése közben végig olyan érzésem volt, hogy vagy a forgatókönyvírók nem tudtak a mitológiai részletekből egy normális történetet összekovácsolni, vagy pedig nagyon sok jelenet ki lett vágva a film pörgősségét biztosítva.

    Egy korrekt eleje-mesélés-vége történetet vártam remek látványvilággal és jóféle küzdelmekkel, de csak egy kusza, kapkodó, se eleje-se vége sztorival rendelkező katyvaszt láttam.

    Színészi teljesítmény meg nem igazán volt a filmben, talán Mikkelsen tette oda magát. A többi karakter teljesen súlytalan volt.
  • Stonee
    #16
    valóban jó lenne ha feltüntetnék h kamerás vagy szoftveres... utóbbira nem váltanák jegyet én sem.
  • R1c0
    #15
    Technikailag egy 2d-s hulladék volt!
    Bár a film maga amúgy még elment volna, mert amúgy bejönnek az ilyen tipusú filmek.

    Gondolkoztam, h visszakérem a jegy árát, vagy legalább a 3d-s különbözetet...
    Vajon van olyan oldal, ahol meg lehet nézni melyik film 3d és melyik ilyen fake sz@r?
  • Aldaris
    #14
    class Zeus extends Titan {}

    Titan zeus = new Zeus();

    :)
  • Garrett27
    #13
    Még nem láttam az újabbat, de említették a cikkben az 1981-ből valót, nos akkoriban én láttam a tévében, adták az MTV-n, még fekete-fehérben láttam(!), és akkor az nagyon de nagyon bejött, főleg gyerekfejjel nézve. Tiszta újdonság volt.
  • kukacS3K
    #12
    egyébként ki találta ki ezt a címet? zeusék nem voltak titánok csak a szüleik
  • Harkat 89
    #11
    Az eredeti filmben se volt nagyobb szerepe, és ott is úgy győzte le. (1 perc alatt)
  • Ahoy
    #10
    Hát akivel eddig beszéltem, mint azt nyilatkozta, hogy egy 3 órás 3D mozi sokkal jobban megerőlteti a szemet, mint a sima.

    Egyébként én hozzászoktam az LCD-k képfrissítéséhez, ezért a mozi 24 képkockája és a pillerendszer nagyon szaggatott mozgásérzést ad. Elképzelhető, hogy nekem érzékenyebb a gyors svenkelésre a szemem, ha moziban látom. Biztosan a távolság is számít, de elől ülve ez a hatás megkétszereződött. Túl nagy volt már a vászon. Otthoni kisebb vásznú cinema moziban, 3d-ben sokkal de sokkal jobb élmény volt nekem, kicsit hátrébb ülve.

    Amúgy a problémát megoldotta volna, ha Cameron tényleg megcsinálja amit nyilatkozott egyszer, hogy szívesebben forgatta volna az Avatart 48 FPS-el, de kisebb felbontásban, mert manapság már sokakat zavar ez a szaggatottság jelensége nagy vászonnál.
  • BoneHeart
    #9
    Fantasy fanként persze hogy elmentem, nekem tetszett a film, igaz az ábrázolásmódok, CG cuccok minősége, na és persze a fantasy,+ görög mitológia miatt :) Egyebeket nézve átlagos a film.
    "kamu" 3D ide vagy oda, itt ugyanannyi a jegy.
    ami nagyon tetszett:
    -skorpiók, medúza mozgása, rettentő dinamikusak voltak.
    -dzsinnek mint ötlet, és ábrázolás
    -a révész ábrázolása (rettentő morbid volt)
    -az olympos ábrázolása
    -kraken, ami jó lett volna, ha nem kb 10percig szerepel (félig) a filmben.

    Annyira szar, amikor egy egész film alatt fosnak egy baszott nagy szörnytől, ami világvégét csinál, de a film végén hűsünk 1perc alatt győzi lett. Lehetett volna valami epic fight is az impek kergetésén kivül is.
  • sandor8206
    #8
    én még nem láttam a filmet, de egy haverom igen. na ő finoman fogalmazva is egyszerű gyerek mint egy kő, de még ő is azt mondta, hogy hurka a 3D.
    szóval kihagyom a 3D-ben ezt a filmet :-)
  • winnie
    #7
    ha így lenne, akkor eleve a 8-10. sorban kezdődne a nézőtér. lehet, hogy mindenkinek más a tapsztalata, de míg egy normál moziban az első sor nyakzsibbasztó agyhalál, addig az imax-ben az első sorból látott everest a legjobb mozis élményem volt. vagy csak a 3d-re gondolsz?
  • Mister
    #6
    Mondjuk imax-ben közel ülni kb halálos ítélet.
    Ott a 8. - 10. sorból van élmény igazán.
  • buddabudda
    #5
    Volt valahol egy cikk, mely szerint egészséges szemű embernek semmi baja nem lesz a 3dtől, sőt néhány betegség felderítésére kifejezetten alkalmas, szóval javaslom kérdezd meg kezelőorvosod vagy gyógyszerészed :).

    Tegnap néztem meg 3d-ben. Néha levettem a szemüveget, és szinte semmi különbséget nem vettem észre. Egyszer nézős kategória.
    Szerintem a film végén van a filmtörténelem legbénább bossfightja.
  • Ahoy
    #4
    Én egyre jobban utálom ezt a 3d őrületet. Az igazi 3d-t is. Nekem megfájdul tőle a fejem, szemem tiszta vörös, mintha elszívtam volna 10 gramm füvet.... és szerintem nem 100%-ban tökéletes a hatás.

    Imax-ben avataron közel ültem, és egy hányadék vibrálás volt az egész.

    Szóval remélem megmaradnak a hagyományos mozivetítések, mert én többet nem megyek 3d vetítésre. Max avatar 2-re...
  • Tetsuo
    #3
    Az a durva, hogy mar megvan hozza a technika, hogy megcsinaljak fullosan a gorog mitologiat ill Odusszeusz utazasat, megis ilyen gagyik vannak. Hihetetlen es szomoru. :(
  • tazmanch
    #2
    Tegnap láttam 3D-ben. A cikk első felével egyet értek, azaz valóban nem jött úgy át a 3D-s hatás, mint pl. a Végső állomás 4-nél. Ez az utólag felpakolt 3D-sítés nem az igazi, volt amikor levettem a szemüveget és simán nézhető volt 2D-ben a film (ellentétben a FD4-el). Ez úgyanúgy igaz a Karácsonyi ének vs. Alice-ra.
    Maga a film sztem teljesen rendben volt, a látványvilág, a szörnyek, a harcok, a sztori, minden egyben volt. A színészi teljesítmény valóban kimerült Mads Mikkelsen játékában, de hát elsősorban nem ezért ültem be.
  • blessyou
    #1
    "Mondhatjuk, hogy teljesen jellegtelen, semmilyen, jellegtelen, felesleges, iszonyatosan közepes film."

    Jellegtelenből kicsit sok van :)

    Egyébként nem láttam a filmet, de arra emlékszem, hogy az Alice alatt megfájdult a fejem és a szemem a sok váltogatástól a dimenziók között.