10
  • cooliq
    #10
    Ahogy mar irtak elottem is, eloszor meg kellene erteni hogyam mukodik az adat tovabbitas az interneten. Akkor nem jelenenek meg hasonlo megjegyzesek. Ha utana nezne az ember... mindegy.....
  • kvp
    #9
    A fo gond a router-ekkel es a switch-ekkel van. A router-ek eseten meg megoldhato a dolog, de a switch-ek jo resze nem frissitheto. A szerverek eseten nem baj ha nincs ipv6-os cimuk, mert az ipv6-ban benne van a ipv4-es tartomany, tehat gateway-eken keresztul az ipv6-os gepek elerhetik a teljes tisztan ipv4-es tartomanyt is. Tisztan ipv6-os szerver meg nem nagyon lesz meg egy ideig.

    Meg par megjegyzes:
    -az apple gepek is pc-k csak mas az alapbol telepitett szoftveruk
    -szinte minden a 21. szazadban kiadott operacios rendszer kezeli az ipv6-ot
    -a mac address nem almas gepet jelent, hanem a halokartyak azonositoit, amik manapsag mar nem jutnak tul az elso router dobozon, az internet ugyanis ip alapu
    -az ipv4-es cim 4 byte, az ipv6-os cim 16 byte, egy 8 bites commodore 64-es is tudja kezelni mindkettot, mert csak szoftver kerdese
    -a srac vaoszinuleg troll account-nak hozta letre az itt hasznalt nevet, amit csak nemreg csinalt (esetleg tenyleg ennyire hulye es/vagy fiatal), viszont az altalanos apple felhasznaloi arroganciat mutatja, ami vagy valodi vagy csak megjatszott, szvsz. nem erdemes vele foglalkozni
  • bracsek #8
    na hallgass el nagyokos. Ennyi sületlenséget 1 hozzászólásban rég nem láttam.
    MAC address-t minden hálózati eszköz kap, minden router, minden hálókártya. És nagyjából egyedi, de nem szigorúan egyedi, lehet két egyforma mac címes hálózati eszköz. és ha nem fér be a regiszterekbe egyszerre a cím, befér majd 2x-re, kit érdekel elég magas az órajel hogy ne zavarjon ez. Egyáltalán hallottál arról hogy mi az internet miből áll és hogyan működik? vagy csak használod és hülyeségeket írsz rajta hogy vegyen mac et bárki is mert az jobb :D hiába támogatja a mac a trillió méter hosszú mac addresst mikor a routerek csak rövidebbet támogatnak és ő is egy sima router mögött van mint a többi pc. Másik nagyon fontos dolog, a szerverek pc-k és nem mac ek.. nem véletlenül... a solárisnak vannak szerverei és még pár cégnek, amelyek nem pc alapuak.. de nem is mac alapúak.. és ezek sem támogatják a trillió hosszú mac addresst, amely amúgy is csak a következő hálózati eszközik számít, mert az az eszköz már a saját mac addressét fogja tovább adni, ellentétben az ip címmel, amelyet a mac is használ, és igen az a car amit mac nek hívnak képes ipv4 és ipv6 támogatásra is mint a windows... és ez az ip cím, ez tovább adódik a hálózaton nem csak a következő routerig hanem a szerver gépig, amely erre a címre küldi vissza a választ.

    A másik kérdés hogy a honlap támogatja az ipv6 ot, itt annyit kellene pontosítani, hogy a dns amely az sg.hu ból csinál egy ip címet, az milyen címet ad vissza, ipv4 vagy ipv6 címet, erre vonatkozik a cikkben hogy csak 1,x % támogatja az ipv6 ot. és csak akkor támogathatja egy honlap az ipv6 ot ha a szerver amin fut olyan környezetben hálózaton van amely végig támogatja az ipv6 ot.. ami még elég ritka.
  • SNP
    #7
    a pcnek meg pc címe van mi ?
  • farxis
    #6
    ja és a mac proceszora 128 bites azért fér bele!!!!
  • farxis
    #5
    nem mert a pécé gagyi 64bites processzorába nem fér be a nagy mac cím ami 128 bites és mac címet amúgy is külön a macek kapnak pécé nem kaphat!!
  • Komolytalan
    #4
    "Ennek köszönhető, hogy a világ ezer legnépszerűbb honlapjának csupán 1,45 százaléka támogatja az IPv6-ot."
    Ez milyen hülyeség már? Egy honlap hol támogasson IPv6-ot? Eleve hol jelenik meg egy honlapon ip cím? Na jó, ha muszáj ki tudom íratni, de úgy általában.
  • Adenoma
    #3
    farxis: a pc is elboldogul az ipv6-tal.

    igen, bizonyos operációs rendszerek (amelyeket te azonosítasz a pc-vel) nem, de ki használ más dos-t, vagy windows 3.1-et?
  • farxis
    #2
    ez is csak a pécére kell, a mac elboldogul egész pontosan 65 csillió milliárd mac címmel!
  • Oláh Herkules
    #1
    hát meg a netszolgáltatók sem törik magukat, mert 1 paramétert át kéne configolniuk :)