World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Eagle16
Azért tûntek el mert a láthatatlan tankok a bokorból letudták kempelni õket. Ha átdolgozzák a láthatósági szabályokat akkor über T-54-es nélkül is visszajönnének a med.-ek, én is vennék újra Párducot.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Eagle16
Oké, de a sebessége nem azért van hogy belemássz egy heavy arcába aztán közelrõl lõdd szét. Azért gyors hogy szinte mindenhol ott legyen ahol segíteni kell, visszamászhatsz vele a bázisodra is a fél pályáról ha éppen foglalják a zászlót, ha éppen a pálya felénél vagy és a többiek cappelnek akkor odaérhetsz 1 percen belül hogy segíts neki stb.

A teleportálós hadviselés kicsit megkavarta dolgokat.

erdos
Én nem is lõttem messzire egyet sem, csak egyet egyet a scoutokra. Szóval nem tudom, nekem a scoutok ellen bejött. :-)

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

De ez a játék egy újabb bug-ja miatt van.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

erdos
Én. Mert a peccs után ez volt az egyedüli használható módja a lammaer által leírtak miatt. A többi tuti halál. El is tûntek a med tankok a játékból egy idõre.

Eagle16
Ilyet még nem nagyon láttam, max. olyat hogy dombos terepen tûnt el valami hirtelen, de akkor azért mert kiesett a tank látószögébõl.

erdos: áááá az nem úgy mûködött. Az auto-aim ugyan lekövette a teleportáló tankokat, de kb. úgy nézett ki, hogy látod a tankot és elõtte van x távolságra a célkereszt. Következõ pillanatban ugrott egyet a tank, ekkor pontosan rajta volt a célkereszt, na most ha abba a pillanatban lõttél mielõtt épp ráugrott volna célkereszt, akkor eltaláltad. De ennek nagyon kicsi volt az esélye.

Emlékszem párszor ilyen szerencsés találattal sikerült messzirõl eltalálni valamit.
De ha a rossz pillanatban nyomtad meg a gombot akkor semmi se történt, a gránát messzire elkerülte a célpontot.

Én így emlékszem rá, de mondjátok ha nem így volt.

Ki mondta, hogy azt jelenti?

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

erdos
Megértelek én is csak azzal nem értek egyet hogy az ésszel használat azt jelenti hogy te is beállsz a nagyok mögé és kempelsz. Mert arra felesleges a med tank, mozgékonyság nem kell csak tûzerõ meg böhöm nagy páncél. Egyszerûen nem erre való. Most legalább a t54 visszahozott belõle valamit.

Ésszel használni: arra használod a tankot amire az adott helyzetben való .

Én KT-vel jelenleg ritkán lövök mellé. Régebben a teleportálókat nem találtam el.

Sajnos a T-54-et nem lehet ésszel használni. Ha "beleülsz" akkor az ész kint marad. 😄 Legalábbis az esetek nagy részében.
ésszel használni - úgy érted, képezzem ki a tank személyzetét mentális hadviselésre, és erõsen koncentrálva égessem ki a szemben álló azonos tierû heavy legénységének az agyát?

Ez nem sakk, a mednek egy elõnye van, a sebessége és az agilitása. Ha ezt az elõnyt elveszed, mert 500 méterrõl is ellõnek akármennyire nyomod neki és kavarogsz, akkor dobhatod a diplomát ahova akarod...

erdos
Erre volt jó az autoaim. Ha valaki csak ment egyenesen, rátettem és jónapot. Most meg direkt úgy van beállítva hogy mögé lõjj. Nekem az a játékstílus jobban bejött úgy hogy a KT-vel mentem a legtöbbet. Volt harc, élet, pörgés, adok kapok, megkerülés, minden amitõl lehet élvezni egy ilyen játékot. Most meg traccsparti az erdõben...

Ment az IS az utca közepén és megállt, majd eltûnt. Nem volt semmi fedezék ezért volt meglepõ, akár a Maus.
A fedezékbõl kilépõt még megértem mert a játék így kezeli le. Azzal nincs is semmi bajom.
*csak azért mert megállt

A teleportálás alatt a teleportálást értem. Nézd, én megértem hogy nektek az jó volt, de a játék hibáinak kihasználása helyett, inkább ésszel kell a közepes tankokat használni. Szerintem meg ez a jobb.

Tessék élõ példa, T20-ban ültem, 250 méteren tûnt el egy T29-es sík terepen csak azért mert megálltam.
Tier 7 mint én, ripityára is lõtt utána és még csak vissza se tudtam lõni.

(megjegyzem, szeretem a T29-et 😊 )

Minden patch hoz magával valamit amitõl valamelyik tank/tankok OP(k) lesz(nek).
Most a T-54, elõtte az amcsi heavy-k. Ez szerintem így is marad. Mármint valami mindig OP lesz és a többség törekedni fog a birtoklására.
Eagle16
A városos pályák külön kezelendõk ilyen szempontból, mert sokszor van úgy hogy csak akkor mutatja meg neked az utca végérõl bekanyarodó tankot amikor már az egész tank kikanyarodott.
Ez van néha mikor fedezékharc van és pl. egy IS-3 nem látszik hogy elõbújik egy szikla mögül hogy lõjön, már csak azt veszed észre hogy teljesen kint van és rád irányul az ágyú. (ez is egyfajta teleport végül is, csak kicsiben)

Szerintem nem csak én láttam már ilyet.

erdos
Persze nem is ezzel van gond hanem azzal hogy nem éri meg közel menni mert a lövegek halálpontosak. Most van egy jó med tank akkor az már op de ha jobban belegondolok az egyetlen a funkciójának megfelelõen használható med tankról (tier 9-es medek) van szó. Ez is csak azért mert ütésálló, nem az nem is számít hogy fordulékony, gyors mert lótúrót sem ér, ígyis úgyis eltalálják...

Eagle16
Pedig én tisztán emlékszem hogy viszonylag közel mentek el a felderítõk hozzám képest (100m-150m), de még akkor is ugráltak.

Az csak egy adat. Kérdés a játék mit kezd vele.
Nyílegyenes utca végén 100 m-rõl elõtûnõ helybenálló Maus, utca közepén megálló és eltûnõ IS4/IS-7, hm?
Itt voltam.. viszont láthatósági értéktõl függelenül tünnek elnyilt pusztában is tankok 😊

Eagle16
Azért ez kicsit túlzás, nem lehet átlõni 😊 1kmx1km-esek a pályák, a látótáv meg max. 500m. Malinovkán pl. átlõhetsz az egyik bázisról a másikra, de egyik bázisról sem tudsz eltalálni senkit sem a dombon, mert el se látsz odáig, pedig az már igencsak a pálya széle. Max. a templomnál lõhetsz le azokra akik középen akarnak átmenni, de a távolabbi széle már annak is túl messze van.

Amúgy én mondtam hogy nagyobb pályák kellenek, de terveznek 2x2-es és 3x3-as pályákat is, ott ez már végképp nem lesz gond.

erdos
Mit értesz teleportálgatás alatt? Az hogy a világ végére nem tudtál sebészi pontossággal lõni mert nem volt jó a megjelenítés? Mert akkor igazad van, tényleg volt. De közepes távolságból nem volt ezzel gond. Akkor egy t44-esem és egy KT-m volt, nagyon jó volt mindkettõ.

Láthatatlan heavy-k? Hm. Itt voltál amikor belinkelték hogy mennyi a láthatósági értéke mondjuk a T-54-nek?

erdos
Hát nem tudom, a vk-ban 1vs1 még t54 nem nyírt ki, komolyat üt rajta a maus ágyú. Persze van lepattanó is de nála szintén. a halál beálltát mindig a vele jövõ társak okozzák amivel nincs is gond.

Nem volt? Akkor álmodtam?

Milyen széleken? Ekkora pályán, amikor egyik oldalról át lehet lõni a másikra, és a széleken segitõ medeket 3 lövésbõl szedik ki a pusztában meg bokorban láthatatlan heavyk (TDket ne is emlitsük 😊 ), függetlenül attól hogy cikáznak és döngetnek?

erdos
Nem volt ott teleportálgatás, 100, 150 méterrõl már tudtad lõni szépen. Most meg lótúró, úgy ment le most is a kör hogy senki de senki nem mozdult ki csak beálltak védekezni, az utolsó 5 percben volt valami és persze az szívott aki elõször mozdult...

Nem jobb, de végre szintben van és nem -0,5 tier-re.

A legjobb az lenne, ha a mozgékonyság/páncélozottság/tûzerõ szentháromság mixet szépen elosztanák köztük (tier 9). Aztán mindenki a habitusa szerint választhatná azt ami megfelel neki.
Eagle16
Ez így van, de a közepesek szerepe amúgy sem az hogy leállnak a nehéztankokkal 1 vs. 1-ben és köröznek míg meg nem pusztul az ellen.

A közepesek a széleken segítik a támadást, majd ha a heavy-k áttörtek akkor visszamennek és a legyengült részeken segítenek. Ezt most is meglehet csinálni, teleportálás nélkül. A teleport egy hibás taktikát tanított meg a közepes tankosoknak és aztán persze hogy mindenki eladta amint látta hogy már messzirõl is eltalálhatják.

erdos: akkor hozzuk vissza a teleportáló tankokat mert úgy sokkal jobb volt? hát...nem tudom mióta játszol, de mikor kijavították igazi megváltás volt. Pedig én is Párduccal kezdtem, igaz akkor még max. Tigris I-esek meg IS-ek voltak az ellenfelek, de egy szerencsétlen felderítõt nem tudtam 100m-rõl eltalálni.

Nem jobb? A vk45-val nem tudom leszedni a T54-eseket. Jó, lõttem már ki, és sebeztem is T54-est, de tíz esetbõl nyolcszor lepattanok róla. Ellenben a T54 minden lövése sebez engem, valamint sokkal mozgékonyabb.

A TD-ket hagyjuk, a mozgékony közepes tankok, jobban mint bármelyik TD, mert a TD nem tudja a tornyát forgatni.

Az IS4 meg olyan mint a T54, errõl is lepattan a lövések nagy része.

Igen tudom. De nem is lövöm a tornyukat.

erdos
Na de komolyan, amivel egy szintûnek számít: VK45, IS-4, Object704, JT és sokan mások. Hol lehetne rá mondani hogy jobb ezeknél? Másabb de semmivel sem jobb.

A Maus-ról mégis mi pattan le? Ha tudod hol kell meglõni, vége. Én mindig csak szitává lyugatott Maus-okat látok.

Próbáltad lõni a amcsi tankok tankok tornyát? Nem? Mert arról is pattannak lefele elég szépen a lövedékek.
Érdemes kipróbálni, vicces lesz. 😊

Nem . A patch elõtt a nehéz tankoknak nem volt esélyük a közepessel szemben, mert messzirõl nem tudták ki lõni, mert teleportáltak. Aztán a közepes tank ide-oda teleportálgatott , majd hirtelen lerohanta a nehéz tankot is ki lõtte.

Rendben közelharcban a mozgékonyság miatt legyen az elõny a közepesnél. De messzirõl meg legyen a nehéz tanknál. A patch elõtt nem így volt. Most így van.

A Zojjekt TD is 😊

Sokan gondolják igy, offense vagy nem. Ezért van pl a buff PandP brothers topik is a WOT hiv fórumon csúcsra járatva.

Biztos vagyok benne, hogy a P2 és Pershing tulajok is jobban örülnének, ha többet tudnának tenni a Tier9/10 heavyk és TD ellen mint annak, ha lerángatják a szintjükre a T-54et, és együtt siránkoznak azon hogy megint World of Heavy Tanks lett a játékból 😊

erdos
Akkor a maus baromi nagy op <#idiota>

Ha valamirõl a lövések döntõ többsége lepattan, az OP.

Mivel a másik 2 Tier 9-es medium-mal nem játszottam ezt nem tudom megítélni.

Ja, hogy akkor csak a Toptier medek között OP nem az egész játékban? Akkor jó, megnyugodtam. 😛
-no offense-
Bocs, a semmibõl elõteleportálás pont azóta van, amióta megszûntették a teleportot és elbaszták vele a láthatóságot.

A teleport az volt, hogy a távolban láttad ugyan a célpontot de ugrált...

erdos
Hát pedig igaza van szerintem, ott se volt esélye egy azonos tier-û heavy ellen ha az nem volt ügyetlen. Hülyeségfaktort szerintem zárjuk ki. És ha valamit akartál oda kellett menned, nem a világ f@száról nyomkodni a ravaszt. sokkal jobb volt szerintem, nem volt egy szem kempelés sem.

Dantes, ezt már túlbeszéltük, azért OP mert a másik két T9 nem olyan jó, viszont nem op más T9esekhez (TD, Heavy) képest. Mit értetlenkedsz? 😊

Áh, én is úgy haragszom hogy kijavították. Most már a T-44-esek nem lõnnek szét röhögve. Már nincs olyan, hogy megyek elõre, a semmibõl elém teleportálnak és szarrá lyuggatnak. Hogy lehetnek olyan rohadékok a fejlesztõk, hogy ezt kijavították?

A franc beléjük ,hogy most már ésszel kell játszani a közepes tankokkal! <#violent><#violent><#violent>

Hibát javitottak ki, de azt nem tagadhatod, ezzel a medeknek lõttek és így lett a játék world of heavy tanks.

Most csak azért van med reneszánsz, mert mindenki hajt a T9ekre 😊

Nem tudom különben, ti direkt játsszátok az értetlent?

Nem azért OP a T-54 mert megfingatja a tier 9-es nehéz tankokat. Azért OP, mert túl jó. Minden szaros lövés lepattan róla, gyors, remek az álcázása, nagy tûzereje. Minden tekintetben felülmúlja a másik két tier 9-es közepes tankot.

De amúgy bánja franc, legyen ilyen, nem az a lényeg, csak nem értem miért nem értitek meg ezt.

Régebben a T-44 szétkapta a KT-t.