80
 • Justil
  #80
  a pénz meg már ott eleve bukta, hogy adósságra alapul, vagyis amikor pénzt szerzel, valójában csak élteted a rendszert. persze ha sok pénzed van, akkor látszólag ki tudsz bújni sok dolog alól, de mivel a pénz a mozgatórugója az egésznek, ezért igazából ugyanúgy benne vagy az egészben nyakig...
 • Justil
  #79
  pedig irányítás mindazonáltal van. csak nem úgy kell elképzelni, mint egy katonatisztet, aki parancsokat osztogat, sokkal inkább mint egy juhászt, aki terelgeti a nyáját jobbra balra. nem annyira közvetlen a dolog, de ha valaki kutakodik, és nyitott szemmel jár, elég sok mindenből ki lehet következtetni ezeket a dolgokat. szvsz.
 • philcsy
  #78
  Teljesen igazad van.
  "senkit sem lehet jobban rabszolgasorsba taszítani, mint akivel elhitetik, hogy szabad" Ezzel is egyetértek.
  De ha társadalomban kell élnie az embernek az ezekkel a dolgokkal jár.
  Én azokat az elméleteket tartom feleslegesnek, amelyek valamilyen háttérben folyó globális direkt irányításról szólnak. A rendszer szerintem túl bonyolult ahhoz hogy irányítani lehessen. A pénzszerzéshez nem is kell irányítani a rendszert, csak egyszerűen élni a lehetőségekkel.
 • Justil
  #77
  amit többek közt nem látsz, az az, hogy a rendszer, amit létrehoztak, szinte teljesen önműködő. az átlagemberek, akik a népesség 99,9%-át adják, ők maguk tudtukon kívül éltetik és tartják fenn ezt a rendszert.

  ugye van ez az idézet, hogy: "senkit sem lehet jobban rabszolgasorsba taszítani, mint akivel elhitetik, hogy szabad". nem pontosan így szól, de a lényeg benne van.
 • philcsy
  #76
  "az egészséged, a szabadságod, a személyes szférád, a becsületed...és még lehetne sorolni. ezek mind mind olyan dolgok, amik sérültek" Ilyen egy társadalom.

  Igen a világot az átlag ember felett álló dolgok irányítják.
  Közvetlenül vannak akiknek nagy hatalom van a kezükben, vannak akiknek kicsi. De hát ilyen egy társadalom. Azt viszont hogy az egész központilag, tudatosan, szervezetten történik, nem fogadom el. Az ok pedig pont a hatalomvágy. Ahhoz hogy azt amit mondasz megvalósítsák, nagyon sok embernek kellene közreműködni. Ezeknek a közreműködő emberek is ugyanúgy hataloméhesek, szóval nem hiszem hogy alárendelnék magukat más emberek hatalomvágyának.
  Na ezért tartom ezeket összeesküvés elméleteknek.
  Lehet hogy naiv vagyok de ha ezt elhiszem akkor bármit elhihetek. Akkor a 25 évvel ezelőtt bármi történhetett, mert meghamisították a történelmet.
 • Justil
  #75
  és még mielőtt megkérded tőlem is, hogy hogyan tudok így aludni, elárulom: nyugodt szívvel. ugyanis ezek olyan dolgok amik olyan szinten felettem állnak társadalmilag, hogy tehetetlen vagyok ellene. élem az életem, akár te, vagy akárki más, csak én nem képzelek köré rózsaszín felhőket :) na jó éjt!
 • Justil
  #74
  és még sok minden mással. ha nem vetted volna észre, gyakorlatilag az egész rendszer, amiben élsz úgy van megalkotva, hogy ellened legyen.

  az egészséged, a szabadságod, a személyes szférád, a becsületed...és még lehetne sorolni. ezek mind mind olyan dolgok, amik sérültek, vagy sérülni fognak a nem túl távoli jövőben.

  szerinted pesszimizmus, és összeesküvés-elmélet, szerintem meg realitás.

  szerinted komolytalanság, szerintem meg naiv vagy.
  ennyi.
 • philcsy
  #73
  "először konstruktívan tudtunk beszélgetni, de ez komolytalan volt részedről..."
  Igazad van komolytalan. Annyira komolytalan mint hogy a rák nemgyógyításával akadályoznák meg a társadalom elöregedését.
 • Justil
  #72
  először konstruktívan tudtunk beszélgetni, de ez komolytalan volt részedről...
 • Kornan
  #71
  Hát nemtom tegyük fel létezik vmi ilyesmi, de akkor is kb mindent rákentek erre a gonosz titkos globális háttérhatalomra (továbbiakban GTGHH).Nekem úgy tűnik bármi rosszal találkoztok, ha az összeegyeztethető a GTGHH tevékenységeiről kialakított képpel, akkor mehet a levesbe. Világháború, éhínség, betegség, járványok, védőoltások. Mindig manipulálnak és mérgeznek, ki akarnak irtani, hogy uralkodjanak a túlélőkön... Jó sok mindent akarnak. Egész véletlenül pont zsidók is állítólag. Sry de ezt én nem veszem be. Szerintem az emberek hinni akarnak az ilyen dolgokban, mert jó érzés ,hogy rákenhetik vkire a problémákat. Jó érzés összetartani és utálni vkiket. A dologra egy lapáttal rá tesz, hogy néha bejön és tényleg vmi ronda dolog volt a probléma hátterében, ezen felbátorodva csípőből jönnek az újabb és újabb elméletek. A vallásokhoz hasonlóan megcáfolni nem nagyon lehet, ha vannak is infók az ellenkezőjéről , akkor azok biztosan hamisak. A gonosz média a TV adókkal az élen is őket szolgálja. Lehet , hogy valahol igazatok van ,talán többször mint én gondolom, de azért szerintem a legtöbb erős túlzás abból amit állítotok. Nekem annyi nem elég, hogy elhiggyem, hogy x mérgezi y-t, annyiból, hogy x nek érdeke, hogy y szenvedjen. Pedig a legtöbb összeesküvés elmélet támogatónak ennyi elég szerintem, és ezenkívül szilárd tényként is kezeli.

  Nah biztos kapni fogok a fejemre, amiért ilyeneket mondtam.

  Hö, valaki van itt, bejöttek a házba, hallom őket koreaiul beszélni, az egyik mintha iráni lenne. Szerintem el akarnak tenni lábalól, mert veszélyeztetem a társadalombomlasztó összeesküvés elméletek terjedés142ascyxvyxv#[email protected]{
 • philcsy
  #70
  "de gondolj csak bele, hogy a nyugaton is mennyire szaporodna el a népesség, ha hirtelen csak úgy gyógyíthatóvá válna a rák."
  Nem jobban mint eddig. Gondolj csak bele, az emberek nagy része szaporodik mielőtt rákban meghalna.

  "arról nem beszélve, hogy milyen szinten elöregedne"
  Erre nehéz reagálni, de hát ilyenek az összeesküvés elméletek. Szerinted melyik kerül többe: a nyugdíj vagy a kezelés ami lehet sikeres és akkor nyugdíj és kezelés? De tudom a gyógyszergyártók. De ha annyira csökkenteni akarják a népességet miért engedélyezik a bevándorlást?

  Itt vannak még mesterséges népességszabályzási taktikák:
  Biztos ők terjesztik a kábítószereket!
  És biztatják a fiatalokat hogy legyenek szinglik!
  Na meg az EMO-s öngyilkosságokat is szervezetten követik el!
 • philcsy
  #69
  "Vagy nálunk a mocsok internetszolgáltatók hogy, hogy nem teljesen ''véletlenül'' egy napon hirdették meg az akciós csomagjaikat, még a látszatra sem adtak. Előtte meg hónapokig vártam, hogy mikor csökkentenek árat, de semmi..." Teljesen egyértelmű, direkt téged figyeltek.

  "http://www.bis.org/cbanks.htm" - Irán, Orosz, Szaudi jegybank egykézben?
  "http://beluard.freeweb.hu/index5_7.htm" - Az arabok a háttérben?
  "Cion Bölcseinek Jegyzőkönyveit" - A zsidók a háttérben?
  Ezek így együtt azért durva. Mit gondolsz egy zsidó-arab összeesküvés van a háttérben? Biztos igazad lehet. És csak látszatra gyűlölik egymást.

  Hallod, hogy tudsz egyáltalán ezek után este aludni?
 • Justil
  #68
  "Szóval nem hiszem hogy a rák tudatos nemkezelése, populációszabályzó lenne."

  én meg biztos vagyok benne. az ok, amit a nyugat-keletről írtál, de gondolj csak bele, hogy a nyugaton is mennyire szaporodna el a népesség, ha hirtelen csak úgy gyógyíthatóvá válna a rák. arról nem beszélve, hogy milyen szinten elöregedne...hirtelen megsokszorozódna az idősek száma, ami a nyugdíjrendszert és ezáltal az egyes országok költségvetését csúnyán hazavágná.
 • Justil
  #67
  tekintve, hogy kínában csak papíron van kommunizmus, valójába meg kapitalizmus ugyanúgy, ők is a monetáris rendszerben élnek (mint mindenki ezen a földön kb) így őket is ugyanabból a kézből irányítják, amelyből az egész rendszert...
 • droidka
  #66
  ''Ugyanakkor viszont a gonosz titkos globális háttérhatalom létét, ami mindent irányít és tönkretesz továbbra is valószínűtlennek tartom.''

  Titkosnak nem annyira titkos, hiszen ami (számomra) nyilvánvaló, hogy a multinacionális cégeknek, a bankoknak az érdekszövetsége, a kartellezés az, ami a lényeg. Hiába mondják azt, hogy nincs, hogy ők nem működnek együtt, de emlékszünk még az autópályaügyekre, több milliárdos bírságot szabtak ki kartellezés miatt a cégekre. Vagy nálunk a mocsok internetszolgáltatók hogy, hogy nem teljesen ''véletlenül'' egy napon hirdették meg az akciós csomagjaikat, még a látszatra sem adtak. Előtte meg hónapokig vártam, hogy mikor csökkentenek árat, de semmi...

  Vagy ha megnézed a bankok tagsági listáját, akkor láthatod hogy egy központba vannak bekötve...

  http://www.bis.org/cbanks.htm

  Vagy ha elolvasod a fegyvergyártók történetét, akkor láthatod, hogy mindkét oldalnak ők adják el a fegyvereket... Háborúkat robbantva ki.

  http://beluard.freeweb.hu/index5_7.htm

  Azok mondják azt, hogy nem juthatnak egyezségre a ''különböző'' érdekcsoportok, akik nem olvasták a Cion Bölcseinek Jegyzőkönyveit. Mert ez a legfontosabb irat, ami bizonyítja a háttérhatalom létezését. A huszadik század Európájában a legfontosabb eseménynek, a világháborúk, az államok eladósítása, a szélsőséges, kiforgatott liberalizmus(szdsz), a világállam (Európai Unió, =kommunizmus) létrejötte, azok nem véletlenszerűen következtek be, hanem egy tudatos terv alapján történtek meg. A huszadik századnak a forgatókönyve a Jegyzőkönyv... Ami ott le van írva, azok bekövetkeztek. Azt, hogy Kínát kik irányítják, azt nem tudom, de hogy Amerika meg Európa egy kézből vannak irányítva, az többé-kevésbé biztosnak tűnik számomra (még ha vannak is helyenként érdekellentétek).
 • philcsy
  #65
  Ha hazudnak akkor 100 évvel ezelőtt akár a Galaktikus Birodalom hadserege itt masírozhatott.
 • philcsy
  #64
  Ha a történelemkönyvek nem hazudnak akkor a naiv hozzáállás általában igaz. Ha hazudnak ...
 • Locutos
  #63
  Kornan nem csak te vagy az egyetlen aki nehezen kepzel el egy ilyen "gonosz titkos globális háttérhatalmat" szerintem olyan emberek kepzelnek el ilyesmit nehezen, akik valamennyire nyitottabbak es jobban el bennuk az osszetartozas szelleme(igen, sajnos valljuk meg jo szo lenne ide a naivsag)
  De ha kicsit jobban korulnezel az emberek motivacioiban igenis nagyonis elokelo ranglistan szerepel a hatalomvagy, es akinek egyszer penze van, mar maskep latja a dolgokat, akinek nagyon sok penze van, o megint maskepp latja a meg elerendo "celokat". Akinek sok penze van azon kezdi el ellni magat, hogy masnak megtobb van, meg befolyasosabb, megtobben vannak a labanal, stb. Mi "halandoak" azert vagyunk konnyen megteveszthetoek ezek altal, mert nem vagyunk az o poziciojukban, ezert tudnak ok "okosabbak" lenni.
  Reszletek a Zeitgeist(1) es Zeitgeist(2) Addendumban
  Igen, lehet van aki kezdi unni hogy mindig ezzel jovok fel, de pedig ott meg errol is van szo, megnevezi ezt a "gonosz titkos globális háttérhatalmat" hogy kik azok, es kik allnak a kormanyok felett is.
 • philcsy
  #62
  "Ott a jóval egyszerűbb kezeléseket sem tudják kifizetni"
  Ott a jóval egyszerűbb betegségek kezelését sem tudják kifizetni
 • philcsy
  #61
  "Egyetértek, de valami hasonlót írtam én is." Tudom. Ne vedd ezt kötözködésnek.
  "Manapság az ember ha megvágja a kezét, vagy köhög kettőt egyből fut az orvoshoz." Igen ez is egy tipikus dolog. Meg az is hogy az ember csak akkor megy el az orvoshoz ha már nem bírja tovább. Az igazság az hogy valahogy az aranyközéputat nem nagyon tudjuk megtalálni.

  "azzal, hogy többé kevésbé tudom, hogy mi van benne. ha van is mellékhatása, az ismeretes (általában)" Tényleg tudod mi van a gyógynövényekben? (Na ez kötözködés volt. Bocs.)

  "konkrétan szerintem a rák ma már gyógyítható" A rák, úgy általában, nem egy betegség, kb. olyan fogalom mint a fertőzés. A jóindulatú daganatok nagyon nagy %-ban gyógyíthatóak, pl.: műtétel eltávolíthatóak. Idővel viszont rosszindulatúvá válhatnak (ez annyit jelent hogy képesek a vérben/nyirokrendszerben/más testüregi folyadékban "elutazni"), ekkor a műtét nem jelent igazi megoldást. De pl.: a kemoterápia típustól függően 20-50%-os VÉGLEGES gyógyulás tud eredményezni, a sugárterápiánál hasonló az eredmény. A leukémia, ha az ember talál donort és a kezelés alatt nem lép föl fertőzés, kimagaslóan jó eredménnyel gyógyítható. Az a baj hogy ahhoz hogy gyógyíthatónak nevezzük ennél jobb eredményeket kellene elérni. Olyan hogy a "rák ellenszere" biztosra venném hogy nincs még most.
  "ha valami rákkutató valami durva eredményeket ér el, akkor nem véletlenül szokott eltussolódni az ügy." Azok az "áttörések" általában nagyon fel vannak fújva. Általában egy bizonyos típusú daganatos sejttenyészeten való vizsgálatáról szóló cikk után reppennek föl ezek a hírek. Az eltussolódás csak annyi hogy nincs áttörő siker, és ezért nem elég érdekes a média szempontjából (senkit nem érdekel hogy már megint van egy kezelés ami "csak" x%-ban sikeres). Az "alfa interferon" is egy ilyen "csodaszer" volt annak idején. Aztán kiderült hogy csak kevés esetben sikeres, maga az anyag pedig nagyon drága (az emberi szervezet is termeli kis mennyiségben, de még szintetikusan is nagyon drága).

  A rák elsősorban a nyugati államokban probléma, ahol viszont a túlnépesedés nem probléma. Ahol a túlnépesedés probléma ott viszont nem a rák a probléma. Ott a jóval egyszerűbb kezeléseket sem tudják kifizetni. Szóval nem hiszem hogy a rák tudatos nemkezelése, populációszabályzó lenne.

  De tegyük fel hogy tényleg van megoldás, de azt nem hozzák nyilvánosságra, és csak a kiváltságosok számára elérhető. Kik azok a kiváltságosak? Mert a hírességek/szupergazdagok is ugyanúgy hullanak a ráktól.
 • Justil
  #60
  "Jelenleg is vannak kezelések amelyek nagyon drágák, és a legtöbbünknek nem megfizethetőek. Az AIDS-re például vannak nagyon drága kezelések amelyekkel végigélheted az életedet. Néhány daganatos megbetegedésnél az interferonkezelés hatásos lehet. Még sincs közfelháborodás."

  arra gondolok, hogy a jelenlegi kezeléseknél szerintem vannak már sokkal hatékonyabbak, konkrétan szerintem a rák ma már gyógyítható, elég nagy sikerrel. csak ezt nem kötik az orrunkra. ugye, ha valami rákkutató valami durva eredményeket ér el, akkor nem véletlenül szokott eltussolódni az ügy. nyilván ma is vannak - drága - kezelések, amikkel növelhető az esély a gyógyulásra, de ha kiderülne, hogy valójában egész egyszerűen lehetne gyógyítani, hidd el, h közfelháborodás lenne (mármint ha nem adnák oda a népnek), na meg iszonyat durva túlnépesedés is. a rák jelenleg az egyike azon kevés dolgoknak, ami visszatart attól, hogy robbanásszerűen megnőjön a populáció (más kérdés, hogy így is közel robbanásszerű a dolog).

  "De mivel jobbak ezek?"

  azzal, hogy többé kevésbé tudom, hogy mi van benne. ha van is mellékhatása, az ismeretes (általában). amikor az orvos felír mindenféle szart, akkor azt sem tudom valójában mit veszek be, és ez nem jó. pl vajon mi van az influenzaoltásban, ugye, khm :)

  "Sok betegség elsősorban életmód szinten lenne megelőzhető. Fontos lenne időben orvoshoz fordulni"

  Egyetértek, de valami hasonlót írtam én is. Az életmódodtól függ ugyanis nem csak a fizikai de a szellemi kondíciód is. A kettő együttesen szükséges a megelőzéshez, vagy a hatékony gyógyuláshoz. Orvoshoz meg időben kell fordulni valóban, de nem minden szarral. Manapság az ember ha megvágja a kezét, vagy köhög kettőt egyből fut az orvoshoz. Ez nagyon nem okos dolog.


  Szóval ne érts félre, én nem vagyok abszolute orvos meg gyógyszer ellenes, én is járok orvoshoz, szedek gyógyszert is ha kell, de kellő óvatosság szerinten nem árt.
 • philcsy
  #59
  "és az nem megoldás, hogy csillagászati áron kínálnának pl gyógyírt a rákra, hiszen előbb utóbb lenne, aki megfizetné, a többiekben pedig közfelháborodást keltene."
  Jelenleg is vannak kezelések amelyek nagyon drágák, és a legtöbbünknek nem megfizethetőek. Az AIDS-re például vannak nagyon drága kezelések amelyekkel végigélheted az életedet. Néhány daganatos megbetegedésnél az interferonkezelés hatásos lehet. Még sincs közfelháborodás.

  "rengeteg természetes alapú gyógyhatású készítményről ne is beszéljünk"
  Igaz rengeteg természetben található biológiailag aktív anyag van. De mivel jobbak ezek? Nincs különbség mesterségesen és természetesen előállított molekula között. Ugyanúgy lehetnek mellékhatásaik a természetesnek is. (A C-vitamin okozhat vesekövet akkor is ha természetes, ahogyan a sóska is.) A természetben a hatóanyag mellett más, nem kívánt anyagok is lehetnek. Gyógynövényekből kivont hatóanyagokkal képtelenség lenne tömegeket gyógyítani (itt vannak kivételek). Ettől függetlenül a természetben is kell keresni a hatóanyagokat, de eddig is ezt tették. A legtöbb mai gyógyszer hatóanyaga vagy a természetben megtalálható, vagy valamilyen természetben megtalálható anyag részlegesen módosított változata.

  "sok betegség inkább lelki/szellemi szinten lenne megelőzhető"
  Sok betegség elsősorban életmód szinten lenne megelőzhető. Fontos lenne időben orvoshoz fordulni. Persze nagyon fontos hogy az embernek legyen "hite" és ne adja föl, legyen élni akarása. Sokszor ha súlyos esetben az ember magába fordul, akkor halott! Ezek az emberek a legtöbbször keveset esznek, nem mozognak.
 • Justil
  #58
  talán rosszul fogalmaztam. az nem érdekük, hogy mindenki számára elérhető legyen a dolog. és az nem megoldás, hogy csillagászati áron kínálnának pl gyógyírt a rákra, hiszen előbb utóbb lenne, aki megfizetné, a többiekben pedig közfelháborodást keltene.

  egyszerűbb, ha titokban tartják az ilyesmit, akinek meg van elég pénze, az simán megúszhat komolyabb betegségeket is. arról nem beszélve, hogy a modern orvostudomány eleve egy nagy zsákutca sok szempontból. kialakult sajnos egyfajta gyógyszermánia, minden bajra szintetikus gyógyszereket adnak az embernek. pedig sokszor teljesen felesleges, sok betegség inkább lelki/szellemi szinten lenne megelőzhető, vagy gyógyítható. hogy a rengeteg természetes alapú gyógyhatású készítményről ne is beszéljünk.
 • philcsy
  #57
  "Két ember se egyforma, ahogyan..."
  Két ember se egyforma, ahogyan két betegség lefolyása sem egyforma ...
 • philcsy
  #56
  "Nekem is volt már és több ismerősömnek is tapasztalata hatástalan gyógyszerekkel."
  Ennek több oka is lehet. Lehet hogy a diagnózis volt helytelen. Két ember se egyforma, ahogyan, tehát helyes diagnózis esetében sem biztos hogy egy, egyébként hatásos, gyógyszer hatása megfelelő lesz. Sok tablettás gyógyszernél fontos az hogy hol szívódik fel az emésztőrendszerben, ha nem nyeled le egyből mert leszopogatod az édes bevonatot, vagy nem megfelelően éhgyomorra/evés után veszed be, vagy valamilyen más oknál fogva nem szívódik fel megfelelően a gyógyszer, szintén nem fog hatni. Több gyógyszer, vagy gyógynövény, együttes alkalmazása csökkentheti a hatást, és az összes kombinációt nem lehet megvizsgálni. Lehet hogy régi volt a gyógyszer, vagy a hatóanyag, vagy nem megfelelő tárolás miatt vált hatástalanná.
  Persze az ember kapzsi. Lehet hogy hamis gyógyszer volt. Vagy gyártási technológiai hiba történt és féltette valaki a seggét.
  És persze lehet hogy a hatóanyag tényleg nem volt hatásos.
 • Kornan
  #55
  Hát egyel több ok arra ,hogy minden profitot kisajtoljanak az eladásokból, ha jó ha rossz. Nekem is volt már és több ismerősömnek is tapasztalata hatástalan gyógyszerekkel. Persze nem tudhatom biztosan, hogy milyen folyamatok vannak a hátterében a dolognak, lehet eleinte nem volt szándékos, aztán mikor kiderült ,hogy szar akkor csak hallgattak, stb... Csak gondolom , hogy néhány százalékban tényleg valamilyen önös érdek okozza a problémát. Ugyanakkor viszont a gonosz titkos globális háttérhatalom létét, ami mindent irányít és tönkretesz továbbra is valószínűtlennek tartom.
 • philcsy
  #54
  "az irányító elitnek meg végképp nem érdeke"
  Miért? Ők is emberek, és elkaphatják ezeket a betegségeket.
  Ha emberek. :)
 • Kornan
  #53
  Jó lenne ha lenne biztonságos génmanipulálás, mert tényleg sok mindenen segíthetne, de szerintem a kiborgizáció is tud olyan pluszt nyújtani, amit a génmanipuláció nem és fordítva is. Szóval szerintem minél több irányból közelítjük meg a dolgot annál jobb, persze ha nem megy az egyik a másik rovására. Általában nem szokott.
 • Justil
  #52
  részben igazad van, másrészt nem árt látni, hogy senkinek sem érdeke, hogy az AIDS, a rák és a többi halálos kimenetelű "népbetegség" gyógyítható legyen.

  az átlag ember szeretné, ha így lenne, de neki sem érdeke. az irányító elitnek meg végképp nem érdeke...
 • Alfa Of NS
  #51
  Nincs értelme a "kíborgizációnak", mert ha nagyon fejlett tudományos hattérrel rendelkezünk, akkor érdemesebb inkább azt elérni, hogy mindenki nagyon jó génállománnyal rendelkezzen. A géntérkép már ismert, kemény munkával össze is lehet rkani, hogy mit csinál, utána meg szabad az út hozzá. Jó fizikum, magas intelligencia lenne az átlagos. Száv év múlva a 300 remake-jéhez könnyű lesz majd szinészt találni
 • philcsy
  #50
  "Lehet van valós alapja, de már inkább unatkozó emberek elszabadult fantáziájára emlékeztet."
  Ebben teljesen igazad van!!
 • philcsy
  #49
  "többnyire kapzsiság szüleménye(pl gyógyszergyárak vezetőinek)"
  Ez ugyanúgy urban legend. A gyógyszerfejlesztés kibaszott drága, alaphangon 10év (de inkább 15), és alacsony a siker %-a. (rák, AIDS, hepatitisz, ... gyógyszerek fejlesztése nem volt túl kifizetődő eddig)
  Kivétel a lejárt licenszű gyógyszerek gyártása, (lásd TEVA), azoknak a méregdrága árusítása tényleg pofátlanság.
  Haszon persze van, de anélkül te se csinálnál semmit. Ha szerinted olyan nagy a % haszon vegyél gyógyszergyár részvényt.
 • Justil
  #48
  szörnyen naiv vagy
 • Kornan
  #47
  Én is hasonlóan gondolom, habár nem 100% így. De apróságokon már nem érdemes vitatkozni.
 • Kornan
  #46
  Sry, de szerintem ez csak egy meggyőzően hangzó urban legend. Lehet van valós alapja, de már inkább unatkozó emberek elszabadult fantáziájára emlékeztet. A társadalmunk egy eléggé kaotikus rendszer, még lokálisan sem képesek úgy irányítani, ahogy szeretnének, nemhogy globális szinten, ahol mindenkinek széthúz az érdeke. Ha még lenne is ilyen törekvés nem képesek mindent irányítani a "háttérből". Társadalmunk legtöbb hibája nem szándékos, hanem inkompetencia és változtatni nem akarás miatt van, a maradék meg maximum egyéni érdekek, többnyire kapzsiság szüleménye(pl gyógyszergyárak vezetőinek). Honnan veszed pl, hogy nem Észak koreai ügynökök találták ki ezt az egész összeesküvés elméletet, hogy bomlasszák a nyugati társadalmak rendszerét? Ezt most találtam ki, lehet elkezdem terjeszteni , tuti lenne pár ember aki felkapná. Igaz biztos nem lenne annyira népszerű, mint a gonosz háttérhatalom, amire az emberek ráfoghatnak minden rossz dolgot és bűnbakként használhatnak.
 • droidka
  #45
  Kornan mondta:''Ha pl kijönne egy mellékhatások nélküli szer, amitől az emberek 2-szer okosabbak lennének egy ideig, akkor jelentősen megnőne a problémák megoldási sebessége az egész világon, azaz kevesebb problémánk lenne még az újak mellett is. Sokkal gyorsabban fejlődnénk. Ez most csak egy egyszerű példa volt mire gondolok. Betegségekre stb... nagyobb eséllyel lenne hamarabb megoldás.''

  Jó lenne, ha már megértené az emberek többsége, hogy a multinacionális, bankár háttérhatalomnak, ami vezeti ezt a világot, annak nem az a acélja, hogy fejlessze, javítsa, egészségessé tegye a tömegeket, hanem az, hogy elbutítsa őket, mert akkor könnyebb lesz rajtuk uralkodni. Nem az VÉGSŐ céljuk, hogy túlszaporítsák őket, hanem az, hogy lecsökkentsék a népességet.(Bár rövid távon, lokálisan hasznos a számukra, hogy így zúzzák szét a nacionalizmust, a természetes önvédelmet, más népek betelepítésével, elszaporításával.)
 • droidka
  #44
  http://www.prisonplanet.com/articles/july2004/140704chipimplanted.htm

  Jóóóóóó reggelt, Magyarorszáááág!
 • droidka
  #43
  Nem értek hozzá, de patkányokon, stb., már láttam olyan videót, hogy csip volt beültetve, oszt' úgy távirányították, mint a kisautót... De az ötvenes-hatvanas években is létezett már ez a technológia, régebben spektrumon volt egy fekete -fehér felvételen, bikával kísérleteztek így. Meg évekkel ezelőtti cikkben olvastam, hogy a magyar- és palesztingyűlölő terrorállamnak már voltak méhecske felderítő kiborgjai, oszt' azzal találták meg a szabadságharcost. Nálam okosabbak azt mondják, hogy állítólag már csip sem kell ahhoz, hogy távirányítani lehessen a gójokat.

  A borgról ami volt a Star Trekben, az igaz volt lényegileg... Hogy elkapják és hogy olyan borzalmas kísérleteknek vetik alá az embereket a bankárok, hogy szó szerint tudathasadást idéznek elő náluk kínzásokkal, drogokkal, hipnózissal, stb.-vel, mindezt azért, hogy egy engedelmes fogyasztót, rabszolgát neveljenek belőlünk. Ilyen programozott bérgyilkosok, futárok, stb., valószínűleg tényleg vannak.

  http://video.miner.hu/v/93b7b9d17876b4208a42e24ec976ba63

  Ahogy Drábik János a Tudatmódosítás c. videóban ezt elmondja, az igaz lehet. Mert az Aldous Huxley a Szép új világ c. könyvében a harmicas években már ezt leírta, hogy a csecsemőket is elektromos árramal fogják kínozni, hogy így kondícionálják őket. Másik film, ami a programozott bérgyilkosokról beszél: A mandzsúriai jelölt.

  http://std.dtsh.hu/?o=1&s=manchurian+candidate&x=0&y=0
 • droidka
  #42
  http://www.fay.sopron.hu/fay/tanaraink/tetelkozpont/magyar/tudasbazis_magyar/huxley_szep_uj_vilag_nyomtathato_F451PROJECT.pdf

 • Locutos
  #41
  Nem nem nem nem, nem ertettetek meg... A kiborgokrol van szo, egy ilyen allapotban mar felisten vagy, ossze vagy kotve kvantumszamitogeppel, mar annyi tudasod van hogy az unvierzum szintjenek tobbszoroset birtoklod, a fizikai/biologiai allapotodrol nem is beszelve milyen ultrahatekony fejledt. Egy ilyen allapotba milyen konstruktiv cel allithato meg fel?
  Es az meg csak most ma nem mindegy hogy "mestersegesen" eloallitott boldogsagban vagyunk vagy "rendes/normalis"(hasznos)-ban, a jovoben mar megkulomboztethetelen lehet.
  Az en szovegelesem egyik lenyeges mondadnoja eppen az lett volna, hogy mikor a technika akkora magaslatan leszunk(remelhetoleg) olyan uj lehetosegek nyilnak meg, hogy akkora szabadsagunk lessz, hogy meg azt is eldonthetjuk hogy mitol legyunk boldogak. Majd ekkor lessz igazi szabdsagunk, ekkor donthetnek az emberek igazan hogy mit is valasztanak eletcelnak es mi is az ember. Ma ez a helyzet kornatsem all igy, ma nincs valasztasod, vagyishogy van, de abbol is csak egy van: Onzoseg, menozes, hatalom, nok, pia, drog stb. Ezek a nagyatlag szamara az elerheto eletcelok(kevesen akik !KONSTRUKTIVABB! celt latnak az eletbol)
  Mai vilag, mai jolet: "Onzoseg, menozes, hatalom, nok, pia, drog stb"
  Szanalmas.