World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Következő IM-ben legyen már az meg, hogy amikor megírnak egy hajtépő missziót akkor egy freakgaming-os is csinálja meg és csak azután legyen hivatalos. Ne egy pszichopatát bízzanak meg azzal.

angelus1991ster.blogspot.hu

Sziasztok!Klántársakat keresünk,napi SH,baráti társaság.Ha érdekel játékban írj rám.Zsolti0524.Üdv,sry a reklámért
Majd kiderül, azt ha tényleg az a trend, majd csavarnak egyet megint. Vagy kihoznak egy jókis prém medet... 😊

Én arra szavazok, hogy ilyen adatok mellet a heavyk totál érdektelenségbe fognak fulladni a szerveren a medek mellet. A mostani játékosok 99,99%-a minél nagyobb számot szeretne látni a sebzésnél és a killeknél amire a sandbox szerveren a medek fognak a legnagyobb lehetőséget adni. Lehet itt próbálkozni mindenféle őrültséggel de az ember mindig a legkönnyebb utat fogja keresni a siker felé.
Van olyan mod, hogy safe shot... de ritka szar, mármint engem zavar... mert ha a saját tankom fölött akarok átlőni 1 miliméterrel, úgy hogy nem őt hanem az ellent lövöm, akkor nem engedi kvázi... és leblokkol, én meg tudom, hogy még ott elférne a skuló... szóval én nem raktam fel azt a modot... de pl.: régebben Aslain modpackban benne volt...azt nem tudom, hogy most benne van-e 😄
Ezt magyarázza hogy NEM lehet pontosan tudni egy ennyi változós dolognál hogy milyen változásoknak mi és mekkora lesz az eredménye.

Nálunk a cégnél is van olyan (szállodafoglaló weboldal), hogy vki kitalálja, mi lenne ha a foglalás gombot sötétkék helyett zöldre változtatnánk, vajon akkor többen fognak e rábökni.

Elején mindig mi is röhögtünk hogy mi ez a baromság már - aztán jött a statisztika, megcsinálták kontrollcsoporttal és kiderült hogy a zöld gombot látó emberek 0.1%al többen foglaltak mint a kékek. Ami első blikkre nem nagy szám, de egy sokszázmillió dollár forgalmú cégnél mondjuk évi 7 milla (és tényleg telivagyunk ilyen featureokkal meg méréssel). Máris megéri átszínezni a gombot 😊

A lényeg hogy ezt csak kisérletezéssel lehet kipróbálni... vannak hipotézisek, de a puding próbája az evés.

Szerintem annó a WGnél se gondolták, hogy csak abból meg lehet érni ha újabb és újabb prémium tankokat kihoznak 10-15 ezer forintért (egy AA-s játék ára). És sztem konkrétan abból élnek... még mindíg, a release után évekkel.

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.06.08. 16:09:51

Nyugi, sok embernek az egész wot úgy jön le, hogy az csak egy egyszerű két kimenetű metódus, ami az elején eldönti hogy győzelem vagy vereség lesz.
Nem érdemes belemenni hogy hány paraméter van aról nem is beszélva hogy ott van a kalkulálhatatlan emberi tényező.

Egy nagy csoport szerint minden csata elején a gép már eldöntötte hogy nyerni fogsz vagy veszteni és ez ellen nem tehetsz semmit. (lásd szopóág teória)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.06.08. 16:03:15

A modról hallottam, de kétlem hogy mindenfajta jöttment 1k alati player is azt használná.
Alapvetően nem szoktam cheatet kiáltani ha látok vmi szokatlant a játékban.

Ha pontosan tudnák hogy mit csinálnak nem fulladt volna totál érdektelenségbe a történelmi csaták és a legutóbbi játékmód (annyira volt érdekes hogy a nevét is elfelejtettem). Amit ott próbálgatnak az a jelenlegi gyalázatos állapotokat nem hogy csökkenteni próbálná hanem növelni. Bizonyították már a hozzáértésüket a balanszoláshoz az E5-el. Gondolom nem kell emlékeztetni hogy micsoda értékek alapján buffoltak/nerfeltek...

Részemről ez az egész egy vicc, értékelhetetlen látszatcselekvés. Még tovább sarkítanak egy olyan problémát amiről milliónyi adatuk van az éles szerverről.
Furcsa dolog, amikor egy T-34/100 a -5 fokos csőlehajlással kilő a domb mögül úgy, hogy csak a tornya látszik. <#fejvakaras>

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Megegyszer.
Te egy igen komoly szofver arzenal es meg komolyabb hardver halom, tobb szaz (tesztelokkel egyutt) ember, tobb evnyi munkaoraval letrehozott alkalmazas kliensevel jatszol.
Csak magat az "egyszeru" logikat,jatekmenetet evekig agyaljak, forgato konyvet irnak, mire egy buta verziot oszzedobnak honapok alatt.
Rohadt bonyolult mechanizmus, osszefuggesek garmadaval.
Egyszeru peldacal elve:
Biztos tuningoltal mar procit.
Azt sem ugy csinalod, hogy mhz-kent emelgeted az orajelet, hanem feltolod az fsb-t 400-ra es megnezed mit csinal...
Ha osszeomlik,csokkentesz rajta egy tizest.
A hibat kikuszobolni is ugy tudod, ha eloidezed, kulonben csak talalgatsz.
Sokkal gyorsabban vegzel a tuningal is, ha a maxrol indulsz viszzafele es meg a lehetseges hibakkal is tisztaban leszel.
Csak neked annyi elonyod vsn, hogy rakeresel a googliba, hogh ugyan mas mennyire tudta az fsb-t feltornaszni a q6600-as procin.
Szaraz adataik nekik is biztos vannak, de hogy a jonep ezekre hogyan reagal, rilbe mi fog belole kisulni, milyen hibak, lehetosegek vannak szamukra is rejtely.
Gondolom en.
Az uzemeltetesen mi is pont ilyenekre hasznaltuk a homokozot. Felcsesztuk ra a felkesz szoftvert, debug elindit es lestuk mi tortenik.
Ha valaki idaig eljut egy szoftverrel, az velemenyem szerint minden,csak nem hulye.
Szerintem pontosan tudjak mit csinalnak.
Es az is biztos, hogy ezt ugy csonalja, hogy neki jo legyen. Marpedig jatekosok nelkul neki biza nem jo.
Az mas kerdes, hogy mindig lesz olyan, akinek az nem fog tetszeni.
Itt a legnagyobb baj velemenyem szerint a sok ember tobb szaz oranyi jatekideje,amit felt. Megertem.
Ezert tartom hulyesegnek az ennyire komplex stat rendszert, meg fejlodest,mert utana mutyizni a gammaval mar csak felhaborodott jatekos halommal lehet.

Azt hiszem van valami cheat (valaki pár hete linkelt róla videót), ami lehetővé teszi az ilyen lövéseket. Ha jól emlékszem.

Mivel mindig az okos enged, már rég a hülyék uralkodnak.

A lövések ívéhez nem hiszem hogy nyúltak volna,de van valami 20 dodós mód,amivel lehet majdnem függőlegesen lőni(vagyis ha a tankot sikerül annyira a hátsó lánckerékre emelni/dombra felhajtani,hogy sikerül függőlegesre a löveget emelni),azt hiszem hogy a motornak azt a ficsörjét használja,hogy a szerver a lövés után még sokáig számolja a lövedék pályáját,és megmutatja hová esik le a lövedék(a pályán belül).

I7 7700k, HyperX16GB ram (~2700 mhz :),Rx5700 8gb,120gb m2 win10(nem szeretem,de kell,nem megy minden w8.1 alatt) + 4 TB WD Red adat,Samsung 860 EVO 500GB játék.

Hát elég meredek néha úgy játszani hogy az esély egyenlő a 0-ával.Olyan érzés mintha NB1-es meccsen indulnál egy halom féllábú focistával.
Kicsit tehetnének már az ellen is hogy a BOT szinten játszókat kitegyék.Ránéztem néhány gusztustalanul fogyatékos játékosra akit reportoltam de továbbra is üzik az ipart,ergo semmit nem tettek Bot ügyben.Átvehetnék a Cs:Go rendszerét mert ott akit reportolnak annak a replay-it elküldik jópár megbízható és játszani tudó játékosnak és azok eldöntik hogy mehet-e a ban.Nem egy visszajelzést kaptam arról hogy az álltalam reportolt játékos végleges bant kapott.

X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun

Amúgy az artik lövésének meredekségéhez nyúlkáltak az eltelt 1 évben? Olyan helyeken kapom az ívet hogy el se tudom képzelni, nemcsak az ismert kis tierű függőlegesen lövő szutykoktól de még a nagyoktól is.

Vagy csak a térképen lettek kisebbek a sziklák meg lankásabbak a dombok?

Ne panaszkodj 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Mivel mindig az okos enged, már rég a hülyék uralkodnak.

Ha nem ez volt pofázva évek óta,hogy vagy limitált mennyiségű gold,vagy kisebb alfa/gold ammó legyen.
amugy a Grillenek a pontossága is elég meredek lett. 😊
Utoljára szerkesztette: robogo81, 2016.06.08. 14:25:21

I7 7700k, HyperX16GB ram (~2700 mhz :),Rx5700 8gb,120gb m2 win10(nem szeretem,de kell,nem megy minden w8.1 alatt) + 4 TB WD Red adat,Samsung 860 EVO 500GB játék.

voivod32
Azért, ez a statisztika már tényleg gusztustalan. Napok óta szőrig szopat a játék.

"Cs?döt mond az üreges páncél, prémium nélkül nincsen hátszél." By Lunki88

Irisz_
Itt van pár érdekes dolog ami az thearmoredpatrolon nem volt kint. A prémium lőszereket is drasztikusan visszaveszik.

https://ritastatusreport.live/2016/06/08/sandbox-stats-sketch/#more-13145
Ha tovább növelik a medek és a heavyk közti szakadékot mégis milyen adatokhoz jutnak amit eddig az éles szerverről nem kaptak meg? Kabaré amit művelnek. Lehet meg kéne innom egy üveg vodkát hogy felfogjam mit akarnak...
patchaou
Szerintem az artykat törölni kellene a tér- idő kontinuumból valamint az összes párhuzamos univerzumból. Aki sírna utánuk azokat meg pofánvágni. És bevezetni valamiféle ranked rendszert. 😊
Utoljára szerkesztette: patchaou, 2016.06.08. 11:37:25

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Legyen igazad, hogy csak erről van szó, és ezek a módosítások semmilyen szinten nem a tervezett változtatások irányát jelzik.

Attól félek, hogy egyáltalán nincsenek tisztában a valódi problémákkal, pedig sokkal egyszerűbben is megoldhatók lennének, a játék teljes újratervezése nélkül is. A látótáv csökkentés az rendben van, de pl. egy gold ammo nerf az nagyon kéne, és ez egyben felérne egy heavy buffal is. Ha nem is veszik ki a goldot, akkor mondjuk korlátozzák a használatát, vagy csökkentsék az armorpen előnyét a normál lőszerhez képest.

A másik az arty. Valószínűleg azokat sem fogják kivenni, de jelenleg mindkét oldalról rossz. Idegesítő, amikor az égipatkány ellövi a hp-d nagy részét + modulok, legénység, és semmit se tudsz ellene tenni, és artyzni is rossz, mert baromi unalmas, és teljesen az RNG-től függ a teljesítményed. IM-ek miatt kénytelen vagyok vele szenvedni, de nem tudom elképzelni, hogy valaki hogy élvezheti az artyzást, borzasztó.
Szerintem jó irány lenne, ha az alfájukat lecsökkentenék egy normál tank szintjére, splash sugarát szintén drasztikusan csökkenteni kéne, cserébe gyorsabban töltenének, de még lassabban szűkülne a célkörük, ugyanakkor teljesen beszűkülve pontosabbak lennének. Onnantól nem csapna ki egy lövésből és jobban ki lehetne mozogni előle, de egyben érdekesebb is lenne vele a játék, mert kevésbé számítana az RNG.
Ja, és oldalanként max. 2 lehessen.

Harmadszor pedig csökkenteni kéne a tier 9 és 10 közötti különbséget. Ott egyszerűen túl nagy az ugrás. Vagy hozzák közelebb a 10-esek paramétereit a 8as 9es-ekhez, vagy szedjék teljesen külön a 10-es tiert az MM-ben, az a balanszolást is megkönnyítené.

Szerintem, ha ezeket a változtatásokat meglépnék, semmi baj nem lenne a játékkal.

Sunsetjoy
Első Panther típus 1 perc teljes forgás, későbbi változatok 15 mp, amit lecsökkentettek 18-ra
Sherman 15 másodperc a teljes kör, ruszki t34 12 másodperc

brit és ruszki elektromos toronyforgatás, németek motorról vezérelt hidraulikus, amcsik hidraulikus rendszer, de külön forrásról, japánoknál kézihajtány.... és a többi...

tank turret rotation in wwII

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Nagyon remélem, hogy tényleg csak ez áll mögötte, és nem az általános egyensúlyozási törekvéseiket akarják itt megetetni a néppel.

Tényleg! Mennyi volt a valóságban a tankok toronyforgási sebessége?

Igaz, ez nem valóság szimulátor, és a valóságban a tankok nem rohangáltak be az ellenség soraiba, hogy magukat beáldozva a meccs végén egy túlélővel akár, de meglegyen a győzelem, és az XP, meg a Kredit.

Itt a fő-fő probléma még az szokott lenni, hogy a visszajelzéseket leszarják a fejlesztők... a WG (is) ilyen...
patchaou
Akkor lehet, hogy azt vennék észre, hogy a teszt szerver összeroskad, a normálon meg csak azok játszanak akik nem tudják mi történik a teszten 😊

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Akkor megsem erted.
Leirtam, egy ilyen jatek rohadt bonyolult. Nem olyan egszeru, hogy ezt buffoljuk, azt nerfeljuk es kesz.
Fogalmunk nincs milyen osszefuggeseket es hatasokat vizsgalnak a rengetegbol, aminek a tizedevel sem vagyunk tisztaban. Egy komplex rendszer kimenetevel jatszol. Ez igy ertheto?
Az mar egy jo szint, ha van egy erteked, amihez viszonyitani tudsz, amihez kepest nerfelsz, vagy buffolsz. Csak ezeket a referencia ertekeket ki kell am talalni, es nem hasrautes szeruen. Elo kell allitani. Es raadasul specifikusan, a termekedhez. Nem tud felmenni a googlira, hogy vajon mennyire allitsa a leendo tankja lanctalp forgasat...
Az sem kizart, hogy a wot2-hoz gyujtenek adatot. A nepszeru tankokat elnezve. Nepszeru tank, sok player, sok adat.

Értem a gondolat meneted de ezeknek semmi köze nincs a jelenlegi problémákhoz. Ha ennyire drasztikusak akarnak lenni akkor nézzék meg mi lesz ha buffolják a heavyket, kiveszik a gold ammot, kiveszik az artykat vagy azokat alakítják át drasztikusan. Abból mégis milyen eredményeket kapnak ha az eddig is OP medeket buffolják és a fostaliga heavyket nerfelik?
Neked akart menni az elozo

Nemerted.
Eszuk agaban nincs elesbe felere csokkenteni a toronyforgast. Nem hulyek ezek.
Hatasokat vizsgalnak.
Palyakat, reakciokat, es meg ezer mast.
Egy jatek fejlesztese kurvabonyolult.
Minden hat mindenre, eleg egy sziklat rossz helyre berakni es bakhatod a palyat.
A jatekosok nagyon lelemenyesek.Gyorsan es kreativan reagalnak az uj helyzetekre.
Ezek kapcsan tudnak kovetkezteteseket levonni. Valoszinu semmi koze nincs a homokozoban beallitott toronyforgasnak a vizsgalt eredmenyhez. Illetve van, de csak egy puffer. Azzal ideznek elo valami olyat, ami erdekli oket.
Egy jatekot rohadtul kontrollalni kell.
Pontosan tudni kell milyen modositassal mit ernek el. Mi mire milyen hstassal van es annak milyen veszelyei vannak.
Itt nem lehet hibazni, mert akkor vege.
Nezd meg a Divisiont.
A jatekosok pikk-pakk rajottek, hogyan lehet a kiskapukat nyitogatni es olyan elonyokhoz jutni, hogy azzal tonkrebasztak az egeszet.
Aztan msr kapalodzhatnak a fejlesztok...

patchaou
Lehet hogy a wg ide is berakott már valami scriptet XD

De csak is itt.

Fos a topick meg az egész fórummotor egy kókány sz@r. Másoknál is bejelez...
Medeket (mondjuk inkább úgy, h ruszki medeket), azért nem csak buffolták. Azt látom h a ruszki medekre mindenképp ráakarják erőltetni a brawler style-t. Túl sok manapság amúgy is a sniperezgető és magának spottolgató t62,obj140 meg 430.
A 4k+ dpm elég nevetségesnek néz ki, viszont vakok lesznek mint a denevér 😄 Bár ameddig lesz scout és egyéb tank ami spottol nekik addig a 4k+-s dpm-el aratni fognak, főleg ha 3 összeáll, nem hiszem h lesz ami megállítja őket. Maga az elv jó, a medeknek ott a tetves sebességük, mozgékonyságuk, fordulékonyság, jó gun...nem kell a jó látótáv nekik, vigyék őket be brawler-ba. (amelyiket lehet, értelemszerűen 1 lomha mednek alig nevezhető jószágot ne erőszakoljanak ilyen szerepbe bele, őt hagyják meg olyannak amilyen...v buffolják ezen karakterisztikáját, h alkalmas legyen brawler-nek.)
Én még mindig úgy tartom h heavyknek és medeknek egyenlő látótávval kellene h rendelkezzenek. TD-knek nagyobb látótáv (mostani teljesen jó, max lecsökkenteni annyira h ne legyen nagyobb a light-oknál). Light legyen az über viewrange class, tényleg a csapatok szemei legyenek. Artyknak meg rohadtul el kell venni a látótávot, legyenek vakok teljesen...mondjuk 100-150m és kész, örüljenek annyinak a fikatúrók, úgy is műholdaznak világba.
Bár tény h ha pl. a medek látótávját elveszik visszacsökken a sokoldalúságuk, (BC nem lesz über spotter miközbe 1 punisher mellé, megy a darálóba brawler-nek 😄) de azért olyan sebességgel, mozgékonysággal bőven életképesek maradnak, amúgy is ez a class az alkalmazkodásról, adaptációra való készségről szól.
T30 nerf röhej...jpze100 alfájának a csökkentése helyett fv td-k hesh-ét venném el a picsába, v csökkenteném 1300-ra az alfáját. T30 mellett a másik röhej a KT...azt nem tudom h gondolták, értelmetlen.
Tele a hócipőm hogy vírusírtó nem enged fel a WoT topic-ba,most tényleg vírusos vagy a vírusírtó hülye?

Szerintem is... így is a medek már MOST OP-k... megesznek mindenkit reggelire... a TD-ket letrackelik, és úgy körberohanják... na most ez a heavyknél eddig nehezebb volt, de ha kiszedik a toronyforgást, kvázi ők is így járnak majd szerintem.
Oké, hogy drasztikus módosítás kell de akkor azoknak legyen értelme. Most egy heavy tank mi a f@szt csinál fele olyan gyors toronyforgással a gyors medekkel szemben? Közelharcban esélyük sem lesz. A nép úgy fog reagálni hogy otthagyja a tankot...
Ez csak egy homokozó, nem kell beszarni.
Most épp pozitív a hozzáállásuk.
Hatásokat vizsgálnak.
Drasztikus módosításra, drasztikus értékeket kapnak.
Onnan sokkal könnyebb visszafejteni az eredményt.

pl. megnézik, hogyan reagál a nép egy fele olyan lassú toronyforgásra.
Otthagyják a faszba a tankot, vagy kitalálnak neki egy játékstílust.
Ha igen, mit? Arra a taktikára van e megfelelő hatástalanító tank.
Ha le sem szarják, inkább mivel játszanak helyette....stb., stb....

Ilyenek nélkül nehéz fejleszteni... Honnan tudnád különben, hogy mit ne csináljál?

A T(roll)49 valamivel lomhább, lassabban gyorsul és fordul.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

El. HT-t teljesen kinyírják. Eddig se sok esélyük volt a medek és artyk ellen, ezután annyi se lesz. Prémiumokat nerfelni? Nyugodtan, jöhet is vissza az áruk, lenne mire költenem... Arty nerfnek nyoma sincs, úgy látszik azok balanszolta... Gold ammo nerf szintén sehol. A medeket buffolják, végül is gyengék voltak... Modok tiltásáról van hír? Egy szó nincs a tényleges problémákról, de azért ami gyenge azt nerfelik, ami erős azt buffolják, úgy kell azt. Teljesen elment az eszük.

Mondjuk szét kell cseszni a játékot, hogy átmenjenek az emberek a WoT 2-be, gondolják ők. Szerintem akkora bukta lesz az is mint az AW. Kinek van kedve több évnyi grind-ot elölről kezdeni? Szerintem a maximum 5-10% hiperkockán kívül senkinek se.

Egy fél-publikus (válogatás alapján lehet bekerülni) tesztszerver, amin a global rebalanszot akarják tesztelni-formálni.
húzni kell a medeket, a heavy ág halott, ahhoz hogy az is működjön páncélvastagságot kellene növelni és gold ammot kivenni (ami tudjuk soha nem fog bekövetkezni)
Meg Obi 430-nak 4200 DPM, asszem ideje beszerezni egyet <#hehe>
Ja, a T-34-3-at nerfeljük, de a Leo 1-nek 330 pen, 7 másodperces töltés, meg 0.14 pontosság. Megint elgurult a gyógyszerük?
20 ezer csatás 46-os izék mint "axi_66" a hős meleg görög botozni tud, de részt venni a csatában azt neem. Csak csapattársakat tud sebezni, meg főleg engem kilőni egy lövésből az RHM-jével.
Honnan jönnek ezek? ha '66-os, nem kéne több eszének lennie?

Az ilyen egyedek miatt kellene beépített "safe shot" mód.
De hogy legyek pozítív ! Legalább ezzel van elfoglalva és nem kisgyerekek verésével, molesztálásával.

Ja! T49-szakértő Plata. Bulldoghoz hasonló a mobilitása a fürgetrollnak?
Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2016.06.07. 21:19:49

angelus1991ster.blogspot.hu

patchaou
eu1 beszart?

Szerk.: nem csak csata közben megszakadt a kapcsolat. Egyre jobb ez a szar....
Utoljára szerkesztette: patchaou, 2016.06.07. 21:15:30

Lunki88
Remélhetőleg ezekkel az értékekkel még csak kísérleteznek és nem fogják bevezetni. Mondjuk akkor sem értem hogy a tankok toronyforgatási sebességét miért akarják ilyen drasztikusan csökkenteni.
Egy új teszt szervert hívnak így, amivel rebalancolni akarják a játékot... fene se tudja, hogy hogyan... de armoredpatrolon már szivárgott ki pár infó, ami egyelőre nem igazán pozitív hangvételű.
patchaou
Valaki leírná magyarul mi is ez a sandbox cucc?

Kezdjünk hozzá szokni a gondolathoz, hogy szétkúrták a WoT-ot és csökken majd a "népesség". Megfelelő táptalaj egy WoT 2.0-nak.

Mondjuk, ha oda figyelnek VÉGRE a visszajelzésekre a playerek által, akkor talán meggondolják magukat, mert azt mondták hallgatnak erre már...hát... majd meglátjuk.
Utoljára szerkesztette: Rammsch31n, 2016.06.07. 20:57:54